X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨
Odpowiedz

💕Nasz Vergeecik wciąż szaleje, niech się w grudniu bobas śmieje 🥹✨

Oceń ten wątek:
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Mola kochana nie martw się na zapas - tak, statystycznie ciąże bliźniacze są rozwiązywane wcześniej niż pojedyncze i donoszenie ciąży do 37 tygodnia uznaje się za sukces, ale jeśli nie ma żadnych wskazań to nikt ciąży wcześniej nie rozwiązuje tylko dlatego, że jest ona ciążą bliźniaczą. Dodatkowo moja lekarka bardzo wyraźnie podkreślała, że to wcale nie tydzień, w którym rodzi się dziecko(dzieci) są kluczowe dla chociażby konieczności przebywania w inkubatorze - liczy się ogólny stan dziecka. U nas na przykład z wizyty na wizytę wszyscy są spokojniejsi, bo chłopaki rosną prawidłowo, ja nie mam dodatkowych schorzeń, blizna po dwóch cesarkach cienka, ale trzyma etc. Domyślam się, że u Ciebie jest to także ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, czyli najbezpieczniejszy wariant, z osobnymi łożyskami i workami owodniowymi. Tutaj nikt sobie niczego nie podkrada, po prostu dwa dzieciaczki rosną obok siebie nie stwarzając dla siebie żadnego zagrożenia

🥹 Jeżowa, kochana jesteś jak bliźniaczy plaster otuchy dla mnie od poniedziałku 🤣🤭💖 dziękuję 💖💖💖

Jeżowa, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwszy Bąbelek🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze Insane - cieszę się, że wszystko w porządku u Ciebie. Nie dziwi mnie Twój psychiczny mechanizm obronny, nie jestem też sobie w stanie w ogóle wyobrazić co czujesz w kolejnej ciąży etc. Ale cieszę się, ze będziesz pod opieką psychologa. Podejrzewam, że im późniejszy etap ciąży to może u Ciebie być trudniej psychicznie, bo będziesz się bardziej zbliżać do traumatycznych doświadczeń… jesteś super dzielna.

Natt a w Twoim wypadku - lekarze odnoszą się w jakiś stopniu do prawdopodobieństwa powtórzenia się sytuacji z wielowadziem w kolejnej ciąży? Czy to jest tak że jesteście w grupie ryzyka czy teraz statycznie macie szansę na zdrową (lub powikłaną) ciążę jak każda inna para? Jeśli nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj.

Insane lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Pelesia 🫂
    Chciałam napisać ze zdążysz Jeszcze zatestować w tym miesiącu ale doczytałam ze masz strasznie długie cykle 34-40 dni 😓
    Wiesz może dlaczego są tak długie ?

PaulinKA dziękujemy że się podzieliłaś z nami tą informacją. Nie musisz tego przychodzić sama😅😅😅
    A tak serio to podziwiam, że potrafisz tak bez słodyczy 😱U mnie niestety mąż to taka słodka dziurka, że wyjada wszystko co ma pod ręką, a jak już otwarte to oczywiście nie ma opcji bym się nie skusiła 🙈
    Planujesz całkowicie zrezygnować czy ograniczyć po prostu cukier ?

Niestety następne testowanie w maju dopiero, jeśli w ogóle będzie owulacja 😮‍💨
    Co do długich cykli to nie mam odpowiedzi na to... Ale moja mama też tak miała, siostra mojej mamy również więc może jakoś genetycznie? I tak teraz w miarę okej bo kiedyś to miałam nawet dłuższe około 60 dni🫣

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie nauczę się chyba nadrabiać wszystkiego 😅

Vergeet, nie znam pełnej całej historii tylko co nieco ale bardzo się cieszę, że wszystko idzie w dobrą stronę 🍀 super!

Molahonkeey, piękny prezent! Marzy mi się, żeby też takie coś dać rodzicom i teściom 🥹 czy mogłabyś napisać gdzie zamawiałaś?

