X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Niskie beta HCG
Odpowiedz

Niskie beta HCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Jestem z tobą myślami

Dziękuję. Teraz mam tylko nadzieję, że to nie będzie ciąża pozamaciczna. I że może wszystko się samo rozwiąże bez konieczności łyżeczkowania, bo ostatni zabieg zniosłam fatalnie, głównie pod względem psychicznym.

• Sabrinayyy Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam dzisiaj i jestem 10 dni po Inseminacji zrobiłam rano badanie Beta HCG
    Wynik
    6,01 mIU/ml

Co myślicie? Chyba mogę się już cieszyć ❤️
    Staraliśmy się o rodzeństwo dla Synka💙

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrinayyy wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam dzisiaj i jestem 10 dni po Inseminacji zrobiłam rano badanie Beta HCG
    Wynik
    6,01 mIU/ml

Co myślicie? Chyba mogę się już cieszyć ❤️
    Staraliśmy się o rodzeństwo dla Synka💙
    Czy dostawalas zastrzyki pomocnicze? Jesli tak to czytałam tu na forum jak dziewczyny zgłaszały, że wyniki mogą być przekłamane. Nie wiem jaki czas zaleca się na testowanie po iui

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