X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brillko ja robiłam w ALAB. dr Jarosz mi zaleciła aby wykonać cross match FCXM i w ALAB jest to badanie dostępne. Robiliśmy w ubiegłą środę i dziś wskoczył wynik. Także tydzień, przy czym były Święta, więc całkiem szybko. :)

Aszinku a jak tam owulaki? 😁

brilka lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • KIR Bx: 3/5 KIRów implantacyjnych✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - 05.25 4 stymulacja Lamettą 💊
    - 27.05 pierwsza wizyta w klinice 👨‍⚕
    - 29.05 rekonsultacja u dr Jarosz 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie ten mój okres ☹️ W końcu się pojawił, ale jest strasznie skąpy, jest nawet gorzej niż było wcześniej. Myślałam, że po zabiegu one wrócą do normy a zdecydowanie nie wróciły… Jak będę na monitoringu to powiem o tym lekarce, ale boję się że to oznaka, że hegarowanie to za tylko doraźne rozwiązanie na moją zabliźnioną szyjkę… 😞

Kałamarnica, a kupowałaś to badanie online czy na miejscu w punkcie? Bo na stronie nie mogłam znaleźć punktu w którym można je wykonać i na innym wątku dziewczyny poradziły żeby zadzwonić do punktu i kupić na miejscu 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 18:13

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
    ⌛️HLA-C

30/04 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarniczko - cross masz wysoki. Dostaniesz immunosupresję i pewnie wlewy ze smoflipidu. Już bierzesz Hydroxychloroquine i chyba Encorton, więc leczenie trwa. Będzie dobrze, dr Jarosz wie co z tym robić. Tulę, jesteśmy w tym razem 😘

• aszin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Brillko ja robiłam w ALAB. dr Jarosz mi zaleciła aby wykonać cross match FCXM i w ALAB jest to badanie dostępne. Robiliśmy w ubiegłą środę i dziś wskoczył wynik. Także tydzień, przy czym były Święta, więc całkiem szybko. :)

Aszinku a jak tam owulaki? 😁
    Robiłam dziś to były już jaśniejsze niż wczoraj, więc możliwe, że pik zaskoczył mnie w nocy. Powtórzę jeszcze późnym wieczorem, ale chyba mam ból owulacyjny 😀 wieczorem będziemy jeszcze działać i jutro rano jak zdążymy przed wyjazdem 😎

brilka, Rainbowbubble, Vergeet, Księgowa, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia szanuję Twoją decyzję, to zdecydowanie jest czas aby zatroszczyć się o siebie ❤️

Dziewczyny, jak tak patrzę na Was to się boję, że ja próżnuje z badaniami, co do KIR, ANA, cross zapytam lekarza w poniedziałek. Ja jestem z tych co wolę mieć wszytko odchczone, a dwa, nie wiem czy dobrze myślę, ale jeśli w tych obszarach jest coś nie tak, to czy nie szkoda czasu na ewentualną stymulację. No nic, na razie czekam co powie lekarz w poniedziałek.

Slava, zastanawia mnie to co napisałaś, że musicie mieć słabe komórki skoro zaliczasz biochemy. I tak myślę, co np. ze mną, która nigdy nawet na sekundę w ciążę nie zaszła, ja wiem, że do roku to jest normalne, plus mam już jakby klika potencjalnych przyczyn dotychczasowych niepowodzeń. Ale mimo wszystko pomimo regularnych owulacji, co prawda raczej kiepskiej jakości, nie najgorszych wynikach nasienia, supelemntacji, nigdy ani na sekundę nie zaklikało

Takie moje luźne rozważania

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
    05.05.2025 - USG tarczycy

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope śliczny dzidziuś! ❤️ niech rośnie zdrowo.

A ja się chyba wyłamię i jutro zatestuję 🤭 nie żebym miała jakieś nadzieje ale jakoś tak wolę jutro niż w sobotę.
    Juleczka idź na zwolnienie, zwolnij trochę i zbierz siły. Dobrze że o siebie dbasz 💖

Rainbowbubble, Loraa, brilka, Nowa2024, kałamarnica 11, Kociara20996, Kaliope lubią tę wiadomość

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • Rainbowbubble Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik a zatestuj- rozkręć nam tutaj weekend 🤪😘

PaulinKA, Lisik lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29 🧔🏻‍♂️ 30

