Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱
Odpowiedz

💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱

Oceń ten wątek:
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram_się fajnie że zaglądasz do nas 😉 bardzo mnie zaintrygowały twoje plany studiowania. Jednolite magisterskie to przecież 5 lat nie ? I dziennie? Wow ! A jak myślisz to łączyć z pracą? I nie chcesz może zdradzić jaki cię kierunek interesuje?

Ja też mam w planach się rekrutować teraz ale na weekendowe podyplomowe z zielarstwa 😄 czy starania mnie trochę do tego popchnęły? Tak, też.

Rafiki cześć ! Wbijaj, bardzo nam miło bo wątek się trochę wyludnił 😅 oczywiście w większości z dobrych powodów. Widzę że Ty jesteś prawdziwą weteranką i dużo się od ciebie nauczymy. Milo nam że możemy ci towarzyszyć w kolejnym ważnym etapie. Obyś niedługo leciała na fioletową jak z procy!

Loraa uff to dobrze że już lepiej. Bardzo trzymamy kciuki żeby doszło do transferu a co do endometrium to co jeszcze mogłaś sprawdzić? No chyba już wszystko sprawdziłaś..

staram_sie_, Rafiki lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
    czasem weźmie jakieś suple

PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna,
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rafiki, cieszę się, że do nas dołączyłaś ❤️ Na jak długo masz wyciszenie? Jaki Ci wyszedł wynik w CD 138?

Lisiku, sama nie wiem może jeszcze Endobiom, ale to może przed kolejnym transferem.
    Ooo z zielarstwa, ciekawy kierunek 😀

Ja ostatnio coraz częściej łapie się na myślach, że jeśli nie uda się z dzieckiem, to trzeba będzie też sobie coś dodatkowego wymyślić. Jakąś nową pasję lub może właśnie duża zmiana w pracy

Imazolko, ogromne kciuki za piękne pęcherzyki 🤞🍀

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka, trzymam kciuki 🍀

Rafiki, kameralnie jest tu bardzo, myślę że się odnajdziesz ❣️

My jesteśmy na urlopie w górach, więc czytam z doskoku. Niestety, pogoda średnio dopisuje 🙈

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 prenatalne ⏳

preg.png
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 🫣 pobrano 20 komórek i wzięto 12 do zaplodnienia, jutro telefon ile się zapłodniło

Aszin udanego wypoczynku 💕 jutro i w piątek pogoda już ma być lepsza!

Lisik zielarstwo mega! Moja szwagierka ma i zawsze służy dobrą radą 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 07:59

Loraa, staram_sie_, Rafiki, Motylek93, Biochemiczka, Jupiter, Liora , Lisik, Księgowa, Aga_92, clara, snieżka, Migotka96, Hania123, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka kciuki za zapładnianie! 🍀

Rafiki to jest naprawdę cudowne miejsce, dziewczyny są wspaniałe i ze swoją historią na pewno znajdziesz tu wsparcie <3 Ale mam nadzieję, że jednak już za długo nie będziesz bo tej stronie "czekającej".

Lisik - tak: to 5 lat :o No właśnie w rozważaniu dzienne-zaoczne wzięliśmy pod uwagę to, że przy zaocznych znika się na cały weekend no a ja mam dziecko - jeszcze dość małe. Jeśli chodzi o pracę to ja pracuję "dla siebie", w domu i w godzinach, które pasują mi - więc doszliśmy do wniosku, że paradoksalnie dla naszej rodziny łatwiej żebym w czasie gdy syn jest w przedszkolu "wybyła" na uczelnie a np. nadrabiała pracę wieczorami i w weekendy ale mimo wszystko będąc w domu. Bo wtedy mogę i zrobić coś w domu w miedzy czasie ale i pobyć trochę z moimi chłopakami - wiesz, oni na przerwie na uczelni nie będą a ja podczas przerwy w pracy mogę być wtedy w pełni z nimi ;)
    Generalnie ja po urodzeniu dziecka nie przerwałam pracy - wówczas mijaliśmy się z opieką nad młodym z mężem: on pracował na etacie - w tym czasie ja byłam z młodym, jak kończył to on przejmował opiekę choć wiadomo, że ja nie mogłam się "odciąć" na kilka godzin bo karmienie, bo kąpanie etc. no ale daliśmy radę wtedy gdy młody był z nami cały czas, nie spał w nocy etc. więc myślę, że teraz jak chodzi do przedszkola, przesypia noce i jest dużo bardziej samodzielny to wcale trudniej nie będzie :)
    A mimo wszystko przy dziennych więcej będę obecna w domu w czasie gdy moje chłopaki też są w domu.

