Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱
Odpowiedz

💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jupiter, ja chyba uzależniłabym swoja decyzje od ilości zarodkow, wiesz...

tj ja podeszłam troche w emocjach i od rqzu po punkcji zgodziłam sie na 2 miesieczne wyciszenie chociaz zarodkow mam caly arsenał , a potem rozmyślałam ze w sumie mozna bylo sprobowac 1 transfer bez niczego... bo czasem ta adenomioza jest konkretną mocną przeszkodą a czasem dziewczyny bez wyciszenia w ciaze zachodzą jednak...

No ale z drugiej strony teraz kiedy 1 transfer sie udal, a ja przezylam go bez lęku i bez goryczy porazki- to w sumie te 2 miesiace menopauzy zdecydowanie byly warte.

Jakbym jednak miala 1 2 zarodki to pewnie bałabym sie ryzykować utraty szansy i zrobiłabym wszystko co sie da by je z maksymalizować...

W klinice nie ma szans ze na ten rok pojawia sie jakieś środki?
    U mnie w polowie roku tez mówili ze pula wyczerpana tymczasem w październiku juz bylam po punkcji a w styczniu wysikałam dwie kreski...

Jupiter lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    W klinice nie ma szans ze na ten rok pojawia sie jakieś środki?
    U mnie w polowie roku tez mówili ze pula wyczerpana tymczasem w październiku juz bylam po punkcji a w styczniu wysikałam dwie kreski...
    A jaki miałaś obraz w histeroskopii? była przekrwiona macica? Jaki miałaś wynik cd138? Czym byłaś wyciszania? Jak wspominasz?

Jest póki co na liście około 70 par. Jest szansa że odezwa się wcześniej. Jedna dziewczyna pisała na grupie że zapisała się w marcu i od lipca ma symulacje właśnie w tej klinice, więc szansa jest.

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    07.2026 IUI + Encorton
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    A jaki miałaś obraz w histeroskopii? była przekrwiona macica? Jaki miałaś wynik cd138? Czym byłaś wyciszania? Jak wspominasz?

Jest póki co na liście około 70 par. Jest szansa że odezwa się wcześniej. Jedna dziewczyna pisała na grupie że zapisała się w marcu i od lipca ma symulacje właśnie w tej klinice, więc szansa jest.

W histero bylo zapalenie endometrium widoczne, ja robilam dodatkowo ten caly panel IPLE (choc chyba na wyrost, u mnie patrzono tylko na cd138 i 56)

Cd138 wyszlo tak:
    CD138 - ekspresja dodatnia wykazała obecność plazmocytów * w ilości średnio 3 w jednym polu średniego
    powiększenia mikroskopowego [obiektyw 10x]

Mialam na to najpierw biseptol (ktory nic nie dał chyba bo plamienia nie znikły, a potem metronidazol (po ktorym byly juz ładne okresy bez plamien). Nie robilam kontrolnej biopsji bo to zapalenie bylo stosunkowo niewielkie.

Na cd56 mialam Smoflipid i do staran naturalnych i od tranaferu, az do 12 tc.

Wyciszenie mialam Diphereline, bylam chyba mocno zdeterminowana bo patrząc z perspektywy czasu- to bylo trudne. Libido zgasło, pociłam sie okrutnie, łapałam zadyszkę, czulam sie jak stara baba :/ plusem byl chyba tylko brak okresu.
    Ja jak nas zapisywalam to wlasnie powiedzieli mi ze 80 par w kolejce a 2 msce pozniej zadzwonili ze mozemy podchodzić do stymulacji 🥰 zatem trzymam kciuki by i u Ciebie tak bylo, a juz najbardziejto zeby to cale in vitro nie bylo Wam potrzebne :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 19:10

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter zapisałam testowanie 🤭 dobrze, że jesteś!
    Moja gin też jest tego zwolenniczką. Od początku rozmawiałyśmy o wyciszeniu, więc się już nawet tak nastawiłam. Ale tak jak Paulinka, ona też mówi, że to zależy wszystko od ilości zarodków. Jak będzie jeden to wiadomo, że będziemy na niego chuchać dmuchać i wtedy wyciszenie, ale jak będzie parę to proponuję zrobić jeden bez wyciszenia.
    Wiadomo, że boję się rozczarowania, ale z drugiej strony wyciszenie wcale nie gwarantuje powodzenia…

Trzymam kciuki, żebyś nie musiała wchodzić w ivf ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 19:49

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba transferu w tym cyklu nie będzie, mam chyba jakaś infekcję....
    Podczas lutowej kuracji antybiotykami miałam najpierw globulki dopochwowe na receptę antygrzybiczne, później Gynoflor plus łykałam jeszcze doustne.

