Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂
Odpowiedz

💖Mieć certyfikat KCP to klasa, ale jeszcze lepiej jesiennego bobasa!👶🍂

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa24, Uwielbiam takie przedszkolne dramy 😅 a tak serio... jejku współczuję, pewnie czujesz się bezradna bo przecież jesteś niczemu winna a one zrobiły z Ciebie jakąś nie wiem, lizuske czy kij wie o co im chodzi 😁
    Ja tez bym wyjaśniła zdecydowanie z nimi a nie z szefem.

Fajnie tylko jakbyś miała jakiegoś w miarę neutralnego świadka, boję się że jak ty podejdziesz do tematu otwarcie i szczerze to one coś przekręca i znajdą sobie powód żeby dalej kręcić aferki których będziesz bohaterką ....

Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, pomyślałam tak samo jak Aksandra, że przecież zaraz idziesz na l4 😁
    Ale w międzyczasie wyjaśniłabym sobie z tymi babkami. Może one mają taką postawę z założenia do nowej osoby, a jak sobie pogadacie to zejdzie ciśnienie. Nie rozumiem ich takiego postępowania, ale niestety często baby takie są.

A w ogóle to mam taki pomysł, tylko nie wiem, czy to w Twoim stylu i byś się z tym dobrze czuła. Ale one mogłyby mieć zonka. Przyniosłabym po kawałku ciasta i zorganizowała wspólną kawę 😉

kałamarnica 11, Molahonkeey, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa bardzo Ci współczuję. Pogadałabym na pewno otwarcie z tymi przedszkolakami, tfu pracownikami 😉 Spróbuj. Jeśli to nic nie da, to rób swoje i właśnie może jakieś ciacho przynieś albo coś innego domowego? Niech same się przekonają, że to ich zachowanie nie jest ok.

Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie było mnie tutaj prawie cały dzień…nadrobię was i przeczytam wszystko wieczorem

Ale teraz chciałabym się wami czymś podzielić bo muszę się wygadać 🥺
    Jak wiecie od stycznia jestem w nowej pracy. I do dzisiaj było super. Wszyscy mili, zero toksyczności, super szef.
    I na naszym dziale pracujemy w czwórkę: ja, dziewczyna 30+, stara baba rok przed emeryturą i właśnie dyrektor.
    Generalnie układ biurek był taki że ta 30+ i stara siedziały blisko szefa a ja trochę dalej. Wczoraj dyrektor przyszedł mi powiedzieć, że robimy małą zamianę i zamieni mnie miejscami z tą starą. Mówię ok ale zapytałam co na to tamta baba, dał mi do zrozumienia że mało go interesuje co ona na to ale poza tym powiedziała, że spoko nie ma z tym problemu. No i wszystko byłoby ok ale wczoraj szef wyszedł chwilę wcześniej z pracy i jak tylko wystawił nogi za próg to one zaczęły mnie obgadywać o tą zamianę miejsc…😱 rozumienie? Myślały że ja nic nie słyszę. I do tej pory były super miłe i pomocne dla mnie, a dzisiaj po tej zamianie miejsc ta 30+ się do mnie nie odzywa w ogóle, cały czas ma głupie docinki na głos odnośnie mojej poprzedniej pracy w stylu że tam byłam „taka specjalistka” a tutaj po miesiącu nadal się uczę. Co chwilę podchodzi do biurka tej starej i mnie obgadują. Ta 30+ jest mega psiapsi z laską z innego działu i przed nią też już mnie obgadała. Tylko kurwa najgorsze jest to że ja im nic nie zrobiłam…naprawdę nic! A zaczęłam nagle być traktowana w taki sposób 😢 i jest mi i meeega przykro i czuję mega wkurw. Zastanawiałam się czy ruszyć ten temat czy olać ale boję się że jak to oleje to będzie coraz gorzej i pomyślą sobie że się nie odzywam to mogą ze mną robić co chcą. Nie jestem osobą która siedzi cicho, a raczej głośno wyrażam własne zdanie. Miałam w planach dzisiaj zahaczyć tą 30+ z pytaniem co do mnie ma ale pech chciał, że niestety nie udało mi się z nią nigdzie być sam na sam. I zastanawiam się czy powiedzieć jutro szefowi. Ja wiem, że on lubi tą 30+, ja jestem tylko nowa od miesiąca i nie wiem jak on na to zareaguje, ale męczy mnie okropnie ta sytuacja…