Ale to na razie tylko gdybanie - bo pytanie czy w ogóle się dostanę. Jak nie to żałować też nie będę - bo widać tak ma być :) Ale jeśli dostanę... będę próbować :)

Kierunek... hm, napiszę po rekrutacji ;) A wyniki jeszcze w tym tygodniu!

W ogóle to była naprawdę szybka akcja - jednego dnia wpadł mi ten szalony pomysł, rozmowa z mężem, euforia a potem zawód: bo nie mogłam znaleźć swojego świadectwa maturalnego! złożyłam nawet wniosek o duplikat (ha ha i właśnie przed chwilą przyszedł!) no ale przekopałam pół domu i znalazłam. Gdybym nie znalazła to nie wzięłabym udziału bo już był bliski termin końca zgłoszeń a ja nie pamiętałam swoich wyników z matury (poza matmą :P).

Rafiki, Liora , Lisik lubią tę wiadomość

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imzolka cudownie ze już po! Jak się czujesz? Dużo odpoczywaj i czekamy na jutrzejsze wieści 🍀

Rafiki u mnie immunoglobuliny też nie dały rady i narazie z tego zrezygnowaliśmy.

👩🏻 96 - PCOS, IO
    🧑🏻‍🦲 97 - wyniki ok

Starania od 01.24
    2xCB
    6 cykli stymulowanych ❌

Start IVF
    Histeroskopia - CD138 wyleczony stan zapalny
    03.25 I Procedura - 4❄️
    I FET - cs, 5AA (Estrofem, Duphoston, Utrogestan) ❌
    II FET - cn, 5AA (Acard, Utrogestan, Prolutex) poronienie zatrzymane 7+3 💔
    Histeroskopia - CD138 ok, CD56 98 kom/10HPF
    III FET - cn, 3AB (Encorton, Clexane, Prolutex, Utrogestan) CB
    IV FET - cn, 4BC (IVIG, Encorton, Clexane, Prolutex, Utrogestan) ❌
    05.26 II procedura - 1❄️ PGT-A ✅
    Badanie WES ✅
    V FET - cn, 5BA (Atrobisan, Pabi-Dexamethason, Clexane, Prolutex , Utrogestan, Estrofem) CB
    Badanie UTIMPRO test ⏳
    09.26 III procedura ⏳
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki witaj i rozgość się ale oby maksymalnie na te 2/3 miesiące! ♥️ a twoja stopka eh… w końcu musi być dobrze przecież! 🫂

Lisik wow sie ciekawy kierunek! Nie znam nikogo, kto robiłby szkołę z zielarstwa! Brzmi mega ciekawie i kto wie, może te starania przyniosą ci jeszcze nową zajawkę, coś dobrego by w końcu z tego było 😀

Aszin miłego wypoczynku ♥️

Imazolka piękny wynik! To teraz jeszcze mocniejsze kciuki za same pozytywne telefony🤞🏼

Staram się, omg dla mnie ten plan brzmi totalnie crazy i zaczęłam się zastanawiać czy twoja doba ma więcej godzin niż mija czy po prostu nie zamierzasz spać 🤣 a tak serio to trzymam kciuki za wyniki rekrutacji, jestem szalenie ciekawa co to za kierunek! 🤞🏼Mi też od lat marzy się psychologia dziecięca, a że mam już studia Pedagogiczne to mogłabym tryb do 3,5r. a jakoś i tak nie mogę się zmobilizować także podziwiam!

