💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Aksandra wrote:Kałamarniczko - molestuj 😘 a tak w ogóle to ja bym wrzuciła posta na tym wątku, co Ci pisałam, czy ktoś by nie chciał zamienić się z Tobą na termin. Trzymam kciuki kochana ❤️
Tak myślałam, że może napiszę. A później stwierdziłam, że pewnie wszystkie chcą mieć termin jak najszybciej i wyskoczę jak Filip z konopi... ale może masz rację. Może ktoś będzie czekał dłużej na jakieś wyniki czy coś i zwolni wcześniejszy termin. 🙂 zbiorę się i napiszę. 💕
Brilko ja mam też nadzieję duże w IUI. U mnie kanał szyjki też był wąski i ja ciągle też myślę, że plemniczki nie mogą go sforsować. Łudzę się nadzieją, że może IUI plus leki od dr Jarosz przyniosą dobry efekt. Ech... 😖Aksandra, brilka lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Mam pytanie, jak ocenianie horieny? Zamówiłam mega paczkę pierwszy raz. Do tej pory używałam domowe laboratorium chyba i tak średnio byłam z nich zadowolona. Horien bardzo ładnie według mnie się wybarwil i widać, że owulacja jest tuż tuż i jednak chyba będzie szybciej
mam w planie zrobić jeszcze dziś że dwa.
https://zapodaj.net/plik-FZbgZa9VD26 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie. -
Lisik przykro mi 🫂
Brilko super! Ja bardzo miło wspomnianam czas projektowania naszego domu 🥰
Kałamarnica, molestuj! Co Ci szkodzi, czasem zdarza się, że ktoś zwolni termin.
Tak, znam tą wróżę z obrączka, mi już dawno ciocia wywróżyła 2 dzieci. Robiłam też wróżby numerologiczne dla mnie i dla męża, też wychodzi mi i jemu dwójka dzieci. Mam nadzieję, że się to spełni ❤️
Co do wczorajszej rozmowy na temat czy lepiej nigdy nie widzieć dwóch kresek czy strata jednak daje nadzieję, to może źle zostałam zrozumiana, ale ja to rodzielam na dwa aspekty. Że psychiczne strata jest dużo gorsza niż zawsze biel na teście. Ale pod kątem fizycznym daje to nadzieję, że moje ciało jednak potrafi zajść w tą ciążę. Wiem też, że u każdego wygląda to inaczej, każdy jest na innym etapie starań i to podejście i perspektywa też się zmienia z czasem.Lisik lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
📆19.05.2025 - kolejny podgląd
🤞#rodzew2026 🍀 -
Dzień dobry kochane, chciałam Wam napisać tylko, że Was wszystkie mocno przytulam 🫂❤️
@Lisik przykro mi za biel💔🥺
@PaulinKA wysyłam Ci paczkę buziaczka dawaczke i paczkę okresu wywoływaczkę 😂 📦 📦😘PaulinKA, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06
-
Pelnawiary w kolejnym cyklu, chyba że mi znowu wyjdzie cos w posiewie i oczywiście pod warunkiem, że owulka będzie z lewej strony. Teraz zobaczę jak zareaguje na lamette, jeśli niesatysfakcjonująco to będę chciała spróbować jakichś mocniejszych leków ☺️
Kałamarnica, oby iui i pomoc dr Jarosz była naszym brakującym puzzelkiem 😄
Dziewczyny, nie umiem robić tej wróżby, u mnie obrączka robi kółko i linie jednocześnie 😅😅 Siedzę w pracy i bujam obrączką zamiast pracować 😆Slava, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/05 - konsultacja immunologiczna -
U mnie wróżba obraczkowa dot płci i ilości (pytasz raz po raz o to samo, jak się przestaje ruszać to znaczy że nie ma kolejnego dziecka) pokryła się z tym co mi wywróżył czat z tarota. 😂
Lisik lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
Krysia1411 wrote:Mnie też...
-ile razy była pani w ciąży?
-4
-ile porodów?
-2
Tu przeważnie już pękam i wtedy próba pocieszenia
-trzeba się cieszyć chociaż z tej dwójki która pani ma...
