Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱
Odpowiedz

💓Me serce jednemu pragnieniu oddane, w marcu mamą zostanę 🤱

Oceń ten wątek:
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Tak zaczynam się pakować i zastanawiam się czy zapobiegawczo zabrać jakiś jeden teścik 😂😂😂

Rafiki ja po powrocie będę robiła kimchi z pomidora 🤤 Mam nadzieję że przez ten tydzień w szklarni dojrzeją nasze pomidorki i będzie można działać!

O mniam! Ja te szklarniowe pomidorki zostawiam do jedzenia na świeżo, bo chyba nie będzie ich wystarczająco dużo 🙄

Co do testu to albo weź przynajmniej 5 albo wcale 🙈
    Odpoczywajcie! ❤️

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie brała 🤣 będzie kusiło i tylko o tym będziesz myślała, a tak to chillera 🔥

Ja jestem dzisiaj po 2 zastrzyku neoparin iiii.. przy tych wszystkich co już brałam, to to jest szatan 😂

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram_ się Hiszpania super kierunek ☺️ ja też tam będę spędzać urlop. A co do rekrutacji to lista rezerwowa też jest dobra. Po coś jest te kilka rekrutacji. Nie wiem jak u Ciebie tam jest ale czasem trzeba kliknąć w systemie że się jest nadal zainteresowanym i bierze udział w kolejnej rekrutacji.

Nitko, kropku szczęścia! Trzymajcie się razem długie miesiące 🍀🤞

Rafiki dobrze widzieć jakie badania robił twój mąż i jakie efekty icsi dało. Mam nadzieję że nas to nie będzie dotyczyć ale zachowuję informację na przyszłość. Trzymam kciuki za ostatni „okres”. 🤞

Imazolko z tego co wiem to Clexane lepiej wchodzi. Ja w życiu miałam tylko z tego zastrzyki i było na prawdę ok. To ty za jakiś tydzień transfer? 😲 jak się czujesz po punkcji? Jajniki nie bolą?

Na mnie wczoraj jak się położyłam na kanapie wskoczyła kicia i ułożyła się na podbrzuszu, wcześniej tak nie robiła a wczoraj dwa razy! Potem już odkryłam że muszę być przykryta tym konkretnym kocem żeby się położyła na dłużej ale mózg od razu świruje. Zaczęła mnie bardzo kochać? Stęskniła się bo mnie nie było 2 dni? Legenda o kotach wyczuwających ciążę?!
    Proszę się i mnie nie nakręcać 😅 ciąża nie jest moim głównym celem w tym miesiącu.

IMG-2823.jpg

Imazolka, Jupiter, Biochemiczka, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
    czasem weźmie jakieś suple

PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna,
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki miałam wczoraj dopisać ale zapomniałam że u nas przy obu procedurach było ICSI.

Psiurki pozdrawiają z podróży do dziadków 😂

IMG-3982.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 08:10

Lisik, Imazolka, Rafiki, Jupiter lubią tę wiadomość

👩🏻 96 - PCOS, IO
    🧑🏻‍🦲 97 - wyniki ok

Starania od 01.24
    2xCB
    6 cykli stymulowanych ❌

Start IVF
    Histeroskopia - CD138 wyleczony stan zapalny
    03.25 I Procedura - 4❄️
    I FET - cs, 5AA (Estrofem, Duphoston, Utrogestan) ❌
    II FET - cn, 5AA (Acard, Utrogestan, Prolutex) poronienie zatrzymane 7+3 💔
    Histeroskopia - CD138 ok, CD56 98 kom/10HPF
    III FET - cn, 3AB (Encorton, Clexane, Prolutex, Utrogestan) CB
    IV FET - cn, 4BC (IVIG, Encorton, Clexane, Prolutex, Utrogestan) ❌
    05.26 II procedura - 1❄️ PGT-A ✅
    Badanie WES ✅
    V FET - cn, 5BA (Atrobisan, Pabi-Dexamethason, Clexane, Prolutex , Utrogestan, Estrofem) CB
    Badanie UTIMPRO test ⏳
    09.26 III procedura ⏳
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter trzymam kciuki, czekamy pod kibelkiem. 🫶

Księgowa jakie odczucia przed testowaniem?

