X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Minia tak czytam Twoja stopkę, jak Twój mąż poprawił tak ładnie morfologię z 0 na 9 😱

Nie wiem czy wysyłać mojego na kontrolne badanie nasienia czy poczekać aż zapiszemy się do kliniki i mu sami przebadają 🤔
    Dzisiaj wysłałam badania na pasożyty i helicobacter ogórki tak więc już wiec czekam z niecierpliwością na wyniki, mam nadzieje ze chociaż tego 💩 nie mamy

Zero alkoholu, suplementy regularnie, luźne gacie i zdrowsze jedzenie.

Ana super informacja.
    M93, Misula jak Wasze wyniki

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja, 10 wielkanocnych jajeczek
    16.04.25 - punkcja ⏳️🤞
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeetku,tak bardzo mi przykro😢chyba nie ma nic gorszego niż dawana i odbierana nadzieja.
    Przytulam Cię mocno,zaopiekujcie się sobą i niech ten rozdział szybko się skończy,tak jak chcesz w domku i na tyle na ile to,możliwe spokojnie i bezpiecznie dla Ciebie❤️
    Nowa,tak myślę,że może dobrze że krwiak się odbarcza…dzięki temu zmniejszy objętość i nie będzie przeszkadzał…domyślam się,że jesteś kłębkiem nerwów a widok tej krwi jest przerażający ale może spróbuj pomyśleć w ten sposób…
    Wycieknie co tam się nazbierało i nie będzie przeszkadzało Kropkowi.
    Odpoczywaj,pisz do nas jeśli będziesz potrzebowała się wygadać…zrób dla siebie wszystko,co pomoże Ci przetrwać do czwartku😘
    Pierwszy trymestr bywa trudny,bywają krwawienia,jeszcze nic jest przesądzone💚🍀

kałamarnica 11, Loraa, Vergeet lubią tę wiadomość

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nową zrobiłaś wszystko co mogłaś ❤️ teraz leż odpoczywaj a ja trzymam mocno kciuki za kropka 🍀🤞

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta
    🩸10.04

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA u nas niestety nie wchodzi w grę nie nadpłacenie kredytu 😁 musimy zmniejszyć tę ratę potencjalną. Ale z tego co kojarzę to nadpłacimy kapitał - zawsze dobrze dopytać ale z tego co kojarzę to tak to działa - nie nadpłaca się odsetek, chyba że o czymś nie wiem i coś się zmieniło 🙈 podpytamy, dzięki 😘
    Co do roweru - nie ryzykowałabym, też na pewno nie 100km, u mnie krwawienia trwały tydzień jakoś, czułam tam wszystko, dopiero tak 9-10 dzień było lepiej ale też bym się nie forsowała z 2 tyg minimum 🥺

@Vergeet 🥺💔 ta wiadomość mnie tak rozwaliła dziś że nie byłam w stanie w ogóle odpisać od razu i tu zaglądać… strasznie mi przykro i bardzo mocno Cię przytulam 😭

@Minia000 będę trzymać kciuki ✊🏼🍀

@Nowa niestety i takie przypadki chodzą po kobietkach, a ciążę donoszone i piękne bobasy tak jak pisze SolAngelica. Proszę się nie załamywać, bo będziesz w kontakcie z doktorkiem i ten krwiaczek zaraz odpuści i będzie dobrze 🫂💕

Mnie dziś dziewczyny nie było, bo mnie rozwaliła totalnie wiadomość Vergeet i potrzebowałam się na chwilkę odciąć, bo sama miałam bardzo intensywny dzień. Jutro podpisujemy umowę przedwstępną zakupu mieszkania, dziś będziemy kalkulować kosztorys do kredytu na wykończenie też, żeby jutro wniosek poszedł do banku 🥹 byliśmy znów na mieszkanku i pomierzyliśmy co trzeba do kalkulacji płytek itp.. byłam też z sąsiadką i naszymi pieskami w parku na spacerze, a rano ogarniałam te badania krwi i miałam taką historię że szkoda gadać 🤣 jako że pobudka o 4 rano na siku potem siku o 8 bo zapomniałam że mam mocz do badania oddać i nie miałam pojemnika to miałam jeszcze w planach zaryzykować trzecie siku w luxmedzie do probówki od nich… Noi wycisnęłam 1/5 probówki, zatyczkę położyłam na koszu na ręcznikach papierowych patrzę po sikaniu nie ma jej 😆 i z gołą dupą, z probówką w ręce szukałam zakrętki która wpadła pod kosz 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 17:04

