Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Insane mam Cię w sercu. ❤

U mnie owulak jeszcze dość blady, jajnik napierdziela. Dzisiaj będziemy działać i pojutrze. Choć mąż na mnie krzyczy, że co 2 dni to plemniczki się nie zregenerują. A ja mu tłumaczę, że co 3 dni to z kolei ryzyko, że przegapimy. I tak się przekomarzamy.
    Już mu powiedziałam - leż tylko, nic nie rób, wszystkim się zajmę xD

A przed chwilą zadzwoniła do mnie moja pani ginekolog, ja już umarłam, że coś się stało i jakieś wyniki złe mi przyszły (czekam jeszcze na kilka wyników z tamtego styczniowego pobytu). A ona zadzwoniła mi powiedzieć, że jest w Katowicach grupa wsparcia dla par zmagających się z niepłodnością i że prowadzi to jakaś super pani psychoterapeutka, rusza ta inicjatywa od marca. Tak mi się @Julia pomyślało, że nie ma przypadków. Dzisiaj wieczorem omówię temat z Mężem, rozważymy. :)

Paulinka - u nas jak miał być posiew nasienia to posiew nasienia tlenowy i beztlenowy. I myślę, że chyba o to chodzi. Gdyby miał być wymaz z cewki / spod napletka to by lekarz to zaznaczył.

Ooo, ale zbieg okoliczności! ❤️ Nie chcę namawiać, bo terapia grupowa nie jest dla każdego, ale warto o tym porozmawiać. Plusem jest to, że tak jak Ty masz tutaj przestrzeń do rozmowy, tak Twój partner może nosić wszystko w sobie. To też okazja, by poznać pary z podobnymi doświadczeniami. Poza tym, rozmowa na żywo ma jednak inny wymiar niż ta w formie pisemnej.

Pamiętajcie, że zawsze można zrezygnować 😉. Nikt nie będzie Was do niczego zmuszał. A jeśli grupowa terapia nie będzie odpowiednia, zawsze można rozważyć terapię dla par.

Edit: Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć jedno – jeśli ktoś ma choć cień takiej myśli, warto się zdecydować! I nie czekać na moment, w którym będzie już zbyt trudno, gdy frustracja przejmie kontrolę nad codziennym życiem. Niestety, w większości przypadków po jakimś czasie wszystko sprowadza się właśnie do podporządkowania całego życia pod starania, a to negatywnie wpływa zarówno naszą psychikę, jak i związek. Wcześniejsze podjęcie terapii może zapobiec eskalacji problemów i ułatwić ich rozwiązanie.

Nasza terapeutka powiedziała wczoraj, że badania wykazały podobny poziom stresu u pacjentów przechodzących terapię onkologiczną i osób zmagających się z niepłodnością. To ogromne obciążenie! Mierzymy się z chorobą – pozwólmy sobie pomóc! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 11:30

kałamarnica 11, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • martakam Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane ❤️❤️❤️ czekam z niecierpliwością!

Dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienie implatacyjne? W swoich dwóch ciążach nic takiego nie mam, w i wczoraj (10 dpo) i dziś (11 dpo) mam hmmm wczoraj brązowawy a dzisiaj beżowy śluz… Jestem świeżo po chorobie, więc może po prostu @ przyjdzie wcześniej niż w niedzielę?

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pod stałą opieką psychoterapeutki. Jednak mój Mąż zdaje się wypierać problem niepłodności. Cały czas ma optymistyczne podejście, że na pewno się uda, jak nie w tym to w kolejnym cyklu. Z jednej strony on jest taką właśnie osobą, że wszystko co go spotyka interpretuje pozytywnie (nawet jak ktoś jest dla niego niemiły to on obraca to w żart), a z drugiej, nie wiem na ile to jest kwestia osobowości a na ile wyparcie. Tak czy inaczej, myślę, że dobrze by było móc rozmawiać o tym otwarcie, po prostu, z ludźmi, którzy zrozumieją.