Nitka twoje pieski są przesłodkie 😍 miłego wyjazdu !

Jupiter lubi tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅

PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna,
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter 🧐🧐🍀

Lisik, nie musimy Cię nakręcać, bo już się sama nakręciłaś 🤪 ale coś w tym jest, może to przepowiednia 🥺😎

Niee coś Ty, dostałam cyclogest na 10dni… w czwartek mam USG czy jajniki wracają do swoich rozmiarów i czy będzie transfer czy odraczamy. Bardzo kiepsko zniosłam całą punkcje i czas po nim. W ostateczności dopiero wczoraj byłam w stanie wstać i wyjść z domu. Już nawet miałam dzisiaj sen, że nie było żadnego zarodka i musiałam wykupić sztuczną macice, żeby nie musieć tego drugi raz przechodzić 🤣

Rafiki u nas w ostateczności też było |cs| przez te ostatnie wyniki

Nitko ale słodziaki masz 😍 przekochane!

👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Jupiter trzymam kciuki, czekamy pod kibelkiem. 🫶
    Spuściłam krew na betę, żeby nie szukać cieni których nie ma, widzimy się pod drzwiami Diagnostyki 🫡

Imazolka, Zielone.Słońce, Lisik, Księgowa, Vergeet lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 sono HSG +histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

🔜Endo USG & histeroskopia 2
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitko, przeurocza ekipa ❤️

Jupiter, kciuki na pokładzie 🤞

Imazolko, co za sen 😅😅 12 na 12 zapłodnionych prawidłowo to fantastyczny wynik i dobrze rokuje, więc jestem dobrej myśli 😘 nigdy nie miałam świeżego transferu, ale jeśli nie czujesz się super po punkcji to ten miesiąc przerwy dobrze robi - organizm odpocznie, ustabilizują się hormony a czas szybko zleci :)

Lisiku jako naczelna „kociara” 🙈 wczoraj nawet czytałam o tym, że koty wyczuwają zmiany hormonalne (w tym ciążę) i jedna kobietka pisała, że już nie daję rady ze swoim kotem 😅 Zostało jej 2 miesiące do rozwiązania, a kot przykleił się do niej tak, że nie może nawet iść do toalety albo do drugiego pokoju, bo kot płacze pod drzwiami i ciągle na nią włazi jak tylko jest okazja 😻
    No nigdy nie wiadomo, ale traktowałabym to jako dobry omen 🙂

Jupiter, Lisik lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
    ❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb
    05.2024 FET 2x❄️ cb
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
    06.2026 histero
    Zoladex⏳
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez zaskoczeń - beta ujemna.

Z dobrych wieści, to wiem z forum że kwalifikacje w lipcu w mojej klinice mają osoby które zapisały się do kolejki na IVF w kwietniu, więc chyba jakoś to idzie do przodu.

No nic, staramy się dalej, jest sezon wakacyjny więc do września - października będzie mi w miarę łatwo myślę, bo długie dni, perspektywy fajnych wyjazdów weekendowych.

Najbardziej to nie daje mi spokoju ta moja adenomioza. Chciałabym jakoś ją zdiagnozować, wiedzieć jak poważna jest sytuacja… wiedzieć na co naciskać na lekarza, czego nie zbagatelizować… nie chce też wytaczać dzial jeśli nie ma takiej potrzeby. No nie wiem. Trudno mi z tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 18:56

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

• Lisik Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter przykro mi 😢 przynajmniej ścieżka jasna i kwalifikacja na horyzoncie.
    Jeśli chcesz pogrzebać z tą adenomiozą no to zrób rezonans w protokole endometriozy i będzie widać ile jej jest z grubsza. U mnie ona właśnie wyszła na rezonansie. No i albo to wyciszasz lipiodolem (nie miałaś już kiedyś ?) albo lekami na endometriozę typu Ryego lub wyciszenie Dipherine czy czymś podobnym przed transferem. Ew histeroskopia ocena przez kamerkę, pobranie wycinka na hist pat (ew na cd138) i shaving endometrium. No i dieta przeciwzapalna.

