X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako biolog potwierdzam, to co napisała Julia. W eksperymentach zawsze stosuje się kontrolę pozytywną dla potwierdzenia poprawnego przebiegu tzw. workflow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 20:55

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊
  • M93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka96 wrote:
    M93 nie chce ci odbierać nadziei ale mi po czasie zawsze na tych testach zostają paczasiaki..
    Ale trzymam kciuki ✊️✊️
    Nooo mi się też tak wydaje zwłaszcza, że jeszcze bardzo wcześnie ale co sobie popatrzałam to moje!!! 😂

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tarisal pierwszy porządny pikor był 30.01, 29 i 28 były kreski takie same, a 30.01 właśnie ciemniejsza o wiele 🤔

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Lusia, będzie wszystko dobrze 😘 czekamy na wieści, niedługo odetchniesz z ulgą 💕
    Kochane, bardzo dziękuję za taki odzew. Boje się mieć nadzieję, a doktor dzisiaj mi ją dała. Jak jakiś nieogar nie wiem kompletnie jak się tą nadzieją zająć... Rozwijać, porzucić, zatrzymać?
    Już niewiele pamiętam z tej konsultacji, bo ciągle jestem w pracy, połowa rzeczy wyleciała mi z głowy. Na szczęście zalecenia dostanę na maila, recepta już przyszła. Będzie leczenie z grubej rury: Neoparin, Accofil, Hydroxychloroquine, Encorton, Intralipid. Część leków będę przyjmować już teraz i doktor powiedziała, że miała przypadki par, które zaszły w ciążę naturalnie w trakcie przygotowań do transferu. Wiele zależy od wyników biopsji: jeśli będą pojedyncze kom. świadczące o stanie zapalnym - antybiotykoterapia bez ponownej kontroli w postaci biopsji, jeśli będzie silny stan zapalny - z kontrolą endo (tu wiadomo, czas się wydłuża, puszczam oczko do klubu "nierodzew2025"). Jeśli dobrze zrozumiałam, w przypadku stanu zapalnego endo oboje z mężem bierzemy antybiotyk, oczywiście abstynencja seksualna bądź zabezpieczenie. Jeśli będzie wysoki wynik kom NK macicznych (CD56) - silniejsza immunosupresja. Ogólnie na każdą nieprawidłowość mam inny lek, tzn. na NK, na cross match, na kiry, na ANA, na mutacje czynnika V R2. Co do moich cytokin, to co uważałam, że jest do dupy, jest dobre, tzn. mam wysoki poziom interleukin "antyzapalnych". Także bardzo Was proszę teraz o mocne kciuki, żeby biopsja była czysta, bo jest wtedy szansa na szybszy proces leczenia. I tak, jak się spodziewałam, będzie konieczny wlew, nie wiem jak go pozyskam, jeśli moja klinika go nie wykonuje.. ale moja głowa już w tym, żeby to skutecznie załatwić.

Aleksandra brzmi to wszystko na prawdę optymistycznie , widać ,że doktor zna się na rzeczy i wierzę ,że na pewno Wam pomoże. Trzymam kciuki za wyniki biopsji 🤞🍀💚

Aksandra lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @M93 nie widzę, ale czekam jutro pod kibelkiem ✊️✊️
    @Molahonkeey właśnie miałam zapytać dlaczego liczysz 4dpo ? Liczy się chyba od pierwszego piku dpo, a nie od ostatniego? Mam rację czy nie dziewczyny
    @ Nitka96 🫂 nie wiem co powiedzieć

Ale dzień owulacji chyba liczy się też jako ostatni dzień najlepszej jakości śluzu (czyli rozciagliwego) , mi sie wydaje że apka dobrze wyznaczyła Moli dzień owulacji ;)

@Aksandra, nic z tego nie rozumiem ale wydaje się że doktor była tak spokojna jakby całe życie przerabiał właśnie takie przypadki jak Twój 😄 a to dobrze wróży powodzeniu całej akcji! Mysle ze smialo mozesz sobie pozwolic na teoche entuzjazmu, wszystko to brzmi bardzo konkretnie 🥰🥰🥰 Jaki masz plan na te wlewy??

