Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/63e53d838e93.jpg.html
    Ok chyba się udało wkleić
    Nadzieja ja widzę!! jutro beta koniecznie i w środe kontrola przyrostu :*

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Motylek85 Autorytet
    Postów: 530 224

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam :
    https://www.sosrodzice.pl/test-ciazowy-usb/
    Ale bez sensu jednak bo trzeba i tak paski dokupić..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 12:11

    Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jak sie odrobaczylas?
    Preparat na receptę, Vermox się nazywa po 2 tabletki przez 3 dni i ja i emek.

    Yoselyn82, Flowwer lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Czytam Was regularnie ale zadko się udzielam.
    My w tym m zaczęliśmy starania o drugiego maluszka. 3 mc temu straciliśmy maleństwo, mamy 1,5rocznego synka.
    Problem mamy z dwóch stron ale nie tracę nadziei.
    Nadziejo najlepiej zrób betę. Ja ostatnio tam miałam ,że po jakiś 10 min na testach ciążowych wychodziła mi druga kreska. Łącza robiłam 6 testów i za każdym razem tak było.
    Okazało się ,że to tzw. evap line.
    Tak byłam wściekła na te testy ,że teraz będę czekała na termin miesiączki albo robiła betę bo szkoda nerwów.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 13:49


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja proszę o stronę, chętnie zobaczę.

    U mnie migreny to wycięcie z życiorysu, biorę zolmiles, pomaga.
    Na ból głowy standardowy polecam nimesulid.

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiecie może jak pisać pamiętmnik?? nie umiem sobie poradzić, chodzi mi o ten na OF :)
    Podczas historii mojego leczenia zauwazyłam dużo różnych prawidłowości, zależności i chciałabym się podzielić z Wami i wszystkimi, może uda mi się kumuś pomóc i chciałabym mieć to w jednym miejscu...

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój emek krzyczy z kuchni żeby lepiej napisac to w formie bloga, dotrze do większej grupy :) jeszcze to przemyślę

    Bocianiątko, Jeżowa, Karma88, nowa na dzielni, Bajkaaa, lamka, Motylek85, Anna Stesia, KateHawke, Koteczka82, Czrna 81, Lena21, carolla90 lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9449 12431

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Czytam Was regularnie ale zadko się udzielam.
    My w tym m zaczęliśmy starania o drugiego maluszka. 3 mc temu straciliśmy maleństwo, mamy 1,5rocznego synka.
    Problem mamy z dwóch stron ale nie tracę nadziei.
    Nadziejo najlepiej zrób betę. Ja ostatnio tam miałam ,że po jakiś 10 min na testach ciążowych wychodziła mi drugą Kraków. Łącza robiłam 6 testów i za każdym razem tak było.
    Okazało się ,że to tzw. evap line.
    Tak byłam wściekła na te testy ,że teraz będę czekała na termin miesiączki albo robiła betę bo szkoda nerwów.
    Witaj, nadzieja nie wie kiedy ma termin okresu, bo ma dziwnie wydłużony cykl i nie wie kiedy testować, stad te testy od kilku dni

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mój cykl jest przedziwny ,miałam cztery dni plamienie,już myślałam że to okres pokupiłam podpaski A tu wszystko minęło. Nie brak okresu skłonił mnie do testowania ,lecz przedziwne napady nudności. Kiedyś zapachy szpitala,chorych były mi obojętne.Teraz wszystko przykro pachnie.Dzowne to wszystko doprawdy...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola koniecznie opisz swoją historię :) i daj znać jak to zrobisz, bo chętnie poczytam. Może mnie też to pomoże.

    Rucola lubi tę wiadomość

  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3175 8800

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mój emek krzyczy z kuchni żeby lepiej napisac to w formie bloga, dotrze do większej grupy :) jeszcze to przemyślę

    Taki blog byłby super! Przemyśl koniecznie :)

    Ja cieszę się prawdopodobnie ostatnim dniem mojej urojonej ciąży :D wmawiam sobie, że nie smakują mi jajka, które normalnie uwielbiam :P kawa mi niby smakowała, ale teraz mi źle (to też na pewno tylko mój mózg a nie prawdziwy objaw), no i boli mnie głowa, a zawsze dzień przed @ mnie boli, więc nastawiam się psychicznie na jutro, będzie mniej bolało!

