💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
@PaulinKa jak mężowi powiedziałam to zapytał czy na głowę upadli 🤣 paliwo drogie to podnoszą cenę 🤣
Dziękuję, że pytasz 😘 od 3 dni mam zjazd, wpadam znów w marazm, stresuje się tym AMH, progiem i krzywa cukrzycową jutro -jeszcze tylko cukrzycy mi brakuje do kompletu nieszczęść i oczywiście już wiem, że się nie uda, bo dziś poczułam jak 🍒 się zrobiły pełne poowulacyjne, a wczoraj miękkie kaczuchy, więc znów nie trafiliśmy 😔 przepraszam ulało się
Co u Ciebie?
@M93 10dpo to wcześnie, ale 🤞✊️🤞 żebyś się mile zaskoczyła 😉 co do objawów to spójrz post wyżej i powtarzaj jak mantrę 🤣❤️
Nie nadążam ją 1 post pisze, a tu 5 nowych 🤣
AMH jutro wynik pojutrze, bo do innego labolatorium jadę dopiero jak szpital zaliczę, a tam posiedzę ponad 2h
@Molahonkeey oczywiście, że tak 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 14:23
Molahonkeey, PaulinKA lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Molahonkeey wrote:Dziewczyny, siedzę właśnie na fotelu do masażu i dostałam jakby bóli menstruacyjnych 😂 4 DPO czy to już ciąża? 😂😂
Molahonkeey, Tarisal, Podrożniczka, PaulinKA, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
(3cs po poronieniu)
⏸️ 04.02 🥹
PCOS. -
No dziękuję bardzo za potwierdzenie hahaha 😂😂
Nowa2024, a_aandzela lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Próbka przyjęta do badań 🤣 Ciekawe ile to potrwa 🤔
Tarisal, Nowa2024, Misiula, M93, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
13.02 histeroskopia - stan zapalny wyleczony
05.03 początek stymulacji pod IVF
12.03 podgląd 🥚 -
Wy się śmiejecie, a tu na forum czytałam, że dziewczyna miała najprawdopodobniej turbo szybką implantacja bo już coś koło 4dpo nie pamiętam teraz niku, ale nie takie rzeczy to forum widziało im więcej buszuje po wątkach tym więcej dziwnych i fajnych niespodzianek widzę 😉
Molahonkeey lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
👨🦰 46
@Nitka96 ✊️✊️ czekamy👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Tarisal wrote:@PaulinKa jak mężowi powiedziałam to zapytał czy na głowę upadli 🤣 paliwo drogie to podnoszą cenę 🤣
Dziękuję, że pytasz 😘 od 3 dni mam zjazd, wpadam znów w marazm, stresuje się tym AMH, progiem i krzywa cukrzycową jutro -jeszcze tylko cukrzycy mi brakuje do kompletu nieszczęść i oczywiście już wiem, że się nie uda, bo dziś poczułam jak 🍒 się zrobiły pełne poowulacyjne, a wczoraj miękkie kaczuchy, więc znów nie trafiliśmy 😔 przepraszam ulało się
Niee, Tarisal, błagam, nie wróż porażki bazując na miekkich cyckach! Masz jeszcze 10 dni do testowania, tak? Kupa czasu!
Prziecież jakby się udało to to jajeczko z plemniczkiem (czy to już blastka??) nawet nie wie co jest 5 i z pewnością nie zdążyło wysłać do cycków komunikatu- bądźcie pełne, albo bądźcie obolałe !
Natomiast w pełni rozumiem zjazd nastroju, ja ci tu mogę rozsądnie tłumaczyć (od tego jesteśmy) ale sama wiem jak jest...
kiedy idziesz na proga?? Podobno teraz można sobie ogarnąć glukozę cytrynową która jest mniej obrzydliwa niż standardowa- taki tip jakbyś nie wiedziała
A u mnie ok, chyba muszę wybrać się do internisty bo dalej męczy mniie ucuzcie bycia pijaną i kręciołki w glowie. Także zabawa zabawaDziś zaczynam brać Lamettę, w czwartek idę do Medicover żebrać o Ovitrelle , a w pt już HSG- taki plus że tydzień pracy będzie krótszy
@Mola!! Ciąża JAK NIC. po objawach obstawiam maleńkiego blondyna, chłopaczka z diabelskim błyskiem w oku , który będzie łamaczem serc niewieścich:D
Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
@Molahonkeey a to ty masz jakieś wątpliwości w ogóle że to ciąża??? 🤪🤣
Nitka96, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
@ PaulinKa nie nie chodzi o to, że 3 -4 dpo robią się pełne czyli owulacja 31, a ostatnie ❤️ 29.01 czyli dupa, to nie to, że wróżę po 🍒 tylko po objawach dpo, a progesteron też jutro później nie będę miała możliwości 😔
Tak od jakiegoś czasu kupuje cytrynową, glukoza wstrętna, a obciążeniowe robię już 3 lub 4 raz bo mam cukry na czczo 103-118, ale do tej pory obciążenie było już w normie
A nie miałaś zapalenia ucha ? Może błędnik? Koniecznie do lekarza, może coś mało istotnego i szybko zniknie wcześnie wyłapane
PaulinKA lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Kurde krązyła tu taka super grafika pokazująca szanse na ciąże przy seksie- 1, 2 czy 3 dni przed owu. z tego co pamiętam to seks 2 dni przed owu dawał chyba podobne szanse, jak seks w dzień samej owulacji!