-Ale ja mam 1...Z tego uderza naprawdę ogromny smutek. Ten dialog obrazuje ogromną tęsknotę i cierpienie.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
@Slava, jeszcze odnośnie tych moich intrygujących długich cykli to zaczynam myśleć, że u mnie to chyba rodzinne 🤭 moja mama takie miała, uregulowały się do 28 dni dopiero po trzeciej ciąży 😅 siostra mojej mamy również w młodszym wieku zmagała się z długimi cyklami. Może coś w tym jest? 😅👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Natt wrote:Dzień dobry, wkurzyłam się z mężem bo dziś dzwonili ze szpitala i się okazało, że źle jesteśmy zapisani do tego programu rządowego
niestety 8 maja wizyta się nie odbędzie. Zostaliśmy zapisani do innej lekarki 21 maja, okazało się, że musimy przyjść oboje. Wypełnić dokumentację itd. Troche nam się przykro zrobiło bo już czekamy ponad miesiąc na wizytę ... A tu taka przykra niespodzianka, że im się coś powaliło i nie ma już dla nas miejsc szybciej.
Później emocje nam opadły i stwierdziliśmy że już niech tak będzie najważniejsze żeby ruszyć z tym wszystkim.
Dziewczyny które mialy LUF lub torbiel czy odczuwałyście jakieś bóle? Od wczoraj czuje prawy jajnik czasem zakłuje szczególnie przy wysiłku, dłuższym chodzeniu i nie wiem o co chodzi 😕32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
05.06 wizyta + plan diagnostyki ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Witajcie kochane 🌸
Ah przepraszam jakoś mi tak ciężko się wbić w rozmowę, odnieść do was, mam dzisiaj spotkanie z przyjaciółkami (pisałam ostatnio, że były zaniepokojone). Wpadają do mnie na nocowanie i stresuję się opowiedzeniem im wszystkiego ale wiem, że przyniesie mi to ulgę..
Także od rana sprzątam, przygotowuje listę zakupów, a przy okazji przeprowadzka się opłaca bo właśnie czekam na foliopaki bo mam aż 8 przesyłek z Vinted do nadania 🤑📦kałamarnica 11, Motylek93, Agni97, Migotka96, Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Vergeet wrote:Witajcie kochane 🌸
Ah przepraszam jakoś mi tak ciężko się wbić w rozmowę, odnieść do was, mam dzisiaj spotkanie z przyjaciółkami (pisałam ostatnio, że były zaniepokojone). Wpadają do mnie na nocowanie i stresuję się opowiedzeniem im wszystkiego ale wiem, że przyniesie mi to ulgę..
Także od rana sprzątam, przygotowuje listę zakupów, a przy okazji przeprowadzka się opłaca bo właśnie czekam na foliopaki bo mam aż 8 przesyłek z Vinted do nadania 🤑📦
Hej kochana ❤️
Właśnie chciałam zobaczyć co u ciebie.
Myśle, ze taki wieczór dobrze ci zrobi. Wyrzucenie z siebie negatywnych emocji napewno przyniesie ulgę, a jednoczenie napewno otrzymasz ogrom wsparcia i ciepła od przyjaciółek ❤️ dobrze ze masz takie osoby wokół siebie.Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
12.06.2012- 👧🏼 🩷40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- przeziorność 3,63 czekamy na wyniki pappa i nipty
💔 Trisomia 13 🩷🖤 -
Vergeet kochana, jeśli czujesz się gotowa na ten wieczór to na pewno zrobi Ci dobrze ❤️ dobrze mieć wsparcie u przyjaciółek 🥹
Vergeet lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Pelasia to oby Ci się po pierwszej uregulowały ❤️ My wszystkie pójdziemy z torbami, to tak apropo tego co napisałaś 😂
Brilka padłam 😂😂
Lol wtf ja nie rozumiem dalej tej wróżby muszę sobie tutorial na YT znaleźć 🤣
Natt przykro mi, że będziesz musiała dłużej czekać, to jest strasznie dołujące zawsze 😢
Lisik tulę za biel 🫂
Paulinka polecam zrobić test ciążowy, ja wczoraj na wieczór miałam tak że no hejo, gdzie okres, zrobiłam test i rano dzisiaj przyszedł 😅
Lora ja wiem, obie sytuacje są okropne i to jest jednak niesprawiedliwe, że musimy się mierzyć z takimi emocjami i sytuacjami.
