X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane daje jeszcze czas na głosowanie dzisiaj do końca dnia, jutro ogłoszę tytuł i założę wątek 🩷

‼️‼️‼️Ankieta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZKE_PHBlN6iWShzSG5xIbH_aUBtgAnBGLPSfpSecV6cGXEw/viewform?usp=header ‼️‼️‼️

brilka, kałamarnica 11, Kociara20996, Slava, a_aandzela, Motylek93, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 start cyklu —> 6.06

📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, pakiet onkopierwiastków, D-dimery, kariotypy, trombofilia
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, pakiet onkopierwiastków, kariotypy

📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kochane daje jeszcze czas na głosowanie dzisiaj do końca dnia, jutro ogłoszę tytuł i założę wątek 🩷

‼️‼️‼️Ankieta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZKE_PHBlN6iWShzSG5xIbH_aUBtgAnBGLPSfpSecV6cGXEw/viewform?usp=header ‼️‼️‼️

Zagłosowanie obym mogła wrócić ze staraniami 😅

Vergeet lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta+ovitrelle ❌

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • brilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto w ogóle będzie testował w tym majowym wątku jak tu wszyscy w trakcie badań albo przerw 🤣🤣

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

💉 equoral, encorton, accofil, neoparin

11/06 - wizyta w klinice
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Kto w ogóle będzie testował w tym majowym wątku jak tu wszyscy w trakcie badań albo przerw 🤣🤣

w maju owulujemy , w czerwcu testujemy :D

taki jest plan u mnie i @Migotki :D

Vergeet, Migotka96 lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    W trakcie akupunktury...
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Ja liczę że będzie transfer i pozytywne testowanko 😀 ale jak się to terminowo ułoży to nie wiem, bo wciąż czekam na małpiszonke

PaulinKA, brilka, Loraa, Julia24, Nowa2024, Slava, kałamarnica 11, Vergeet, Alicjasss, Motylek93, Migotka96 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10🤞🍀
    Chwilo trwaj! ❤️
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

I ja się dołączam :)

PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta+ovitrelle ❌

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • brilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

No dobrze, to chociaż owulaki będziecie w maju wstawiać 🤭

PaulinKA, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1

11/06 - wizyta w klinice
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Ja liczę że będzie transfer i pozytywne testowanko 😀 ale jak się to terminowo ułoży to nie wiem, bo wciąż czekam na małpiszonke

Właśnie, właśnie!! 🍀🍀

Jeszcze @Kalamarnica, Siesiepy, Aszin i Pelasia!! ✊✊
    @Ksiegowa może? ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:46

kałamarnica 11, Vergeet, Pelasia30 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Ja zatestuje 😅 Staraliśmy, a zawsze jakieś szanse na naturalną ciążę mam 😀
    Ale oby 🐒 szybko przyszła i umawiam histero 💪

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • brilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja zatestuje 😅 Staraliśmy, a zawsze jakieś szanse na naturalną ciążę mam 😀
    Ale oby 🐒 szybko przyszła i umawiam histero 💪
    Oby nie przychodziła wcale 🤪

Slava, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

11/06 - wizyta w klinice
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kto jeszcze pauzuje w maju oprócz mnie, @Vergreet i @Brilka?

@Kingus1 chyba Ty też co? Mówiłaś, że Ci przedłużą prawdopodobnie te hormony?

@Slava wierzę, że postawi niemiecką służbę zdrowia do pionu i będzie miała jeszcze majowy transfer! ❤️🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:52

Slava, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

• Slava Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty Kochane! 🤞

Paulinka leć, nie popełniaj moich błędów, leć na te Filipiny i powysyłaj nam pięknych zdjęć i słońca, bo wtedy na pewno już będzie potrzebne. W ogóle przecież w ciąży w większości można podróżować, będziesz musiała uważać pewnie bardziej, ale siedząc w PL będziesz tak samo rozkminiać etykiety jak gdziekolwiek indziej 😅 Co do kosztów, to mam wrażenie, że niekiedy dziecko tańsze jednak 😅 Dały Ci te babeczki z rejestracji znać co z próbkami? Czy pisałaś i ja już to ominęłam?
    A i Mola ma rację z tym ubezpieczeniem!!