Halo, Research Masterkopewnie masz to gdzieś zapisane Julia
No właśnie planuję zapisać się na NFZ bo Medicover to dla mnie porażka, a zapisałam się do ponoć fajnej przychodni której nie miałam okazji jeszcze poznać.
O ile uda mi się tam dostać zważywszy na sezon grypowy, to mam nadzieję że mnie skieruje na jakieś badania...
Zapalenia ucha nie miałam a te zawroty ciągną się od fazy lutealnej poprzedniego cyklu- wtedy oczywiście myślałam że to ciąża, potem że po prostu objaw podniesionego proga, ale przyszła miesiączka i dalej to samo.
Dzięki za tropy! wypiszę lekarzowi wszystko co mnie dręczy, wplotę pewnie również staraczkowy temat to może jeszcze jakieś dodatkowe badania uda mi się wyciągnąć♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
No Kochane ja myślę, że to ciąża już 😂 ileż można czekać 😂😂
@Tarisal to daje jakąś nadzieję
@PaulinKA że ten diabelski błysk w oku to po mnie? hahahahStarania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
PaulinKA wrote:Kurde krązyła tu taka super grafika pokazująca szanse na ciąże przy seksie- 1, 2 czy 3 dni przed owu. z tego co pamiętam to seks 2 dni przed owu dawał chyba podobne szanse, jak seks w dzień samej owulacji!
Halo, Research Masterkopewnie masz to gdzieś zapisane Julia
No właśnie planuję zapisać się na NFZ bo Medicover to dla mnie porażka, a zapisałam się do ponoć fajnej przychodni której nie miałam okazji jeszcze poznać.
O ile uda mi się tam dostać zważywszy na sezon grypowy, to mam nadzieję że mnie skieruje na jakieś badania...
Zapalenia ucha nie miałam a te zawroty ciągną się od fazy lutealnej poprzedniego cyklu- wtedy oczywiście myślałam że to ciąża, potem że po prostu objaw podniesionego proga, ale przyszła miesiączka i dalej to samo.
Dzięki za tropy! wypiszę lekarzowi wszystko co mnie dręczy, wplotę pewnie również staraczkowy temat to może jeszcze jakieś dodatkowe badania uda mi się wyciągnąć
U mnie w poprzednim cyklu był seks 3 dni przed skokiem temp i zakończył się IITarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
13.02 histeroskopia - stan zapalny wyleczony
05.03 początek stymulacji pod IVF
12.03 podgląd 🥚 -
A tsh ? Widzę niedoczynność ,przy skaczącym mogą być zawroty głowy, ewentualnie poziom żelaza?
Próbuj rzeczywiście na ten NFZ tam też trafiają się dobrzy lekarze, a zawsze to jakaś kasa zostanie, a po drugie to szukanie po omacku na własną rękę może niewiele dać , a tak niech się lekarz wysili da na wyniki 😉 oby szybko te zawroty głowy się wyjaśniły- w sensie przyczyny 🤣 czasami pisze chaotycznie jakbym zdań nie umiała składać 🤣
PaulinKA lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Oo tak, skaczące TSH to ja- 2 msce temu 0,01, teraz- 4
znów podniosłam dawkę leków także bardzo możliwe. w sumie te zawroty czasowo zbiegają się ze zmianą dawki więc to jest dla mnie trop i tu wybieram się do endo
@Mola, no pewnie ze po Tobie! i ten urok osobisty również
@Nitka, no własnie, dzięki za tę obserwację. Nie uważam, że seks 2 czy 3 dni przed owu to z góry skreślony cykl, także Tarisal nosek do góry!Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA, Molahonkeey, Tarisal lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Molahonkeey pal licho usg Ty już szpital do porodu wybieraj i wyprawkę 🤣 toć 4dpo to już pewniak 😉
PaulinKA, Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Tarisal jeśli uda ci się gdzieś dorwać to polecam to
https://www.aptekarosa.pl/produkt/39723-gluco-test-glukoza-o-smaku-pomaranczowym-300-ml.html
Cudowne nie jest ale w przeciwieństwie do glukozy w proszku nie rozpuszczasz w ciplej wodzie. Ja wyciągałam z lodówki przed badaniem i takie zimne wchodziło zdecydowanie lepiej niż ta zwykła.
Nitka trzymam kciuki za betę ✊✊✊
Lusia mam nadzieję że zobaczysz dziś serducho
Podróżniczka piękna beta ❤️❤️
Julia gtatulacje zrzuconych kilogramów są badania które mówią o tym że utrata masy ciała o 7% oczywiście przy nadwadze znacząca zwiększa szanse na ciąże. Przy pierwszej ciąży lekarka mi powiedziała że bez stymulacji nie ma szans że żebym zaszła w ciążę. A zaczęłam brać metformax i schdn 7 kg i po 3 miesiącach byłam w ciąży bez żadnej stymulacjiLusia3131 lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
M93 wrote:Ciekawe ile w tym prawdy 😅
Reklamacji nie przyjmuję 🤣🤣🤣. Proszę to traktować jako ciekawostkę. Nie czytałam badań na podstawie, których przygotowano ten wykres.Molahonkeey, M93 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@PaulinKA bardzo mi miło 🤣
@Tarisal polecasz jakieś sprawdzone szpitale hahahahahha
NIestety bóle przeszły jak zeszłam z fotela, to chyba jednak nie to🤣Tarisal lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02