💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:Siesiepy no dupa straszna wyszła, przytulam Cię 🫂 Może niech ten lekarz celuje w jakość jajeczek, może lepiej mniej kombinowanego FSH a dodać Menopur czyli coś z kombinacją FSH i LH żeby podbić jakość niekoniecznie samą ilość.
Przy pcos to jest jednak wyzwanie jak zjeść ciastko i mieć ciastko, żeby było dużo pęcherzyków ale dojrzałych.
Julia bardzo dobrze, że ciągle macie tą wspólną terapię, nie będę pisać słów pocieszenia, bo sama mam dzisiaj nerwy i jak podejdę w drugiej połowie maja do stymulacji plus testowanie genetyczne zarodków to transfer koniec czerwca. Rozumiem Twoje rozgoryczenie i taplamy się w tym bagienku razem. Także teraz mam lufa z poprzedniego cyklu i muszę się go pozbyć. Zawsze coś.
ZROBIŁAM WRÓŻBĘ 😅
Jak powiem staremu to mnie spakuje, albo spakuje sam siebie ale no zrobiłam i z obrączką na swoim włosie i z tarota przez chat GPT. Także LEGITNE wynik mam, nie będę się dzielić, bo jak jesteśmy w temacie zabobonów to nie chcę zapeszać 😅
Powiem tak, to co mi wywróżył czat miało więcej logiki niż bełkot niejednego lekarza i wyniki także wyciągnę odpowiednie wnioski 😅
Suple już zamówione, jutro mają być. Poszło 350zl, a skończy mi się omega, nac i inne. Ale ciul no.
Co do chata, no mi wywróżył tyle samo dzieci w tej samej kolejności co do płci co obrączka. 🤡 Nie wiem kiedy to zweryfikuję. Mam też pełno dziwnych tak, na razie je obalam. 😆walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Siesiepku przykro mi bardzo ☹️ tulę Cię mocno 🫂💕👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota C>T
• KIR Bx: 3/5 KIRów implantacyjnych✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 05.25 4 stymulacja Lamettą 💊
- 27.05 pierwsza wizyta w klinice 👨⚕
- 29.05 rekonsultacja u dr Jarosz 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
@PaulinKA dziękuję za słowa odnośnie mówienia rodzinie. Powoli się do tego przygotowujemy, bo ciąży już to ukrywanie I fajnie poznać doświadczenia innych 💕.
@Siesiepy przykro mi bardzo 🫂🫂🫂. Mam nadzieję, że lekarz ułoży Ci nowy plan stymulacji, który zadziała. Wiem, że ciężko czekać, ale wykorzystujesz ten czas na koksowanie 🥚🥚🥚, więc każdy dzień jest cenny! No i nie zapomnij, że teraz walczycie z niepłodnością ciężka artylerią, więc Wasze szanse są naprawdę duże! 💪
A co do kasy na suple, to ja nawet nie powiem, ile wydałam tym razem, ale no na 3 miesiące to już wyszedł naprawdę pokaźny rachunek 😅. Tym bardziej, że akurat się pokończyły też niektóre stosowane do tej pory.
@Slava cieszę się, że będziecie testować zarodki!!! Ja wciąż twierdzę, że Twoje poprzednie poronienia mogły mieć związek z urea albo immunologią, ale wiem, że Wy myślicie po prostu kiepskiej jakości zarodków mimo stosowania całej masy supli. Może to będzie dla Was jakaś odpowiedź. I mimo, że cenie możliwość AK/AZ, to jednak cieszę się, że przed taką decyzją spróbujecie jednak na swoich! Domyślam się tylko, jak trudne to musiały być rozważania. Oby niemiecka służba zdrowia się ogarnęła byście sprawnie mogli podejść do stymulacji! Śle dużo siły! 😘PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Slava to koniecznie napisz co wpisałaś w czat gpt, że ci tak dobrze wywróżył! Ja tej wróżby z obrączką kompletnie nie mogę sobie zwizualizować 😂🙈
PaulinKA, Agni97, brilka, Slava lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna -
Julia pytałaś o mówienie rodzinie o staraniach.