Vergeet no ja się domyślam ile te badania mogą prywatnie kosztować i racja, żeby to co możesz wydusić z NFZ, bo Ci się należy... I super, że lekarz, jednak nie okazał się krwiopijcą i wysłał wszystkie zalecenia mailem. Tak jak Paulinka pisała, bez gwarancji, że nie pójdziesz z wynikami gdzie indziej. No ale teraz przed Tobą żmudna droga badań, wbrew logice, życzę aby Ci coś wyszło, bo przynajmniej będziesz wiedziała z czym walczyć! Ale coś malutkiego. 😘

Lora jestem Team pelnawiary, zrób każde badanie jakie chcesz, jeżeli ma Ci to przynieść spokój. A co do mutacji to lekarz zalecił wykonać przed badaniem kariotypów czy dopiero po? Bo może wyjdą Ci prawidłowe i szkoda pieniędzy marnować, tym bardziej jak Cię straszą brakiem refundacji. No chyba, że to jest niezależne od kariotypu. Na początek zróbcie Kariotypy a Ty sama KIR i jak tam jakieś kwiatki wyjdą to dopiero Hlac.

Julia jaki ekspresowy termin! 😘

Jenu jak ja się wczoraj z mężem pokłóciłam o to, że nie załatwił tych papierów... On jest za bierny do ludzi i zbyt mało asertywny i tylko ja mam japę do załatwiania spraw. Wiem, że w większości przypadków tak jest, że to kobieta jest mózgiem i generałem. Wczoraj go zmusiłam do ogarnięcia planu na następny miesiąc wspólnie, żeby widział ile jest czynników jakie się muszą zgrać, jakie są badania co musimy zrobić. Mam już wstępnie termin na cross i immunologie i wizytę przed stymulacją, będę płacić z własnej kieszeni jak babka nie wyślę tych dokumentów i kasa chorych się tu nie zgodzi na to. Trudno, jeszcze część leków mam z poprzedniej procedury, takich nieotwartych więc się akurat przydadzą. Będę się potem starała od podatku odpisać i tyle.

W ogóle Alab mu wysłał zły wynik HLAC chyba, bo nie mogą być C1 i C2 jednocześnie i określenie homozygoty w C1 07. Gdzieś jest błąd, wczoraj to starałam się ogarnąć i albo mnie chat kłamie albo trzeba jeszcze raz jechać i go badać... Ale nie działa w DE strona Alabu reklamacje. W PL działa ale chyba jest blokada na zagranicę. Także zostaje nam kupno vpnu żeby wieczorem to ogarnąć...

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok, Crossmatch 18,9
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    ⏳ IVF (PL) Bemfola 150, Menogon 150, Orgalutran
    ⏳HLAC, leczenie CD138 do 0
    -absent in body-the half rising man-
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A to kto jeszcze pauzuje w maju oprócz mnie, @Vergreet i @Brilka?

@Kingus1 chyba Ty też co? Mówiłaś, że Ci przedłużą prawdopodobnie te hormony?

@Slava wierzę, że postawi niemiecką służbę zdrowia do pionu i będzie miała jeszcze majowy transfer! ❤️🍀

Haha no ja :D

Po histero mam plan pobrać proga tylko jakieś 5-7 dni żeby f. lutealna była krótsza niż te moje 'standardowe' 17 dni więć okres myślę że jakoś 20-22 maja przyjdzie...

Edit: Slava, niee nie dały mi znać i w sumie olałam temat. Nic to na ten moment nie zmieni :D Albo pobiorą wycinek i super, albo nie i wtedy tak czy siak pojadę do Łodzi, co umówić będę mogła dopiero po kolejnym okresie. Także idąc tropem nie wchodzenia zbyt głęboko w to, na co nie mam wpływu- grzecznie czekam do przyjecia na oddział i wtedy może ktoś kompetentny mi odpowie.