@Mola, a będziesz miała jakiś komentarz lekarza odnośnie tych wyników? Zapytaj chata gpt 😅

Ja dowiedziałam się że przyjaciółka która zaczęła starać się o bobo doświadczyła ciąży biochemicznej :( tak mi przykro a jednocześnie ...zazdroszczę jej że w ogóle do tego doszlo, ze udalo jej sie zibaczyc dwie kreseczki choc na chwile ...
    jakie to są durne odczucia! Szczere współczucie, ale też jakiś taki egoizm. Ta sytuacja dotyczy innej osoby a ja i tak ją rozpatruję przez pryzmat swojej sytuacji... co się ze mną zrobiło, gdzie bezinteresowne współczucie...?
    Wybaczcie marudny vibe , mam jakiś gorszy czas :/

Z plusow- jutro idę do endo, dorwalam wizyte z Medicover, myślę że poproszę o zmianę leku na tarczycę bo po analizie ostatniego miesiąca wyszło mi że zawroty głowy zaczęły się wraz z zwiększeniem dawki aktualnego leku. Także może choć trochę chęć do życia mi wróci wraz z poprawą fizyczną.

Molahonkeey, Tarisal, Aksandra lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Dziewczyny jestem już po. Nie mam zdjęcia usg, sama powiedziałam, że chce dostać jak już będzie serduszko.
    Zarodek ma 0.17 i w piątek mam kolejna wizytę. Wg pani doktor to normalne , że jeszcze nie ma serduszka i mam zluzować.. ale ciężko.. no cóż.. kolejne 4 doby przede mną. Powiedziała że on się dopiero świeżo pojawił, powiedziałam że moja beta już raczej przekracza 10 tysięcy, ale cofnęła się w mojej karcie do Rysia (2018) I na pierwszej wizycie miałam wynik 22 tysiące i nie było serca. Więc ja jestem jakimś wyjątkiem od reguły chyba..

Lusia, to cudnie, że dzieciątko się rozwija we właściwym miejscu. Czekamy na serduszko tego kochanego człowieczka, pewnie już w piątek je zobaczysz, a potem my, jeśli będziesz chciała się tym podzielić. ❤ to teraz odpoczywamy i czekamy do piątku. Całuski

Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.25r. Lametta
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję !!!🥹💖 Czyli oficjalnie dołączam do KCP🥹 💪🏼

@PaulinKA chyba nie koniecznie, bo to robiłam tak bardziej dla siebie 💕
    Bardzo mi przykro, że Twoja bliska doświadczyła tej straty 🥺 to wszystko jest tak niesprawiedliwe, że masakra… 🤦🏼‍♀️ ten egoizm chyba przychodzi w nas naturalnie, nie wyrzucaj sobie tego wszystkiego, przyjmij te emocje, zrozum i ukochaj siebie 🫂

Nowa2024, PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳19.03 wizyta

✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Lusia, to cudnie, że dzieciątko się rozwija we właściwym miejscu. Czekamy na serduszko tego kochanego człowieczka, pewnie już w piątek je zobaczysz, a potem my, jeśli będziesz chciała się tym podzielić. ❤ to teraz odpoczywamy i czekamy do piątku. Całuski
    Tak... dziekuje❤️❤️ próbuje się nauczyć oddychać spokojnie.chyba w srodku spodziewałam się że już będzie to serduszko.
    Czy na tym etapie jest sens żebym zrobila betę? Może ona spada ?

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstąpił dzisiaj we mnie jakiś szatan porządniary 😈💪
    Wysprzątałam chatę, zmieniłam pościele, a jak byłam w Empiku to kupiłam „specjalną” teczkę i uporządkowałam chronologicznie wszystkie papierki z kliniki, wyniki badań itp, ale…zobaczcie z jakim (nie przez przypadek) napisem teczkę do tego kupiłam 😁

8f682c1ca8979.jpghttps://zapodaj.net/plik-wdjW1BY7mM

Mam nadzieję, ze kolejna taka teczkę będę kupować na dokumenty z wizyt ciążowo dzidziusiowych 🥹♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:19

M93, Tarisal, Lusia3131, PaulinKA, kałamarnica 11, Molahonkeey, Vergeet, Aksandra, Podrożniczka lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Tak... dziekuje❤️❤️ próbuje się nauczyć oddychać spokojnie.chyba w srodku spodziewałam się że już będzie to serduszko.