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verget, nie znam się, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby pojechać do tego szpitala. W razie czego w każdej chwili możesz nie zgodzić się na leczenie po prostu. Mówię to, bo mnie lekarz powiedział jak poroniłam, ze musze od razu jechać do szpitala, zeby sie skończyło się to sepsa, ale.. Nie wiem czy ma tu znaczenie wysokość ciąży czy nie. Ewentualnie zadzwoń do szpitala i podpytaj o ich stosunek?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @PaulinKA u nas niestety nie wchodzi w grę nie nadpłacenie kredytu 😁 musimy zmniejszyć tę ratę potencjalną. Ale z tego co kojarzę to nadpłacimy kapitał - zawsze dobrze dopytać ale z tego co kojarzę to tak to działa - nie nadpłaca się odsetek, chyba że o czymś nie wiem i coś się zmieniło 🙈 podpytamy, dzięki

Ah No tak, to sensowne że nadplaca się tylko kapitał! Jakoś nie skojarzyłam faktów 😄 o tak, nadpłacać trzeba , obojętne jak ale jeśli są zasoby to warto 😄

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło pomyślnie w banku!

No i przeboje przy pobraniu haha, to takie Twoje 🤣 nie żebym uważała Cię za jakąś nierozgarnięta, absolutnie, po prostu Jakoś mi to pasuje do twojej wesołej osobowości:)

I rozumiem (chyba) ze po wiadomości Vergeet potrzebowałaś dystansu :( zapewne w ciazy wieść o trudnoscisch innych odczuwa się jeszcze inaczej niż nie będąc przy nadziei:(

Kurka to widzisz co do histero masz inne doświadczenia niż dziewczyny które praktycznie od razu były na chodzie i dobrze się czuly! Chyba nie pozostaje mi nic innego niż obserwowac i na pewno nie będę działać wbrew cialu- jak trzeba będzie to weekend spędzę chillujac na plaży a mąż jeśli będzie chciał to się wyżyje sportowo beze mnie :) wolę nie zrobić sobie krzywdy by jeszcze bardziej nie opóźnić powrotu do staran :) dziękuję za twój głos!

Molahonkeey lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Verget, nie znam się, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby pojechać do tego szpitala. W razie czego w każdej chwili możesz nie zgodzić się na leczenie po prostu. Mówię to, bo mnie lekarz powiedział jak poroniłam, ze musze od razu jechać do szpitala, zeby sie skończyło się to sepsa, ale.. Nie wiem czy ma tu znaczenie wysokość ciąży czy nie. Ewentualnie zadzwoń do szpitala i podpytaj o ich stosunek?
    Wydaje mi się że wysokość ciąży może mieć znaczenie. Mi również przy jaju kazali czekać 2 tygodnie "aż samo się zacznie". Przy poronieniu na dalszym etapie to już trochę inaczej wygląda z tego co wiem, stąd też jest to poronienie bodajże dwuetapowe? Popraw mnie jak się mylę. I konieczny jest zawsze zabieg.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    IMSI:
    20 🥚 ➡️ 12 zapłodnień ➡️niedobitek 5BB❄️
    FET 15.04 ⌛🍀
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce pęka tu dzisiaj 😞
    Nie da się napisać nic mądrego.
    Vergeet, Nowa mocno przytulam 🫂 i czekam na mimo wszystko pozytywne zwroty wydarzeń.

Ja czekam na piątkowe USG, jak na ścięcie. Zamówiłam w sobotę detektor tętna, jeszcze nie przyszedł, ale w 12 tygodniu pewnie i tak nic nie usłyszę.