Rafiki, Lisik lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈

22.01.25 ⏸️ -💔 cb
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne (8+1)
    3.08.25 ⏸️- 💔 cb
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 75 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85

01.26 IVF IMSI: 2❄️AA, 2❄️BB→PGTA →1❄️LLM

8.05 FET❄️BB LLM (accofil, neoparin, accard, prolutex, besins, cyclogest)
    15.05⏸️: 10dpt beta 74, 12dpt beta 166, 20dpt beta 3169
    6+3 CRL 0,29cm, serduszko ♥️
    8+3 CRL 1,86cm
    10+4 CRL 3,61cm
    12+5 prenatalne 5,86cm
    14+6 8,89cm być może dziewczynki 🌸
    16+6 150g dziewczynki ? 🌸

Cudzie trwaj… 🥹 🌈
    preg.png
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za ciepłe przyjęcie ❤️

Lisiku, wiedzą związana z diagnostyka chętnie się podzielę, bo trochę się nazbierało tego przez lata, ale uprzedzam, że moje sposoby ewidentnie nie działają🙄😅
    zielarstwo - super! Przygarnę chętnie wszelkie nowinki, bo też lubię tą tematykę 🪴

Loraa 😘 miałam CD138 teraz 0/10, więc tak jak u Ciebie: obraz zapalny, ale brak przewlekłego zapalenia. Zarówno dr J i dr K nie proponowali antybiotyków, bo miałam już 3 transze wcześniej. Zrobiłam to Endobiome dla swojego spokoju i czekam na wyniki..
    Na ostatnim USG pojawiło się spore ognisko adenomiozy podsluzówkowej, której wcześniej nie było 😭😭😭 więc może to jest przyczyna?
    W planie mamy 2 zastrzyki Zoladex + letrozole. Staram się trzymać teraz dietę przeciwzapalną + dużo antyoksydantów w suplementacji i zobaczymy co przyniesie los 🙂
    Mam nadzieje, że u Ciebie ten cykl naturalny będzie strzałem w dziesiątkę ❤️🤞🤞🤞

Staram_sie_ fantastyczna sprawa ze studiami i gratuluję szybkiej decyzji! 😀 jak masz warunki na dzienne studia to najlepsza opcja. Trzymam mocno kciuki za rekrutację 🤞
    Ja zbieram się od 2 lat żeby zrobić jeszcze jakąś podyplomówkę 🙈 chociaż najchętniej to nauczyłabym się szycia, stolarstwa, tapicerstwa, renowacji mebli - to jest mój klimacik, a przy biurku usycham..

Aszin ❤️🌈
    Szkoda, że pogoda nie dopisuje.. a w które góry się wybraliście?

Lisik lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolko, piękny wynik! Trzymam kciuki za rozwój zarodeczków ❤️ informuj nas tu ;)

Nitka96, a u jakiego immunologa się leczysz? My spróbowaliśmy z immunoglobulinami i myślę, że na prawdę byłam dobrze przygotowana, podaliśmy 2 zarodki i kiszka. Niestety nie jest to złoty środek..

Vergeet, dziekuje 🥰 obyś miała rację ;)

Vergeet lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus

12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie to bardzo się na to zajawiłam ale wiem, że moje szanse są marne bo choć w tamtym roku (i w przynajmniej trzech poprzednich latach - za tyle są dostępne progi) bym się dostała to w tym roku była rekordowa liczba maturzystów (321 tys. vs 255 tys.) a miejsc jest tyle samo więc jak mniemam próg zapewne dość mocno skoczy w górę.
    Trochę żałuję że nie wpisałam sobie nieco innego kierunku - trochę pokrewnego a na którym miałabym pewne miejsce. No ale z drugiej strony w tym wieku to już chyba nie ma przestrzeni na półśrodki więc albo to co chciałam tak na 100% albo wcale. Najwyżej jak się nie dostanę to będę się rozwijać w tym kierunku hobbystycznie.

a co do spania... przez pierwszy rok życia mojego dziecka faktycznie nie spałam ;) Mój niemowlak budził się milion raz w nocy, do tego praca a jeszcze dom wykańczaliśmy. To była jazda bez trzymanki. Dlatego moje nastawienie jest takie, że gorzej być nie może ;)

