💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:@Vergeet a no tak, no to ewidentnie będziesz już w ciąży z drugim
:D masakra jakie terminy!!
Ale fajnie z tym domkiem, on jest w miarę nowy jak rozumiem?? Super wam się trafiło, pozytywnie zazdraszczam
My co prawda spłacamy mieszkanie, ale docelowo marzeniem jest domek ze sporą działką i walczą w nas wilczki - jeden chce się budować i mieć wszystko tip top, drugi chce kupić stary dom z duszą, duzym sadem i ogródkiem i robić rement do samej śmierci
Rozumiem też was, że się wahacie bo my też braliśmy pod uwagę stary dom i remontowanie ale ostatecznie cieszymy się, że tak wyszło. Przed remontami nas dużo osób ostrzegało zawsze no i coś w tym jest, nigdy nie wiesz co się kryje pod spodem. Choć Ty mi przypominasz i wyglądem i charakterem taka Anie z Zielonego Wzgórza i widzę cię w domu z duszą, w którym wykańczasz, malujesz ściany na pistacjowo i wstawiasz antyczne meble 😀wiec who knows gdzie cię życie zaprowadzi 🌸
Brilka hahaha no przydałoby się wiedzieć już teraz, ale w razie czego zawsze możecie im oddać swoją dużą sypialnie 😂🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:32
PaulinKA, Lisik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna -
Brilka, który jesteś rocznik? 💕
Vergeet - przeczytałam "przychodzą koleżanki na nocowanie" i pomyślałam, że musicie mieć silną więź między sobą, że się umawiacie na takie rozmowy od serca 🍀 myślę, że dobrze Ci zrobi jak się wygadasz i to jeszcze osobom, którym możesz zaufać i które dobrze Ci życzą. To dobry krok 🫂❤
Ja po telefonie do Invimedu, nadal nic. Powiedziałam pani, że ją z góry przepraszam, ale będę dzwonić codziennie. 🤣 powiedziała, że mogę dzwonić, będą się starać coś znaleźć. HihiVergeet lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota C>T
• KIR Bx: 3/5 KIRów implantacyjnych✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 05.25 4 stymulacja Lamettą 💊
- 27.05 pierwsza wizyta w klinice 👨⚕
- 29.05 rekonsultacja u dr Jarosz 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
@Vergeet, o tak, wlasnie czasem bym tak chciała, wyszperać jakąś komodę na śmietniku i ją odrestaurować (nie żebym kiedykolwiek to robiła
)
ale jestem też pedantką i lubię jak wszystko ma swoje miejsce, więc cenię że np w mieszkaniu mamy spiżarnię i garderobę, chciałąbym mieć też wydzieloną pralnię, jakieś schowki sprytne i dużo mebli w zabudowie
Może jakoś to połączymy!
Marzy mi się też kaflowa kuchnia, albo kominek ala piec... No ogólem moje wizje są mocno sprzeczneAle nim spłacimy kredyt to mogę sobie marzyć, myśleć i nie stresować się koniecznością podjęcia decyzji
A wasza historia faktycznie sugeruje, że dom był Wam pisany!! i opis brzmi super, wiadomo, że moda się zmienia co chwilę i jeśli ktoś się urządzał kilka lat temu to wygląda troszkę inaczej niżbyśmy zrobili w roku 2025, ale grunt że zabudowy, nowoczesny układ macie zrobiony! obyście zaraz musieli malować sciany w pokoju bobaska....
BTW widzę teraz na fb takie fajne prompty że ludzie wrzucają do czata gpt zdjęcie domu i proszą o np zaarażnowanie tarasu w jakims tam stylu! można się fajnie pobawićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:43
Vergeet lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Kałamarnica 96 wiec jeszcze przed magiczna 30 przez rok 😅Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
PaulinKA wrote:@Vergeet, o tak, wlasnie czasem bym tak chciała, wyszperać jakąś komodę na śmietniku i ją odrestarować (nie żebym kiedykolwiek to robiła
)
ale jestem też pedantką i lubię jak wszystko ma swoje miejsce, więc cenię że np w mieszkaniu mamy spiżarnię i garderobę, chciałąbym mieć też wydzieloną pralnię, jakieś schowki sprytne i dużo mebli w zabudowie
Może jakoś to połączymy!