@Nowa2024 Słoneczko kochane 🥹 odpowiem Ci na to dosyć długo, bo mi się nóż w kieszeni otwiera na takie sytuacje, gdzie dorośli ludzie się zachowują jak w przedszkolu (te babki). Ja byłam w podobnej sytuacji i z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć - żałuję że odezwałam się tylko do szefa (męża toksycznej szefowej) i mu powiedziałam wprost że ja nie wiem jak wytrzymam do końca dnia a co dopiero do końca okresu próbnego. Żałuję że nie podjęłam rozmowy w toksycznej atmosferze wprost do osób, których ta atmosfera dotyczyła. Natomiast wiem, że wtedy nie umiałabym tego ubrać w słowa tak, jak teraz po masie innych doświadczeń, szkoleń liderskich i mentoringów.
    1. Przede wszystkim - to one mają problem z tą zmianą, bo prawdopodobnie jej nie rozumieją i nie są na tyle dojrzałe, żeby o tym rozmawiać wprost a nie za plecami. To że one są na innym poziomie dojrzałości emocjonalnej niż Ty nie świadczy o tym, że to jest Twój personalny problem i obowiązek naprawy ich własnych niedociągnięć w kwestii charakterów mimo ich wieku
    2. Oczywiście, że doradziłabym poruszyć ten temat, ale w sposób profesjonalny, rzeczowy i bardzo spokojny. To one są pierdolnięte na punkcie krzesła i biurka w pracy, a nie TY.
    3. Zaczęłabym rozmowę na forum w bardzo spokojnym tonie typu “Dziewczyny, wiem, że jestem z Wami krótko i wiem, że panują tu jakieś przyzwyczajenia, co jest naturalne, ale odczuwam Waszą niechęć do ostatnich zmian, a sama nie mam pojęcia skąd takie decyzje. Może Wy wiecie czemu szef zdecydował się na taką zmianę? Czy tutaj często dochodzi do takich roszad czy to jakiś wyjątek niezrozumiały zarówno dla Was jak i kłopotliwy dla mnie?
    4. Dzisiejsza ja nawiązałabym również do tego w jakiś sposób że byłam świadkiem tych ich rozmów i czuję niechęć ogólna do mojej osoby, ale nie doradzam poruszania tego tematu, jako, że nie znam Cię personalnie i to może być o wiele poza Twoją strefą komfortu.
    5. Jesteś zajebista i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Jesteś czułą, wesołą, kochaną babeczką i współczuje, że te babki jeszcze tego nie dostrzegły.
    6. Absolutnie nie poruszałabym tego tematu z szefem dopóki nie wyjaśnisz sobie tego z dziewczynami - kabli nikt nie lubi 🤣

Aksandra, kałamarnica 11, Nowa2024, Babsi, Insane, a_aandzela, Misiula, M93, Lusia3131, PaulinKA, Vergeet, Smerfelinka, Magda2025 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    ~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
    ⏳11.03 badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki

II cykl po histeroskopii:
    ✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    ⏳11.03 ~ 11dpo
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Nowa2024 Słoneczko kochane 🥹 odpowiem Ci na to dosyć długo, bo mi się nóż w kieszeni otwiera na takie sytuacje, gdzie dorośli ludzie się zachowują jak w przedszkolu (te babki). Ja byłam w podobnej sytuacji i z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć - żałuję że odezwałam się tylko do szefa (męża toksycznej szefowej) i mu powiedziałam wprost że ja nie wiem jak wytrzymam do końca dnia a co dopiero do końca okresu próbnego. Żałuję że nie podjęłam rozmowy w toksycznej atmosferze wprost do osób, których ta atmosfera dotyczyła. Natomiast wiem, że wtedy nie umiałabym tego ubrać w słowa tak, jak teraz po masie innych doświadczeń, szkoleń liderskich i mentoringów.
    1. Przede wszystkim - to one mają problem z tą zmianą, bo prawdopodobnie jej nie rozumieją i nie są na tyle dojrzałe, żeby o tym rozmawiać wprost a nie za plecami. To że one są na innym poziomie dojrzałości emocjonalnej niż Ty nie świadczy o tym, że to jest Twój personalny problem i obowiązek naprawy ich własnych niedociągnięć w kwestii charakterów mimo ich wieku
    2. Oczywiście, że doradziłabym poruszyć ten temat, ale w sposób profesjonalny, rzeczowy i bardzo spokojny. To one są pierdolnięte na punkcie krzesła i biurka w pracy, a nie TY.
    3. Zaczęłabym rozmowę na forum w bardzo spokojnym tonie typu “Dziewczyny, wiem, że jestem z Wami krótko i wiem, że panują tu jakieś przyzwyczajenia, co jest naturalne, ale odczuwam Waszą niechęć do ostatnich zmian, a sama nie mam pojęcia skąd takie decyzje. Może Wy wiecie czemu szef zdecydował się na taką zmianę? Czy tutaj często dochodzi do takich roszad czy to jakiś wyjątek niezrozumiały zarówno dla Was jak i kłopotliwy dla mnie?
    4. Dzisiejsza ja nawiązałabym również do tego w jakiś sposób że byłam świadkiem tych ich rozmów i czuję niechęć ogólna do mojej osoby, ale nie doradzam poruszania tego tematu, jako, że nie znam Cię personalnie i to może być o wiele poza Twoją strefą komfortu.
    5. Jesteś zajebista i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Jesteś czułą, wesołą, kochaną babeczką i współczuje, że te babki jeszcze tego nie dostrzegły.
    6. Absolutnie nie poruszałabym tego tematu z szefem dopóki nie wyjaśnisz sobie tego z dziewczynami - kabli nikt nie lubi 🤣

Majstersztyk, Mola. Nic dodać, nic ująć. 😉

Molahonkeey, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Czytam Was dziewczyny cały czas , choć ostatnio jestem cichutko. Mam ostatnio zły czas.
    Kałamarnica dzis mam identycznie tak samo jak Ty. Też mam wkurw. Choć nie taki jak Ty, ale ogólnie znowu złapałam dół.
    Letrozol mnie tak przeorał choć od 2 dni było zdecydowanie lepiej pod względem tego ucisku w klatce.
    Wczoraj przyjęłam ostatnia tabletkę.
    Obudziłam się przed chwilą z drzemki z uczuciem ze zaraz zwymiotuje i bola mnie jajniki. Mam nadzieję że urośnie mi przeklęty pecherzyk który pęknie! Ściskam Cie mocno kalamarniczko kochana 🩷 Was dziewczyny również 🫂

Polubiłam komentarz , nie dlatego,że lubię,ze masz wkurwa, ale tak z 🫂🫂🫂🫂
    Bardzo dobrze znam ten stan.