Ale dobra, ja tu Wam niezły offtop robię. Choć mam wrażenie, że przy staraniach taki offtop czasem się przydaje. Moja przyjaciółka starała się ponad 3 lata, miała za sobą poronienie, mnóstwo badań, nie zmieniała pracy bo będzie "bezpiecznie" jak zajdzie. W końcu poczuła, że musi, że dłużej już nie wytrzyma. Ale żeby to zrobić musiała zrobić właśnie podyplomówkę - zaczęła ją robić ale pracy już nie zdążyła zmienić bo po 3 msc zaszła w ciążę, urodziła a po roku zaszła w kolejną ciążę i ma już dwóch całkiem sporych chłopaków ;) Nie twierdzę, że rada "odpuść" jest złota - bo nie jest i w wielu sytuacjach nic nie da. Ale myślę, że jednak psychika też jest bardzo ważna - dlatego w trakcie starań oprócz dbania o ciało (badania, leczenie etc.) nie zapominajmy dbać także o psychikę <3

Lisik lubi tę wiadomość

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

• Szamanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, dopiero co mówiłyście o wymarłym wątku a tu tyle newsów!

Lisik, wow, ja nawet nie wiedziałam że takie kierunki istnieją 😅 fantastycznie! Trzymam kciuki za powodzenie. I widziałam jaki miałaś fantastyczny wyjazd i odpoczynek! To takie lato totalnie w moim stylu, także mega zazdro 🥰

Staram się - to trzymam kciuki za pomyślą rekrutację! Jak czujesz, że to to, nie ma co się zastanawiać :) fantastycznie, że mąż Cię tak wspiera i chyba rzeczywiście dzienne mają więcej sensu w tym układzie. Ja strasznie dużo studiowałam i miałam moment, że już mi bokiem uczelnia wychodziła, ale czasem mam szalone myśli, żeby np wszystko rzucić i iść na architekturę 🫣 moje poprzednie pomysły dały mi dobry zawód ale co z tego skoro tego nie lubię 😩

Loraa, mam nadzieję że to cholerstwo minie i transferujemy kolejnego kandydata!

Aszin, no niestety deszczowo ma być w całej Polsce 😭 ale chociaż temperatura lekko podskoczy teraz!

Hej Rafiki! Przeszłaś potężną drogę, bardzo Cię podziwiam za nieustawianie w boju :) mam nadzieję, ze ten wątek przyniesie Ci szczęście, wiele osób wysłał na drugą stronę, obyś to była i Ty! 🍓

Imazolka, piękny wynik! To teraz kibicujemy małej drużynie ☺️

Lisik lubi tę wiadomość

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 75), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 nasienie ✅ kariotyp ✅

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
    15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu

16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
    30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rafiki, ja wlasnie w staraniach dla zabicia czasu kupilam sobie maszynę do szycia! Ogolem szyje straszne kulfony, teraz w ciazy co chwile mam jakis "projekt" typu robienie girlandy, albo zawieszek do karuzeli a maz pęka ze śmiechu widząc moje próby, ale dobrze sie przy tym bawię, przerobiłam jakis tam kurs online, dalej jest kiepsko no ale idę w to 😁

A niedlugo bede malować swoja pierwsza szafkę z Ikei , mam nadzieje ze efekt bedzie nieco lepszy niz te moje szyciowe dziela🤣

Ja niestety jestem raptus i zapal mam taki ze chce cos zrobic ale szybko przez co np nie moge wypracować równego ściegu, albo zle cos sobie poprzypinam i musze próć, ale trudno, taki los artysty🤭

@Lisik, zielarstwo, wow! Obserwujesz moze zielarke z kampera albo Kaudybe heble? Bo ja patrzac na ich relacje mialam ochote sie tym zainteresować haha😄 Aaa i jeszcze taka saga norweska czytana za dzieciaka mnie inspirowała do szukania owoców balladony 🤣🤣🤣 ale na szczęście poprzestalam na zbieraniu mięty z ogródka mamy 😁

Lisik lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Imazolko, piękny wynik! Trzymam kciuki za rozwój zarodeczków ❤️ informuj nas tu ;)

Nitka96, a u jakiego immunologa się leczysz? My spróbowaliśmy z immunoglobulinami i myślę, że na prawdę byłam dobrze przygotowana, podaliśmy 2 zarodki i kiszka. Niestety nie jest to złoty środek..