Marzy mi się też kaflowa kuchnia, albo kominek ala piec... No ogólem moje wizje są mocno sprzeczneAle nim spłacimy kredyt to mogę sobie marzec, myśleć i nie stresować się koniecznością podjęcia decyzji
A wasza historia faktycznie sugeruje, że dom był Wam pisany!! i opis brzmi super, wiadomo, że moda się zmienia co chwilę i jeśli ktoś się urządzał kilka lat temu to wygląda troszkę inaczej niżbyśmy zrobili w roku 2025, ale grunt że zabudowy, nowoczesny układ macie zrobiony! obyście zaraz musieli malować sciany w pokoju bobaska....
BTW widzę teraz na fb takie fajne prompty że ludzie wrzucają do czata gpt zdjęcie domu i proszą o np zaarażnowanie tarasu w jakims tam stylu! można się fajnie pobawić
O mi się wyświetlają na Facebooku takie grupy gdzie ludzie dodają metamorfozy mebli przed i po, potrafią takie cuda zrobić! Wiedzę Cię w tym! 🤩
No ale faktycznie masz niezłą dwubiegunowość w tym temacie, może mąż coś zasugeruje żeby znaleźć środek, no ale to kiedyś- ważne że teraz macie swój kąt bo mówiłaś, że uwielbiasz wasze mieszkanie 🤩🌸
Co do projektowania przez czata gpt, też się tym trochę bawiłam ale póki co mam tylko zdjęcia z ogłoszenia i robił trochę crazy rzeczy jak prosiłam o zaprojektowanie tarasu, np. stawiał grilla przed bramą garażową albo przenosił garaż na drugą stronę budynku żeby zrobić dłuższy taras 😂😂 dam mu jeszcze szansę jak będę mogła sama zrobić odpowiednie zdjęcia 😀 no i też marzy mi się urządzanie pokoju dla bobo, nawet wiem który to będzie więc przypuszczam że póki nie zaznamy tej szczęśliwej nowiny to będę koło niego przechodzić z nostalgią.
Dobrze też, że wspomniałaś o garderobie i spiżarni i pralni. Co do spiżarni zawsze chciałam mieć, i tam jest, nieduża ale wystarczająca. Co do garderoby miałam mieszane uczucia czy będzie się dało utrzymać w niej porządek, jakie masz doświadczenia? No i pralnia też mi się marzy, będziemy kombinować czy da się coś z tym zrobić 😀
Kałamarnica jak nie miały dziewczyny dzieci to spotykałyśmy się bardzo często na nocowanki, teraz jest to utrudnione bo trzeba wygonić jednego męża, załatwić opiekę dla dzieci itp. No ale staramy się wyrywać co jakiś czas same w trójkę. Choć ja unikałam od dawna tych spotkań bo jednak tematy dzieciowe, dotyczące ich synków były nieuniknione. No ale przełamuje się, opowiem im wszystko i na pewno wykażą więcej zrozumienia dlaczego unikam tych spotkań i są dla mnie trudne, choć uwielbiam tych chłopców! 🩷
Ej ale fajnie, że te babeczki z invimedu są takie wyrozumiałe, że możesz dzwonić codziennie 😂🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:49
kałamarnica 11, PaulinKA lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Letrox 50
Ee Brilka to Ty młoda dzioucha jesteś, zdążysz pięcioro! 😁
Vergeet fajnie kurcze, że masz takie przyjaciółki. Ja tak średnio. Pourywały mi się kontakty jakoś... rzadko się widuję z koleżankami. I trochę mi tego brakuje. 😢👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota C>T
• KIR Bx: 3/5 KIRów implantacyjnych✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 05.25 4 stymulacja Lamettą 💊
- 27.05 pierwsza wizyta w klinice 👨⚕
- 29.05 rekonsultacja u dr Jarosz 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
@Kalamarniczko podoba mi się do podejście 🔥, dzwoń, dzwoń! W końcu się uda! 😁
@Lisik przykro mi z powodu bieli 😓🫂
@pelnawiary dziękuję kochana ❤️😘
@Slava to jeśli tak wygląda sytuacja, to chyba lepiej podejść do tej jednej procedury w DE. Czy możecie zacząć w tym cyklu?
