X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy będziesz robić jeszcze jakąś diagnostykę teraz lub przed ewentualnym transferem?

32 & 33
    ⛪2020r.

starania na luzie od 2020r.
    starania na poważnie od 2024r.
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem 🔜
    14.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Siesiepy, dokładnie... dopóki nie bylo ciąży, wiedziałam że zdarzają się problemy z zajściem... jak die nie uda, to nauczs się z tym żyć... po tym jak mała umarła nie umiałam sobie wyobrazić życia bez dziecka do tego stopnia, że zdecydowałam się na IVF... obiecałam sobie ze jeżeli z 3 zarodkow będzie chociaż jedno dziecko, kolejnej procedury nie będzie, mimo że zawsze marzyłam l dwójce... po poronieniu była druga procedura, będzie 3... czy się pozbierałam? Nie... pokochałam kazde z moich dzieci....ale masz racje, że byłoby by mi łatwiej, gdyby ich nie były... a nie ze pojawiły się na chwilę, że by zostawić po sobie wielka pustkę... 😔
    Zgadzam się. Nawet jeśli ciąża trwa dwa dni to zostawia ślad do końca życia. Ciągle myślę o mojej trójce i mnie to przeraża jak słyszę, gdy ktoś mówi "ja mam dwójkę". No cóż ja mam w pewnym sensie trójkę, ale o tym wiem tylko ja. Jak pani z urzędu pyta, czy mam dzieci to muszę powiedzieć, że nie mam. Każdego dnia odliczam ile miesięcy miałoby moje pierwsze dziecko, w którym tygodniu byłabym z drugim itd. Krysia ma rację. Jak "to" dostajesz i jeszcze masz dziecko zabrane na późnym etapie to nie możesz "wyłączyć" tego instynktu. Ja chętnie oddałbym życie za moje dzieci, ale nie mogę się zamienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 21:47

Vergeet lubi tę wiadomość

39tc.💔👼
    wrzesień '24 cb💔👼
    kwiecień '25 cb💔👼

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸depresja
    🔸immunologia?⏳

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro kochana, Ty masz w sobie tyle ciepła i serdeczności, że mimo tego trudnego czasu masz przestrzeń dla nas w swoim życiu. 🌸 jesteś niesamowitą osobą.
    Bardzo mnie ucieszyła Twoja decyzja o nowych przedsięwzięciach w pracy zawodowej. Zmiany są dobre. A jak człowiek ma więcej zajęć i dyscyplinę to zawsze dobrze robi głowie. Dopinguję Ci nieustannie, zarówno w sprawach zawodowych jak i staraniowych, choć tutaj wiem, że narazie duży znak zapytania co dalej, ale czuję taką małą iskierkę nadziei u Ciebie i to mnie cieszy. 🥰😘

Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • KIR Bx: 3/5 KIRów implantacyjnych✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 05.25 4 stymulacja Lamettą 💊
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice 👨‍⚕
    - 29.05 rekonsultacja u dr Jarosz 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 24 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziewczyny jestem z tych, co nigdy tych dwóch kresek nie ujrzały. I podobnie jak Brilka miałam taki okres, że mówiłam do męża, że mogłabym choć na chwilę te dwie kreski zobaczyć, żeby wiedzieć, że coś zaskoczyło, a tymczasem ciągle nic... A on mi mówił wtedy, że nie wiem co mówię, bo jak widział osiąganie przeze mnie dna po ujemnych testach to wiedział, że byłoby tylko gorzej. I teraz myślę, że miał rację. Oczywiście nie byłam w takiej sytuacji, ale to co piszecie przekonuje mnie o tym, że poczuć w sobie nowe życie i je stracić to jest... cóż. Żadne słowa tego nie oddadzą.

• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
    • MTHFR heterozygota C>T
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

15 cs o pierwsze 👶

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem o tym póki co mówić wczoraj się rozkleiłam jak opowiadałam kuzynce. Każdą sytuacją jest zła i ciężko jest znieść jedną i drugą sytuację

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

06.05 kontrolny monitoring

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Zgadzam się. Nawet jeśli ciąża trwa dwa dni to zostawia ślad do końca życia. Ciągle myślę o mojej trójce i mnie to przeraża jak słyszę, gdy ktoś mówi "ja mam dwójkę". No cóż ja mam w pewnym sensie trójkę, ale o tym wiem tylko ja. Jak pani z urzędu pyta, czy mam dzieci to muszę powiedzieć, że nie mam. Każdego dnia odliczam ile miesięcy miałoby moje pierwsze dziecko, w którym tygodniu byłabym z drugim itd. Krysia ma rację. Jak "to" dostajesz i jeszcze masz dziecko zabrane na późnym etapie to nie możesz "wyłączyć" tego instynktu. Ja chętnie oddałbym życie za moje dzieci, ale nie mogę się zamienić.
    Mnie zawsze najbardziej przytłacza wywiad lekarski.
    "-ile razy była pani w ciąży?
    -1 raz
    -Ile razy rodziła pani przez CC a ile razy naturalnie?
    -0"
    Zawsze jest ta chwila ciszy. Która pewnie tylko się pogłębia jeśli ta pierwsza liczba jest większa.

Motylek nie, nie teraz. Ten zarodek był ze "słabej" partii komórek jajowych, więc nie czuję się gotowa aby diagnozować się w jakimś kierunku dodatkowo. Równie dobrze mógł nie dać rady się zregenerować w pełni po rozmrożeniu jeśli nie miał wystarczającej energii. Jak nie przyjmie się kolejny lub kolejne dwa, w zależności ile ich będziemy mieć w drugiej procedurze, to wtedy pewnie pomyślimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 22:15

Motylek93 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Siesiepy a rozmawiałaś wcześniej z lekarzem odnośnie tych planów? Bo myślałam, że to taki dość naturalny tok ze po niedanej 1 procedurze robi się od razu kolejną, chyba że robi się przerwę na jakieś badania 🤔
    Nie, kazał mi się skupić na transferze więc tak zrobiłam. Skontaktować się zdążę. 😁

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • Rainbowbubble Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to prawda dziewczyny z tymi kreseczkami, krótkimi chwilami ciąży lub ich brakiem … każda z nas, mimo że mamy różne historie, odczuwa te trudne emocje związane ze staraniami. Każda para dąży do tego samego i mimo, że większość z nas nie ma wykształcenia medycznego ze specjalizacją ginekologia i położnictwo - obeznane w temacie jesteśmy lepiej niż nie jeden student, to bank …

Vergeet, aszin lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29 🧔🏻‍♂️ 30

02.2021 👼 12tc
    02.2022 👧 4040g 54 cm

01.2025 starania o rodzeństwo ☘️
    4 cs
  • Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ siesiepy trzymam kciuki za koksowanie jajeczek ✊ oprócz supli o których wcześniej pisałaś, bierzesz cholinę i betainę na mthfr czy homocysteina w normie?

Spokojnej nocy dziewczyny ☺️ brzuchatkom aby maluchy dały pospać troche i zeeeerrrrooo mdłosci porannych, a nam walczącym na froncie z niepłodnością jakiś miłych snów o egzotycznych podrózach z drinkiem w ręku a co 😛

PaulinKA, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

32 & 33
    ⛪2020r.

starania na luzie od 2020r.
    starania na poważnie od 2024r.
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem 🔜
    14.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    -1 raz
    -0"
    Zawsze jest ta chwila ciszy. Która pewnie tylko się pogłębia jeśli ta pierwsza liczba jest większa.

Motylek nie, nie teraz. Ten zarodek był ze "słabej" partii komórek jajowych, więc nie czuję się gotowa aby diagnozować się w jakimś kierunku dodatkowo. Równie dobrze mógł nie dać rady się zregenerować w pełni po rozmrożeniu jeśli nie miał wystarczającej energii. Jak nie przyjmie się kolejny lub kolejne dwa, w zależności ile ich będziemy mieć w drugiej procedurze, to wtedy pewnie pomyślimy.

