NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika , Jedna trzymam kciuki bardzo mocno i czekamy tu wszystkie na wiadomości
Jedna_z_Wielu, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
09.2016 - Start
11.2017 - czas na pomoc - Gameta
04.2018 - operacja żpn
08-09.2019 - 3 IUI nieudane
10.2019 - Ivf krótki protokół
16.12.19 - FET 4bb, beta <0. 1 -
14 to kolo 9 - 10dnia cyklu. Dziękuję Bociatko :*
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Dzień dobry!!!
Witam się bielą (z cieniem - moim zdaniem ) , tylko czy fakt iż spałam 3 godziny i sikałam przed położeniem się może mieć znaczenie? Tak wiem, szukam usprawiedliwienia dla braku widocznej drugiej kreski.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Diamond92 wrote:Cześć dziewczyny
Podczytuje Was już od końca listopada/początku grudnia. W końcu odważyłam się napisać. Prawie dwa lata staramy się o dzidziusia. Półtorej roku tak porządnie z obserwacją cyklu itp. Badania hormonalne wykazały dużo za wysoką prolaktynę (dostałam Bromergon i uregulowało się), niedoczynność tarczycy (dostałam Euthyrox 50 - aktualnie TSH = 1,89), stosunek LH/FSH nieznacznie powyżej 2. Kilka obrazów badania usg wykluczyło PCO. Owulacja następuję. Chlamydie, toxo, Ureaplasma itd. ujemne. HSG wykazało drożność obu jajowodów. Badanie nasienia - tragedii nie ma. Nie wiem już co może być nie tak. Może któraś z Was ma jakieś pomysły? Lekarz za niedługo chce nas wysłać na IUI.
Wszystkie tutaj jesteście mega ciepłymi i życzliwymi osobami (no może z jednym wyjątkiem ). Czytanie Waszych postów już nieraz mi pomogło. Niektóre z Was tylko czytając bardzo zapamiętałam.
Agniechaaaa - gratulacje dwóch bijących serduszek pod Twoim serduszkiem
Nika - Trzymam kciuki za jutrzejszą w sumie to już dzisiejszą wizytę. Twój Rambo jest wielki i silny
Rucola - doczekałaś się i to najprawdopodobniej od razu dwójki Gratulację, trzymam kciuki
Flower - śliczny ten Twój kwiatuszek, spokojnej i nudnej ciąży
Amy - Gratulacje, podziwiam cierpliwość z powiedzeniem swojemu Emkowi a sposób przekazania tej super wieści ekstraaa
Problemik - To niesprawiedliwe, taką miałam nadzieję, mocno tulę i wierzę, że jeszcze znajdzie się sposób i się uda
Frelcia - już sama Twoja ksywa jest meeega fajna i od razu zapadła mi w pamięć, do tego Twoje śliczne oczy
Najbardziej zapadłyście mi w pamięć
Jest Was tyle i tyle piszecie, że długo się nadrabia hehe nawet po 4 godzinach nieobecności na forum Oczywiście wszystkim dziewczynom, które już zaszły życzę spokojnych i nudnych ciąż, a tym, które jeszcze oczekują oby jak najszybciej pojawiły się te dwie kreseczki na teście
A sprawdzałaś homocysteinę - może blokować zagnieżdżanie.
A robiłaś badanie mutacji - też potrafią przeszkadzać a zaradzić im też łatwo.
A jakie masz AMH?
Sprawdzałaś OH-progesteron i nadnercza?
Które badania robił mąż? Może to nad nim trzeba się więcej poznęcać? Oprócz rozszerzonego badania z morfologią fobrze zrobić test wiązania z hialuronem.
Możesz jeszcze zbadać immunologię - przede wszystkim przeciwciała przeciwjądrowe i przeciwplemnikowe (ANA i ASA), a potem zespół antyfosfolipidowy + toczeń.
Coś razem wymyśljmy, żebyś zbankrutowała na dalsze badania! -
nick nieaktualny
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dzień dobry!!!
Witam się bielą (z cieniem - moim zdaniem ) , tylko czy fakt iż spałam 3 godziny i sikałam przed położeniem się może mieć znaczenie? Tak wiem, szukam usprawiedliwienia dla braku widocznej drugiej kreski.
Obejrzymy komisyjnie.
Jak się odsikałaś 3 h wcześniej to to nie jest skoncentrowany nocny sik.
Idź na betę! Albo zrób tak - nie pij dużo i sikaj po conajmniej 6 h.lamka, Czrna 81, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dzień dobry!!!