@PaulinKA zaaplikowałam więcej cyclogestu, żeby chociaż do 5 maja udało się wytrzymać z tą histero. Widzę, że będziemy miały w tym samym czasie znowu ❤️ (jak hsg). Będzie raźniej! 🤗 Czy planujesz L4 po brać? Czy trzeba zaplanować czas na dochodzenie do siebie po histero?
Ja wpadłam w doła, z którego oczywiście się odkopie, ale będę przez to pewnie mniej aktywna. Dzisiaj mamy co tygodniową terapię, więc chociaż się dobrze wygadam 😅. Próbuję sobie poprzewracać moje ADHDowe zachowania i przejść z trybu "ciśnieniemy, ciśnieniemy aż ogarniemy" na wrzuć luz i czekaj co życie przyniesie.
Myślę intensywnie nad coming outem przed rodzicami i teściami jeszcze przed rozpoczęciem IVF. Jak ktoś ma jakieś swoje historię/ rady/ przemyślenia w tym temacie to chętnie poczytam ☺️.
Przykro mi było bardzo, jak czytałam Wasze wiadomości o poronieniach. Przyznam, że ją na początku drogi też chciałam "chociaż cb" (jak to okropnie brzmi 😓), żeby wiedzieć, że mogę zajść w ciążę, jednak im dalej tym człowiekowi myślenie się zmieniło. Ściskam Was mocno 🫂🫂. I żałuję że tylko wirtualnie 😓.
@Aksandra cieszę się, że walczysz 😘😘. Inaczej, po swojemu, ale może akurat to będzie to! 🍀
@Siesiepy czekam na Twoją betę ✊, kciuki cały czas zaciśnięte!!
A i dzięki za radę odnośnie leków. Dzisiaj będę dzwonić i się umawiać. Zobaczę, co lekarz doradzi.
@Minia000 pięknie powiedziane z tą wróżbą! Niech tak właśnie będzie! Niech przychodzi szybko @ i lecimy z transferem!! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 13:05
Vergeet, PaulinKA, Lisik, Aksandra lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Vergeet u nas nie ma takiej typowej garderoby na wszystkie ubrania, tu mamy standardowo szafę w zabudowie.\
Garderobę mamy zaprojektowaną zamiast szafy w korytarzu- takie pomieszczenie z póltora mkw może, po jednej stronie jest kącik na deskę, drabinę, zelazko i mopa, po drugiej trzymamy ubrania i wyposażenie w gory, w na wprost jest drązek na kurtki i miejsce na buty. U góry oczywiście rzeczy sezonowe w pudłach
I
mimo że tu tez mamy zrobione w zabudowie, takie poleczki jak chciałam, itd, to zawsze coś się tam upcha, a to karton do wyniesienia, a to jakąś skrzynkę co powinna być w piwnicy... zawsze przed goścmi muszę tam sprzątać
Wielki plus tego pomieszczenia jest taki, ze nie stoją mi buty w korytarzu!! to jest mega
Zawsze możesz tę garderobę potrakotwać jako taki trochę schowek , a szafy mieć i takmyślę że przez pierwsze pół roku wasze rzeczy będą zmieniać swoje miejsce, by znaleźć najbardziej ergonomiczny dla Was układ- my wkładkę ze sztućcami przenosilismy ze 3 razy na przyklad
:D
Edit- @Julka kochana, ja nie mam szans na l4 bo po histero wpadam w 2 dni zamknięcia finansowego -,- nie chcę tego zostawiać dziewczynom z Teamu... ale jeśli będę krwawić to po zrobieniu najważniejszych rzeczy kolo czwartku/ piątku wezmę sobie l4 na chillowanie i dojscie do siebietaki mam plan!