Ohh jej, u nas to samo z chłopem- witaminki bierze i myśli ze na tym jego rola się kończy!! a cała logistyka jednak stoi po mojej stronie... jak mąż poszedł ze mną do lekarza to szok miał ile jest tych informacji, zaleceń i zleceń... Czy Twoj bierze aktywny udział w wizytach, daje Ci zastrzyki? wiem, że to czasem pozwala facetowi przejrzęć na oczy i zauważyć, z czym boryka się partnerka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:58

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    W trakcie akupunktury...
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Kciuki za wizyty Kochane! 🤞

Paulinka leć, nie popełniaj moich błędów, leć na te Filipiny i powysyłaj nam pięknych zdjęć i słońca, bo wtedy na pewno już będzie potrzebne. W ogóle przecież w ciąży w większości można podróżować, będziesz musiała uważać pewnie bardziej, ale siedząc w PL będziesz tak samo rozkminiać etykiety jak gdziekolwiek indziej 😅 Co do kosztów, to mam wrażenie, że niekiedy dziecko tańsze jednak 😅 Dały Ci te babeczki z rejestracji znać co z próbkami? Czy pisałaś i ja już to ominęłam?
    A i Mola ma rację z tym ubezpieczeniem!!

Vergeet no ja się domyślam ile te badania mogą prywatnie kosztować i racja, żeby to co możesz wydusić z NFZ, bo Ci się należy... I super, że lekarz, jednak nie okazał się krwiopijcą i wysłał wszystkie zalecenia mailem. Tak jak Paulinka pisała, bez gwarancji, że nie pójdziesz z wynikami gdzie indziej. No ale teraz przed Tobą żmudna droga badań, wbrew logice, życzę aby Ci coś wyszło, bo przynajmniej będziesz wiedziała z czym walczyć! Ale coś malutkiego. 😘

Lora jestem Team pelnawiary, zrób każde badanie jakie chcesz, jeżeli ma Ci to przynieść spokój. A co do mutacji to lekarz zalecił wykonać przed badaniem kariotypów czy dopiero po? Bo może wyjdą Ci prawidłowe i szkoda pieniędzy marnować, tym bardziej jak Cię straszą brakiem refundacji. No chyba, że to jest niezależne od kariotypu. Na początek zróbcie Kariotypy a Ty sama KIR i jak tam jakieś kwiatki wyjdą to dopiero Hlac.

Julia jaki ekspresowy termin! 😘

Jenu jak ja się wczoraj z mężem pokłóciłam o to, że nie załatwił tych papierów... On jest za bierny do ludzi i zbyt mało asertywny i tylko ja mam japę do załatwiania spraw. Wiem, że w większości przypadków tak jest, że to kobieta jest mózgiem i generałem. Wczoraj go zmusiłam do ogarnięcia planu na następny miesiąc wspólnie, żeby widział ile jest czynników jakie się muszą zgrać, jakie są badania co musimy zrobić. Mam już wstępnie termin na cross i immunologie i wizytę przed stymulacją, będę płacić z własnej kieszeni jak babka nie wyślę tych dokumentów i kasa chorych się tu nie zgodzi na to. Trudno, jeszcze część leków mam z poprzedniej procedury, takich nieotwartych więc się akurat przydadzą. Będę się potem starała od podatku odpisać i tyle.

W ogóle Alab mu wysłał zły wynik HLAC chyba, bo nie mogą być C1 i C2 jednocześnie i określenie homozygoty w C1 07. Gdzieś jest błąd, wczoraj to starałam się ogarnąć i albo mnie chat kłamie albo trzeba jeszcze raz jechać i go badać... Ale nie działa w DE strona Alabu reklamacje. W PL działa ale chyba jest blokada na zagranicę. Także zostaje nam kupno vpnu żeby wieczorem to ogarnąć...

Dzisas🤯🤯Slava,jak czytam jak to działa w de to jakby to powiedzieć w Polsce jest jakby luksusowo🫣
    Znam kwestie załatwiania czegokolwiek co u nas identyczny podział,od robienia awantur,reklamacji,naciskania jestem ja,w naszym związku zawsze jestem złym policjantem,za to on zawieszę ze stoickim spokojem,na luzie,bez pośpiechu i wiara,że świat jest piękny a wszystkie ludzie chcą tylko naszego szczęścia,tylko jednorożców brakuje😉
    No ale kit z tym…m.in.za to go kocham jak szalona☺️
    Mogę być tym złym do konca świata😉

A kiedy macie tą wizytę?
    Bo rozumiem jesteście po kwalifikacji?
    Przepraszam,dołączyłam niedawno i jeszcze nie przestudiowałam Waszej historii,obiecuję nadrobić❤️

👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
    *oboje l.40
  • Slava Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia ja po tych telefonach z kliniką z DE od wczoraj nie mam już grama szacunku do IVF tutaj i po raz 37243784623854 zmieniam jednak na Polskę 😅 Ja sobie tłumaczę to tak, że wycofują im faxy z urzedów i dlatego mają taki rozpiździaj w papierach 😅
    Testować w maju nie będę ale stymulować już tak!