Nieee, tylko nie to!!! Czekamy grzecznie na piątek!! Przebieramy nogami, ale czekamy grzecznie na piątek!!! Powtarzamy sobie to w kółko i jakoś dotrwamy! 😘
    Nie wystąpiło NIC, co mogłoby niepokoić. Jest zarodek, nie masz plamien, czujesz się dobrze- JEST DOBRZE! ❤️ Tylko trochę cierpliwości!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:24

Lusia3131, PaulinKA, Tarisal, kałamarnica 11, M93, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Nieee, tylko nie to!!! Czekamy grzecznie na piątek!! Przebieramy nogami, ale czekamy grzecznie na piątek!!! Powtarzamy sobie to w kółko i jakoś dotrwamy! 😘
    Ok. Dam rade. 🥹❤️

Julia24 lubi tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Jezu, popieram! LUSIA nie rob tego sobie!

Chciałam napisać , Lusiu, że serdecznie gratuluje ale chyba troszkę skupiłam się na sobie w poprzednim poscie i zapomniałam 😁

Lusiu , to wspaniałe że zarodek jest tam gdzie być powinien. Daj mu czas. Słyszałaś taki glupi przesąd że niepodgladane ciasto drożdżowe lepiej wyrasta? 😁 daj swojemu dzieciątku spokojnie rosnąć i w piątek zobaczymy co u niego. Na pewno będzie serce jak dzwon i wtedy będziesz mogła zacząć troszkę spokojniej patrzeć w przyszłość 🥰🥰🥰

Julia24, M93, Lusia3131 lubią tę wiadomość

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa2024 strzał w 🎯 następna ciążowa
    @PaulinKa w sumie racja dopiero popatrzyłam na wykres, zasugerowałam się 1 testem z pikiem czyli 30, co ja dzis klepie z 28, bo niby nie powinno się robić dalej, ale robimy 😁 nawet spadek temperatury dziś jest 🤣 4dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:40

Nowa2024, PaulinKA lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:

Kochana... głośne, gromkie, zdecydowane: NIE. 🤗

PaulinKA, Lusia3131, Vergeet, Molahonkeey, Ana29 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.25r. Lametta
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ale dzień owulacji chyba liczy się też jako ostatni dzień najlepszej jakości śluzu (czyli rozciagliwego) , mi sie wydaje że apka dobrze wyznaczyła Moli dzień owulacji ;)

@Aksandra, nic z tego nie rozumiem ale wydaje się że doktor była tak spokojna jakby całe życie przerabiał właśnie takie przypadki jak Twój 😄 a to dobrze wróży powodzeniu całej akcji! Mysle ze smialo mozesz sobie pozwolic na teoche entuzjazmu, wszystko to brzmi bardzo konkretnie 🥰🥰🥰 Jaki masz plan na te wlewy??

@Mola, a będziesz miała jakiś komentarz lekarza odnośnie tych wyników? Zapytaj chata gpt 😅

Ja dowiedziałam się że przyjaciółka która zaczęła starać się o bobo doświadczyła ciąży biochemicznej :( tak mi przykro a jednocześnie ...zazdroszczę jej że w ogóle do tego doszlo, ze udalo jej sie zibaczyc dwie kreseczki choc na chwile ...
    jakie to są durne odczucia! Szczere współczucie, ale też jakiś taki egoizm. Ta sytuacja dotyczy innej osoby a ja i tak ją rozpatruję przez pryzmat swojej sytuacji... co się ze mną zrobiło, gdzie bezinteresowne współczucie...?
    Wybaczcie marudny vibe , mam jakiś gorszy czas :/

Z plusow- jutro idę do endo, dorwalam wizyte z Medicover, myślę że poproszę o zmianę leku na tarczycę bo po analizie ostatniego miesiąca wyszło mi że zawroty głowy zaczęły się wraz z zwiększeniem dawki aktualnego leku. Także może choć trochę chęć do życia mi wróci wraz z poprawą fizyczną.

Powiem Ci, że też miałam taką fazę. I myślę, że większość z nas taką fazę przechodzi. Dla mnie to było trochę jak... Żałoba. Żałoba za tym, że u nas nie będzie łatwo, że nie wystarczy kilka miesięcy miłosnych uniesień. Żałoba za tym, że nic nie drgnęło.
    Z czasem ten etap żałoby przeradza się w akceptację. Akceptację tego, że droga do celu będzie wymagała wielu medycznych interwencji i niezliczonych godzin spędzonych na poszukiwaniu przyczyn. Akceptację tego, że ekscytacja przed kolejnym testem stopniowo gaśnie. A czasem także akceptację, że naturalna droga może okazać się niemożliwa, i że IVF stanie się naszą jedyną opcją. Dlatego te fazy nieraz następują jedna po drugiej, bo ciągle musimy akceptować nowe czynniki.
    Ta droga to ciągła walka, w której przekraczamy własne granice, uczymy się, jak radzić sobie z bólem i nadzieją na przemian. Musimy się w tym wszystkim zadomowić, żyć, normalnie funkcjonować, a mimo to być wciąż szczęśliwe i dbać o nasz związek.
    To bardzo trudne, dlatego trzeba w tym wszystkim docenić siebie! Zadbać o odpoczynek i małe odskocznie! ❤️ Jesteś tu, walczysz i doczekasz się tego! 😘 A to co przeżywasz jest zupełnie naturalne! 🫶