Ana29 lubi tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Majstersztyk, Mola. Nic dodać, nic ująć. 😉

Powiedziałabym “polać mi” , ale mogę jedynie herbatkę, bo przecież mogę być w ciąży HAHAHAHAHA taki żarcik na rozluźnienie sytuacji 🤣💖

Nowa2024, Ana29, Aksandra, kałamarnica 11, Migotka96, a_aandzela, Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳11.03 badania krwi
    ⏳19.03 wizyta

✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳11.03 ~ 11dpo
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie było mnie tutaj prawie cały dzień…nadrobię was i przeczytam wszystko wieczorem

Ale teraz chciałabym się wami czymś podzielić bo muszę się wygadać 🥺
    Jak wiecie od stycznia jestem w nowej pracy. I do dzisiaj było super. Wszyscy mili, zero toksyczności, super szef.
    I na naszym dziale pracujemy w czwórkę: ja, dziewczyna 30+, stara baba rok przed emeryturą i właśnie dyrektor.
    Generalnie układ biurek był taki że ta 30+ i stara siedziały blisko szefa a ja trochę dalej. Wczoraj dyrektor przyszedł mi powiedzieć, że robimy małą zamianę i zamieni mnie miejscami z tą starą. Mówię ok ale zapytałam co na to tamta baba, dał mi do zrozumienia że mało go interesuje co ona na to ale poza tym powiedziała, że spoko nie ma z tym problemu. No i wszystko byłoby ok ale wczoraj szef wyszedł chwilę wcześniej z pracy i jak tylko wystawił nogi za próg to one zaczęły mnie obgadywać o tą zamianę miejsc…😱 rozumienie? Myślały że ja nic nie słyszę. I do tej pory były super miłe i pomocne dla mnie, a dzisiaj po tej zamianie miejsc ta 30+ się do mnie nie odzywa w ogóle, cały czas ma głupie docinki na głos odnośnie mojej poprzedniej pracy w stylu że tam byłam „taka specjalistka” a tutaj po miesiącu nadal się uczę. Co chwilę podchodzi do biurka tej starej i mnie obgadują. Ta 30+ jest mega psiapsi z laską z innego działu i przed nią też już mnie obgadała. Tylko kurwa najgorsze jest to że ja im nic nie zrobiłam…naprawdę nic! A zaczęłam nagle być traktowana w taki sposób 😢 i jest mi i meeega przykro i czuję mega wkurw. Zastanawiałam się czy ruszyć ten temat czy olać ale boję się że jak to oleje to będzie coraz gorzej i pomyślą sobie że się nie odzywam to mogą ze mną robić co chcą. Nie jestem osobą która siedzi cicho, a raczej głośno wyrażam własne zdanie. Miałam w planach dzisiaj zahaczyć tą 30+ z pytaniem co do mnie ma ale pech chciał, że niestety nie udało mi się z nią nigdzie być sam na sam. I zastanawiam się czy powiedzieć jutro szefowi. Ja wiem, że on lubi tą 30+, ja jestem tylko nowa od miesiąca i nie wiem jak on na to zareaguje, ale męczy mnie okropnie ta sytuacja…

Ja bym powiedziała prosto z mostu. Miło, asertywnie, najlepiej wybierz moment w którym masz super humor, a szefa nie będzie. Poprostu powiedz : dziewczyny widzę, że moje nowe miejsce narzucone przez szefa Wam się nie podoba, lubię jasne sprawy, czy możecie wyjaśnić w czym jest problem? Niedawno zaczęłam pracę i liczę na dobre relacje z innymi. Czy jest coś co wg Was powinnam zrobić?

Coś w tym stylu bym powiedziała , ale najważniejszy ton, na luzie. Jakby naprawdę zależało Ci na tym,żeby one też były szczęśliwe.

Powodzenia... ludzie potrafią być wredni , bo sami mają problem z sobą. Trzeba pamiętać, że to nie o Ciebie chodzi tak naprawdę. To ich brak poczucia własnej wartości.

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej już mnie nie dusi w klatce. Wracam dzis do ziółek. Bo od 3 dnia przyjmowania letrozolu odstawiłam wszystko , zostawiłam tylko nac z zalecen lekarza.

Przeplakalam dzis pol dnia. Czuje się psychicznie jakbym była przed okresem, a ja tak na prawdę jestem dopiero co po okresie.
    Tak bardzo chciałabym żeby ruszyło cokolwiek. Od roku zyje w zawieszeniu. Od okresu do owulacji, od owulacji do testowania i tak w kółko. Jak większość z nas. Jak mnie to wkurwia i dobija.