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet i Nowa jedyne co mogę to mocno przytulić… przykro mi bardzo. Vergeet rozumiem chłodne nastawienie, ale ten kropek to taki nasz cud tutaj, który wszystkim udowadniał na przekór i nie mogę uwierzyć, że jednak nie będzie szczęśliwego zakończenia. Nowa - nie pamiętam dokładnie, w którym tyg/dniu ciąży dzisiaj jesteś, wydaje mi się, że to 5 tydzień z hakiem, tak? W takim momencie myślę, że jeszcze zarodek może być malutki, wcale nie musiałby być bardzo widoczny a na pewno jeszcze serduszko mogło nie zacząć bić. Odnośnie krwiaka to powiem tak: jeśli krwawisz i jest widoczny krwiak to wg mnie „lepiej” (wiem, że dziwnie to brzmi) niż jak gdyby nie było żadnego krwiaka a było krwawienie. W tej sytuacji można zakładać, że krew jest z tego krwiaka i trzymam mocno kciuki, żeby się on oczyszczał i żeby ciąża obok tego krwiaczka rozwijała się prawidłowo.

Minia piękna hodowla jajeczek, ogromne kciuki za punkcję i późniejszy transfer.

Ana cieszę się, że u Ciebie dobre wieści. Czy M93 się coś odzywała? Ona też dzisiaj miała mieć wizytę prawda?

Insane trzymaj się. Życie od wizyty do wizyty wykańcza psychicznie. Dobrze, że zamówiłaś detektor, ale w 12 tygodniu to tak 50/50 czy znajdziesz tętno ;(

Minia000, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet, bardzo mi przykro. Życie nie jest sprawiedliwe..

39tc.💔👼
    wrzesień '24 cb💔👼

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

3cs.🌈

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸depresja
    🔸immunologia?⏳

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Wydaje mi się że wysokość ciąży może mieć znaczenie. Mi również przy jaju kazali czekać 2 tygodnie "aż samo się zacznie". Przy poronieniu na dalszym etapie to już trochę inaczej wygląda z tego co wiem, stąd też jest to poronienie bodajże dwuetapowe? Popraw mnie jak się mylę. I konieczny jest zawsze zabieg.

Mnie proponowali porod, jako najlepsze wyjście i "najzdrowsze".
    Ale byłam wtedy w takim stanie i w takiej sytuacji, ze absolutnie nie bralam tego pod uwagę. Normalnie dostałabym tabletki, ale ze jestem po dwóch CC uznali koniec końców, ze podczas zabiegu beda mieli większą kontrolę nad ewentualnymi krwotokami, więc zdecydowali się podać tylko dwie tabletki rano, zeby zadziały na szyjke i zrobić abrazje.
    I tak też się stało. Dodam tylko, że tabletki nie zadziałały wcale, straciłam dużo krwi, więc summa summarum, w tamtej chwili cieszyłam się, że nie zgodziłam się na sama farmakologie i próbę porodu.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Siesiepy jak nastawienie na jutro?
    Będziemy trzymać kciuki od samego rana. 🤞

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny update ode mnie:
    W piątek (16dpt) w 5+0 miałam betę 11683, stąd uważam, że dzisiaj 3 dni później czyli 5+3 przy takiej becie jeśli ta ciąża by się rozwijała to powinien się pojawić. Ja uważam, że ten zarodek powinien dzisiaj być, a lekarz nie chciał mi tego powiedzieć, tylko dopiero w czwartek jak potwierdzi na USG, że dalej go nie ma i ciąża się nie rozwija. Na ten moment już nie krwawię tylko mam brązowe plamienie. Krwiak jest wielkości 3,06cmx0,71cm i na USG wg wielkości pęcherzyka ciążowego naprawdę wygląda on ogromnie. We wtorek na poprzedniej wizycie nie było jeszcze krwiaka a rozrzedzenie. Nie mam już złudzeń, cały czas ryczę, pęka mi serce i jestem już nastawiona na najgorsze. Mam ochotę zasnąć i się nie obudzić. Nie wiem ile trzeba przejść i znieść, żeby w końcu być w „normalnej” ciąży

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    W piątek (16dpt) w 5+0 miałam betę 11683, stąd uważam, że dzisiaj 3 dni później czyli 5+3 przy takiej becie jeśli ta ciąża by się rozwijała to powinien się pojawić. Ja uważam, że ten zarodek powinien dzisiaj być, a lekarz nie chciał mi tego powiedzieć, tylko dopiero w czwartek jak potwierdzi na USG, że dalej go nie ma i ciąża się nie rozwija. Na ten moment już nie krwawię tylko mam brązowe plamienie. Krwiak jest wielkości 3,06cmx0,71cm i na USG wg wielkości pęcherzyka ciążowego naprawdę wygląda on ogromnie. We wtorek na poprzedniej wizycie nie było jeszcze krwiaka a rozrzedzenie. Nie mam już złudzeń, cały czas ryczę, pęka mi serce i jestem już nastawiona na najgorsze. Mam ochotę zasnąć i się nie obudzić. Nie wiem ile trzeba przejść i znieść, żeby w końcu być w „normalnej” ciąży