Witam się bielą (z cieniem - moim zdaniem ) , tylko czy fakt iż spałam 3 godziny i sikałam przed położeniem się może mieć znaczenie? Tak wiem, szukam usprawiedliwienia dla braku widocznej drugiej kreski.Czarna81
22 cs. -
Motylek85 wrote:Nie nadrabiam. Wczoraj poszlam na minutę sie polozyc wstalam dzis. W ubraniu bleeeee....
Jedna z wielu:* musi być ok.
Nika pod gabinetem z tobą. Modle się za was..Motylek85, Flowwer lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
StaraczkaNika wrote:Bardzo się cieszę!
A kiedy powiecie córeczce?
Będzie przeszczęśliwa
Córcia to powinna kurcze od razu wiedzieć, bo to ona nam ten cud wymodliła. Pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam,że zapaliła swieczke w Kosciele i "powiedziałam tak cichutko życzenie do Bozi, żeby nam dała dzidziusia" )
A teraz w Swieta tuz przed rozpakowaniem prezentów mój ojciec tak zaczpnie pyta małą, a co Ty bys chciała dostać, no jak myślisz co tam jest? A ona z taką powagą, ja chce tylko jedno- dzidziusia, reszte Mikołaj może dać komuś innemu....ehh, myślałam wtedy że mi serc pęknie.
A jeszcze Wam coś napisze, wesołego tym razem:) Dwa dni temu jak ja już wiedziałam o fasolce, jadę z córcią autem, a ona tak nagle zaczyna temat i mówi, mamo moje marzenie się nigdy nie spełni. Ja pytam- dlaczego tak myślisz? A ona- przez ciebie się nie spełni. Troche mi się gorąco zrobiło, ale drąże dalej i pyta- dlaczego przez mnie? Przeciez ja też chce dzidziusia. A młoda na to, tak?? chcesz?? ciekawe...przecież Ty w ogóle nie jeszcze słodyczy, nawet ostatnio jak Ci dałam cukierka to go nie zjadłam, to jak ten dzidziuś ma się zmieścić, jak ty masz taki mały brzuch:((
Myślałam, że się posikam, obiacełam od tego dni jesc więcej słodyczy żeby brzuchol mi zaczął rosnąć- i powiem Wam coś w tym jest, wczoraj wciągałam jak odkurzacz;-)
A odpowiadając na pytani Niki- to powiemy córci najszyciej za miesiąć, jes małą paplą. Jak się dowie to od razu wszystkie dzieci i panie w szkole będą wiedziły:)KateHawke, Luna1993, Lunaris, Bunia86, Karma88, ANkaG, Izolda90, Lena21, Morusek, pawojoszka, mi88, Anna Stesia, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Yosel wygrała ciążę za rozbicie 100 strony! Gratuluje!
Jedna dawaj fotę na świeżo!
Nika kciuki!
Witajcie w pierwszym dniu mojej ostatniej ciazyAmy333, Czrna 81, Bocianiątko, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Jedna dawaj tego cienia tutaj. Ja jak wrzuciłam swojego z 11dpo to był naprawdę mikro cień, a dziewczyny i tak cos wypatrzyly.
Wczoraj jak spojrzałam na ten test to za cholerę już nic tam nie widze;-) -
Czrna 81 wrote:Jedna poleciałam sprawdzić twoją temp i odbiła!
A tu moja biel (nie dla mnie) , uwierzę dopiero jutro.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e146f9b073d6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 08:08
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
nick nieaktualny
-
Jedna_z_Wielu wrote:Wiem właśnie i myślę czy nie będę chora?
url=https://naforum.zapodaj.net/e146f9b073d6.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e146f9b073d6.jpg[/url]Czarna81
22 cs. -
Jedna_z_Wielu wrote:Wiem właśnie i myślę czy nie będę chora?
url=https://naforum.zapodaj.net/e146f9b073d6.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e146f9b073d6.jpg[/url]
Zdjecie jest bardzo male, a linki nie dzialaja- no przynajmniej mi. Spróbuj jeszcze raz wrzucic
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e146f9b073d6.jpg
Teraz działa. Nie traccie czasu, bo nic nie zobaczycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 08:11
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
nick nieaktualnypanan12 wrote:Nie no spoko ale czasem kobiety tak chcą i nie zachodzą bo się dużo denerwują. Mi mówił lekarz od owulacji nic nie brac, nic nie badać olać i się udało
Amy333, Luna1993, Jeżowa, nenusia, Bunia86, Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hope tulęHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...