Nowa współczuję Ci tego co dzieje się w Twojej pracy, ale Mola chyba powiedziala już wszystko co chciałabym Ci powiedzieć 🫂

Sorki za te marudzenie, ale musiałam gdzieś to wylac 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 19:26

Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, że mogłam się wygadać, jest mi lżej ♥️ mam nadzieję, że jutro będzie okazja i tej 30+ wygarnę, bo głównie ona kręci tą nagonkę a obok niej siedzę. Najgorsze, że jak o coś muszę zapytać to i tak muszę do tych krów iść 🤣
    Nadrobiłam was 😍

@Paulinka nie udawaj, że „na szczęście” we śnie do niczego nie doszło z doktorkiem 😈🤣
    @Nitka mając tyle zaleceń przynajmniej wiesz, że ta dr Jarosz podchodzi konkretnie i indywidualnie do tematu! 💪😍
    @Lovi25 witaj u nas 😍
    @Julia hahahah czyli jeszcze zdążę dojechać do przystojnego doktorka skoro ma dyżur 24h 😈🤣🤪
    @kalamarnica rozumiem twój wkurw, bo sama go mam. Było założenie szybkiego nowego cyklu a tu dupa! Ale ułoży się! Nie będziesz żadna bezdzietna stara baba! Nie ma opcji nawet takiej!
    I zazdroszczę nowych mebelków 😍 zawsze to tak fajnie nacieszyć oko czymś nowym w domu 😍 hahahah padłam, że te chłopy od mebli przystojne a tobie się chciało 💩 rozśmieszyło mnie to max!!!🤣🤣🤣 jak by byli brzydcy to bez wyrzutów sumienia można było kupke przy nich robić, a tak niech myślą że kto jak kto ale ty to nigdy 💩 nie robisz przecież 🤪 @Vergeet to z paczką kupki wstrzymywaczką też mega 🤣
    @Vergeet spokojnie, do twojej wizyty to my tu jeszcze ze sto razy zdążymy doktorka obgadać 🤪😈
    @Podrozniczka beta marzenie! 😍😍😍
    @Lusia czekamy z tobą na piątek! 🤞🤞🤞
    @Babsi cieszę się, że pogadaliście z partnerem i jest ci już lżej 😘
    @Hopex ciesz się, że jajowody drozne, bo inaczej już tylko IVF by zostało! A teraz macie największe szanse! 🤞🤞🤞
    @Molahonkeey @Babsi dziękuję wam bardzo ♥️ pogadam z nimi na pewno, mam nadzieję tylko że już jutro będzie ku temu okazja. Na pewno nie pozwolę sobie na takie traktowanie
    @Aksandra no bardzo bym chciala mieć już teraz jak najszybciej ten transfer, żeby być w ciąży i odpocząć też w domu nie ukrywam…ubolewam trochę nad tym, że transfer być może najwcześniej w marcu 🥺
    @Ana szczerze, zanim ruszyliśmy z IVF to sama co chwilę miałam takie dołki i poczucie bezsilności w staraniach…i to jest normalne! Trzeba się posmucić chwilę a potem głowa do góry i lecimy dalej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 19:28

kałamarnica 11, Aksandra, Ana29, Molahonkeey, Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Insane Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przepraszam, jestem dzisiaj nieobecna, bo ze stresu brak mi tchu. Wczoraj tuż przed ostatnimi zastrzykami się popłakałam i mega się denerwuję.

Nowa, zdążyłam przeczytać o Twoim zgrzycie w pracy. Absurdalna sprawa… Mola super Ci rozpisała, popieram ją.

Julcia kciuki za wizytę!