Kochana! Beta betą, ale zarodki pojawiają się zazwyczaj między 5+3, a 6+0 w zdrowych ciążach!!
    Ty jesteś DOPIERO w 5+3. Nie patrz już na tą betę. Masz pęcherzyk żółtkowy, a to jest na tym etapie najważniejsze!!

Wiem, że to bardzo ciężkie. Ale jeszcze nie czas na załamanie!!!!
    Masz może męża przy sobie? 😢😢 Czy jest na delegacji?
    Ściskam 🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 18:58

Kaliope lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, proszę cię, nie skreślaj swojego kropka. Julia dobrze mówi, zarodek pojawia się na etapie w który właśnie wchodzisz, daj mu szansę na pojawienie się. Leż, nie ruszaj się, daj dzieciaczkowi rosnąć i nie zakładaj najgorszego.

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa masz prawo do wszystkich emocji ale ja bym jeszcze niczego nie przesądzała!

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja, 10 wielkanocnych jajeczek
    16.04.25 - punkcja ⏳️🤞
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Kochana! Beta betą, ale zarodki pojawiają się zazwyczaj między 5+3, a 6+0 w zdrowych ciążach!!
    Ty jesteś DOPIERO w 5+3. Nie patrz już na tą betę. Masz pęcherzyk żółtkowy, a to jest na tym etapie najważniejsze!!

Wiem, że to bardzo ciężkie. Ale jeszcze nie czas na załamanie!!!!
    Masz może męża przy sobie? 😢😢 Czy jest na delegacji?
    Ściskam 🫂🫂🫂

Mąż jest w jednostce, pytał czy ma przyjechać ale na razie nie chciałam…mam potrzebę ryczenia w ciszy…lekarz wspomniał, że jest echo zarodka, ale pewnie w czw się okaże, że brak postępu…nie wiem skąd ten cholerny krwiak skoro od ostatniej wizyty praktycznie cały czas leżałam…w drodze zatrzymałam się jeszcze na stacji benzynowej i tam dość dużo tej krwi ze mnie wyleciało ale bez skrzepów a po wizycie mam już tylko brązowe plamienia. Doktorek wspominał że tak to będzie wyglądało, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej jak by krwawiło i się oczyszczało…nie wiem w mojej głowie jest dzisiaj masakra

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa nie skreslaj tego kropeczka. Ja 5+5 miałam zarodek który się co dopiero pojawił. Tak to lekarz określił, że gdybym przyszła kilka dni wcześniej to jeszcze by go nie było widać

Ja wierzę w Twojego kropka 🍀

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa rozumiem, że jesteś załamana, że płaczesz etc, ale - to DOPIERO 5+3. Wysokość bety w tym momencie nie powinna być już wyznacznikiem tego czy ciąża rozwija się prawidłowo, dlatego właśnie potwierdzamy ciążę USG. W sytuacji niższej wartości bety pewnie byś tak bardzo nie oczekiwała, że już powinien być widoczny zarodek. W ciąży z pierwszą córką (u której też miałam taką wysoką betę jak Ty) na wizycie w 5+0 był sam pęcherzyk ciążowy, bez pęcherzyka żółtkowego, bez zarodka etc. Na wizycie tydzień później w 6+0 już był zarodek z serduszkiem. Te wszystkie struktury są tam tak malutkie teraz, że ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i Twojego kropka. Czy w pęcherzyku ciążowym jest widoczny pęcherzyk żółtkowy? Edit: widzę już info, że tak. Więc tym bardziej nie puszczam kciuków przed czwartkową wizytą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 19:13

Kaliope, Vergeet, Nowa2024, Loraa, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:

Kochana pamiętasz, że ja w 5+4 nie miałam zarodka a tylko pęcherzyk żółtkowy i ciążowy?

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    📆24.04.2025- kontrola
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