Krysiu Ty jesteś naprawdę bohaterką. Trzymam za Ciebie kciuki z całych sił 🫂🤞
Aksandra masz rację, że skoro wszystkie inne wyniki są okej, owulacje masz normalne to w sumie IVF nie jest jedyną drogą. Najważniejsze żebyś znalazła drogę która z Tobą rezonuje❤️
Co do działalności to ja swojej nie zawiesiłam ale przestałam brać projekty między zeszłym rokiem grudniem a teraz marcem, bo już taka byłam pewna procedur i w ogóle wszystkiego, a po poronieniu zaczęłam brać wszystkie projekty i teraz procedury muszą się albo dostosować albo poczekać, bo bez przesady.
U mnie w klinice mają stajnie Augiasza w papierach i systemie i jestem oficjalnie w trakcie pierwszego cyklu IVF mimo że byłam stymulowana będąc w ciąży, wyszło przy przepisywaniu estradiolu dzisiaj jak powiedziałam że nie chce prywatnej recepty tylko na kasę. Mają rozmawiać z lekarka, o co tu chodzi co tam nachachmęcone jest!?? Przepadnie mi jedna refundacja?!? Oczywiście że mam LUF z poprzedniego cyklu…
Może być tak że będę musiała tutaj zrobić procedurę tak czy siak żeby się ciągle jako pierwsze podejście liczyło. Nie wiem, burdel na kółkach.Lisik, Aksandra lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, UreaParvum doksycyklina 10dni po 1x200
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
⏳HLAC, biocenoza & cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, cross match, allo mr, IMK, ocena NK
🔜 IVF (PL)
-absent in body- -
Właśnie dzwoniłam do poradni genetycznej, którą dostałam z polecenia od Sol- i terminy bez pilnego skierowania są na listopad/grudzień 2026 😂😂😂
Wiedziałam, że nie mam cierpliwości do polskiego NFZ i nie ma co czekać tylko działać prywatnie 🙈
Slava też nie rozumiem tej wróżby z opisu, miałam szukać na YouTube ale chyba boję się że mi pokaże 0 czy coś 🙈 nie ufam takim szamańskim rzeczom 😂
Edit dostałam od mojego lekarza takiego tipa, że mogę spróbować trochę oszukać system 😂 polecił mi lekarkę, która jest ginekologiem ale od niedawna ma także dodatkowa specjalizację genetyka i żebym umówiła się do niej na wizytę ginekologiczną i BYĆ MOŻE pomoże mi z genetyka. Udało mi się umówić na 2 czerwca więc trzymajcie kciuki żeby okazała się człowiekiem 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 11:43
kałamarnica 11, Migotka96, Molahonkeey, Nowa2024, Pelasia30, Jaszczureczka, Lisik, a_aandzela, Sol35, Rainbowbubble, Kaliope lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
Motylek93 wrote:Ja mam tak samo wizyta miała być 8 maja 😕 a teraz telefon że najpierw kwalifikacja do programu i musza przepisać. Przepisali na 14 maja i do innej lekarki, bo do mojej nie ma terminów 😢 w robocie też do kitu słaby ten dzień 😑
Dziewczyny które mialy LUF lub torbiel czy odczuwałyście jakieś bóle? Od wczoraj czuje prawy jajnik czasem zakłuje szczególnie przy wysiłku, dłuższym chodzeniu i nie wiem o co chodzi 😕
Super, to nie tylko nas tak załatwili6 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie. -
@Slava, test zrobiłam, już mi nic więcej nie zostało
biale spodnie, to wiadomo
założe na wieczór!
@Vergeet czuję , że poleje się dziś dużo łez... oby były oczyczające i wzmacniające...pięknego wieczoru! Widzę, że nie ustajesz w działaniu, jeśli tego potrzebujesz- to super, że odnalazłaś sposób na odciągnięcie myśli od poronienia... co do poradni- omg, toż wtedy będziesz już w połowie ciąży
Szukaj dalej, niestety... szkoda że taki koszt akurat przy przeprowadzce... a tam planujecie jakis remoncik, odmalowanie scian, czy wszystko jest tak ladnie ze wchodzicie sprzątacie i urządzacie się po swojemu??
Przeliczyłam ostatnio ile wydałam na starania, omg, 'dycha' dawno przekroczona a nawet nie robiłam jakiejś super skomplikowanej diagnostyki... po prostu leki, badania, wizyty....
@motylek93- mnie kuło, bołalo, ciągnęło i przy LUF i przy owulacji. Raczej nie trzeba się bać, że to zły objaw, albo pozytynie nastrajać, że na pewno ciąża...