Imazolka oj oj, to żebyś doszła do siebie dobrze, jak będzie odroczony transfer to przynajmniej na pewno się zregenerujesz. Zdrówka i białka 🫶

Ja badałam ostatnio prolaktyne i tsh i oba wyniki miałam bardzo nisko, poniżej normy. Prolaktyne mam podwyższona więc od 7 lat na pewno, więc to zaskoczenie. Także mocno schodzę z dawek i dostinexu i euthyroxu. Przyznaję ten wypływ operacji, bo właśnie po tym te wyniki się tak zaczęły poprawiać, tak jakby moje ciało się naprawiało i stabilizowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 19:16

Starania od 05.2024
    👫28
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅

• Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, a kto albo w jaki sposób zdiagnozował Ci adenomioze? Adenomioze często (choć nie zawsze) idzie w parze z endometriozą. Może warto to zbadać. 😉

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter przykro mi 🫂

No właśnie, mi adeno wyszła przy badaniu endo. Na karcie z wynikiem mam nawet napisane: „USG w miednicy mniejszej w protokole dla endometriozy i adenomiozy” więc może faktycznie jeszcze to badanie Ci zostało?
    Ja się zapisywałam w styczniu i mówili, że zapisy na październik, a w maju zadzwonili, że już. Także może być szybciej. Chociaż z tego co czytam to się kończy hajs w klinikach…

Lisik Ty na stałe bierzesz dostinex? Ja teraz dostałam na 8 dni i ten lek dla mnie jest tragiczny xD to dobra wiadomości, że wyniki się normują!

👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka tak, na stałe, już od ponad roku. Miałam dawkę po pół tabletki 4 razy w miesiącu a teraz schodzę do 1/4 tabletki 3 razy w miesiącu. No właśnie widziałam tu na forum że niektórym bardzo nie służy a mi się nie działo po prostu nic ! A Ty jakie masz skutki uboczne?

Starania od 05.2024
    👫28
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Jupiter, a kto albo w jaki sposób zdiagnozował Ci adenomioze? Adenomioze często (choć nie zawsze) idzie w parze z endometriozą. Może warto to zbadać. 😉
    Została zdiagnozowana podczas histeroskopii, wtedy usunięto mi dwa ogniska adenomiozy podslozowkowej.
    Lekarz zapytany wtedy o usg w protokole Endo powiedział mi ze możliwe ze mam pierwszego lub drugiego stopnia, ale to nic nie zmienia w moim przypadku, bo nie mam dolegliwości bólowych ani torbieli endometrialnych, jajniki i jajowody ruchome i bez torbieli na jajnikach.

Nie wiem co z tym robić, już nie mam siły chodzić i się prosić o kolejne badania. Zwłaszcza że mój lekarz się właśnie w endometriozie specjalizuje (inny niż ten od histeroskopii) a ja za wszystko przecież płacę ze swojej kasy, jeszcze się proszę żeby wydać więcej.

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Jeśli chcesz pogrzebać z tą adenomiozą no to zrób rezonans w protokole endometriozy i będzie widać ile jej jest z grubsza. U mnie ona właśnie wyszła na rezonansie. No i albo to wyciszasz lipiodolem (nie miałaś już kiedyś ?) albo lekami na endometriozę typu Ryego lub wyciszenie Dipherine czy czymś podobnym przed transferem. Ew histeroskopia ocena przez kamerkę, pobranie wycinka na hist pat (ew na cd138) i shaving endometrium. No i dieta przeciwzapalna.
    Miałam już Lipiodol przy histero i po tym wszystkim właśnie miałam Biochem. Dobrze pamiętam że jesteś z Krakowa? Gdzie robiłaś ten rezonans? U Ciebie jakie były objawy Endo?

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

• Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Została zdiagnozowana podczas histeroskopii, wtedy usunięto mi dwa ogniska adenomiozy podslozowkowej.
    Lekarz zapytany wtedy o usg w protokole Endo powiedział mi ze możliwe ze mam pierwszego lub drugiego stopnia, ale to nic nie zmienia w moim przypadku, bo nie mam dolegliwości bólowych ani torbieli endometrialnych, jajniki i jajowody ruchome i bez torbieli na jajnikach.