Vergeet, dziekuje 🥰 obyś miała rację ;)

Byłam w Gamecie u dr B. Ogólnie bardzo źle zniosłam immunoglobuliny a do tego mamy podejrzenie że popsuło to trochę komórki i z 13 zapłodnionych komórek udało się uzyskać tylko 1 zarodek, a prędzej przy tej samej diecie, suplach, trybie życia z 8 mieliśmy 4 zarodki 😢

Wgl tak się zastanawiam ile czasu utrzymywał Wam się Zivafert?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 18:56

👩🏻 96 - PCOS, IO
    🧑🏻‍🦲 97 - wyniki ok

Starania od 01.24
    2xCB
    6 cykli stymulowanych ❌

Start IVF
    Histeroskopia - CD138 wyleczony stan zapalny
    03.25 I Procedura - 4❄️
    I FET - cs, 5AA (Estrofem, Duphoston, Utrogestan) ❌
    II FET - cn, 5AA (Acard, Utrogestan, Prolutex) poronienie zatrzymane 7+3 💔
    Histeroskopia - CD138 ok, CD56 98 kom/10HPF
    III FET - cn, 3AB (Encorton, Clexane, Prolutex, Utrogestan) CB
    IV FET - cn, 4BC (IVIG, Encorton, Clexane, Prolutex, Utrogestan) ❌
    05.26 II procedura - 1❄️ PGT-A ✅
    Badanie WES ✅
    V FET - cn, 5BA (Atrobisan, Pabi-Dexamethason, Clexane, Prolutex , Utrogestan, Estrofem) CB
    Badanie UTIMPRO test ⏳
    09.26 III procedura ⏳
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram_się powodzenia ze studiami! Masz ciekawy plan :) 🍀

Lisik zielarstwo brzmi super ! :) tez bardzo lubie te tematy i na etapie staran zaglebialam sie w nie jeszcze bardziej. Mam sasiadke po zielarstwie, czesto na te tematy rozmawiamy i zawsze mi sprzedaje jakies ciekawostki 😁

Rafiki witaj :) widze za Toba dluga droga juz, trzymam kciuki zebys szybko dolaczyla na fioletowa strone!! 🍀

Rafiki, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanko, dzięki za dobre słowo ☺️ jeśli ten wątek taki skuteczny w wysyłaniu na fioletową stronę mocy to wchodzę w to!

PaulinKA, serduszkiem z Tobą jeśli chodzi o różne projekty ❤️ oczywiście mam maszynę do szycia a nawet byłam jakiś czas w krakowskiej Szkole Artystycznego Projektowania Ubioru - niestety nie ukończyłam, ale fajna przygoda ☺️. A żeby nie zwariować przy staraniach to nauczyłam się szydełkować, więc jako formę relaksu też bardzo polecam, o ile ktoś ma trochę cierpliwości.

Jak robiłam kiedyś dywanik do łazienki ze sznurka to po skończeniu musiałam spruć połowę bo zorientowałam się, że zgubilam jakieś 2 albo 3 oczka, więc znam ten ból 😅 Powodzenia z szafką!

Nitka96, oj przykro mi 😣 nawet nie wiedziałam, że immunoglobuliny mogą tak namieszać ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 19:51

Jupiter lubi tę wiadomość

12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paulinka nie, nie kojarzę tych osób. A teraz w ogóle nikogo nie obserwuję bo nie wchodzę na social media (tylko tu na forum 🤭) obserwuję tylko kwiatki na łące, haha 😝

Rafiki Krakowska Szkoła Artystycznego Projektowania ubioru brzmi bardzo tajemniczo i prestiżowo 🤩 na pewno fajne doświadczenie.

