Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Negatywny test, a ciąża.
Odpowiedz

Negatywny test, a ciąża.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Moja sytuacja wyglada następująco. Odstawiłam pol roku temu tabletki, pierwsza miesiączka była po 33 dniach, reszta była równo na 27 dzien około godziny 12:00. Miałam dostać @ teraz w piątek, jednak nie dostałam. Robiłam test wczoraj i dzis( jednak nie z porannego moczu) tj 14/15 dni po stosunku w dniu owulacji ( owulacja stwierdzona tylko na podstawie testów) wyszły one negatywne.
    I teraz pytanie do Was, jeśli nie wyszedł mi jeszcze test pozytywny to jest jeszcze w ogole szansa na ciąże ? Czy jeśli jeszcze nie pokazała sie druga kreska to juz nie ma co na to liczyć ? Mam dość krótkie cykle - 26 dni i jeszcze tak sie napawam nadzieja, ze moze po prostu za wczesnie, jednak wszędzie jest napisane, ze test w dniu @ powinien juz cos wykazać.
    Jakie sa Wasze doświadczenia ?

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie robiłaś rano, to moze jeszcze wyjść. Mojej siostrze 4 sikance wyszly negatywne1 a byla w ciazy. Najlepiej zrobic bete

JennyXS lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • mk85 Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemmm i co- jest u Ciebie zielono?
    Mam dokładnie ta sama sytuację, dlatego pytam a ponownie testuje jutro lub pojutrze rano

Magda K
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm, jak tam? Tak jak mówi key_b, jeśli jest ciąża, to może być za wcześnie na pozytywny test w moczu, który nie jest poranny.

MamaAntosi
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z krwi test wyszedł negatywnie niestety :( @ przyszła 5 dni pózniej niz zwykle i trala tylko 2 dni.... juz sama nie wiem co o tym sadzić. Martwię sie, ze cos sie dzieje złego w organizmie, ze tak szaleje

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Z krwi test wyszedł negatywnie niestety :( @ przyszła 5 dni pózniej niz zwykle i trala tylko 2 dni.... juz sama nie wiem co o tym sadzić. Martwię sie, ze cos sie dzieje złego w organizmie, ze tak szaleje

To może wizyta u ginekologa, żeby rozwiać wątpliwości?

MamaAntosi
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    To może wizyta u ginekologa, żeby rozwiać wątpliwości?
    Tak chyba zrobie, tylko nie wiem czy leciec juz teraz czy poczekać do następnej @

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Paulaa95 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam pytanie czy jest jakaś szansa czy za wcześnie wykonałam test ? W 22 I 23 dc wyszły mi pozytywne testy owu. Dziś w 34 dc zrobiłam test I negatywny..

Paulaa95
  • golonat Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa95 a jak długą masz średnio fazę lutealną? też szukałam odpowiedzi dającej nadzieję jakiś czas temu z podobnym problemem - szansa jakaś jest, ale ja bym chyba nie była optymistyczna. chociaż trzymam kciuki mocno! :)

• golonat Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zobaczylam, że to post sprzed 4 dni - i jak tam, Paula?

• Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Potrzebuje porady.Przepraszam ze sie podpinam jestem nowa mam nadzieję ze pomozecie. Miesiaczki miewam regularne co 31 dni. Od 4 mc staramy sie o dziecko. Ostatnia miesiaczke mialam 24. 01 nastepna planowana 24.02 testy zrobilam 21.02,24 i 25.02 wszystkie negatywne.26.02 zrobilam beta hcg również ujemne. Dzis powtorzylam test z moczu. Dalej nic.W terminie miesiaczki mialam wszystkie jej objawy ale nie bylo krwawienia. Do dzis go nie ma. Co pare godzin lapia mnie bole podbrzusza i kluja jajniki potem mijaja. Delikatnie szczypia mnie sutki ale nie bola piersi a zawsze przed miesiaczka bolaly. Bialy bardzo gesty sluz ale jest go malo. Temp w pochwie 37,4 przez tydzien, temp ciala 37 od kilku dni.Szybko sie mecze i jestem senna. Jestem zdrowa nie mam zadnej infekcji nie bralam lekow ani nie mialam stresow.Czy to możliwe zeby cykl sie przesunal i owulacja rowniez i doszlo do poznego zapłodnienia w zwiazku z tym beta hcg jeszcze nie wykryla ciazy? Gdyby miesiaczka miala sie opoznic to chyba nie miala bym jej objawow w jej terminie? Nie wiem co myslec. Prosze o porade wizyta u gin za tydz. Dziękuję.

Julka15
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym cyklu oraz poprzednim owulacja się przesunęła o tydzień ( na co wskazują temperatury oraz inne ze wskaźników płodności ), choć wszystkie ostatnie cykle miałam regularne po ok 30 dni, więc uważam że przesunięcie jest jak najbardziej możliwym scenariuszem. Pozdrawiam i powodzenia!

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję myslisz ze sa jeszcze szanse?ze pozno zaskoczylo i dlatego beta nie wyszla?

Julka15
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak być, szanse są zawsze póki nie ma @ :) Ja także czekam, ale testu jeszcze nie robiłam :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • golonat Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę, że Julka już dostała odpowiedź (ja odpowiedziałam w oddzielnym wątku) - mówimy z Arashe jednym głosem, więc jest szansa, że się nie mylimy ;)

Arashe lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