Molahonkeey, kałamarnica 11, Julia24, Nowa2024, Misiula, Ana29, PaulinKA, Vergeet, Smerfelinka lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie odebrałam paczkę i jakby któraś z Was potrzebowała to mam zamknięty nowy cyfrowy test Clearblue. Zamawiałam paski do tego czytnika i przysłali mi też ten czytnik. Więc mam teraz dwa. Oddam za darmo ;)

Vergeet lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... Kochana, jak ja Cię dobrze rozumiem. Przytulam Cię w tym poczuciu bezsensu i zawieszenia. Trzeba to z siebie czasem wywalić, żeby spuścić napięcie. A potem ruszać dalej.

Natomiast taka moja refleksja dziś, że jeśli coś przychodzi nam w życiu łatwo to zwykle staje się czymś zwyczajnym, powszednieje.
    A jeśli o coś walczymy całą sobą, poświęcamy temu całą swoją energię i siłę, upadamy, powstajemy, hartujemy się, płaczemy, krzyczymy, ale nie poddajemy się to... jak ogromna staje się wartość tego upragnionego celu. 🥹🥹

Molahonkeey, Nowa2024, Ana29 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tylko:
    @Ana29 @Insane @kałamarnica11 @Nowa2024
    oraz @WSZYSCY
    Przytulam Was i wszystkie nasze kochane staraczki tutaj - jesteście zajebiście silnymi kobietami, nie jedna po pierwszych kilku cyklach starań by odpuściła - powiem szczerze, że czuję za swoim ramieniem takiego mrocznego lokatora, który mi szepcze „nie uda się, zobaczysz” i sama się piekielnie boję, jak moja głowa zareaguje na te nieudane cykle 🥺 Boję się, że wrzucę to marzenie gdzieś głęboko na dno swojego serca i przykryje je najgorszym mułem rozpaczy, poczucia beznadziejności i bezsilności. Myślę, że to co się dzieje tutaj na tym forum daje wiarę nie tylko Wam, ale też głęboko nasyca nadzieją także mnie. Poczujmy w sobie tą „mnie”. Poczujmy te wszystkie złe emocje, dajmy sobie przestrzeń na zrozumienie ich i nie obwinianie się o ich zaistnienie. Jesteśmy ludźmi, a człowiek jest w stanie znieść na prawdę cholernie ciężki ból, cierpienie i niezrozumienie. Nie jesteście same. Ja nie jestem sama. Wierzę w to bardzo mocno i doświadczam tego na tym forum DZIENNIE, że gdy jednej kochanej wojowniczce brakuje motywacji i siły i ma danego dnia 10% wiary to jest tu CAŁY HAREM, który walczy i uzupełnia te 90% swoją obecnością.
    Wydaje mi się, że mogę mieć skłonności do załamania się, jeśli mi się nie uda w tych pięknych trzech cyklach po histeroskopii, które podobno mają czynić magię rock’n’rolla… ale za drugim ramieniem stoicie Wy, mój mąż, moi przyjaciele. NIE JESTEŚMY SAME 🥹 i popłakałam się pisząc to wszystko, bo na prawdę - z całego mojego serca - życzę Wam żebyście w dni, kiedy nie wierzycie w siebie - pozwoliły wierzyć innym za siebie i wrócić do tej walki w odpowiednim dla własnej duszy czasie. 🥹💖

kałamarnica 11, Aksandra, Insane, Julia24, Babsi, Lovi25, a_aandzela, Nowa2024, Ana29, Vergeet, Smerfelinka lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳11.03 badania krwi
    ⏳19.03 wizyta

✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳11.03 ~ 11dpo
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Kochane, przepraszam, jestem dzisiaj nieobecna, bo ze stresu brak mi tchu. Wczoraj tuż przed ostatnimi zastrzykami się popłakałam i mega się denerwuję.

Nowa, zdążyłam przeczytać o Twoim zgrzycie w pracy. Absurdalna sprawa… Mola super Ci rozpisała, popieram ją.

Julcia kciuki za wizytę!

