Mój kochany, mały brzdącu - zrobię Ciebie w tym miesiącu! ❤️ Lutowe testowanie. 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
agusia_246 wrote:Aya, ja mogę.
Wiem, że w tym cyklu przypada lewy niedrożny jajowód - wszystkie monitoringi, które miałam wskazują, że mam owu naprzemiennie, ale aplikacja o tym nie wie, a pokazuje mi brak owulacji w tym cyklu.
Brakuje mi nowych dwóch kresek od kilku dni! Dziewczyny, testujcie i się chwalcie!!
Miłego wieczoru wszystkim!
Agusia, masz racje ! Końcówka miesiąca musi być lepsza ! Trzymam kciuki dziewczyny - niech powieje optymizmem 😊
-
Anka miała jeszcze dziś testować 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnySimons_cat wrote:Makino, co do małego endometrium to na forum na FB, na którym jestem dziewczyny też mają taki problem i niedawno jedna napisała to: "mam ciekawego newsa co do naszego endometrium po wizycie u immuno 😉 skierował mnie do pani dr Mielnik z Krk żebym zrobiła ocenę przepływów krwi w miednicy, bo to może wyjaśnić problem."
Lekarka powiedziała, że w zależności jak się sytuacja dalej rozwinie to zrobi mi biopsję endometrium. Mówiła też że często przy ureoplazmie jest problem. Dowiem się w środę jaki wynik wymazu. Ta urea mogłaby też tłumaczyć lepkość u męża. Tylko czy podczas histero nie byłoby stanu zapalnego. Nie zadałam tego pytania, bo dopiero w domu się zaczęłam zastanawiać 🤷♀️
Co do terapii, to nie ma szans by mój mąż przed obcym opowiadał o nas, taki typ 🤷♀️. Jego chyba też już dobijają te starania...
Czytałam o kirach i hla-c i znalazłam: "Powiązano haplotyp KIR hamujący AA u matki oraz antygen HLA-C2 na powierzchni trofoblastu (szczególnie odziedziczony od ojca) ze stanem przedrzucawkowym, problemami z prawidłowym zagnieżdżeniem się zarodka oraz możliwością wystąpienia poronień nawykowych i niewłaściwym odżywieniem płodu."
To by mogło tłumaczyć moje problemy z ciąża i hipotrofia córki. Coś czuję, że te kiry mi wyjdą do d... . -
Makino, ja chyba zawsze byłam u zjebanych lekarzy... Bo jak piszecie takie rzeczy, jak Ty teraz, to ja nie wiem co się dzieje...
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
nick nieaktualnyagusia_246 wrote:Makino, ja chyba zawsze byłam u zjebanych lekarzy... Bo jak piszecie takie rzeczy, jak Ty teraz, to ja nie wiem co się dzieje...
Ja też mało wiem, boję się w to zagłębiać. Czytałam o kirach temu, bo się wahałam czy robić pakiet od razu z hla-c dla męża. Lekarka mówiła, żeby zrobić same kiry i jak wyjdzie wariant z bx to robić dla męża, ale czeka się z 4 tyg na wynik, więc wolę już zrobić to i to, szczególnie że tak jak mówię musi być coś na rzeczy skoro moja donoszona ciąża była ciężka...
A teraz chodzisz do dobrej klinki? Mają jakiś plan oprócz IUI? Miałaś je wszystkie robione bez tych badań szczegółowych? Ja to z jednej strony się cieszę, że lekarka ma takie podejście, że nie próbujemy w ciemno, z drugiej muszę się uzbroić w cierpliwość bo na wyniki się czeka... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:pisałam już rano że biel wizira
Mialam zacytować, a nie polubić 😔
Wybacz, gdzieś mi zatem umknął Twoj post.
Ale tak jak pisze Zielone.Slońce - jeszcze jest szansa 🤞Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Mialam zacytować, a nie polubić 😔
Wybacz, gdzieś mi zatem umknął Twoj post.
Ale tak jak pisze Zielone.Slońce - jeszcze jest szansa 🤞
Pewnie ale już raczej jestem przygotowana na krwawa Mery 🙈
Ale jeszcze będzie pięknie 🍀🍀 -
nick nieaktualnyMoj mąż na swoje suple (FertilMen) mówi SeksMeny.
Nie wiem skąd u niego ta potrzeba nazywania rzeczy po swojemu. 🙈🙈
Dodam, że on twierdzi, że te suple go tak nakręcają na dzikie seksy. 😁Jarzyneczka, Simons_cat, Kaśik, agusia_246, Jeżynka, Justyna.Optyk, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Zielone.Slońce wrote:Moj mąż na swoje suple (FertilMen) mówi SeksMeny.