02.2021 👼 12tc
    02.2022 👧 4040g 54 cm

01.2025 starania o rodzeństwo ☘️
    4 cs
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, testuj bo nudno na wątku ostatnio z testami, większość mam wrażenie wypadła z gry w kwietniu i zostaje podziwianie owulakow Aszin 😁

aszin, Rainbowbubble, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
    ⌛️HLA-C

30/04 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik testuj ja też testowałam kilka dni wcześniej 😅

Lisik lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

06.05 kontrolny monitoring

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Slava Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia nie musisz być silna i nie musisz się trzymać, ale musisz o siebie dbać jak najlepiej potrafisz i ważne, że reagujesz w porę. Współczuję Ci ogromnie tych ataków paniki i stanów lękowych. Jak masz możliwość jak najszybciej się udać do psychiatry to to zrób. Co do planu to wiesz, brzmi sensownie bardzo i lekarz widać na bieżąco dostosowywuje terapię, a nie leci schematem co patrząc po doświadczeniach niektórych z nas to jednak coś wyjątkowego. Także jesteś w dobrych rękach, myślenie i rozkminianie możesz zostawić jemu (albo chociaż trochę przekazać, wiem że tak całkiem się zdać na kogoś jest trudne) i skupić się bardziej na innych rzeczach i dojściu do siebie psychicznie. Masz piękny czerwiec zaplanowany, ślub, kilka dni razem z przyjaciółmi i rodziną, nie pozwól żeby Ci ta gorycz ze starań naznaczyła negatywnie tak piękny czas jaki Cię czeka. Ślub z najlepszym możliwym partnerem i w najlepszych okolicznościach. Żebyś potem podczas wspominania mogła pamiętać ze ślubu ślub, a nie przymusową przerwę od starań. Bo dziecko podrośnie w wieku 13 lat zacznie pyskować, a za te 18 lat pójdzie z domu, a Ty będziesz dalej z przyszłym mężem i warto żebyście mieli piękne wspomnienia z tego czasu niczym nienaznaczone. Będzie e-p-i-c-k-o !

Co do mojego antybiotyku to startuję jutro, dzisiaj idę zaraz na koncert więc nie chciałam zaczynać przed, bo nie wiadomo czy mnie brzuch nie będzie boleć albo i gorzej także nie chciałam sobie psuć wyjścia.

Kaliope piękny bobasek ❤️

Vergeet, Kaliope lubią tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
    ⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
    🔜 cross match, IVF

Wysłany: 24 kwietnia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, dokładnie tak jak mówią dziewczyny. Przez neta się nie dało, pytałam w punkcie i akurat mój najbliższy punkt jest tym głównym i można było wykupić i zrobić na miejscu.

Aksandro czekałam na Twój komentarz, dziękuję. Narazie biorę tylko hydroxychloroquinę. Encorton w domu mam i właśnie myślałam, że gdyby udało mi się z dr wcześniej skonsultować to w ten najbliższy cykl stymulowany mogłabym już brać Encorton żeby zwiększyć szanse. Ale nie wiem czy uda się przyspieszyć teleporadę...

Lisik czekam jutro pod kibelkiem 😉🤞

• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
    • MTHFR heterozygota C>T
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

15 cs o pierwsze 👶

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Slava Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lora no wiesz, mam już wynik ANA przed chwilą dostałam i jest ujemny, Kiry okej, kariotypy okej, zaraz przełęcze Urea Parvum ale mam tylko DNA więc teoretycznie nie powinno mieć wpływu. Mam jedną mutację w genach która też jest tą bardziej łagodną i nie trzeba do tego nic robić. Nic nie wychodzi, także szukam dalej. Teraz cross match może tu jest problem. Wolałabym zdecydowanie nie widzieć tych kresek niż je widzieć i patrzeć jak za kilka dni mam okres albo być w ciąży i poronić. Pewnie jakbym była w innej pozycji to mówiłabym, że takie kreski dają nadzieję. No mi nie dają, mnie dołują okropnie, bo za każdym razem się cieszyłam i miałam optymistyczne nastawienie i póki co powinnam urodzić już dwójkę dzieci albo trzecie w listopadzie. Także jestem pod tym względem w punkcie takim, że przed transferem jak mi lekarz powie, że nie może nic dać to co ja zrobię. Będę czekać na kolejny biochem albo poronienie, bo nic z tych durnych badan nie wychodzi.