PaulinKA, Vergeet, Ana29, Miś lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

🌼 Marzec: 1 IUI na cyklu stymulowanym Lamettą

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia madra z ciebie babka🥹 szkoda że musiałaś nabyć taką mądrość...
    Ja myślę że też ją mam tylko się gdzieś schowała i na wierzch wylazł smerf maruda ;) muszę po prostu zleźć z tej kanapy bo od paru dni za mocno się wkręciłam w leżenie pod kocem i użalanie;)
    Dziękuję Ci za ten wpis, masz rację. Mam masę rzeczy za które mogę być wdzięczna i chciałabym aby weszły one znowu na pierwszy plan🥰

Lusia3131, Vergeet, Ana29 lubią tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa, jeju ale urocza teczuszka 🥰🥰🥰 kolejna to już koniecznie na usg🥰😚 no i podziwiam za zapał do sprzątania 😁🥰

Nowa2024 lubi tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ksiegowa dziękuję, ważne że spada bo wcześniej tylko rosła także chciałam skontrolować aż do spadku.
    @Olcia czekałam z niecierpliwością żeby wpisać Twoje podwójne wiruski 🦠🦠 jak się czujecie? 🥹
    @Tarisal bliźniaków nigdy nie chciałam jak mi życzysz podwójnie ale pal licho, wezmę i to! Lepsze bliźniaki niż nic 😂
    @Lusia jesteś wyjątkową jak widać, ważne że wszystko się pięknie rozwija. Duuuuuzo cierpliwości życzę 💗 + na tym etapie nie ma sensu robić tej bety, spróbuj cierpliwie doczekać piątku 💪🏼
    @Migotka wow ale jesteś dzielna, ja już bym podskoczyła na sam opis i widok tych szczypców 🤯
    @Aksandra a wiadomo kiedy będziesz miała wyniki tej biopsji? Bo czekamy i czekamy🙈 Trzymam oczywiście ogromnie kciuki żeby wszystko było czyste! Ale naprawdę to wszystko, choć nieźle zawiłe, brzmi że ma ręce i nogi! Widać że lekarka wie co robi i o czym mówi, nie bez powodu jest tak polecana! A ten wlew kurka gdzieś muszą wykonywać i na pewno staniesz na głowie żeby znaleźć miejsce 💪🏼
    @M93 ja oczywiście widze ten cień ale czekam z zaciśniętymi kciukami do jutra 🤞🏻
    @Mola gratulacje, masz pieczątkę HPV✅ do swojego certyfikatu KCP 💪🏼
    @PaulinKA Twoje emocje są zrozumiałe, nawet tutaj w obrębie forum wiadomo że cieszymy się z każdej bety i dwóch kresek ale też troszkę zazdrościmy, tak samo z biochemami i tak samo widząc słodkie dzidziusie. To są nasze emocje i mamy ich duuuuuuużo 🫂 i musimy sobie na nie pozwolić ale też pięknie to Julia opisała, musimy też żyć 🩷

PaulinKA, Tarisal, Lusia3131, Aksandra lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

4.03 ⏸️😮
    12dpo- beta 15

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa2024 piękny kajecik 🥰 lada chwila będziesz zbierać bejbusiowe dokumenty ♥️
    @Vegreet dziękuję kochana 🥹💕 Już updatuje stopkę hahaha 😆

Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳19.03 wizyta

✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @m93 powiedzonka 😘 daj znać jak tam test, ja szczerze mówiąc na easy home nigdy nie widziałam kreski testowej nawet kilka godzin po wiec może ten wczorajszy test cos jednak zwiastuje 🫶🏼

U mnie już dziś wjeżdża lametta 👑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 06:29

Hopex2, Tarisal, Misiula, Vergeet, Lusia3131, Aksandra lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