Nowa cieszę się bardzo z Twojego przyrostu 🤞 może kolejna ciąża bliźniacza 🤭

Księgowa, a masz już potwierdzona owulację że już doszło do pęknięcia? Tylko tak się upewniam ze względu na duphaston bo jego dobrze brać dopiero po potwierdzonej owulce, żeby czasem jej nie zablokował. Ja tak miałam blokowane przez 10 miesięcy 😔 bo według lekarza nie było owulacji, a one były tyle że późno a ja już miałam brać od 16dc..

U mnie jeszcze jednak @ się nie rozkręciła, póki co plamienia i nie mogę zacząć nowego cyklu a już bym chciała 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 21:54

Vergeet lubi tę wiadomość

🔸Starania od 03.2023r.

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane 🩷 cieszę się, że u Was wszystko dobrze i tak już z pewnością pozostanie 😘

Insane lubi tę wiadomość

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @Natt dziękuję ❤️ co to za wstyd? Przecież to nie jest zależne od Ciebie? Trzeba wygonić te złe myśli z głowy 🫂

@Insane 🥹❤️

@Ksiegowa no pewnie, dawaj 💖 ja chodzę do lekarki która pracuje na Bogucicach u Bonifratrów i tam planowo chciałabym rodzić, ale chętnie przyjmę polecajki 🥰

@Julia24 ja zauważyłam jedynie zmianę w piersiach ale nie jakąś spektakularną - zrobiły się twardsze i więcej żyłek niebieskich wyszło. Reszta póki co bez zmian:) jutro zaczynamy 8 tydzień 💕
    Oo Mola ja tez teraz mam gin, która pracuje na Binifrafów i tez tam chce rodzic, jak miałam tam laparo to mnie już zapisali na porodówkę na za rok 😅😅

kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Kaliope dziękuję za te informacje o stymulacji 🫶🏻.

@Insane cieszę się, że maluszek zdrowo rośnie! ❤️

Mam pytanie do naszych Brzuchatek 🤰🏻- w którym tygodniu ciąży zauważyłyście zmiany sylwetki? W teorii najczęściej od 14 tygodnia, ale jestem ciekawa, jak u Was 😁.
    Czuję się też wywołana tutaj, ja do zeszłego tygodnia wyglądałam jakbym trochę pojadła za dużo kapusty i mnie wywaliło. Od tygodnia okrągli się w szybkim tempie, wczoraj mój powiedział, że jeszcze takiego bęcka u mnie nie widział. Rano jest bardziej „płasko”, wieczorem bardziej okrągło.
    Czyli tak naprawdę zaczęło być widać po 17 tygodniu. Chociaż wciąż jak ubiorę bluzę albo luźniejszą bluzkę, to można nie zauważyć.

Tu mam zdjęcie z 15 tygodnia :) :
    https://zapodaj.net/plik-E8gfbhyXXy

Julia24, PaulinKA, Molahonkeey, Aksandra, Nowa2024, Kaliope, Loraa, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 09.04 - 280g 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • Natt Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    I jeszcze Insane - cieszę się, że wszystko w porządku u Ciebie. Nie dziwi mnie Twój psychiczny mechanizm obronny, nie jestem też sobie w stanie w ogóle wyobrazić co czujesz w kolejnej ciąży etc. Ale cieszę się, ze będziesz pod opieką psychologa. Podejrzewam, że im późniejszy etap ciąży to może u Ciebie być trudniej psychicznie, bo będziesz się bardziej zbliżać do traumatycznych doświadczeń… jesteś super dzielna.

Natt a w Twoim wypadku - lekarze odnoszą się w jakiś stopniu do prawdopodobieństwa powtórzenia się sytuacji z wielowadziem w kolejnej ciąży? Czy to jest tak że jesteście w grupie ryzyka czy teraz statycznie macie szansę na zdrową (lub powikłaną) ciążę jak każda inna para? Jeśli nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj.