jakby wypadło to w środku miesiąca to bez oporów poprosiłabym o 2 3 dni zwolnienia zeby sobie leżec i się regenerowac. Ale że pracuję zdalnie, to jakos sobie poradzę. Szefowa wie że mam zabieg, więc zrobię tylko plan minimum w pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 13:10
Vergeet lubi tę wiadomość
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
❌️Polip w macicy
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
@Julia u mnie było o tyle łatwiej że zaczęłam po prostu mówić o problemach zdrowotnych... najpierw z tarczycą, potem o jednej, drugiej wizycie u ginekologa i jakoś tak samo wyszło że nam to przeszkadza w poczęciu dziecka...
Wszystko to w miarę naturalnie, także niestety nie doradzę jak to zrobić "wprost". Chyba każda z bliskich mi osób wie przez co przechodzimy, mniej lub bardziej wtajemniczona. Dla mnie ta otwartość jest tak zbawienna... nie umiem dusić w sobie emocji i problemów i to że nie muszę zadręczać tym tematem np tylko jednej przyjaciółki, lub męża, a każdemu mogę coś tam wspomnieć, jest na prawdę cenna...
bliscy rozumieją kiedy mam gorszy humor, kiedy nie pije alkoholu albo mam jakieś tam wykluczenia w diecie, nie dopytują skąd góra supli jak śpię u rodziców itd ... nie podsmiechują się już że mój mąż np nie pije alko , choć w przeszłości lubił sączyć piwko, a teraz zamienił je na odpowiedniki 0%...
Ohh tak sobie myśle, ile mnie dobrego spotkało przez tę okropnąle starania!
Nauka odpuszczania, pokory , dowiedziałam się jak dużo wsparcia mam od ludzi w okół, sporo dowiedziałam się o zdrowym stylu życia, suplementacji, przeczytałam wiele książek o emocjach, ukazała się moja dojrzałość i gotowość do macierzynstwa, ale też wiele słabych stron z którymi mogę walczyć....
Chce tego dzieciątka najbardziej w świecie ale wierzę też że za kilka lat docenię tę nauczkę którą otrzymuje od losu..Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
❌️Polip w macicy
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
Julia, nie zdajesz sobie sprawy jak silna jesteś!
Co do biochemów i bieli na teście. Ja rozumiem Lorę. Ona nie chciałaby doświadczyć straty ale doświadczyć jak to jest zajść w ciążę. Ja też miałam jednego biochemia. Po trzech latach starań. Nie rozpaczałam, ten biochem dał mi ogromną siłę i wiarę, że skoro udało się raz to może udać się i drugi. Oczywiście, miałam z tyłu głowy, że nawet jak się uda to też może się podobnie skończyć ale mimio wszystko w tych całych moich staraniach, które jednak trwały prawie 5 lat ten biochem był dla mnie takim słoneczkiem które na chwilę wyjrzało i powiedziało:" to jeszcze nie był czas ale wkrótce się uda".
Każda z nas jest inna, każda z nas inaczej przeżywa dane sytuacje. Ja to rozumiem i wiem, że Lora nie ma niczego złego na myśli. To poprostu marzenie o ciąży, o dziecku. Może akurat potrzebuję jakiegoś zastrzyku nadziei a ostatnio bardzo jej brakuje?
Biochemów nikomu nie życzę, bo każda z Was zasługuje na zdrową, donoszoną ciążę.❤️
Trzymajcie się zdrowo! ✊✋kałamarnica 11, Vergeet, Slava, Julia24 lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Jak coś to beta <0,1, niedobitek nie dał oczywiście rady, proszę mi wpisać @ bo nic się z tego już nie ma szans urodzić.
