Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Niedomoga lutealna progesteron
Odpowiedz

Niedomoga lutealna progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podejrzewałam u siebie niedomogę lutealna, bo przed każdym okresem mam plamienia. Zanim zaczęliśmy się starać to plamienia były dzień wcześniej, traktowałam to jak zapowiedź okresu. Jak zaczęliśmy się starać, to plamienia potrafiły trwać przez 4 dni, oczywiście słabsze niż tamten jeden dzien, jakby ten jeden dzień się po prostu rozłożył na 4 dni. Umówiłam się więc do gina i zaczęłam badania, żeby już z wynikami przyjść. Zrobiłam progesteron, 6 dni po owulacji. Wynik 29,29 (norma w fazie lutealnej 1.7-27). Doradzcie mi, czy zrobić powtórne badanie? Czytałam, że do diagnozy niedomogi lutealnej powinnam zrobić 3 badania. A teraz nie jestem pewna....

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