Teraz przy przerwie od starań- tych boleści mam 70% mniejczasem coś zaboli ale przy cyklach staraniowych, matko, co chwilę cos mnie bolalo
więc u mnie to chyba głowa i skupienie na objawach grało dużą rolę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 11:51
Vergeet, Motylek93 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Vergeet, ja chyba tez nie rozumiem i robie cos źle bo mi najpierw robi kółka i i linie jednocześnie, potem raz to raz to i po piątym przestałam robić bo doszłam do wniosku że jak już mi piątkę dzieci wywróżyło to chyba coś robię nie tak 🤣🤣
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
30/05 - konsultacja immunologiczna -
PaulinKA wrote:@Slava, test zrobiłam, już mi nic więcej nie zostało
biale spodnie, to wiadomo
założe na wieczór!
@Vergeet czuję , że poleje się dziś dużo łez... oby były oczyczające i wzmacniające...pięknego wieczoru! Widzę, że nie ustajesz w działaniu, jeśli tego potrzebujesz- to super, że odnalazłaś sposób na odciągnięcie myśli od poronienia... co do poradni- omg, toż wtedy będziesz już w połowie ciąży
Szukaj dalej, niestety... szkoda że taki koszt akurat przy przeprowadzce... a tam planujecie jakis remoncik, odmalowanie scian, czy wszystko jest tak ladnie ze wchodzicie sprzątacie i urządzacie się po swojemu??
Przeliczyłam ostatnio ile wydałam na starania, omg, 'dycha' dawno przekroczona a nawet nie robiłam jakiejś super skomplikowanej diagnostyki... po prostu leki, badania, wizyty....
@motylek93- mnie kuło, bołalo, ciągnęło i przy LUF i przy owulacji. Raczej nie trzeba się bać, że to zły objaw, albo pozytynie nastrajać, że na pewno ciąża...
Teraz przy przerwie od starań- tych boleści mam 70% mniejczasem coś zaboli ale przy cyklach staraniowych, matko, co chwilę cos mnie bolalo
więc u mnie to chyba głowa i skupienie na objawach grało dużą rolę..
A łez dziś na pewno będzie dużo dużo, ostatnio jak mnie złapały na krótką rozmowę żeby zasygnalizować, że widzą że jest źle to już były szklane oczy u całej trójki. Także no, będzie dzisiaj mokro…
Jeśli chodzi o dom, to na szczęście wszystko jest gotowe, wchodzimy i mieszkamy. Trzeba zrobić ogrodzenie, taras ale to powoli, nie musimy od razu. Mamy oboje urodziny w lipcu więc jakieś prowizoryczne meble ogrodowe i grilla będziemy chcieli zakupić, potrzebujemy też kosiarkę i odkurzacz. A prócz tego to wszystko jest, natomiast pierwsza rata jest prawie podwójna więc to nas mocno zje 🙈 także no i tak te działania pod kątem diagnostyki to muszę powoli i rozsądnie, czekam na odpowiedź od dr Strusa i będę się kierować dalej. Teraz miesiąc (albo i dłużej w zależności kiedy przyjdzie miesiączka) stawiam na regeneracje i badania, nie spieszę się. Już i tak dzidzia NAJPRĘDZEJ bedzie na wiosnę lub lato. Teraz chce aby w ogóle ona była więc nie ma co się spieszyć, tylko myśleć.
Brilka no może właśnie ta piątka dzieci to twoje przeznaczenie jednak 😂🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:02
PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
📆plan na badania:
@Vergeet a no tak, no to ewidentnie będziesz już w ciąży z drugim
:D masakra jakie terminy!!
Ale fajnie z tym domkiem, on jest w miarę nowy jak rozumiem?? Super wam się trafiło, pozytywnie zazdraszczam
My co prawda spłacamy mieszkanie, ale docelowo marzeniem jest domek ze sporą działką i walczą w nas wilczki - jeden chce się budować i mieć wszystko tip top, drugi chce kupić stary dom z duszą, duzym sadem i ogródkiem i robić rement do samej śmierciVergeet lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Vergeet piątki już chyba nie zdążę urodzić, musiałabym mieć bliźniaki albo trojaczki 😆 To lepiej takie cuda niech wyjdą zanim dom zaprojektujemy bo nie wiem gdzie je upchniemy 😂
Starania od 04/24
03/25 cb?
30/05 - konsultacja immunologiczna