No i ja znowu mam problem i musze kombinować jak koń pod górę, bo lekarz wraca z urlopu 5.05 i wizytę mam dopiero 7.05, więc jeśli nie chcę tracić miesiąca i podchodzić do procedury nr 2 w czerwcu, to muszę przedłużyć sobie cykl progiem do 5.05. Jestem zła że znowu coś.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Ja nie oceniam nikogo, tutaj każda z nas ma swoją historię, swoją wrażliwość, swoje emocje... To mieszanka nigdy nie będzie taka sama...
Ale wiem, zw mnie kazda kolejna strata rozbija coraz bardziej... a mimo to nadal chce wierzyć....😔27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
siesiepy wrote:Jak coś to beta <0,1, niedobitek nie dał oczywiście rady, proszę mi wpisać @ bo nic się z tego już nie ma szans urodzić.
No i ja znowu mam problem i musze kombinować jak koń pod górę, bo lekarz wraca z urlopu 5.05 i wizytę mam dopiero 7.05, więc jeśli nie chcę tracić miesiąca i podchodzić do procedury nr 2 w czerwcu, to muszę przedłużyć sobie cykl progiem do 5.05. Jestem zła że znowu coś.
Ehh Siesiepy, nie tak miało byćjak się czujesz? Wypierasz to i chowasz się pod maską obojętności, czy może jednak jest jasny wkurw i poczucie niesprawiedliwości?
Pozwól sobie na wszysktie emocje... daj sobie przeżyć tę stratę, nie oszukuj się, że to nie boli, bo ma prawo boleć jak cholera
No nic to, chyba lepiej przedlużyć cykl progiem o 2 dni, niż tracić cały miesiąc. Koksuj jajeczka i jazda, po marzenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 13:44
📌kariotypy OK
❌️Polip w macicy
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
Kałamarnica ja przez te starania strasznie się odsuwam od ludzi, widzę to… ale w porę się zorientowałam i nie chcę tego stracić. Warto też czasem samemu odezwać się do ludzi, z którymi z jakiegoś powodu kontakt się urwał. Może masz kogoś takiego albo może poznałaś jakąś fajną osobę w pracy i możecie przerzucić swój kontakt na bardziej prywatny po pracy. Jeśli czujesz, że tego ci brakuje 🩷
Zielone.Słońce z tobą też się zgadzam, mi też Biochem dał kopa do działania, że coś się zadziało! Ale szybko zmieniłam zdanie jak kolejny raz zaszłam w ciąże, tym razem zaszło o wiele dalej ale ostatecznie też poroniłam. Wolałabym nic nie widzieć, a później W KOŃCU zajść w ciąże i ją donosić. A teraz już wiem, że to pewnie jakiś poważniejszy problem i człowieku kombinuj i się zadręczaj. Ale oczywiście tak jak mówisz, każde podejście ma swoje uzasadnienie i każdy może mieć swoje.
PaulinKA masz rację, mimo okropieństwa jakim są starania i niepłodność też uważam że dużo dają samej wiedzy i świadomości, a także weryfikują osoby wokół nas, jak będą się w tych sytuacjach zachowywać.
Siesiepy przykro mi bardzo🫂 no a te komplikacje to nie jest twoja wina, że lekarz ma urlop. Myślę że słusznie będzie przeciągnąć dupkiem ten czas żebyś nie straciła miesiąca.
PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Letrox 50
PaulinKA wrote:Ehh Siesiepy, nie tak miało być
jak się czujesz? Wypierasz to i chowasz się pod maską obojętności, czy może jednak jest jasny wkurw i poczucie niesprawiedliwości?