Mnie też...
    -ile razy była pani w ciąży?
    -4
    -ile porodów?
    -2
    Tu przeważnie już pękam i wtedy próba pocieszenia
    -trzeba się cieszyć chociaż z tej dwójki która pani ma...
    -Ale ja mam 1...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - I IVF

23.12.21 - FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
    ❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam 🫶🏼
    Czytając wczorajsze wpisy o stratach i dwóch kreskach które pojawiają się i znikają gdzie sama jeszcze nigdy nie ujrzałam ⏸️ doszłam do takiego samego wniosku jak Wy. Wole co miesiąc widzieć biel na testach niż stracić kogoś na kogo czekałam tyle czasu 😓
    Jesteście wszystkie bardzo dzielne a przyjdzie czas że na niebie pojawi się dla Was 🌈

Zauważyłam ze strasznie się smutno zrobiło u nas w wątku przez szereg naszych historii. Muszę przyznać ze mnie też dopadł dołek… od lutego żyje w zawieszeniu ale to już przecież maj za rogiem a ja nie wiem tak naprawdę co robić…
    Zaczynam się zastanawiać czy ta wizyta 12 maja w klinice ma sens, bo przecież po laparo, po wyleczeniu ureaplasmy i Helicobakter u męża to szanse powinny nam wzrosnąć.. mąż który namawiał mnie na klinikę cały czas teraz zaczął mówić ze może jednak dać sobie czas do lipca/ sierpnia. Ja z kolei boje się ze te stymulacje u mnie tez nie dają pewności owulacji, bo często zamiast cialka żółtego jest torbiel cialka żółtego i lekarz nie jest w stanie stwierdzić czy jajeczko się uwolniło… czy w takiej sytuacji wgl IUI mogłaby pomoc to tez mam wątpliwości, bo co jeśli wydamy tyle pieniędzy na leki, zastrzyki, sama IUI a okaże się ze mimo to pęcherzyk nie pękł…
    Totalna pustka w mojej głowie 🤯

Julia podjęłam bardzo dojrzała decyzje, warto się oddać w ręce specjalisty a od pracy odpocząć. Plan który macie jest sensowny i mimo ze do listopada jeszcze dużo czasu to może warto ten czas wykorzystać na maxa i zrobić dla siebie coś fajnego, a może nawet jakaś podróż poślubna ?🤭

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J.
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Ja nie umiem o tym póki co mówić wczoraj się rozkleiłam jak opowiadałam kuzynce. Każdą sytuacją jest zła i ciężko jest znieść jedną i drugą sytuację
    Rozklejałam się za każdym razem jak mówiłam o tym że planuje ciąże, w lutym dojrzałam do tego żeby podzielić się naszym problemem z moja mama i kuzynka która przechodziła przez 5 lat to samo co ja teraz.. to była ciężka rozmowa, wylane morze łez ale powiem Ci ze to ogromna ulga mówić otwarcie o problemie..
    Już nie słyszę od nikogo ze mamy się pospieszyć, że młodzi teraz nie chcą dzieci itp. (oprócz mojej małej siostrzenicy która co jakiś czas mówi mi ze będę miała w brzuszku dziewczynkę i chłopczyka🥹 ale ona akurat mi przykrości nie robi, sama jest dla mnie jak córeczka)

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J.

Wysłany: 25 kwietnia, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko, myślę, że dla samej opinii na temat tego wszystkiego warto do tej kliniki się udać. Lekarz przeanalizuje i zaproponuje Ci np żeby jeszcze 2-3 cykle teraz spróbować naturalnie. Będziesz wiedziała na czym stoisz i będziesz zaopiekowana. 😘 wierzę, że to wszystko jest koszmarnie frustrujące, bo się ciągnie a nasza cierpliwość ma swoje granice. Ale z drugiej strony zobacz ile zrobiłaś przez ten cały czas 💕 przytulam kochana. Będzie dobrze. 🌿

Lisik, testowałaś? 😁🤞

brilka, Vergeet lubią tę wiadomość

• MTHFR heterozygota C>T
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

15 cs o pierwsze 👶

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Aksandro, czy skoro jesteś na lekach od dr Jarosz to znaczy, że nie składacie jeszcze broni i za jakiś czas planujecie kolejne podejścia u innego lekarza? Popieram podejmowanie wyzwań zawodowych, starania nie mogą być całym naszym życiem i chyba każda z nas przechodziła przez etap „nie zrobię tego bo będę zaraz w ciazy”, a ciąża nadal nie nadeszła 🙃 Może skierowanie trochę myśli na inne tory pomoże ci psychicznie odsapnąć, ja czuję że budowa domu będzie dla mnie dobrą odskocznią od wyszukiwania co by jeszcze zbadać 😅😅