Teraz lekarz nie przepisał mi żadnych przeciw grzybicznych, ja sama kupiłam jakieś słabsze w aptece, do tego później probiotyki dopochwowe i cały czas doustne.

Podczas leczenia zabezpieczaliśmy się z mężem, według zaleceń. Po antybiotykoterapii ja zaczęłam czuć pieczenie przy wejściu do pochwy bardziej od zewnętrznej strony, myślałam, że to otarcie. Ale nie przechodziło, kupiłam nawet globulkę gynoxin optima. Nie mam upławów i nie przyjemnego zapachu, ale wygląda na to, że dopadła mnie jakaś grzybica.
    Nigdy czegoś takiego nie miałam, a że była piękna owualcja to skusiliśmy się na naturalne starnia przed transferem. Myślałam, że jestem tak obłożona probiotykami, że nic nam nie grozi, nigdy nie mieliśmy takich problemów, ja się też za mocno zawsze podcieram to myślałam, że może podrażnienie.

Jeszcze mąż mi dziś pokazuje że ma krostki takie typowo grzybicze. Do urologa terminy odległe. Może lekarka w klinice coś zaradzi.

Piszę tu, bo może coś poradzicie. Czekam aż się miesiączka skończy i zrobię wymaz bakteriologiczno mykologiczny z pochwy. Ale na wynik chwilę się czeka.

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Loraa, Clotrimazolum macie? Trzeba smarować kilka razy dziennie. Jesteś pewna że to nie pęcherz a pochwa? Ja bym spróbowała z sokiem z żurawiny, codziennie po szklance, rozcieńczony. I może jakieś nasiadówki, korą dębu albo tamtuum rosa. Ja na infekcję graybicza od gina dostałam Orungal - kuracja trwa 1 -2 dni a efekt był szybko. Może jakbyś jakaś erecepte na to ogarnęła to za dwa dni byłoby już po krzyku.
    Kiedy transfer?

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    07.2026 IUI + Encorton
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa no i wspaniale! Nie przyśniło ci się to endo! To teraz życzę dużo cierpliwości i zaciskam kciuki wciąż 🤞🏼

Lisiku czuję się dobrze, a co do optymizmu to różnie z tym bywa, póki co głównie stres i niepokój. Może po prenatalnych trochę będzie lepiej? 🙈 a amniopunkcję wykonuje się po 15tyg, kolejna wizytę mam już u docelowego lekarza więc będziemy pewnie uzgadniać co i jak :) ale piękne zdjęcia znad morza i goferek zjedzony to wyjazd uznaje za zaliczony! ♥️

Murena no to poszaleliście ale wiadomo, jakoś muszą przetestować co i jak na ciebie działa więc oby kolejny cykl był już w pełni udany 🤞🏼

Imazolko super, że już punkcja i będzie ci trochę lżej. A my zaciskamy mocno kciuki już od dzisiaj za hodowlę 🤞🏼♥️

Jupiter dziękuję za gratulacje :) ja niestety pojęcia nie mam o wyciszeniu, mnie nie dotyczyło, ale znam mnóstwo dziewczyn którym to wyciszenie dało właśnie pozytywny wynik. Natomiast zgadzam się z Paulinka, że zaczekałabym na to ile będzie zarodków i czy warto „ryzykować” bez wyciszenia :)

Loraa kurde, a to pech… a może wystarczy sprawdzić czystość pochwy? Wynik jest chyba już kolejnego dnia, ogólnie jakoś bardzo szybko więc już byś wiedziała na czym stoisz?

Lisik, Księgowa, Jupiter lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈

22.01.25 ⏸️ -💔 cb
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne (8+1)
    3.08.25 ⏸️- 💔 cb
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 75 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85

01.26 IVF IMSI: 2❄️AA, 2❄️BB→PGTA →1❄️LLM

8.05 FET❄️BB LLM
    15.05⏸️: 10dpt beta 74, 12dpt beta 166, 20dpt beta 3169
    1.06 CRL 0,29cm, serduszko 💗
    15.06 CRL 1,86cm 💗
    30.06 CRL 3,61cm 💗
    15.07 prenatalne ⏳
    30.07 USG ⏳

Cudzie trwaj… 🥹 🌈
    preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, co do listy rezerwowej to ona może się szybko skrócić. Część par, pójdzie gdzie indziej, niektótym uda się naturals. Ogromnie też liczę, że podobnie jak w zeszłym roku kliniki dostaną kolejne transze.
    Co do wyciszenia, to też poszłabym za radą Paulinki i podjęła decyzję w zależności od ilości zarodków.