Jesteśmy pod opieką genetyka, córka jest badana genetycznie. Zaczęliśmy starania o drugie trochę bez pozwolenia 🙈 wierząc w własną intuicję. (Córka oprócz fizycznych schorzeń, psychicznie rozwija się jak zdrowe dziecko i na dobrą sprawę ktoś obcy w życiu by nie powiedział, że coś jej dolega)

Jednak w tym roku, znaleźli jakiś trop co może być naszej córce i teoretycznie dostaliśmy pozwolenie na rodzeństwo, bo prawdopodobieństwo, że się to powtórzy jest niskie. To jest bardzo skomplikowany temat bo genetyka nadal jest świeża dziedziną, język medyczny jest trudny :D a język naszej genetyczki jest jeszcze bardziej kosmiczny. W następnej ciąży będę poprostu pod większą opieką i uwaga :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

6 miesięcy starań o córeczke 🩷
    Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
    W trakcie badań genetycznych.

Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, potwierdzonej na 100% nie, bo jak bylam na wizycie to pęcherzyk byl gotowy do pęknięcia. Wiem z czym sie wiaze branie dupka przed owu, dlatego lekarz kazal mi z nim pare dni zaczekać 😉
    Aczkolwiek dodal, ze nawet gdybym wzięła 1 tabletkę to ona jest za mala dawka na zablokowanie.
    Ale dziękuję za troskę, pozostaje mi wierzyć w lekarza.

Natt, Vergeet lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Czuję się też wywołana tutaj, ja do zeszłego tygodnia wyglądałam jakbym trochę pojadła za dużo kapusty i mnie wywaliło. Od tygodnia okrągli się w szybkim tempie, wczoraj mój powiedział, że jeszcze takiego bęcka u mnie nie widział. Rano jest bardziej „płasko”, wieczorem bardziej okrągło.
    Czyli tak naprawdę zaczęło być widać po 17 tygodniu. Chociaż wciąż jak ubiorę bluzę albo luźniejszą bluzkę, to można nie zauważyć.

Tu mam zdjęcie z 15 tygodnia :) :
    https://zapodaj.net/plik-E8gfbhyXXy

Piękny brzuszek! Super, że dokumentujesz tak ciążę!! 😍 Pewnie gdybyś się bardziej wyprostowała to faktycznie nie byłoby nic widać 😁.
    Dzięki za odpowiedź 🫶🏻.

Ivka lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🔜 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola, wysłałam. 😊

Molahonkeey lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Ale piękna inicjatywa 🥹 to jest ten Sulechów pod Krakowem?
    Można zamówić te paluszki online ?
    Nie, obok Zielonej Góry 🫢

https://gryka.org/sklep/

Molahonkeey lubi tę wiadomość

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope - rozumiem Twój lęk. Tym bardziej, że masz dużą świadomość z czym to się może wiązać. Ale podkreślam, może, a nie musi. Dostałaś leczenie bezpieczne w ciąży, a skuteczne. Przytulam i naprawdę mocno wierzę w dobry, spokojny przebieg Twojej ciąży. 😘

Mola, Migotka - ja mam też dobre opinie na temat Bonifratrów, z pierwszej ręki. 😉

Kurcze, ale mam full wzdęcie dzisiaj, a cycki to chce mi rozsadzić. Wkurza mnie ładowanie tej distreptazy. 🫣
    Czopki są dla mnie gorsze niż wenflon.

Dziewczyny, kupiliśmy loty na kolejny okołoweekendowy wyjazd, tym razem do Włoch, w drugiej połowie maja. Kurde, szalejemy. Ale w sumie, jak nie teraz to kiedy! 😁🥰 na tablicy w kuchni dziś rozpoczęłam odliczanie - już tylko 51 dni xD
    A w czerwcu Gruzja. Także... zapowiada się podróżniczy początek lata. 🌴☀

brilka, Kociara20996, Julia24, Melka96, Nowa2024, PaulinKA, pelnawiary, Kaliope, Loraa, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna ... w toku.

✨I know it's worth it. ✨
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka cudnie wyglądasz z tym brzusiem ❤

Pelasia, nie bój nic. Przywykniesz do nadrabiania i odpisywania, kopiowania w połowie wiadomości do schowka i czytania jeszcze raz wypowiedzi, czy nie pomyliłaś nicków i czy nikogo nie pominęłaś. :D 😘

Ivka, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota C>T
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶 za nami

10.24 Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 ✅ HSG - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅

cykle stymulowane Lamettą 3x owulacja ✅ ciąża ❌

PLAN:
    - kwiecień - cykl naturalny 🌱🤞
    - diagnostyka immunologiczna ... w toku.