Pozwól sobie na wszysktie emocje... daj sobie przeżyć tę stratę, nie oszukuj się, że to nie boli, bo ma prawo boleć jak cholera
No nic to, chyba lepiej przedlużyć cykl progiem o 2 dni, niż tracić cały miesiąc. Koksuj jajeczka i jazda, po marzenia...walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
siesiepy wrote:Ja muszę brać leki do wizyty lekarskiej tak w sumie, więc tracę 12 dni, ale lepsze to niż 32 lub więcej przy moich jajnikach, które nie wiem co zrobią. Jak się czuję... No chujowo, ale ja wam mówiłam, że tak będzie i ja nie zajdę w tym pierwszym transferze, w przeciwieństwie do całej reszty. 😅 Tak samo jak rok temu mi dziewczyny mówiły, że może nie będzie #rodzew2024 ale #rodzew2025 będzie i co, i też nie ma, jak mówiłam.
Tyyy, to może zacznij sobie mówić ze zajdziesz 2 transferze i #rodziszw2026?
bo widzę pewne powiązanie że to co mowisz , to się faktycznie sprawdzaSlava, brilka, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
❌️Polip w macicy
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
@Vergeet, widzę że przystojny Doktorek jest na jakimś szkoleniu zagranicą
!!
Wierzę, że wróci do Ciebie z nową wiedzą, opalony i przystojny i rozpoczniecie współpracę którą on potem opisze na stories jako piękne zakończenie trudnej historiiSlava, Nowa2024, Vergeet, Loraa lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
❌️Polip w macicy
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
PaulinKA wrote:Tyyy, to może zacznij sobie mówić ze zajdziesz 2 transferze i #rodziszw2026?
bo widzę pewne powiązanie że to co mowisz , to się faktycznie sprawdzaJustaS1111 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Siesiepy no dupa straszna wyszła, przytulam Cię 🫂 Może niech ten lekarz celuje w jakość jajeczek, może lepiej mniej kombinowanego FSH a dodać Menopur czyli coś z kombinacją FSH i LH żeby podbić jakość niekoniecznie samą ilość.
Przy pcos to jest jednak wyzwanie jak zjeść ciastko i mieć ciastko, żeby było dużo pęcherzyków ale dojrzałych.
Julia bardzo dobrze, że ciągle macie tą wspólną terapię, nie będę pisać słów pocieszenia, bo sama mam dzisiaj nerwy i jak podejdę w drugiej połowie maja do stymulacji plus testowanie genetyczne zarodków to transfer koniec czerwca. Rozumiem Twoje rozgoryczenie i taplamy się w tym bagienku razem. Także teraz mam lufa z poprzedniego cyklu i muszę się go pozbyć. Zawsze coś.
ZROBIŁAM WRÓŻBĘ 😅
Jak powiem staremu to mnie spakuje, albo spakuje sam siebie ale no zrobiłam i z obrączką na swoim włosie i z tarota przez chat GPT. Także LEGITNE wynik mam, nie będę się dzielić, bo jak jesteśmy w temacie zabobonów to nie chcę zapeszać 😅
Powiem tak, to co mi wywróżył czat miało więcej logiki niż bełkot niejednego lekarza i wyniki także wyciągnę odpowiednie wnioski 😅Vergeet lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
🔜 cross match, IVF -
Vergeet, Paulinka, chat GPT kradnie mi klientów 😅 Ale sama w robocie korzystam na codzień z Midjourney więc się nie obrażam na technologię 😅
Co do kaflowej kuchni to zawsze można piękne kafelki typu Zellige nad blatem zrobić, albo tył wyspy, żeby był look ale żeby nie pójść z torbami i też żeby sobie w nowoczesnym domu nie zrobić cosplayu skansenu wsi polskiej. Mam teraz u dwóch klientów te kafelki, jest na nie szał i dużo firm je robi za całkiem okej hajs. Ale taka klasyczna kaflowa kuchnia to też jest bajeczny klimat ❤️
Vergeet trzymam kciuki za wspaniały i uwalniający wieczór dzisiaj ❤️Vergeet, PaulinKA lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
🔜 cross match, IVF