To ja przytoczę swoje doświadczenia z mówienia w te święta. Moi rodzice starali się o pierwsze dziecko 4,5 roku. Powodem była źle zrobiona drożność na początku starań (jakaś pokręcona metoda której teraz już się nie stosuje) i dopiero po 4 latach wyszła niedrożność była laparo i od razu donoszona ciąża.
Więc mówiąc im liczyłam na zrozumienie.
Akurat nadarzyła się okazja bo leżałam w łóżko i mama przyszła z herbatką pogadać, chwilę o czymś tam porozmawiałyśmy a potem mówię mamo czy możesz mi powiedzieć o staraniach o Anię (moją siostrę). No i raczej opowiadała właśnie o przebiegu, zmienianiu lekarzy, nie słuchaniu się ich jakiś przyczynach a jak zapytałam jak się czuła czy bardzo to przeżywała to powiedziała że w sumie nie, bo ona to się nie czuła do końca gotowa na macierzyństwo i mogła się przez ten czas przygotować. A potem mówiła że warto iść do naprotechnologa bo oni mają lepsze podejście i się skupiają na diagnostyce i niedoborach itd. Ale nie spytała mnie nic.
A potem mówiłam tacie że rozmawiałam z mamą no to o czym a pytałam jak znosiła starania a dlaczego a bo chciałam wiedzieć. A ty jak przeżywałeś? I tu długi wywód naokoło ale potem powiedział że bardzo chcieli dzieci i bardzo czuli (czuł może) tęsknotę, mama z kolei wcześniej powiedziała że on tego nie przeżywał bo się zajmował pracą. Ja go zapytałam potem czy przeżywał tak każde niepowodzenie to powiedział że nie. No i tu już wiedziałam że nie do końca towarzyszyły im te same emocje co mi.
Potem się zapytał a jak wam idzie, no to mówię że nie idzie, a ile się staracie, zaraz będzie rok, no i jak to przeżywasz bardzo przeżywam. Potem powiedział no bo to nie można z tym zwlekać, ja mówię że problemy dotykają kobiet w każdym wieku a ja i tak się zaczęłam starać w wieku 26 lat bo wczensiej to bym mogła nie mieć możliwości pracować tej firmie. Potem powiedział że te środki hormonalne to mogą zaburzyć hormony (ech.. Wiedzą że byłam przez jakiś czas na AH, byłam rok) no to mówię że nie znam na to dowodów to on że widział itd. I że sama mu mówię żeby się nie przejmować czymś na co nie ma się wpływu a ja mówię ale tutaj mam, tutaj trzeba działać. Następnego dnia podszedł do mnie i powiedział że mnie kocha i że będą nas wspierać w tych staraniach i że na pewno się uda i że łatwo mówić ale żebym się nie przejmowała.
Dziękuję za wysłuchanie mojej historii.
Wniosek : chyba spoko że powiedziałam, chociaż i tak od jakiegoś czasu nie było pytań ale no nie koniecznie dostałam zrozumienie na które liczyłam.PaulinKA, Slava, Julia24 lubią tę wiadomość
12cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex -
@Lisiku ja tam uważam że Twoi rodzice zareagowali najlepiej jak umieli
nikt ich pewnie nie uczył o tym rozmawiać, chyba my będziemy pierwszym pokoleniem łamiącym to tabu niepłodności, mówienia o tym, normalizowania i w ogóle...
Grunt że Tatko powiedzial że cię kocha i chce Wam towarzyszyć w tej drodze 🥰 może i wyobrażałaś sobie inaczej ten coming out ale oni na pewno też potrzebują chwili by przetrawić, z czym boryka się ich dziecko i na pewno każda kolejna rozmowa będzie trochę mniej niezręczna i krępująca 🥰🥰🥰Vergeet, Slava, Lisik lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Lisik wrote:Julia pytałaś o mówienie rodzinie o staraniach.