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - konsultacja immunologiczna 27.03 ➡️
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane czekamy na wyniki bety 🍀

Ostatecznie wczoraj wypilam dwa drinki , dobrze to zniosłam, aczkolwiek czuje się dziś tak spuchnięta, że więcej sobie tego nie zrobię 🫣

Dziś ostatni krótki dzień szkolen. Za chwilę kończę.
    Stary stwierdzil że pojedziemy jeszcze do Torunia na kawę i obiad jak skończę szkolenie i stamtąd do domu.
    No mowie okej, choć nie chce mi się strasznie, ale jeśli chce to niech ma , nie będę marudzić 😁

Boli mnie dzis jajnik z którego miałam owulacje.
    Temperatura dzis 37.01 ale nie będę się sugerować bo piłam wczoraj alkohol i to też może mieć wpływ.
    Jutro idę na proga!
    Miłego dnia dziewczyny!

kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Ja jestem pod stałą opieką psychoterapeutki. Jednak mój Mąż zdaje się wypierać problem niepłodności. Cały czas ma optymistyczne podejście, że na pewno się uda, jak nie w tym to w kolejnym cyklu. Z jednej strony on jest taką właśnie osobą, że wszystko co go spotyka interpretuje pozytywnie (nawet jak ktoś jest dla niego niemiły to on obraca to w żart), a z drugiej, nie wiem na ile to jest kwestia osobowości a na ile wyparcie. Tak czy inaczej, myślę, że dobrze by było móc rozmawiać o tym otwarcie, po prostu, z ludźmi, którzy zrozumieją.

Mój partner powiedział wczoraj, że do tej pory nie myślał o tym pod kątem choroby. Jak myślał o powiedzeniu o sytuacji znajomym/ rodzinie to bardziej pod kątem tego, żeby nie robili uwag, czy żartów, które mogłyby mi sprawić przykrość. Po wczorajszej pierwszej rozmowie mówi, że zaczął teraz to inaczej postrzegać. I że chce powiedzieć rodzicom, żeby nas wspierali, bo on chciałby swoje dzieci w takiej chorobie wspierać.
    Nie wiem, czy zdecydujemy się na grupową, czy zostaniemy na tej dla par, ale zdecydowanie przez jakiś czas będziemy korzystać z tej formy pomocy! ❤️

Edit: Cieszę się bardzo, że dbasz o siebie przez terapię!! ❤️🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 11:35

kałamarnica 11, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Wysłany: 19 lutego, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia - no właśnie. Takie spotkania zmieniają też trochę perspektywę spojrzenia na niepłodność. Myślę, że każdy jest na innym etapie przeżywania tego, i na innym etapie w drodze po maleństwo, ale zawsze warto rozmawiać. :) Dziękuję Ci 💞

Ana - kochana już zaciskam kciuki za proga, ale to formalność, jak miałaś taki piękny w 3dpo. Toruń jest na mojej liście miast do odwiedzenia, jeszcze tam nie byłam. 💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 11:38

Vergeet lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:

Wysłany: 19 lutego, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Insane ❤️❤️❤️ czekam z niecierpliwością!

Dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienie implatacyjne? W swoich dwóch ciążach nic takiego nie mam, w i wczoraj (10 dpo) i dziś (11 dpo) mam hmmm wczoraj brązowawy a dzisiaj beżowy śluz… Jestem świeżo po chorobie, więc może po prostu @ przyjdzie wcześniej niż w niedzielę?

Tutaj nie pomogę. Nie miałam nigdy implantacji.
    Ale! Wszystko możliwe jest :) kiedy testujesz?

Edit: a właśnie! Tortie - gdzie Twój test? 🤔🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 11:39

👨'87
    • parametry nasienia:
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Julia - no właśnie. Takie spotkania zmieniają też trochę perspektywę spojrzenia na niepłodność. Myślę, że każdy jest na innym etapie przeżywania tego, i na innym etapie w drodze po maleństwo, ale zawsze warto rozmawiać. :) Dziękuję Ci 💞

Ana - kochana już zaciskam kciuki za proga, ale to formalność, jak miałaś taki piękny w 3dpo. Toruń jest na mojej liście miast do odwiedzenia, jeszcze tam nie byłam. 💜

Ja mogłabym mieszkać w Toruniu , znam już jak własną kieszeń. Bywamy tam niezwykle często. To nasze 3-cie ulubione miasto zaraz po Zakopanem i Międzyzdrojach 😍

Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • martakam Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Tutaj nie pomogę. Nie miałam nigdy implantacji.
    Ale! Wszystko możliwe jest :) kiedy testujesz?