Vergeet lubi tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
    27.02.25 ⏸️
    🔜 cross match, IVF
  • Slava Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała LUFy i chyba wszystkie możliwe mutacje, trombofilia wrodzona. Brała podwójne dawki leków na pękanie wtedy to był Pregnyl bo po jednym nie szło, potem poroniła, zrobiła badania dostała acard, urodziła córkę, potem znowu po samym acardzie poroniła, dostała heparynę i kolejna ciąża donoszona synek. Była przyczyna i skutek, a u mnie skutki bez przyczyny. Chat GPT mi wypluł, że mogę brać acard bardziej w ramach leczenia empirycznego ale bez wskazań medycznych. Jeżeli nie ma innych przyczyn poronienia to musi być coś z genetyką w komórkach i tyle. No nie ma trzeciej opcji.

27.02.25 ⏸️
    🔜 cross match, IVF
  • HimalayanDream Nowa

Wysłany: 24 kwietnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać. Podczytuję Was już od jakiegoś czasu "zza krzaka", ale postanowiłam się ujawnić i dołączyć do Was - bije od tego wątku atmosfera wsparcia i zrozumienia. Trzymam kciuki za Was wszystkie i mam nadzieję, że wkrótce wszystkie przytulimy nasze małe szczęścia.

Chciałabym opowiedzieć moją historię po krótce. Z partnerem staramy się o pierwsze dziecko od kwietnia zeszłego roku - powiedziałabym, że były to luźne starania, bo też głowa była gdzieś indziej. Miałam okropnie stresującą pracę, nie spałam po nocach, ogólnie psychicznie miałam dużo obaw jak miałabym być w ciąży w takim miejscu (mieszkam w Holandii i standardem jest praca do 8 miesiąca ciąży). Pracę udało się zmienić, ale zawiesiliśmy starania na 3 miesiące, żebym chociaż trochę się wdrożyła. Wróciliśmy do starań w grudniu. 1 marca zobaczyłam dwie kreski - byliśmy przeszczęśliwi, ale niestety nasze szczęście nie trwało długo - ciąża biochemiczna. Mój partner skończył w tym roku 40 lat i jego największym marzeniem na ten rok było zostanie tatą, więc chcieliśmy spróbować ponownie zawalczyć o grudniowy cud (szczególnie, że dostaliśmy zielone światło od położnej - tutaj ciąże prowadzą położne, chyba że są jakieś komplikacje / szczególne wskazania). Zaczęliśmy używać testów owulacyjnych, chyba dość nieumiejętnie, bo nigdy nie zobaczyłam piku (pierwszy raz ich używałam), a jednak początkiem kwietnia zobaczyłam ponownie dwie kreseczki. Byłam pełna obaw, po CB, ale też podekscytowana, że może nam się uda... Ta historia niestety również nie ma happy endu - właśnie dzisiaj potwierdziliśmy kolejną stratę po mocnych skurczach i krwawieniu, które zaczęły się wczoraj... 💔

Teraz robimy przerwę na badania. W Holandii po dwóch poronieniach to standard i w poniedziałek wybieram się po skierowanie... Chociaż jeden plus opieki około-ciążowej tutaj, tak poza tym to nie bada się bety, USG najwcześniej 7-8 tydzień, L4 miesiąc przed porodem itd.

Przepraszam, że tak się rozpisałam... musiałam to z siebie wyrzucić... pewnie dalej będę podczytywać bardziej zza krzaka, ale jestem myślami z Wami wszystkimi. Zdjęcia bobaskowych usg podnoszą na duchu i osładzają obolałą duszę.

• Ana29 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Brilka, dokładnie tak jak mówią dziewczyny. Przez neta się nie dało, pytałam w punkcie i akurat mój najbliższy punkt jest tym głównym i można było wykupić i zrobić na miejscu.

Aksandro czekałam na Twój komentarz, dziękuję. Narazie biorę tylko hydroxychloroquinę. Encorton w domu mam i właśnie myślałam, że gdyby udało mi się z dr wcześniej skonsultować to w ten najbliższy cykl stymulowany mogłabym już brać Encorton żeby zwiększyć szanse. Ale nie wiem czy uda się przyspieszyć teleporadę...

Kalamarniczko kochana, a ja się cieszę,że dostałaś wyniki i ze jesteś już o krok od maluszka ! Wiecie z czym się mierzycie i to jest teraz ważne! 💚💚

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

preg.png
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczko odpocznij.. należy Ci się!

Vergeetku jak się czujesz? ❤️

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

preg.png

Wysłany: 24 kwietnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HimalayanDream witaj, jaki piękny nick ❤ od razu mam przed oczami majestatyczne, ośnieżone szczyty gór.

