Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Negatywna beta a ciąża
Odpowiedz

Negatywna beta a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • bertha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele się mówi że testy-sikacze moga wychodzic negatywne nawet i po terminie @. A niewiele znalazłam nt bety z krwi, która wyszła blisko terminu @ negatywnie a jednak okazało się że jest dobrze rozwijająca się ciąża.

Czy komuś zdarzyło się że zrobił betę w 11dpo, 12dpo, 13dpo, a okazało się że ciąża jest i zakończyła się ona sukcesem?
    Chodzi mi o sytuacje, kiedy jest pewność kiedy była owulacja i dni dpo są pewne.

Kiedy najpozniej miałyscie negatywna bete (w ktorym dpo), a np nastepnego dnia pojawił się pozytyw i ciąża zakończyła się sukcesem? :)
    Opisujcie swoje historie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 15:08

justa., RudzielecMonia lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyj tutaj: https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czy-ktos-mial-bledny-wynik-testu-beta-hcg,2667,8.html zainteresuje Cię to :)

bertha lubi tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku lutego bylam w ciazy a na poczatku marca na becie nic nie wyszlo

• bertha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Na poczatku lutego bylam w ciazy a na poczatku marca na becie nic nie wyszlo
    A donosiłas ta ciąże? W marcu, gdy robiłaś betę, ciąża rozwijała sie?

BezchmurneNiebo lubi tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    A donosiłas ta ciąże? W marcu, gdy robiłaś betę, ciąża rozwijała sie?
    Tak. Mam 3 letnia calkowicie zdrowa corke

• bertha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, A ile to dpo było jak betę badalas? Ewentualnie który dc?

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy terminem miesiaczki do max tygodnia po. Dokladnie nie pamietam

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywracasz nadzieję! Ja wczoraj w 10 dpo miałam betę negatywną, ale tempki wysokie i wszystko jakieś takie inne niż przed okresem ;) a dziś trochę poplamiłam (raczej taki brązowy śluz niż krew) co mi się kilka dni przed okresem nie zdarza... wiec czekam cierpliwie i nadal wierzę! A jeszcze mi się przypomniało jak moja mama w ciąży ze mną też pierwsze testy z krwi miała negatywne, ale to było 30 lat temu! ;)

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czasy się nie zmieniły :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, a miałaś w tamtym cyklu pewność ze owu była w normalnym terminie , a nie przesunęła sie?

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, ale mogła. Coś tam ginekolog mówiła o takiej możliwości. Wtedy nie obserwowałam pod kątem cykli swojego organizmu. Dopiero teraz od kilku miesięcy

• gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny muszę się was poradzić bo ginekologa mam dopiero w poniedziałek.
    @ miałam 03.12 cykl trwał mniej więcej 26/27 dni. planowo @ powinna byc 28/29 grudnia. testy wychodziły negatywne a wczoraj zrobiłam beta wyszło 0<1. nie wiem kiedy miałam dokładnie owulacje z tym zawsze miałam problem wtamtym roku przez kilka cykli nie było jej w ogóle, a teraz starając sie o dziecko nie sprawdzałam tylko liczyliśmy z mężem na szczęśliwy traf. Ogólnie nie czuje w ogóle zbliżającej sie @. Wcześniej zawsze bolał brzuch miałam ochotę na słodycze,bardzo bolały piersi i było sucho. A teraz ciągle mam mleczny śluz ale nie jakoś bardzo dużo, mam bardzo wrażliwe sutki przy dotykaniu i dławi mnie w gardle jakaś gula i po prostu mam mdłości. i to nie możliwe ze sobie to zmyślam bo nie mam az takiego parcia dużego żeby tak sobie to wyolbrzymiać i teraz pytanie czy jest możliwość ze beta nie wyszła a jest ciąża albo do zapłodnienia doszło później? ostatni raz kochałam się z mężem 25 grudnia.

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiek25 wrote:
    @ miałam 03.12 cykl trwał mniej więcej 26/27 dni. planowo @ powinna byc 28/29 grudnia. testy wychodziły negatywne a wczoraj zrobiłam beta wyszło 0<1. nie wiem kiedy miałam dokładnie owulacje z tym zawsze miałam problem wtamtym roku przez kilka cykli nie było jej w ogóle, a teraz starając sie o dziecko nie sprawdzałam tylko liczyliśmy z mężem na szczęśliwy traf. Ogólnie nie czuje w ogóle zbliżającej sie @. Wcześniej zawsze bolał brzuch miałam ochotę na słodycze,bardzo bolały piersi i było sucho. A teraz ciągle mam mleczny śluz ale nie jakoś bardzo dużo, mam bardzo wrażliwe sutki przy dotykaniu i dławi mnie w gardle jakaś gula i po prostu mam mdłości. i to nie możliwe ze sobie to zmyślam bo nie mam az takiego parcia dużego żeby tak sobie to wyolbrzymiać i teraz pytanie czy jest możliwość ze beta nie wyszła a jest ciąża albo do zapłodnienia doszło później? ostatni raz kochałam się z mężem 25 grudnia.

Jest mozliwosc

• gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och Sara aniołem jestes ze dałaś mi nadzieje:)

:*:*:*:*:*

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiek25 wrote:
    och Sara aniołem jestes ze dałaś mi nadzieje:)

:*:*:*:*:*
    :**

• gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    :**

Sara a jaką miałaś bete na pocztku marca co ci nie wyszła?
    POwyżej 1?

• Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiek25 wrote:

Ok skoro zrobiłas sobie bete wczoraj i wyszła ujemna to mdłości masz raczej ze zdenerwowania niż z ewentualnej ciąży.Nie ma tak szybkich objawów tym bardziej,że beta była ujemna.Śluz mleczny wystepuje owszem często we wczesnej ciąży,ale równiez przed nadchodzącą @.Oczywiscie,że owulacja mogła się przesunąć -naturalnie,ale piszesz,że w takim bądz razie <3 był 25.grudnia więc jest to zrozumiałe,że żadna beta tego na tym etapie nie wykryje a Twoje objawy były by i tak przed wczesne.

m_d_f lubi tę wiadomość

• gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje ze na objawy za wcześnie by było ale po prostu sa co i jest nadzwyczaj dziwne. Tym bardziej ze w pierwszej ciazy wymiotowałam tylko po witaminach a tak to w ogóle.No coż pozostaje czekać na ginekologa w poniedziałek, ale bardzo wam dziekuje bo dzięki wam nie straciłam całkiem nadziei ze jest jeszcze możliwość ze beta mogła nie wykazać jeszcze. :*:*:*

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiek25 wrote:
    Sara a jaką miałaś bete na pocztku marca co ci nie wyszła?
    POwyżej 1?
    Chyba dokładnie 1

gosiek25 lubi tę wiadomość

• gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Chyba dokładnie 1

To na prawdę podbudowuje człowieka :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