Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hopex2, a nie obserwujesz żadnego świądu i pieczenia? Ja akurat już nawet nie pamiętam jaki mam sluz po owulacji bo od kiedy biorę progesteron dopochwowo to całą 2 fazę wypływają ze mnie pozostałości tabletek 🤭 Ty nie przyjmujesz nic dopochwowo prawda? Oby to nie było żadne paskudztwo, trzymam kciuki 😘
    @Nitka96 ten przepis wygląda obłędnie 🤤🤤🤤 jak ja uwielbiam takie słodkie kremowe słodycze, a nie jakieś fit podrabiańce 😄 kurde chyba muszę skusić się na zrobienie czegoś 'dubajskiego'😅
    @Julia Wow to dla Ciebie wspaniale info! Obyś za chwilę dołączyła do koleżanki 🥰
    A wiesz zastanawiałam się dziś wlasnie (z serii: rozkminy co to bedzie jak zobacze w koncu 2 kreski) czy możliwa jest sytuacja, że 10- 12 dni po zastrzyku beta wyjdzie tak wysoka że może to sugerować ciążę a to ciagle ovitrelle...? Czy raczej są to na tyle szczątkowe wartości ze nie można ich pomylić z zaplodnieniem...?

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę utrogestan, ale w zeszłym miesiącu też brałam i prawda miałam więcej tego śluzu poowulacyjnego, ale nie taka ilość 🤯 dolegliwości żadnych nie mam 😘

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Hopex2, a nie obserwujesz żadnego świądu i pieczenia? Ja akurat już nawet nie pamiętam jaki mam sluz po owulacji bo od kiedy biorę progesteron dopochwowo to całą 2 fazę wypływają ze mnie pozostałości tabletek 🤭 Ty nie przyjmujesz nic dopochwowo prawda? Oby to nie było żadne paskudztwo, trzymam kciuki 😘
    @Nitka96 ten przepis wygląda obłędnie 🤤🤤🤤 jak ja uwielbiam takie słodkie kremowe słodycze, a nie jakieś fit podrabiańce 😄 kurde chyba muszę skusić się na zrobienie czegoś 'dubajskiego'😅
    @Julia Wow to dla Ciebie wspaniale info! Obyś za chwilę dołączyła do koleżanki 🥰
    A wiesz zastanawiałam się dziś wlasnie (z serii: rozkminy co to bedzie jak zobacze w koncu 2 kreski) czy możliwa jest sytuacja, że 10- 12 dni po zastrzyku beta wyjdzie tak wysoka że może to sugerować ciążę a to ciagle ovitrelle...? Czy raczej są to na tyle szczątkowe wartości ze nie można ich pomylić z zaplodnieniem...?

Niestety jest to możliwe 😓. Mam nadzieję, że będzie rosnąć, ale no na tym etapie nie świadczy o niczym ta pojedyncza wartość. Chociaż do 12DPO trzeba wytrwać przy OVI 😓. W sumie mi dopiero 12DPO ostatnio pokazała się biel na teście, więc w krwi dalej śladowe ilości mogły być...
    A jak Ty bierzesz dwa zastrzyki to nawet dłużej może się utrzymywać 🤷🏻‍♀️.

Screenshot-20250221-230748.png
    serwis upload

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 23:19

PaulinKA lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2, zatem stawiałabym na utrogestan. Ale wiadomo, jeśli będzie Cię to niepokoić, warto zasięgnąć porady medycznej!
    Oh dzięki Julia za ten screen! Czegoś takiego nie wiedziałam, że potrzebuję 😃 Oby u koleżanki po IUI była to startująca beta ale faktycznie wartość jest zbliżona do tych możliwych po Ovitrelle.