Dziś 3 DC, więc transfer byłby za około 2 tygodnie, postaram się coś ogarnąć. Ale co zrobić z mężem? 😂😂

Sprawdzę też czystość pochwy, ale muszę czekać na koniec miesiączki.

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Jupiter, co do listy rezerwowej to ona może się szybko skrócić. Część par, pójdzie gdzie indziej, niektótym uda się naturals. Ogromnie też liczę, że podobnie jak w zeszłym roku kliniki dostaną kolejne transze.
    Co do wyciszenia, to też poszłabym za radą Paulinki i podjęła decyzję w zależności od ilości zarodków.

Dziś 3 DC, więc transfer byłby za około 2 tygodnie, postaram się coś ogarnąć. Ale co zrobić z mężem? 😂😂

Sprawdzę też czystość pochwy, ale muszę czekać na koniec miesiączki.

Mąż niech smaruje się kilka razy dziennie Clotrimazolum ( tak mi też mówił mój doktorek przy mojej infekcji, ale mąż nie miał objawów, natomiast nie chciałam ryzykować. Jak się będą zmniejszały to super, a jak nie to nawet internista to tu powinien pomóc.

Loraa a Ty wyciszałaś adeno? Jaka masz postać adeno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 23:14

Loraa lubi tę wiadomość

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    07.2026 IUI + Encorton
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeden zastrzyk Zoladex, ale to podobno za mało. Minimum dwa powinny być, po pierwszym jest efekt flare i jest wyrzut estrogenów na początku.
    Ja jak byłam na USG pod kątem endo to on tak dokładnie nie stwierdził, że mam adeno. Na histeroskopii nie była widoczna, moja lekarka mówi, że ona u mnie nie widzi adeno. Teraz nie będę mieć wyciszenia, moja lekarka się też boi, że moje jajniki mogą się nie obudzić. Ja sobie w głowie taki plan ułożyłam, że jak się dwa transfery nie udadzą, to jeśli uda się w czwartej procedurze uzyskać zarodki to będę się upierać nad wyciszeniem. Później pewnie nie będziemy podchodzić już na moich komórkach.

10.2024

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Loraa, jakbys potrzebowała to ja mam i Orungal i Clotrimazolum i Monural :)

W 2 tyg ogarniesz, zbadaj co sie da zeby miec pewnosc ze to nic takiego- I z pochwy i z moczu.

Ja w cyklu transferowym tez mialam cos ala infekcje, ale to chyba glowa swirowala bo w badaniach bylo czysto :/

Tak jak Jupiter pisze, duzo wit C, nasiadowki, plus proponuje wietrzyć i spac bez bielizny ile sie da ;) trzymam kciuki zeby sie rozeszło po kościach to cholerstwo!

Loraa lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik tak, zaglądam choć przyznam się, że staram się za bardzo nie angażować - w sensie zaglądam z nadzieją, że zobaczę same dobre wiadomości i jeśli takie są to bardzo się cieszę ale staram się sama siebie nie nakręcać ciągłymi myślami o ciąży (której nie ma...).

Ja dziś mam właśnie 1 dc. Nieliczenie, nieobserwowanie i wszystko inne "nie" nie pomogło - choć chyba nawet marne szanse były żeby pomogło bo w okresie potencjalnej owu mąż był po zabiegu więc starania były niemożliwe, współżycie było tylko wcześniej, choć wiadomo, że i tak gdzieś w głębi serca miałam zapewne nadzieję, że plemniki okażą się mocarne i poczekają ze 4 dni :P No ale nie poczekały.