Edit: a właśnie! Tortie - gdzie Twój test? 🤔🤞

Planowo @ mam mieć w niedzielę i chyba poczekam do tej niedzieli.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w tym miesiącu mnie tu jeszcze nie było więc witam się pięknie 🌷 jestem wolnym strzelcem świeżo po histeroskopii.

Widzę, że sporo dziewczyn szykuje się do IUI, ja też mam plan na marzec ale biorąc pod uwagę wszelkie obsuwy realny termin dla mnie to maj. Już sie nawet nie wściekam tymi przesunięciami, będzie co będzie, plany na iui z ginekolog która mnie prowadzi mam od października 🤣 wizytę mam w marcu, niby mamy rozpisac stymulacje pod iui ale nie wiadomo czy wyniki histero zdąża dojść i jakie będą, dlatego się nie nastawiam.

@Insane trzymam kciuki ✊
    @kalamarnica mamy ten sam dzień cyklu 🤣 i tak samo blade owulaki, idę do ginekologa w piątek zobaczyć co tam. Śmieje się, że to się już robi moja rozrywka. Ale znalazłam ginekologa na mój pakiet medyczny z pracy, więc mam za darmo to idę 🤣 Po histero jeszcze wczoraj miałam plamienie, zobaczymy jak tam dzisiaj.

kałamarnica 11, Dagmarova lubią tę wiadomość

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, przeleczony 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne
    ➡️ IV IUI ❓
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA zdrowiej 🍀 mojego też będę zapisywać na podstawowe nasienia, nie będziemy czekać jednak do Kwietnia.. 🤭
    @kałamarnica11 haha bierz sprawy w swoje ręce 🤞🏻💗 mega miło, że lekarka do Was zadzwoniła i dała Wam znać😍 u męża to też mogą być schematy, których nie do końca może być świadomy, jakiś sposób na życie, który go nie uwiera świadomie, ale podświadomie prowadzi do różnych reakcji
    @Julia4 proszę polać tej Pani jakiegoś drinka bezalkoholowego z buraka 🤣 Piękne i mądre refleksje❤️ 😍
    @martakam przy @ chyba by się rozkręcało plamienie, a nie zanikało?
    @Ana29 trzymam kciuki za proga i cudownego dnia życze! c
    Hej @Ola8999 miło Cię tu witać! Trzymam kciuki za wyniki histeroskopii i wizytę w piątek 🍀🍀

Ola8999, Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92'

VIII 2024 Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    ~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
    ~ TSH 2.25 ✅ Glukoza 89.20 ✅ Insulina 10.60 ✅
    ⏳19.03 wizyta
    ⏳ 31.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki

Pierwszy Bombelix👶🏼II cykl po histeroskopii:
    ✨12.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    ⏳12.03 ~ 12dpo
  • martakam Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @PaulinKA zdrowiej 🍀 mojego też będę zapisywać na podstawowe nasienia, nie będziemy czekać jednak do Kwietnia.. 🤭
    @kałamarnica11 haha bierz sprawy w swoje ręce 🤞🏻💗 mega miło, że lekarka do Was zadzwoniła i dała Wam znać😍 u męża to też mogą być schematy, których nie do końca może być świadomy, jakiś sposób na życie, który go nie uwiera świadomie, ale podświadomie prowadzi do różnych reakcji
    @Julia4 proszę polać tej Pani jakiegoś drinka bezalkoholowego z buraka 🤣 Piękne i mądre refleksje❤️ 😍
    @martakam przy @ chyba by się rozkręcało plamienie, a nie zanikało?
    @Ana29 trzymam kciuki za proga i cudownego dnia życze! c
    Hej @Ola8999 miło Cię tu witać! Trzymam kciuki za wyniki histeroskopii i wizytę w piątek 🍀🍀
    Ja się zastanawiam czy to może jakaś niedomoga lutealna… Jak przyjdzie @ to w następnym cyklu po owu idę zbadać progesteron.
    Ale co nie zmienia faktu, że nakręcona mega jestem 😂 oczywiście wszystkie objawy przedyskutowane z chatemgpt 😂

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapisałam męża na pierwsze w życiu badanie nasienia 14.03 🤞🏻