Edit- no pewnie masz rację, to kolejny argument za późnym testowaniem 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 23:33

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Biorę utrogestan, ale w zeszłym miesiącu też brałam i prawda miałam więcej tego śluzu poowulacyjnego, ale nie taka ilość 🤯 dolegliwości żadnych nie mam 😘

Miałam podobnie po Utrogestanie 200 mg (dostałam go w cyklu co miałam cb), tyle takiego gęstego śluzu że musiałam nosić wkładkę więc stawiałabym na to 🧐

PaulinKA lubi tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
    13.02 histeroskopia - stan zapalny wyleczony
    05.03 początek stymulacji pod IVF
    12.03 podgląd 🥚
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji, że mąż nie mógł wrócić dziś z pracy do domu to ja miałam wieczór z koleżankami, ale wiecie co…cały wieczór myślałam o was, tak mi brakowało was przez te 2 dni 🥹 i nie mam serca was nie nadrobić i tego wszystkiego co się tutaj działo u was więc robię to teraz ♥️

Insane powinnaś dostać teraz po pupce że tak nie wierzyłaś w Kropusia swojego, no ale dobrze, że cioteczki z forum miały nosa, że maleństwo się wgryza ♥️♥️♥️

Lovi25 gratulacje dwóch kresek 🍀🤞

Misiula niech te kreski zostaną już 🥹🥹🥹🍀🍀🍀

Minia kciuki za zdobycie KCP w całości 😁 inaczej być nie może 🤞🤞🤞

Vergeet owulak piękny,teraz żeby jeszcze takie tłuste krechy były na ciążowym 😍

Smerfelinko kochana życzę ci dużo sił w dalszej walce o szczęście! Musi się w końcu udać! 😘💪

Paulinka nie mam doświadczenia z polipami (na szczęście) ale mam nadzieję, że to dziadostwo odejdzie w niepamięć! 💪🤞
    PS. Przystojny doktorek nie jest zły 😍 czy wy wszystkie macie przystojnych doktorków a ja tylko miłego i kochanego? 🤣🤣🤣

Molahonkeey no żeś wybrała moment na zmianę avatara! Nie dość że tyle mnie tu nie było i muszę nadganiać tematy to jeszcze takie zmiany że ludzi nie poznaje 🤣🤣🤣 kochana kocham te twoje paczki wysyłaczki wszystkie! ♥️♥️♥️ Ale paczka Nowej wywoływaczka rozmiękczyła moje serducho forever!

M93 cieszę się, że ten randomowy doktorek NFZ, że tak go nazwę 🤣 mimo burczenia pod nosem znalazł Kropka tam gdzie powinien😍😍😍 niech bambini zdrowo tam sobie rośnie 🍀🍀🍀
    PS. Czy może coś wiesz jak się wiadoma sprawa rozwinęła na wątku październikowych porodów? 🤔🤣

Kałamarnica haha chłop trzyma się standardu 2 dni to się ceni! 😁😁😁

Julia za parę dni kończę 30 i mam zupełnie odwrotnie 🤣 właśnie poczułam, że muszę się wyszaleć teraz a nie być starą babcią 🤣🤣🤣

Aksandra marzec zdecydowanie będzie nasz! Misiula i Insane przetarły nam szlaki na IVF ścieżce, żebyśmy mogły za chwilę do nich dołączyć! 😍😍😍

Migotka skad ja to znam! Też kocham mieć wszystko pod kontrolą 💪 ale czasem trzeba poluzować, oddać się komuś pod opiekę, a oni wszystko ogarną elegancko, o nic się nie martw, twoje jedyne zadanie to będzie smacznie się wyspać po narkozie 😁

M93, Insane, Misiula! Wasze ciąże dają mi w tym miesiącu takiego powera 💪💪💪 mamy i naturalsik i drużyna IVF przeciera szlaki 🥹🥹🥹 z jeszcze większą chęcią jadę w poniedziałek do doktorka na planowanie transferu w kolejnym cyklu, po wizycie biorę stąd wszystkie dziewczyny pod pachę i idziemy w nowy miesiąc po dwie krechy! WSZYSTKIE RAZEM ‼️‼️‼️

Chciałam jeszcze powiedzieć, że jesteście wszystkie przekochane! Tak naprawdę można powiedzieć, że nie było mnie tutaj chwilę, a wy dopytywałyście, martwiłyście się 🥹🥹🥹 to jest takie kochane ♥️ i zarówno Paulinka miała rację, że musiałam wytarmosic starego 😁 jak i Molahonkeey, że siedząc przy szefuńciu udaje, że nie używam telefonu 🤣 no ale! Paczka Nowej wywolywaczka została oficjalnie odpakowana i oto jestem 🤣💪 wszystko zostało nadrobione, chyba godzina zeszła ale było warto!