Za to... w ramach oczyszczania głowy rekrutuję się na studia :o Nie wiem, pewnego dnia zaczęłam sobie myśleć o pewnym kierunku o którym myślałam jak kończyłam liceum... No ale wtedy wybrałam coś bardziej praktycznego i "pewnego". A teraz nagle to do mnie wróciło. A jak uświadomiłam sobie, że wróciło to dokładnie w momencie gdy trwają rekrutacje to... pogadałam z mężem, zgodził się żebym spróbowała i... biorę udział w rekrutacji :o Nie wiem czy się dostanę bo maturę jednak zdawałam pod inny kierunek no ale...
    A najlepsze jest to, że byłyby to studia dzienne :o Tak - wiem, szaleństwo! Drugie szaleństwo - to jednolite studia magisterskie :P
    W tym cyklu czeka mnie również urlop i mam nadzieję, że po pierwsze dojdzie on do skutku (oby młody się nie rozchorował...) a po drugie, że zresetuję się od wszystkiego :)

Liora przykro mi, że się nie udało :( ale może jeśli praca siedzi na głowie to może też nie sprzyjało - czasem warto właśnie coś zmienić! Znam kilka przypadków, że kobiety nie zmieniały pracy żeby mieć bezpiecznie w ciąży a nagle jak w końcu zdecydowały się na zmianę to się udało <3

Aszin, Szamanko - gratuluję i życzę spokojnej ciąży <3

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko dziękuję, jeśli Ci zbywają to przygarnę ❤️

Czekam na koniec miesiączki i zrobię badania.
    Ale sytuacja się trochę wyjaśniła, mąż rano już nie miał żadnych krostek a ja nasmarowałam się Sudocrem i nie piecze nic już.
    Ale będę robić te wszystkie rzeczy, które polecacie.

Teraz mnie naszła taka myśl, czy ta moja macica jest gotowa do transferu. Myślę, że biopsji nie ma co robić skoro CD138 wyszło 0, a wcześniej tylko 1 zawsze wychodziło.
    Ale ten obraz w histeroskopii, boję się, że to za mało, że coś jeszcze pominęłam 😞

Staram się, mocno trzymam kciuki za rekrutację 🤞
    I życzę udanego urlopu! Wypocznijcie 🌞

10.2024

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa piękne endometrium! Trzymam kciuki za ten cykl 🍀

Paulinka kiedy to zleciało? Patrzę a tutaj na suwaczku juz 29 tydzień 🥹

Lora pamiętam że u mnie siora też dostała na infekcję leki na 2 dni i jak ręką odjął więc trzymam kciuki żeby w tym miesiącu transfer się odbył!

Staram się studia brzmią ekstra. Sama mam taką myśl że jak się nie uda do końca roku to spełnię marzenie i wrócę na uczelnię.

My dostaliśmy właśnie badanie WES, interpretując z chatem “ Wynik badania WES Duo potwierdził indywidualne nosicielstwo różnych chorób autosomalnych recesywnych u każdego z partnerów. Nie wykryto wspólnych patogennych wariantów w tych samych genach, co oznacza, że nie stwierdzono zwiększonego ryzyka przekazania potomstwu analizowanych chorób recesywnych.” Jedynie wyszło u mnie i u męża PAI w trombofilii.
    Moja Pani genetyk ma dać znać wieczorem czy jest coś złego w tych wynikach a wizytę mamy na 6 sierpnia żeby na spokojnie na ten temat porozmawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 13:21

Księgowa lubi tę wiadomość

👩🏻 96 - PCOS, IO
    🧑🏻‍🦲 97 - wyniki ok

Starania od 01.24
    2xCB
    6 cykli stymulowanych ❌

Start IVF
    Histeroskopia - CD138 wyleczony stan zapalny
    03.25 I Procedura - 4❄️
    I FET - 5AA ❌
    II FET - 5AA, poronienie zatrzymane 7+3 💔
    Histeroskopia - CD138 ok, CD56 98 kom/10HPF
    III FET - 3AB, CB (Encorton)
    IV FET - 4BC ❌ (Encorton + IVIG)
    05.26 II procedura - 1❄️ PGT-A ✅
    V FET - 5BA ⏳
    Badanie WES ⏳
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Księgowa piękne endometrium! Trzymam kciuki za ten cykl 🍀

Paulinka kiedy to zleciało? Patrzę a tutaj na suwaczku juz 29 tydzień 🥹

Lora pamiętam że u mnie siora też dostała na infekcję leki na 2 dni i jak ręką odjął więc trzymam kciuki żeby w tym miesiącu transfer się odbył!

Staram się studia brzmią ekstra. Sama mam taką myśl że jak się nie uda do końca roku to spełnię marzenie i wrócę na uczelnię.