Wszystko zrozumiałe, Insane. I tak cudownie, że do nas zaglądasz dzisiaj. To jest olbrzymi stres, bo dzieją się ważne rzeczy w Twoim życiu, na które czekałaś od miesięcy, lat... Czy pamiętasz jak opowiadałam o tym, co zobaczyłam na monitorze w trakcie transferu, kiedy podawali mi moja kochana blastkę? Drogę mleczną..zobaczyłam kosmos. Ty we wtorek też to ujrzysz, tylko jutro oddaj swoje komóreczki i niech dzieje się magia 💕

Molahonkeey, kałamarnica 11, Insane, Misiula, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola 💜 🥹

#wKCPsiła!

Molahonkeey, Julia24, Nowa2024, Ana29 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
    - diagnostyka immunologiczna... ➡️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:

Julcia kciuki za wizytę!

Moja wizyta została przełożona na piątek 9:30, więc jutro jestem w 100% z Tobą! 🤗 Będę trzymać kciuki i czekać na wieści! ✊🍀 Wiem, że jest bardzo ciężko, ale już została niecała doba!!! 🔥 I najgorsze będzie za Tobą! 🫂 Potem będziemy wyczekiwać transferu 🥹🥹🥹 i zanim się obejrzysz będziesz biec na betę! ❤️😘

Insane, Misiula, Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Mola 💜 🥹

#wKCPsiła!

DOSŁOWNIE 🥹😭 💪🏼

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳11.03 badania krwi
    ⏳19.03 wizyta

✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳11.03 ~ 11dpo
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak całkiem szczerze dziewczyny? Przyszłam tu nie znając tych wszystkich pojęć punkcji, transferów i całej reszty cholernie ciężkich dla ciała i psychiki zabiegów, badań i procedur. Uważam, że jesteście tak niesamowicie silne i odważne, że nie jedna kobieta by na prawdę już dawno odpuściła… a Wy walczycie I TO JAK 🥹 Podziwiam Waszą wytrwałość i to, jak mimo tych chwil załamania - nadal Wasze serca i głowy walczą o spełnienie marzenia POMIMO tych wszystkich komplikacji. Jesteście inspiracją i SIŁĄ. Mam wrażenie, że gdyby w Polsce występowały trzęsienia ziemi i trąby powietrzne tak silne jak powiedzmy w Ameryce to na Wasz widok by spieprzały gdzie pieprz rośnie 💪🏼🤭

Nitka96, Misiula, Nowa2024, kałamarnica 11, Ana29, Vergeet, Smerfelinka lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    II 2025
    III 2025
    ⏳11.03 badania krwi
    ⏳19.03 wizyta

✨12.20 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    ⏳11.03 ~ 11dpo
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Insane jutro jestem z tobą! 🤞😘
    Cały czas powtarzałam sobie, że punkcja będzie dla mnie najtrudniejszym etapem w IVF. A tak naprawdę jak tylko przekroczysz jutro próg kliniki to to wszystko minie tak szybko jak byś pstryknęła palcami, a później powiesz sobie „nie było czego się bać!” 💪💪💪
    @Ana29 przypomniałaś mi co mi się dzisiaj śniło! Nie tylko wy miałyście dzisiaj dziwne sny 🤪 mi się śniło, że ja swój czytnik od CB (a leży już od kiiiilku cykli taki biedny samotny w łazience w szafce xD) rozdeptalam, połamałam itp ale po co? Nie wiem 🤣
    @kalamarnica pięknie napisałaś jak „jakościowy” jest cel osiągnięty po tylu porażkach…w punkt!
    @Molahoonkey…🥹 wzrusz! Nie damy ci się załamać! Zresztą…przecież oczywiście, że uda się zajść! A piękno tego forum to właśnie to, że jest tu miejsce i na heheszki i na łzy…
    @Julia specjalnie ci tą wizytę przełożyli, bo tu już nie nadążamy kciuków trzymać , bo codziennie coś się dzieje🤞🤞🤞🤣

Molahonkeey, kałamarnica 11, Ana29, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