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok, Crossmatch 18,9
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
  • Anka96 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagłosowałam.
    Nom ja może zatestuje jak owu bedzie.

kałamarnica 11, Migotka96 lubią tę wiadomość

23CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Julcia ja po tych telefonach z kliniką z DE od wczoraj nie mam już grama szacunku do IVF tutaj i po raz 37243784623854 zmieniam jednak na Polskę 😅 Ja sobie tłumaczę to tak, że wycofują im faxy z urzedów i dlatego mają taki rozpiździaj w papierach 😅
    Testować w maju nie będę ale stymulować już tak!

A weź! Nie dziwię Ci się!! Wyciskaj te papiery i leć do Bociana! Mam tylko nadzieję, że dostaniesz finansowanie z DE! ✊

My zaczęliśmy oglądać razem ten program o In Vitro- może włączcie sobie z mężem? Ja już oglądałam wcześniej sama, a teraz z partnerem, żeby miał większe pojęcie o sprawie.

Jakbyś potrzebowała pomocy z tą reklamacją albo czymś innym to odzywaj się w wiadomości prywatnej! 🤗

Slava lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Ja może zatestuję pod koniec maja jeśli owulka przyjdzie na czas na Lametcie. 🥰

Slava, brilka, Julia24, Vergeet, Migotka96 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
    - 06.25r.- dwa ciałka żółte🍓🍓🙏

✨I know it's worth it. ✨
  • Slava Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary mamy zgodę w De na leczenie na miejscu, żeby mieć refundację w DE za leczenie w Polsce musze udowodnić, że mają takie same procedury itp. Nie mają, ale to nie musi być super transparentne, no ale z tego względu zwykła zgoda na IVF nie działa i trzeba tu się o taką dodatkową ubiegać i oni rozpatrują każdy przypadek osobno. Jest opcja refundacji do 50% ale tylko do 50% cen rynkowych niemieckich, a w PL drożej więc i tak nie wyjdzie nawet 50% zwrotu. Będę dzisiaj dalej maglować babeczkę z Bociana, żeby mi te dokumenty dosłała ale oni potem i tak maja 30 dni roboczych na rozpatrzenie wyniku co wypada 5.06... także ja chyba nie chcę czekać miesiąca tak czy siak. Plan jest taki, że robimy w Polsce i jak dostaniemy papiery i rozpatrzą wniosek szybciej to z refundacją, a jak nie to bez i tyle. Ogólnie jak nie dostanę wcale tych dokumentów od koordynatorki to napisze na nią oficjalną skargę. Może dlatego ta druga klinika ze szczecina ma na niemieckich forach dużo lepsze opinie od Bociana, bo mają profesjonalną obsługę. Ja już jestem u PC to nie chce nic zmieniać.

Paulinka rozumiem, pewnie by Ci powiedziały jedno, potem drugie, a tak już się na miejscu dowiesz finałowej wersji 😅
    Co do męża - no właśnie, je witaminy ale reszta to skakanie po różowej chmurce. No zastrzyków nie robił ale patrzył uważnie i czytał ze mną ulotkę i podawał wacik także mam godnego asystenta pielęgniarki w domu 😅

Ona 35l:
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
  • Slava Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A weź! Nie dziwię Ci się!! Wyciskaj te papiery i leć do Bociana! Mam tylko nadzieję, że dostaniesz finansowanie z DE! ✊

My zaczęliśmy oglądać razem ten program o In Vitro- może włączcie sobie z mężem? Ja już oglądałam wcześniej sama, a teraz z partnerem, żeby miał większe pojęcie o sprawie.

Jakbyś potrzebowała pomocy z tą reklamacją albo czymś innym to odzywaj się w wiadomości prywatnej! 🤗

Dziękuję 🥰
    Jaki to program? Jak jakiś na Maxie to tym bardziej kupuję VPN 😅

Ona 35l:
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