Przykro mi czytać o Waszych stratach, to ból nie do opisania. Życzę Ci aby badania, które podejmiecie przyniosły jakiś trop co może być przyczyną niepowodzeń. Rozgość się u nas i pisz tyle ile Ci serce dyktuje, albo podglądaj zza krzaka, wedle uznania. W każdym razie jesteś tu mile widziana i będziemy wspierać radą, ciepłym słowem lub głupim żartem.

😘 😘

Aniulka dziękuję słońce 💕🌿

Vergeet lubi tę wiadomość

• MTHFR heterozygota C>T
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

15 cs o pierwsze 👶

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:

Kochana, próbuj się kontaktować z InviMed na bieżąco, może coś się zwolni. Na wątku w /starając się z pomocą medyczną/ "dr Jarosz immunolog opinie" dziewczyny piszą o zamianach terminów, odwołanych wizytach. Kiry masz piękne, widziałam, choć doktor pewnie zleci jakaś subtelną dawkę Accofilu, żeby podbić szanse. Podejrzewam, że dostaniesz podobny zestaw leków co ja. Jak coś to pisz do mnie. Mamy się w przyjaciółkach 💕💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 19:32

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope to jest po prostu cud, jakiego wszystkie tutaj chciałybyśmy doświadczyć, gratuluję ci całym sercem 🩷🥹

Hopex jeszcze trochę i będziesz mogła wyszukać tętna detektorem jeśli zdecydujesz się na zakup, może będziesz czuła się spokojniej, a ten początek po prostu trzeba przetrwać. Ważne, że miałaś wizytę, masz leki więc jesteś zaopiekowana, dbaj o siebie i staraj się cieszyć pięknymi okolicznościami 🌴🩷

Kałamarnica podobnie jak dziewczyny uważam, że to dobrze w końcu COŚ znaleźć! Może faktycznie wystarczy tylko brać encorton, zrobić tak niewiele i się uda! Trzymam kciuki, żeby te wszystkie wyniki były dla was dużym krokiem do upragnionego bobaska 🩷

aszin no to odliczanie czas start 🙈🤞🏼

Loraa nie przejmuj się i nie porównuj do dziewczyn, ja sama jestem po biochemie i poronieniu i dopiero będę startować z takimi poważnymi badaniami. Każda z nas ma inna drogę, z innymi niepowodzeniami się boryka i nie ma co się porównywać. Każdy decyduje w swoim czasie, także absolutnie nie jest za późno i na spokojnie możesz pytać lekarzy i powoli działać ale nie narzucaj sobie presji.

Lisik śmiało testuj! Wszystkie tu czekamy! 🤞🏼🤩

Slava jak ja cię rozumiem, zanim zaczął się mój maraton od stycznia to też mówiłam, nawet pisałam tutaj na forum, że chciałabym żeby cokolwiek zaskoczyło niż te białe testy. Teraz już tak nie myślę. Może troszkę się cieszę, że coś tam łapie, coś się dzieje, ale co z tego… straciłam już na to wszystko właściwie 4 miesiące, już nie mówiąc o bólu fizycznym i psychicznym. Także zgadzam się w 100%, że już wolę te nieszczęsne białe testy…

HimalayanDream witaj, miło że podzieliłaś się swoją historią, choć w ogóle miła nie jest 💔 bardzo mi przykro i utożsamiam się z Tobą bardzo. Natomiast widzę, że sama znalazłaś sobie plus, będziesz mogła przejść do badań i szukać przyczyn. Trzymam za ciebie kciuki i zachęcam abyś uzupełniła swoją stopke oraz zaglądała do nas niekoniecznie zza krzaka, daj się nam poznać, a z przyjemnością damy ci wsparcie, którego z pewnością potrzebujesz skoro tu jesteś 🩷🫂

Hopex2, Kaliope lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON

📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
    📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Juleczko odpocznij.. należy Ci się!

Vergeetku jak się czujesz? ❤️
    Kochana dziękuję, że pytasz🩷 Już czuję się dobrze, nie krwawię nawet bardzo. Po wczorajszym dramatycznym wieczorze dzisiaj już jest naprawdę super. Ale skontaktowałam się z lekarzem, poprosiłam jeszcze o zwolnienie na przyszły tydzień, także myślę, że po majówce już wszystko wróci do normy.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON

📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
    📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