Staram_sie dobrze, prywaty tu potrzeba też! Na rozluźnienie. A ty to jesteś chyba kobieta maszyna co wszystko ogarnia 😜 trzymam kciuki za rekrutację. A co do przerwy staraniowej i zajęcia się czymś innym to właśnie ja to teraz praktykuję w lato 😎

Szamanka polecam wybrać się nad polskie morze, Bałtyk zawsze piękny 😊

Rafiki lubi tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅

PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna,
  • clara Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolko, piękny wynik, kciuki za udaną hodowlę! Mają dzwonić o konkretnej godzinie czy każą Ci cały dzień się stresować? :)🍀

Rafiki, przykro mi bardzo, że masz taką ciężką przeprawę za sobą. Trafiłaś pod dobry adres, tu jest bardzo wspierające grono. Mam nadzieję, że zadziała magia tego wątku i wkrótce wszystko się u Ciebie ułoży. 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 21:17

Rafiki lubi tę wiadomość

💃🏻32🕺🏻43
    3 lata starań
    niepłodność idiopatyczna
    26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI) ❌
    ⤷ IVF

2026
    I PROCEDURA
    03.02 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
    10.04 → 1 FET 4.2.3, CN ❌
    09.05 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt ⏸️🎉 beta 17,6 |
    10dpt 207 → 12dpt 485 → 14dpt 1173
    30dpt 0,99 cm ❤️
    10+3 4 cm; SANCO ryzyka niskie 🩷
    11+3 5,46 cm; prenatalne OK 🎉
    15+3 140 g szczęścia 🩷
    20+3 ⏳

preg.png

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie przed samym zamknięciem zadzwonią, żeby jak najdłużej trzymac w niepewności 🤣

Lisik ale usunęłaś wszystkie apki czy dałaś sobie bana?

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ale to jest Wasze podejrzenie czy lekarz to też zasugerował...?

Aszin u nas w centrum to teraz od dwóch dni upalnie! Wysyłam trochę słonka ☀️

Lisik szacun że nie wchodzisz na SM. Ja mam poczucie, ze tracę tam sporo czasu ale jakoś nie umiem "nie wchodzić".

e tam, ogarniam. Często jestem w jakimś niedoczasie i w ogóle ale tak jak pisałam - pierwszego roku życia mojego dziecka nic nie przebije ;) a potem jeszcze przyszedł rak więc już w ogóle był kosmos. Odżyliśmy po tym jak młody skończył 2 lata i z miliona pobudek w nocy zrobiły się 2 a zupełnie fajnie to się zrobiło jak po trzecich urodzinach przestał się budzić :)

Natomiast wczoraj jeszcze sobie sprawdziłam wyniki tegorocznej matury i wiecie co mnie zaskoczyło? Średnie wyniki były sporo lepsze aniżeli z poprzednich lat. Np. matma rozszerzona średnia poszła o 4pkt do góry, angielski rozszerzony o 5 pkt. I trochę jestem w szoku bo wg mnie to spora różnica, a jeszcze biorąc pod uwagę ten skokowy wzrost liczby maturzystów... :o
    No cóż, pewnie przez chwilę będę żałować, że rok temu nie wpadłam na ten genialny pomysł - no ale jak trzeźwo pomyślę, że rok temu nie było jeszcze na to przestrzeni. Syn co prawda chodził do przedszkola ale duuużo chorował no więc i tak sporo czasu trzeba było być z nim.

• Lisik Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Pewnie przed samym zamknięciem zadzwonią, żeby jak najdłużej trzymac w niepewności 🤣

Lisik ale usunęłaś wszystkie apki czy dałaś sobie bana?

Usunęłam apki. Ale kont nie. A bana sobie dałam na wchodzenie na SM z przeglądarki na telefonie.
    No chyba że muszę coś sprawdzić np na grupie lub wydarzeniu na fb no to wejdę, ale chyba lepiej z kompa to robić bo kciuk klika i przesuwa szybciej niż głowa pomyśli „po co ?”.

Staram_się a może będzie dobrze ? Może nie będzie tyle chętnych ? Nadal trzymam kciuki.

Imazolka za Twoją hodowlę też trzymam mocno mocno! 🍀🤞 jak nerwy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 10:26

Starania od 05.2024
    👫28
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