Ana29, Misiula, Aksandra, Lusia3131, PaulinKA, kałamarnica 11, Vergeet, Insane, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa to forum daje taką pozytywną energię, wszystkie Dziewczyny są mega wspierające. Myślę, że to wynika z tego, że każda z nas ma podobny cel i wiemy, jaka ta droga jest trudna. 😔❤️Ostatnio od przyjaciółki usłyszałam, sama ciągle dopytywała mnie, jak sytuacja, ufam jej, więc jej mówiłam, jak to wygląda. Jak miała gorszy czas to wyrzuciła mi, że tylko potrzebuje atencji i to ja mam wiecznie gorzej xd myślę sobie: w takim razie po co pytasz😂 trochę się przejechałam i stwierdzialam, że od pory gadam o tym tylko z mężem i z Wami ❤️

Ana29, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dziewczyny z racji, że mąż nie mógł wrócić dziś z pracy do domu to ja miałam wieczór z koleżankami, ale wiecie co…cały wieczór myślałam o was, tak mi brakowało was przez te 2 dni 🥹 i nie mam serca was nie nadrobić i tego wszystkiego co się tutaj działo u was więc robię to teraz ♥️

Insane powinnaś dostać teraz po pupce że tak nie wierzyłaś w Kropusia swojego, no ale dobrze, że cioteczki z forum miały nosa, że maleństwo się wgryza ♥️♥️♥️

Lovi25 gratulacje dwóch kresek 🍀🤞

Misiula niech te kreski zostaną już 🥹🥹🥹🍀🍀🍀

Minia kciuki za zdobycie KCP w całości 😁 inaczej być nie może 🤞🤞🤞

Vergeet owulak piękny,teraz żeby jeszcze takie tłuste krechy były na ciążowym 😍

Smerfelinko kochana życzę ci dużo sił w dalszej walce o szczęście! Musi się w końcu udać! 😘💪

Paulinka nie mam doświadczenia z polipami (na szczęście) ale mam nadzieję, że to dziadostwo odejdzie w niepamięć! 💪🤞
    PS. Przystojny doktorek nie jest zły 😍 czy wy wszystkie macie przystojnych doktorków a ja tylko miłego i kochanego? 🤣🤣🤣

Molahonkeey no żeś wybrała moment na zmianę avatara! Nie dość że tyle mnie tu nie było i muszę nadganiać tematy to jeszcze takie zmiany że ludzi nie poznaje 🤣🤣🤣 kochana kocham te twoje paczki wysyłaczki wszystkie! ♥️♥️♥️ Ale paczka Nowej wywoływaczka rozmiękczyła moje serducho forever!

M93 cieszę się, że ten randomowy doktorek NFZ, że tak go nazwę 🤣 mimo burczenia pod nosem znalazł Kropka tam gdzie powinien😍😍😍 niech bambini zdrowo tam sobie rośnie 🍀🍀🍀
    PS. Czy może coś wiesz jak się wiadoma sprawa rozwinęła na wątku październikowych porodów? 🤔🤣

Kałamarnica haha chłop trzyma się standardu 2 dni to się ceni! 😁😁😁

Julia za parę dni kończę 30 i mam zupełnie odwrotnie 🤣 właśnie poczułam, że muszę się wyszaleć teraz a nie być starą babcią 🤣🤣🤣

Aksandra marzec zdecydowanie będzie nasz! Misiula i Insane przetarły nam szlaki na IVF ścieżce, żebyśmy mogły za chwilę do nich dołączyć! 😍😍😍

Migotka skad ja to znam! Też kocham mieć wszystko pod kontrolą 💪 ale czasem trzeba poluzować, oddać się komuś pod opiekę, a oni wszystko ogarną elegancko, o nic się nie martw, twoje jedyne zadanie to będzie smacznie się wyspać po narkozie 😁