    Ale ogólnie wypłakałam się dwa dni temu i naprawdę postawiłam się do pionu - dziewczyno, nawet nie zaczęliście się starać na serio, miałaś infekcję i brałaś globulki, jesteś młoda i masz czas, etc. I serio jest mi lepiej. I jestem spokojniejsza :)

    Podziwiam Was wszystkie za wytrwałość, jesteście super dzielnymi kobietami i każda z Was doczeka się swojego Cudu! I już wyobrażam sobie zlot staraczek, z dziećmi i/lub w ciąży i będzie ekstra!

    eUncp2.png
    8Vdcp1.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa kazda chyba wmawia sobie rozne objawy... :-(
    Mam nadzieje, ze w koncu sie uda.

    Moj M dzisiaj do mnie "a dobrze w ogole bzykamy?" ja oczy w 5 zl o co chodzi. "No czy w dobre dni celujemy" eh rozwala mnie czasami. Szkoda ze jeszcze przyszlego tygodnia nie ma wolnego.

    Fajnie tak. Pracuje czlowiek w domu, pyk pyk zawijamy sie na bzykanko i do roboty znowu. :-)
    Jakos ciut lzej w tym Cyklu udaje mi sie podchodzic. Kwestia zmeczenia glowy chyba juz wychodzi. Albo postanowienia noworoczne :-)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co...takich fałszywych objawów ciążowych to organizm nie powinien wysyłać. To czysty masochizm!

    Motylek85, MaryAnn, Karma88, Bocianiątko, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ale wiecie co...takich fałszywych objawów ciążowych to organizm nie powinien wysyłać. To czysty masochizm!

    Ja myślę, że często te objawy miałyśmy przy wszystkich cyklach, tylko nikt, kto się nie stara, nie zwraca na nie uwagi... Ja nigdy tak się nie obserwowałam jak teraz.

    Karma88 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się w ogóle zastanawiać czy istnieją jakiekolwiek prawdziwe objawy ciążowe prze terminem okresu :/. Większość z nich w sumie wynika pewnie z podwyższonego progesteronu i pojawiają się czy ciąża jest, czy jej nie ma, eh. Ja to mam nawet ultra węch zawsze w drugiej fazie cyklu

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja. Tak to jest. Na szczęście mój mózg w tym cyklu jakoś sobie odpuścił, bo nie ma kompletnie nic :/

    reset, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja na objawy przestaję patrzeć, mi się wydaje że to za wcześnie.
    Frelcia dawaj stronkę.

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3189 3011

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a jeszcze tak podpytam. To odrobaczenie to zlecił Wam Paśnik czy sama tak zadecydowalas? I czy są przy tym jakieś nieprzyjemne dolegliwości? :-)

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja i ja widzę cień :) chyba jeszcze dziś polecałabym na betę - jeśli masz gdzie oczywiście, tak czy inaczej ściskam kciuki :)
    Bociek sikaj do @ - również zaciskam kciuki :)
    Ja mam 4 dni do @ czy mogę już zacząć sikać ? Ovu nie wiem kiedy była gdyż nie badam się (jeszcze) tak dokładnie jak Wy

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Czytam Was regularnie ale zadko się udzielam.
    My w tym m zaczęliśmy starania o drugiego maluszka. 3 mc temu straciliśmy maleństwo, mamy 1,5rocznego synka.
    Problem mamy z dwóch stron ale nie tracę nadziei.
    Nadziejo najlepiej zrób betę. Ja ostatnio tam miałam ,że po jakiś 10 min na testach ciążowych wychodziła mi drugą Kraków. Łącza robiłam 6 testów i za każdym razem tak było.
    Okazało się ,że to tzw. evap line.
    Tak byłam wściekła na te testy ,że teraz będę czekała na termin miesiączki albo robiła betę bo szkoda nerwów.
    Evapy są szare. Nigdy różowe.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego