X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Niedomoga lutealna progesteron
Odpowiedz

Niedomoga lutealna progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podejrzewałam u siebie niedomogę lutealna, bo przed każdym okresem mam plamienia. Zanim zaczęliśmy się starać to plamienia były dzień wcześniej, traktowałam to jak zapowiedź okresu. Jak zaczęliśmy się starać, to plamienia potrafiły trwać przez 4 dni, oczywiście słabsze niż tamten jeden dzien, jakby ten jeden dzień się po prostu rozłożył na 4 dni. Umówiłam się więc do gina i zaczęłam badania, żeby już z wynikami przyjść. Zrobiłam progesteron, 6 dni po owulacji. Wynik 29,29 (norma w fazie lutealnej 1.7-27). Doradzcie mi, czy zrobić powtórne badanie? Czytałam, że do diagnozy niedomogi lutealnej powinnam zrobić 3 badania. A teraz nie jestem pewna....

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