Nie wiem skąd u niego ta potrzeba nazywania rzeczy po swojemu. 🙈🙈
Dodam, że on twierdzi, że te suple go tak nakręcają na dzikie seksy. 😁
Nie wiem, co jest w tych suplach, ale wiem, że MACA zwiększa poped seksualny u mężczyzn 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Makino jestes pewna ze lekarka mowila o kirze BX? Bo ten "gorszy" to kir AA, ale nawet jeśli wyjdzie Ci kir AA to dostaniesz accofil i się uda :* ja tez zastanawiam sie czy tego nie zrobic nawet jesli dr. P mi tego nie zleci..
Zielone Slonce moj M mowil tak samo jak bral fertilman :p
Frelciu! Gratuluję ❤ niech Rysio dobrze się chowa i da rodzicom choć trochę pospać :*
Nie udzielam się często, ale na bieżąco Was czytam :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 22:29
Księgowa, szona, Cecylia lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Makino jestes pewna ze lekarka mowila o kirze BX? Bo ten "gorszy" to kir AA, ale nawet jeśli wyjdzie Ci kir AA to dostaniesz accofil i się uda :* ja tez zastanawiam sie czy tego nie zrobic nawet jesli dr. P mi tego nie zleci..
Zielone Slonce moj M mowil tak samo jak bral fertilman :p
Frelciu! Gratuluję ❤ niech Rysio dobrze się chowa i da rodzicom choć trochę pospać :*
Nie udzielam się często, ale na bieżąco Was czytam :*
Misia, powiedziała, że jak wyjdzie AA, to nie robić HLA-C bo wtedy i tak musi mi dać leki. Chyba właśnie o Accofilu mówiła i chyba coś jeszcze. A jeśli wyjdzie BX to wtedy zrobić to badanie u męża. Ale zrobimy to razem, 3 stówki więcej, a tak to w razie czego kolejny miesiąc czekania na wynik.
A Ty nie robiłaś tych kirów, to aż dziwne, że nikt Ci nie zlecił z Twoją historią. Dr P z pewnością zleci, chyba każdemu zleca jak dziewczyny były u niego z tego co kojarzę. Trzymam bardzo kciuki za wizytę, napisz później co powiedział -
Makino wrote:Misia, powiedziała, że jak wyjdzie AA, to nie robić HLA-C bo wtedy i tak musi mi dać leki. Chyba właśnie o Accofilu mówiła i chyba coś jeszcze. A jeśli wyjdzie BX to wtedy zrobić to badanie u męża. Ale zrobimy to razem, 3 stówki więcej, a tak to w razie czego kolejny miesiąc czekania na wynik.
A Ty nie robiłaś tych kirów, to aż dziwne, że nikt Ci nie zlecił z Twoją historią. Dr P z pewnością zleci, chyba każdemu zleca jak dziewczyny były u niego z tego co kojarzę. Trzymam bardzo kciuki za wizytę, napisz później co powiedział24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Ja dopiero wchodzę w immunologię dlatego też i nie robiłam tego badania... nawet jak mi nie da tego to mam zamiar zrobić żeby w razie co dostać właśnie accofil... tylko później znowu będzie problem z dostaniem się do niego z wynikami
A to nie jest tak, że jak jesteś jego pacjentką to już łatwiej umówić termin, ewentualnie teleporada? Sasanka jakoś tak ma, że ma mieć wizytę jak będzie miała wyniki... -
Makino wrote:Ja też mało wiem, boję się w to zagłębiać. Czytałam o kirach temu, bo się wahałam czy robić pakiet od razu z hla-c dla męża. Lekarka mówiła, żeby zrobić same kiry i jak wyjdzie wariant z bx to robić dla męża, ale czeka się z 4 tyg na wynik, więc wolę już zrobić to i to, szczególnie że tak jak mówię musi być coś na rzeczy skoro moja donoszona ciąża była ciężka...
A teraz chodzisz do dobrej klinki? Mają jakiś plan oprócz IUI? Miałaś je wszystkie robione bez tych badań szczegółowych? Ja to z jednej strony się cieszę, że lekarka ma takie podejście, że nie próbujemy w ciemno, z drugiej muszę się uzbroić w cierpliwość bo na wyniki się czeka...
Tak, wszystkie bez szczegółowych badań.
Jak poprawimy nasienie, jedziemy do gamety do Gdyni. Jeśli miałoby dojść do in vitro, to i tak byśmy musieli tam jechać, więc pojedziemy od razu.Agamam lubi tę wiadomość
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
Gameta Gdynia:
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Agamam wrote:Dziewczyny,
3dni do @, dzień cyklu 25, bladzioch czy zwid? Jest nadzieja? Niestety miałam tylko nieszczęsny pink z apteki internetowej.
https://zapodaj.net/fbcc99c21655d.jpg.html -
Chyba nie ten wątek...?
anka, Noelle, szona, Litta, Barbarka1984, Justyna.Optyk, Kaśik, lawendowePole, Japoneczka z Porcelany, Cecylia, *Agape* lubią tę wiadomość
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
Gameta Gdynia:
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?