M93, Insane, Misiula! Wasze ciąże dają mi w tym miesiącu takiego powera 💪💪💪 mamy i naturalsik i drużyna IVF przeciera szlaki 🥹🥹🥹 z jeszcze większą chęcią jadę w poniedziałek do doktorka na planowanie transferu w kolejnym cyklu, po wizycie biorę stąd wszystkie dziewczyny pod pachę i idziemy w nowy miesiąc po dwie krechy! WSZYSTKIE RAZEM ‼️‼️‼️

Chciałam jeszcze powiedzieć, że jesteście wszystkie przekochane! Tak naprawdę można powiedzieć, że nie było mnie tutaj chwilę, a wy dopytywałyście, martwiłyście się 🥹🥹🥹 to jest takie kochane ♥️ i zarówno Paulinka miała rację, że musiałam wytarmosic starego 😁 jak i Molahonkeey, że siedząc przy szefuńciu udaje, że nie używam telefonu 🤣 no ale! Paczka Nowej wywolywaczka została oficjalnie odpakowana i oto jestem 🤣💪 wszystko zostało nadrobione, chyba godzina zeszła ale było warto!

Cieszymy się że już jesteś Nowa 🥹😁

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Dzięki Molci paczuszce moja bańka nie pękła i ta kreska dalej tam jest 🥺

https://zapodaj.net/plik-zEDhnK5OWQ

Pije kawkę i lecę do labu ,wyniki pewnie będę późno więc będzie to długi dzień...🫣

Insane, Aksandra, Hopex2, Lusia3131, PaulinKA, kałamarnica 11, Nowa2024, BuBu90, Vergeet, Julia24, Molahonkeey, Babsi, Migotka96, Ola8999, Smerfelinka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳
  • Insane Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Dzień dobry 😊

Pije kawkę i lecę do labu ,wyniki pewnie będę późno więc będzie to długi dzień...🫣

O kurde, jaka mocna krecha już!! Jest mega różnica!
    No to nasze Kropki to forumowe bliźniaki 😁❤️❤️❤️❤️❤️

Lusia3131, Misiula, Nowa2024, Vergeet, Migotka96 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Dzień dobry 😊

Misiulka 🥹🥹🥹
    Czekamy na wyniki ! 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 08:04

Misiula lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • a_aandzela Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Dzień dobry 😊

Konkretna piękna kreska!! 🍀🍀czekamy na betę !

Misiula lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • M93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula obstawiam betę już koło 100 😅

Nowa ja tam czekam cały czas na ten wspólny ciążowy wątek I trymestru a na jesień będziemy wszystkie z bombelkami!

Ana29, Misiula, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    O kurde, jaka mocna krecha już!! Jest mega różnica!
    No to nasze Kropki to forumowe bliźniaki 😁❤️❤️❤️❤️❤️

Taaaak 😁❤️❤️
    No w końcu my tu prawie jak rodzina 💚😁💚

Ana29, Insane, Vergeet lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa no właśnie mój staly doktorek to taki stary dziaduszek, u tego byłam tylko raz i oby nie więcej 😃 ale mega szacun że wszystko nadrobilaś 😂 mam nadzieję że teraz odsypiasz 🥰
    @Misiula... jaki piękny widok 🤩 czekamy na betę!
    @Hopex2, przykro że przyjaciółka tak cię potraktowała:( nie tak to powinno działać... :(

Tym bardziej cieszę się że ja na prawdę mam się komu wygadac, psiapsi ktora wie dokladnie jaki mam etap cyklu i kilka najbliższych osób które wiedza dość sporo....to dla mnie mega ulga i pomoc w trudnych chwilach.

A wiecie co....ja dla zabicia czasu i odsunięcia głowy od staran pożyczyłam od mamusi maszynę do szycia i kupiłam kurs online - będę się uczyć Szyc! Wierzę że zajmie mi to głowę w dłuższej perspektywie bo jednak zaczynam od zera 😄 a w przyszłości mam nadzieję oczywiście uszyć cute kocyk albo inne bobaskowe rzeczy🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 08:23

a_aandzela, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🔜
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • AniulkA Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, serce się raduje czytając to co się u Was dzieje. Lusia, M93, Lovi, Insane, Misiula ogromne gratulacje dla Was !!!! Super wiadomości! Dla całej pozostałej ekipy lecą kciukasy, musi być dobrze, świetnie że działacie, idziecie do przodu, kolejne cykle muszą być Wasze!
    Tworzycie zgrana ekipę z ogromem wsparcia, wyczuwa się tu świetna atmosferę 🥰
    Ja jestem po badaniach polowkowych, przybywam rozesłać Wam ciażowe wiruski:
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

a_aandzela, Nowa2024, Aksandra, Vergeet, Molahonkeey, Babsi, Migotka96 lubią tę wiadomość

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc.
    03.2023 💔 6 tc.
    07.2023 💔 6 tc.