Nie wiem co z tym robić, już nie mam siły chodzić i się prosić o kolejne badania. Zwłaszcza że mój lekarz się właśnie w endometriozie specjalizuje (inny niż ten od histeroskopii) a ja za wszystko przecież płacę ze swojej kasy, jeszcze się proszę żeby wydać więcej.
    Że co? Że Endo bez torbieli i bez bólów nie ma znaczenia!? Miałaś kiedyś USG takie u specjalisty pod kątem endometriozy?
    Moje Endo w obrazie USG nie widać, a przynajmniej lekarze nie specjalizujący się tego nie widzą, nie mam bolesnych miesiączek a endometrioze mam II/III stopień. Czasem Endometrioza produkuje w miednicy mniejszej płyn zapalny, który uniemożliwia plemnikom na przedostanie się. Ja mam taki płyn. Czy Twój lekarz to jakoś lekarz z kliniki? Ja bym chciała wiedzieć czy jest endometrioza i jaki stopień skoro sam lekarz podejrzewa.

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Moje Endo w obrazie USG nie widać, a przynajmniej lekarze nie specjalizujący się tego nie widzą, nie mam bolesnych miesiączek a endometrioze mam II/III stopień. Czasem Endometrioza produkuje w miednicy mniejszej płyn zapalny, który uniemożliwia plemnikom na przedostanie się. Ja mam taki płyn. Czy Twój lekarz to jakoś lekarz z kliniki? Ja bym chciała wiedzieć czy jest endometrioza i jaki stopień skoro sam lekarz podejrzewa.
    tak, to lekarz z kliniki. Zajmuje się też diagnostyką endometriozy…. Dlatego go wybrałam, ale teraz jak czytam co napisałaś to szczęka mi opadła..
    czy Ty miałaś rezonans czy usg w protokole? Czy miałaś usuwane te ogniska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 09:35

❗️Adenomioza

12.2025 💔 CB
    04-07.2026 ❌ 3 x IUI

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty u Zaczyka jesteś? On Ci robił inseminacje?

Ja biorę 1x1 przez 8 dni teraz 8 i masakra. Ból głowy, ból brzucha, nudności na maxa. Nie dość, że ten brzuch po punkcji taki wielki to jeszcze to mnie dojeżdża 😤
    Ale może masz inną dawkę? Jak jesteś to malutkie gowienko w stanie podzielić na 4? 🤣

👨 czynnik męski ✔️

💉 stymulacja IVF
  • staram_sie_ Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter przykro mi :(

Lisik skoro nie chcesz to nie nakręcam ale napiszę tylko 🤞🤞🤞
    Jeśli chodzi o moją rekrutację... Realnie myślę, że nie ma szans ale największy problem jest taki, że lista zakwalifikowanych z rezerwowej ma się pojawić 22 lipca o 20:00 i 23go trzeba złożyć dokumenty. A my 22go lipca rano wylatujemy...
    Więc jedyna opcja to jakiś pełnomocnik... Ale wie tylko o tym mąż więc nawet nie mam kogo do tego ewentualnie przygotować :(
    Ale... no nie dostałam się ale było ponad 1600 zarejestrowanych kandydatów ;) ponad 13 osób na 1 miejsce.
    Jestem w okolicach 40go msc na rezerwowej - i serio zastanawiam się nad tym czy jest jakiś ułamek szansy na to, że 40 osób powyżej mnie zrezygnuje, a w sumie musiałoby więcej no bo już na starcie zakwalifikowano więcej niż miejsc - bo przecież uczelnia wie, że ileś nie złoży dokumentów. Wydaje mi się, że dla studentów są u nas dwie bardziej "pożądane" uczelnie no ale oceniając realnie to jednak chyba zbyt duży musiałby być przeskok :(

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiku, nastrój chusteczkowy.. 2 lata temu dowiedziałam sie, ze serce przestalo bic. 🥺

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