Brilko, czuję na ten moment, że o ile nie ma szans, żebym zaszła w ciążę bez leków immunosupresyjnych, o tyle ivf chyba nie jest naszą jedyną drogą. Dotychczasowa diagnostyka pokazała, że immunologia to jedyny jak dotąd problem. Trochę odraczamy konsultacje u innego lekarza, bo wiązałoby się to ze zmianą miasta leczenia. W klinice, w której się leczymy polecana jest głównie moja doktor. Najbliżej mamy Warszawę. Jeszcze chwili potrzebuję, żeby dojść do siebie. Dr J bardzo zaufałam, w końcu to po jej zaleceniach zaszłam pierwszy raz w ciążę. Może kontakt z nią będzie wystarczający.. 🤔 a może to moja naiwność.

brilka, Vergeet lubią tę wiadomość

• Mellisa Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu popłakałam się czytając te wpisy o testach ze znikającymi kreseczkami… to jest niewyobrażalne cierpienie… tulam Was wszystkie.

• aszin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    -1 raz
    -0"

Ja byłam u endokrynologa w ciąży, bo mimo leków skoczyło mi TSH. I po poronieniu znów poszłam po korektę dawki, on tak patrzy w kartę, czyta „o, pani już po porodzie?” Ja mówię, że nie, niestety poroniłam. Zapytał tylko, w którym tc i miałam wrażenie, że zrobiła się taka niezręczna cisza 🤐

Dzień dobry, niech to będzie dzień samych dobrych informacji ☀️

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy nie iść do innego endokrynologa bo miałam kontrolę u mojej ale badania robiłam przy okazji bety a byłam wtedy w ciąży i wszystko super tylko tam miałam ft4 ponad normę 24,5 pmol/l i lekarka nic z tym nie zrobiła znając nasze plany mam zwiększyć dawkę letroxu po zobatrzeniu dwóch kresek dwa razy w tygodniu i szybko się do niej umawiać . Z tego co mówi czat gpt to może być przez za dużą dawkę letroxu

Miłego dnia dziewczyny 🍀😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 07:49

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

06.05 kontrolny monitoring

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie zaczynam dnia dobrze tutaj 🙊 możecie puścić kciuki wyjść spod kibelka mamy biel. I jeszcze się do pracy spóźniam bo mi się pospało 😂

Nie ma w tym cyklu łez bo się nie nastawiałam. Ale trochę tak patrzyłam i wyobrażałam sobie tą kreskę tam.
    Plan jest taki maj cykl diagnostyczny, mam dużo skierowań na badania a w czerwcu pierwsza wizyta niepłodnościowa i zobaczymy 🙂

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Lisik, przykro mi. Liczyłam że nam odmienisz statystyki w tym miesiącu 🫂Dobrze, że macie plan! Na jakie badania masz skierowanie?

Aksandro, brzmisz jakbyś czuła się troszeczkę lepiej 🥹 Dla mnie plan dr Jarosz na was brzmi sensownie, jeśli można go wcielać w życie też przy naturalnych staraniach a nie tylko ivf to cudnie, będę za was trzymać mocno kciuki żebyście się pozytywnie zaskoczyli 🥹

Dziewczyny, miłego dnia, dzisiaj piąteczek! ✨😁Spotykamy się dziś z pierwszym architektem, nareszcie idziemy na inne spotkanie niż z lekarzem 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 08:00

Slava, kałamarnica 11, Lisik, pelnawiary, Aksandra, Loraa, Vergeet, Rainbowbubble, Kaliope lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
    ⌛️HLA-C

30/04 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, kochane! Wasze rozważania o bieli i kreskach tak mnie poruszyły, że aż łezka zakręciła mi się w oku… jakie to wszystko emocjonalne, masakra 🥺🥺🥺
    Dopiero nadrabiam, bo wczoraj świętowaliśmy naszą pierwszą rocznicę ślubu.

Aleksandro, dziękuję, że pytasz 😍 czuję się w miarę dobrze. Trochę ciągnie mnie w dole brzucha i boli głowa, ale to chyba bardziej przez zmianę pogody. Staram się funkcjonować normalnie i dzielnie odliczać do niedzieli lub poniedziałku 🍀

Lisik tulę za biel 🫂

Slava, Lisik, Aksandra, Vergeet, Rainbowbubble lubią tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    23.04.25 transfer 5AA
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