My dostaliśmy właśnie badanie WES, interpretując z chatem “ Wynik badania WES Duo potwierdził indywidualne nosicielstwo różnych chorób autosomalnych recesywnych u każdego z partnerów. Nie wykryto wspólnych patogennych wariantów w tych samych genach, co oznacza, że nie stwierdzono zwiększonego ryzyka przekazania potomstwu analizowanych chorób recesywnych.” Jedynie wyszło u mnie i u męża PAI w trombofilii.
    Moja Pani genetyk ma dać znać wieczorem czy jest coś złego w tych wynikach a wizytę mamy na 6 sierpnia żeby na spokojnie na ten temat porozmawiać.
    Tak na szybko patrząc na ten opis z genetycznego punktu widzenia każde z Was jest nosicielem jakiejś choroby genetycznej czyli gdzieś jest jakaś insercja, delecja itp. w genach. Ale nie pokrywają się one u Was obojga, każde z Was nosi inną chorobę a jak wiadomo do tanga trzeba dwojga. Więc jakby jedno i drugie przekazało po tym wadliwym genie to dziecko byłoby chore, a tak w najgorszym przypadku będzie nosicielem. Ale może też dostać z pary chromosomów ten poprawny i nie będzie nosicielem żadnej choroby ☺️

Nitka96 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @niteczko, przyznam Ci ze sama nie wiem! Jako staraczka dziwilam sie ze te suwaczki tak mkną, ale od kiedy ustawiłam swoj sama twgo doswiadczam.... 🥹

Obyśmy niedługo patrzyły na Twoj suwaczek, jak sunie w kierunku prenatalnych, pierwszych ruchow i w końcu szczęśliwego rozwiązania... ✊️✊️✊️🍀❤️

Nitka96 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• Rafiki Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, można do Was dołączyć?
    Ja co prawda nie będę testować ani w tym, ani nawet w przyszłym miesiącu, bo jestem na sztucznej menopauzie, ale jak już do tego testowania (oby!) dojdzie to przynajmniej zdążymy się trochę poznać ☺️

U mnie historia jak w stopce, pełna wzlotów i bolesnych upadków, ale mam 4 Okruszki w mrozie, więc staram się dla nich jeszcze zrobić maksymalnie dobre warunki, choć z każdym transferem wiary w powodzenie niestety coraz mniej..

Wydaje się tu u Was kameralnie i można wyczuć dużo wsparcia, więc chętnie przycupnę 🥰

PaulinKA, clara, Jupiter, Księgowa, Imazolka, Biochemiczka, Loraa, Lisik, Nitka96, Motylek93 lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero

Zoladex⏳ Endobiome ⏳ cytokiny ⏳ czekamy…
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, mam nadzieję, że u Was leczenie nie będzie finalnie potrzebne, ale ja miałam infekcję w cyklu transferowym 2 lata temu, dokładnie tak jak u Ciebie po leczeniu zapalenia endometrium. Leczyłam macmirrorem w globulkach, udało się skończyć przed wdrożeniem progesteronu, obraz był ok i do transferu doszło. Był to jeden z tych „udanych” transferów, ale nie uważam żeby było to przyczyną straty.

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki widzę, że wyboista droga 🥺 teraz zarodków nie badaliście?

Zapraszamy! Byle nie na długo! 🤪

My byliśmy w kinie na filmie „zaproszenie” bardzo mi się podobał!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 21:05

Rafiki lubi tę wiadomość

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Rafiki widzę, że wyboista droga 🥺 teraz zarodków nie badaliście?

Zapraszamy! Byle nie na długo! 🤪

My byliśmy w kinie na filmie „zaproszenie” bardzo mi się podobał!

Imazolko, dzięki! ❤️

My zaczęliśmy się starać w 2020, więc „długo” już mnie nie przeraża 🙂

Nie badaliśmy teraz zarodków, dlatego że u mnie zarodek po PGTa dał taki sam schemat ciąży, jak 2 poprzednie niebadane tj. Niskie wartości i słabe przyrosty beta hcg od początku. Dodatkowo chcieliśmy spróbować transferu z immunoglobulinami i z racji wysokiego kosztu leku zdecydowaliśmy również ze względów finansowych nie badać. Immunoglobuliny niestety też nie pomogły.
    Mam 34 lata, więc mam nadzieję, że może 3 zarodki z ostatniej stymulacji będą zdrowe 🧐 a chociaż jedno dziecko żeby się urodziło 🥹

A czy ja dobrze widziałam, że już jutro masz punkcje? mocne kciuki za jajeczka! 🤞
    Jak się czujesz?

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero

‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