04.11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

05.11.2024 Beta HCG 315 mIU/ ml; progesteron 26,50 ng/ml
    07.11.2024 Beta HCG 689 mIU/ ml; progesteron 43,40 ng/ml
    26.11.2024🩺 wg. OM 7+0, wg. USG 7+2: CRL 1,17 cm, ♡ 148 ud./min
    06.12.2024 🩺 8+5 CRL 2,1 cm ♡ 180 ud./min
    19.12.24 r. 🩺 CRL 3,77 cm wg USG 10+5
    30.12.24 r. 🩺 I prenatalne, wysokie ryzyka trisomii 13 i 21
    23.01.25 r. amniopunkcja, wynik prawidłowy 💙
    04.02.25 r. 🩺 220 g małego Szkraba 🩵
    21.02.25 r. 🩺 połówkowe, wszystko okej, 385 g Chlopczyka 💙
    03.03.25 r. 480 g Misia 🩵

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

preg.png
  • a_aandzela Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniulkA wrote:
    Cześć dziewczyny, serce się raduje czytając to co się u Was dzieje. Lusia, M93, Lovi, Insane, Misiula ogromne gratulacje dla Was !!!! Super wiadomości! Dla całej pozostałej ekipy lecą kciukasy, musi być dobrze, świetnie że działacie, idziecie do przodu, kolejne cykle muszą być Wasze!
    Tworzycie zgrana ekipę z ogromem wsparcia, wyczuwa się tu świetna atmosferę 🥰
    Ja jestem po badaniach polowkowych, przybywam rozesłać Wam ciażowe wiruski:
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Rośnijcie dalej zdrowo! A wiruski przyjmujemy 🍀🍀😘😘

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex myślę, że tak w 100% sytuacje zrozumieją tylko osobo, które mierzą się z tym samym i nie ważne czy to przyjaciółka, siostra czy mama 🤷‍♀️

Misiula z taką krechą to już czekam jak na szpilkach na wynik bety 🍀😍😍😍🤞🤞🤞

Ana ♥️😘

Paulinka uważaj, bo za chwilę wszystkie u Ciebie zamówimy słodkie kocusie dla bobasków 😁😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 09:15

Misiula, Vergeet, PaulinKA lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nowa jak cudnie, że się tak pięknie odniosłaś do każdej z nas ❤ masz rację, że to forum łączy bardzo silnie, to jest niesamowite! 🌼 dobrego dnia kochana!

Misiula - jaka piękna kreska, no aż mi się łezka w oku kręci. Kochana, myślę że beta będzie piękna, czekamy! , 🍀😍

Ja właśnie wróciłam z porannego poszukiwania oznak wiosny (tak, sobota rano po 30 tak wygląda xD) i powiem Wam, że widziałam i słyszałam wspaniałe żurawie w pierwszych promieniach słońca. Coś pięknego. Jestem nerdem, nic nie poradzę.

A u mnie w kwestii owulacji... cóż. Temp nie odbiła jakoś do góry, cycki mnie nie bolą, a jajnik dalej daje o sobie znać. Czuje, że pęcherzyk jeszcze nie pękł i mam już mniej optymizmu. Nie mam owulaka przy sobie żeby zobaczyć czy pik jeszcze trwa. I żyję w zawieszeniu. 🤔

Insane - jak się czujesz na antybiotyku?

Misiula, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula, cóż za kresiwo, beta to już pewnie ładnie u Ciebie szybuje 😘
    Nowa, jak dobrze że jesteś 🤗
    Udanego weekendu, dziewczyny 🩷

Misiula, Nowa2024 lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