To ja przytoczę swoje doświadczenia z mówienia w te święta. Moi rodzice starali się o pierwsze dziecko 4,5 roku. Powodem była źle zrobiona drożność na początku starań (jakaś pokręcona metoda której teraz już się nie stosuje) i dopiero po 4 latach wyszła niedrożność była laparo i od razu donoszona ciąża.
Więc mówiąc im liczyłam na zrozumienie.
Akurat nadarzyła się okazja bo leżałam w łóżko i mama przyszła z herbatką pogadać, chwilę o czymś tam porozmawiałyśmy a potem mówię mamo czy możesz mi powiedzieć o staraniach o Anię (moją siostrę). No i raczej opowiadała właśnie o przebiegu, zmienianiu lekarzy, nie słuchaniu się ich jakiś przyczynach a jak zapytałam jak się czuła czy bardzo to przeżywała to powiedziała że w sumie nie, bo ona to się nie czuła do końca gotowa na macierzyństwo i mogła się przez ten czas przygotować. A potem mówiła że warto iść do naprotechnologa bo oni mają lepsze podejście i się skupiają na diagnostyce i niedoborach itd. Ale nie spytała mnie nic.
A potem mówiłam tacie że rozmawiałam z mamą no to o czym a pytałam jak znosiła starania a dlaczego a bo chciałam wiedzieć. A ty jak przeżywałeś? I tu długi wywód naokoło ale potem powiedział że bardzo chcieli dzieci i bardzo czuli (czuł może) tęsknotę, mama z kolei wcześniej powiedziała że on tego nie przeżywał bo się zajmował pracą. Ja go zapytałam potem czy przeżywał tak każde niepowodzenie to powiedział że nie. No i tu już wiedziałam że nie do końca towarzyszyły im te same emocje co mi.
Potem się zapytał a jak wam idzie, no to mówię że nie idzie, a ile się staracie, zaraz będzie rok, no i jak to przeżywasz bardzo przeżywam. Potem powiedział no bo to nie można z tym zwlekać, ja mówię że problemy dotykają kobiet w każdym wieku a ja i tak się zaczęłam starać w wieku 26 lat bo wczensiej to bym mogła nie mieć możliwości pracować tej firmie. Potem powiedział że te środki hormonalne to mogą zaburzyć hormony (ech.. Wiedzą że byłam przez jakiś czas na AH, byłam rok) no to mówię że nie znam na to dowodów to on że widział itd. I że sama mu mówię żeby się nie przejmować czymś na co nie ma się wpływu a ja mówię ale tutaj mam, tutaj trzeba działać. Następnego dnia podszedł do mnie i powiedział że mnie kocha i że będą nas wspierać w tych staraniach i że na pewno się uda i że łatwo mówić ale żebym się nie przejmowała.
Dziękuję za wysłuchanie mojej historii.
Wniosek : chyba spoko że powiedziałam, chociaż i tak od jakiegoś czasu nie było pytań ale no nie koniecznie dostałam zrozumienie na które liczyłam.PaulinKA, Slava, pelnawiary, Lisik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna -
Julia24 wrote:@PaulinKA dziękuję za słowa odnośnie mówienia rodzinie. Powoli się do tego przygotowujemy, bo ciąży już to ukrywanie I fajnie poznać doświadczenia innych 💕.
@Siesiepy przykro mi bardzo 🫂🫂🫂. Mam nadzieję, że lekarz ułoży Ci nowy plan stymulacji, który zadziała. Wiem, że ciężko czekać, ale wykorzystujesz ten czas na koksowanie 🥚🥚🥚, więc każdy dzień jest cenny! No i nie zapomnij, że teraz walczycie z niepłodnością ciężka artylerią, więc Wasze szanse są naprawdę duże! 💪
A co do kasy na suple, to ja nawet nie powiem, ile wydałam tym razem, ale no na 3 miesiące to już wyszedł naprawdę pokaźny rachunek 😅. Tym bardziej, że akurat się pokończyły też niektóre stosowane do tej pory.