✨I know it's worth it. ✨
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Pelasia, potwierdzonej na 100% nie, bo jak bylam na wizycie to pęcherzyk byl gotowy do pęknięcia. Wiem z czym sie wiaze branie dupka przed owu, dlatego lekarz kazal mi z nim pare dni zaczekać 😉
    Aczkolwiek dodal, ze nawet gdybym wzięła 1 tabletkę to ona jest za mala dawka na zablokowanie.
    Ale dziękuję za troskę, pozostaje mi wierzyć w lekarza.

Jasne oczywiście! Jestem bardzo czujna pod tym względem 🫣

Księgowa lubi tę wiadomość

🔸Starania od 03.2023r.

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔

• Insane Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    Nasze przypadki są skrajnie różne, ale łączy je strach i trauma. Też się czasem zastanawiam jak się będę czuć w następnej ciąży, czy nie będę świrować na badaniach itd. Czasami uderza mnie strach co jeśli drugie dziecko też będzie chore, że będzie mi wstyd, co powiem najbliższym 🙈

Natt… 🫂 nigdy nie wstydź się najbliższych, a jeśli ich reakcja byłaby krzywdząca, to znaczy, że nie są najbliższymi. A obcych i ich opinie miej w głębokim poważaniu. Jesteś absolutną bohaterką i wojowniczką. Nie wiem dokładnie co jest Twojej córeczce, ale pewnie wymaga więcej opieki i uwagi. Myślisz, że każdy byłby gotowy do takich poświęceń? Na pewno nie. Idź do przodu z dumnie podniesioną głową i walcz o realizację swoich marzeń ❤️

brilka, Natt, Jeżowa, Vergeet lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹
  • brilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarniczko, polubiłam za plany wakacyjne, nie za czopki 😉
    Mnie nasze plany wyjazdowe lekko przerażają, u mnie każdy urlop oznacza kumulację pracy po powrocie, odbiera mi to trochę radość z wakacji 🫣

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
    ❌ niedrożny prawy jajowód
    ⌛️CD138, KIR, przeciwciała przeciwplemnikowe

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04/25 - monitoring
    06/25 - IUI
  • Molahonkeey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Migotka oooo❤️ no a to w Bogucicach czy w jakim mieście? Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby ale dobrze że mówisz, może zapytam o to lekarkę 🤣🤭

@Pelesia tulę mocno za małpiszona 🫂 oby to był pierwszy dzień Twojej ciąży 💕 zamawiałam na allegro - tam jest pełno różnych, wpisałam “zostaniecie dziadkami” czy coś takiego 🤭 https://allegro.pl/oferta/zostaniecie-dziadkami-nowina-o-ciazy-dla-rodziny-wielkanoc-jestem-w-ciazy-17375084418

@Ivka jakie super 🤩💕

@Aga.f dzięki 🥹❤️

@Ksiegowa dzięki, odpisałam ❤️

@Alicjasss paczucha gotowa, proszę odczytać wiadomość 🤣💕

@kałamarnica ooo super 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 22:34

Pelasia30, Ivka lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwszy Bąbelek🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ⏳16.04 ✨

preg.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Ivka cudnie wyglądasz z tym brzusiem ❤

Pelasia, nie bój nic. Przywykniesz do nadrabiania i odpisywania, kopiowania w połowie wiadomości do schowka i czytania jeszcze raz wypowiedzi, czy nie pomyliłaś nicków i czy nikogo nie pominęłaś. :D 😘

Dzięki za pocieszenie! 😅
    Ale super macie z tymi wycieczkami 😍

🔸Starania od 03.2023r.

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔

• Insane Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Dziękuję Jeżowa, jesteś kochana, jak zawsze. To prawda, im ta ciąża będzie starsza i nawiążę z dzieckiem jakąś więź emocjonalną tym pewnie będzie ciężej… Ale te kolejne trymestry brzmią dla mnie, jak abstrakcja. Do mnie chyba dalej nie do końca dochodzi, że jestem w ciąży.

Wszystkiego, co najlepsze dla Ciebie i chłopaków ❤️

Jeżowa lubi tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