Ola8999, kałamarnica 11, Julia24, M93, PaulinKA, a_aandzela, Lovi25, Hopex2, Babsi, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92'

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳19.03 wizyta
    ⏳ 31.03 wizyta

✨12.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳12.03 ~ 12dpo
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Ja się zastanawiam czy to może jakaś niedomoga lutealna… Jak przyjdzie @ to w następnym cyklu po owu idę zbadać progesteron.
    Ale co nie zmienia faktu, że nakręcona mega jestem 😂 oczywiście wszystkie objawy przedyskutowane z chatemgpt 😂
    Trzymam kciuki, żeby małpiszon w weekend nie zawitał 🤞🏻💗

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92'

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳19.03 wizyta
    ⏳ 31.03 wizyta

✨12.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳12.03 ~ 12dpo

Wysłany: 19 lutego, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola - tak! Bardzo trafnie to ujęłaś. Myślę, że coś w tym może być. Zobaczymy :)
    Edit: Mola gratki, niech się bada pan Mąż!

Ola - no to trzymam kciuki za pęcherzyk i za owulację, a może IUI wcale nie będzie potrzebne. :) ja też w piątek idę na drugi monitoring sprawdzić czy pęcherzyk pękł (wczoraj miał 19mm). Te 3 dni są kluczowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:17

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👨'87
    • parametry nasienia:
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

PLAN:
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Mola - tak! Bardzo trafnie to ujęłaś. Myślę, że coś w tym może być. Zobaczymy :)
    Edit: Mola gratki, niech się bada pan Mąż!

Ola - no to trzymam kciuki za pęcherzyk i za owulację, a może IUI wcale nie będzie potrzebne. :) ja też w piątek idę na drugi monitoring sprawdzić czy pęcherzyk pękł (wczoraj miał 19mm). Te 3 dni są kluczowe.
    Dzięki dziewczyny, ja już w piątek przed histero miałam na USG widoczny pęcherzyk i endometrium 10mm więc nie wiem czy czegoś nie przegapiłam 🤷 ale strasznie wcześnie by to było (9dc to był) obejrzymy w piątek 😅

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, przeleczony 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne
    ➡️ IV IUI ❓
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki wymazu MUCHa!! Czysto!! ❤️

Czekamy jeszcze na wynik partnera na chlamydie i jak będzie negatywny, to lecimy z tym IUI!!! 🥳🥳🥳

PaulinKA, Molahonkeey, a_aandzela, Misiula, kałamarnica 11, martakam, Lovi25, Hopex2, Migotka96, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Dziewczyny, zapisałam męża na pierwsze w życiu badanie nasienia 14.03 🤞🏻
    O kochana ! To prawie razem idziemy ;D mój też wtedy ma/też pierwsze , a ja idę z nim,bo to nasza pierwsza konsultacja w klinice ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:31

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • Molahonkeey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica11 na spokojnie, bez presji, przegadajcie sobie to, bo tak jak Julia napisała, terapia grupowa też nie jest dla każdego. Wszystko w granicach Waszych stref komfortu ❤️ Mam nadzieję, że uda Wam się podjąć wspólną decyzję w zgodzie z własnymi potrzebami ❤️
    Cieszę się, bo nie marudzi w ogóle i mega wspiera, więc meeeega jestem dumna❤️
    @Ola8999 dawaj znać! Dostaliście jakiś odgórny okres wstrzemięźliwości?
    @Julia24 GRATULUJĘ CZYSTEJ PIŚKI 💗💗💗 KCP OFICJALNIE TWOJE 💗💗💗

EDIT: a_aandzela idziemy łeb w łeb hahaha 💗 super ! 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:31

a_aandzela, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92'

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳19.03 wizyta
    ⏳ 31.03 wizyta

✨12.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳12.03 ~ 12dpo
  • PaulinKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki wymazu MUCHa!! Czysto!! ❤️

Czekamy jeszcze na wynik partnera na chlamydie i jak będzie negatywny, to lecimy z tym IUI!!! 🥳🥳🥳

No to otrzymuje Pani KCP drugiego stopnia, gratulacje 😍🤩🥂🔥🎆

Molahonkeey, a_aandzela, Julia24, martakam lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