@Slava cieszę się, że będziecie testować zarodki!!! Ja wciąż twierdzę, że Twoje poprzednie poronienia mogły mieć związek z urea albo immunologią, ale wiem, że Wy myślicie po prostu kiepskiej jakości zarodków mimo stosowania całej masy supli. Może to będzie dla Was jakaś odpowiedź. I mimo, że cenie możliwość AK/AZ, to jednak cieszę się, że przed taką decyzją spróbujecie jednak na swoich! Domyślam się tylko, jak trudne to musiały być rozważania. Oby niemiecka służba zdrowia się ogarnęła byście sprawnie mogli podejść do stymulacji! Śle dużo siły! 😘walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Slava ja czytam tak po łebkach dzisiaj bo jestem mocno przebodzcowana bardzo kiepska akcja w pracy, ale wychodzi na to że chyba w miarę razem będziemy iść z procedurą?
Slava lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
A co wpisujecie w chata żeby wam powróżył? 😆Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
siesiepy wrote:Slava ja czytam tak po łebkach dzisiaj bo jestem mocno przebodzcowana bardzo kiepska akcja w pracy, ale wychodzi na to że chyba w miarę razem będziemy iść z procedurą?
Chyba tak, musimy jakoś tym razem pyknąć ten temat, co dwie to nie jedna 😅Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
🔜 cross match, IVF -
Vergeet wrote:Slava to koniecznie napisz co wpisałaś w czat gpt, że ci tak dobrze wywróżył! Ja tej wróżby z obrączką kompletnie nie mogę sobie zwizualizować 😂🙈
Wpisałam o wróżbę tarota uwaga! Gdzie sama wybieram numery kart i chodzi o urodzenie żywego dziecka, a nie o dziecko, bo po moich przebojach wolałam doprecyzować 😂
Ogólnie nie wyszło mi jakoś dobrze czy coś ale takie moje minimum, na tym etapie będę z każdego bobo zadowolona 😁Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
27.02.25 ⏸️
🔜 cross match, IVF -
Lisik rodzice naprawdę dobrze zareagowali, masz skarb ❤️
Tato dopytywał o takie rzeczy, bo pewnie się naczytał o AH w Internecie i teraz mu ciężko by było przyjąć Twoje zapewnienie, że jest trochę inaczej. Mama z jakim spokojem zareagowała! Grunt, że wspierają i z tego co piszesz nie naciskają ❤️Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
27.02.25 ⏸️
🔜 cross match, IVF -
Slava wrote:Chyba tak, musimy jakoś tym razem pyknąć ten temat, co dwie to nie jedna 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Mi chat gpt tez wywróżył 🤭 ale nie zdradzę teraz co, jak się spełni to oczywiście zweryfikuje czy miał racje ! Może to jest sposób ? Ze jak już chat nam cis napisał to będziemy to w jakiś sposób afirmować i się spełni ? 🫶🏼
Siesiepy bardzo mi przykro 😓
Musisz zacząć mówić ze się uda i ze będziesz w ciąży, wyrzuć te negatywne myśli 😘
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 -> 4,63
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
03/25 Jajowody drożne
04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J. -
Siesiepy przykro mi 🫂
Dziewczyny właśnie ogarniam wyniki badań na poniedziałek do kliniki. Mam pytanie, jak wy to macie ogarnięte żeby było jak najlepiej.
Ja powkładałam wszystko do segregatora, poukładałam po kolei według dat, opisałam jaki dzień cyklu, do tego wpiełam listę z suplami, które przyjmujemy.
Czy może to poukładać kategoriami? Dokleić znaczniki?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
05.05.2025 - USG tarczycy
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
U mnie nie miało to znaczenia jak było poukładane, lekarz tylko to przejrzała, przerzuciła na stos do skserowania i zrobiła mi misz masz papierowy 😅
Loraa lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
O jeju ale dziś się rozpisałyście już was nadrabiam
Ja już po zastrzyku ovitrelle teraz testy owu dupek i czekam na 🐒 oby 6 maja okazało się że wszystko okej żebyśmy mogli wrócić do starańWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 21:18
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
06.05 kontrolny monitoring
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
brilka, Migotka96, PaulinKA, Loraa, Lisik, Aksandra, kałamarnica 11, Księgowa, Nowa2024, pelnawiary, siesiepy, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