Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co myślicie o preparacie Gold omega d+k? Warto brać czy lepiej osobno omega i d+k?

    Tak fajny skład tylko dwie kapsułki dziennie trzeba brać.

    Pomi to dziś 1 dzień ciąży ♡

    Morusek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN !!!! Oczywiście wiadomo co życzę :D i w prezencie zostawiam Ci wiruski ♡♡

    Bociek jeszcze nic straconego bo wykres piękny!! Mam nadzieję że u Ciebie szybko immunologia zostanie ogarnięta .
    A encorton działa cuda bo teraz dziewczyna która ma NK ponad 50% jest w ciąży!

    Bocianiątko, Pomi, Koteczka82, Morusek lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10148 12455

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślicie że jeszcze nic straconego? Wiem, że czasem 12 dpo testy nie wychodzą ale jednak zdarza się to bardzo rzadko... Tym bardziej że u mnie coś co można by nazwać "objawami zagniezdzenia" było ok 7dpo... Więc po takim czasie to jakiś bladzioch chyba powinien się pojawić...

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Tak myślicie że jeszcze nic straconego? Wiem, że czasem 12 dpo testy nie wychodzą ale jednak zdarza się to bardzo rzadko... Tym bardziej że u mnie coś co można by nazwać "objawami zagniezdzenia" było ok 7dpo... Więc po takim czasie to jakiś bladzioch chyba powinien się pojawić...

    Ja tam specem nie jestem ale dopóki nie ma @ to szansa jest :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4294 3414

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek ja kciukow nie puszczam :-) będziesz robiła subpopulacje w Invicta? Choć mam nadzieje ze to nie będzie konieczne :-)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola widzę że brałaś Lamettę. Długo?

    Bociek jasne że szansa jest! pisałam że pewnie Ci ovu źle wyznaczył owulację :P


    edit mam objawy! boli mnie brzuch jak na @. jupiiii <skwaszona mina>

    z tej okazji zafunduje sobie dzisiaj maka. a co! eh

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 13:39

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10148 12455

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Bociek ja kciukow nie puszczam :-) będziesz robiła subpopulacje w Invicta? Choć mam nadzieje ze to nie będzie konieczne :-)
    Pewnie tak :) ale dopiero pod koniec stycznia ;)

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Tak myślicie że jeszcze nic straconego? Wiem, że czasem 12 dpo testy nie wychodzą ale jednak zdarza się to bardzo rzadko... Tym bardziej że u mnie coś co można by nazwać "objawami zagniezdzenia" było ok 7dpo... Więc po takim czasie to jakiś bladzioch chyba powinien się pojawić...
    Ja myślę że to kwestia osobnicza. Ze to zależy od budowy np jajowodów. Ty nigdy nie byłaś w ciąży wiec trudno wyczuć.
    Ja jak 12 dpo nic nie mam to wiem ze juz nic nie będzie.
    Te objawy 7 dpo to wg mnie objawy skoku proga i szaleństwa hormonów. Nie wierzę w objawy samego zagniezdzenia poza plamieniem które z kolei nie trafia się często. W każdej z 4 ciąż objawy pojawiały się po wysikaniu dwóch kresek.
    Jeśli masz się męczyć to zrób betę. 13 do beta jest wiarygodna.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10148 12455

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja myślę że to kwestia osobnicza. Ze to zależy od budowy np jajowodów. Ty nigdy nie byłaś w ciąży wiec trudno wyczuć.
    Ja jak 12 dpo nic nie mam to wiem ze juz nic nie będzie.
    Te objawy 7 dpo to wg mnie objawy skoku proga i szaleństwa hormonów. Nie wierzę w objawy samego zagniezdzenia poza plamieniem które z kolei nie trafia się często. W każdej z 4 ciąż objawy pojawiały się po wysikaniu dwóch kresek.
    Jeśli masz się męczyć to zrób betę. 13 do beta jest wiarygodna.
    Dziękuję :) Hope, rzeczywiście w przypadku kiedy ja nigdy ciąży nie byłam to trudno wyczuć... Jutro niebardzo mam jak pójść na betę. Siknę we wtorek i zobaczymy co dalej... Tak czy inaczej jutro ostatnia dawką dupka i czekam na @...

    Frelcios, jeśli już to owu była wcześniej :P nie ma innego dnia kiedy ta owu mogła być, szczególnie później niż of wyznaczył ;)

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Bociuś Bociuś :P

    moja Mama dzisiaj do siostry pojechała bawić jej małą. Przynajmniej sobie pobabciuje.


    od przyszłego cyklu stosujemy:
    b144713fc6306424med.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 14:00

    Bocianiątko, Yoselyn82, reset, ANkaG lubią tę wiadomość

  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Evapy są szare. Nigdy różowe.
    Hope 2 mc temu dwa razy wyszła mi druga różowa kreska ale po czasie po ok 10- 15 min.Na pewno nie byłam w ciąży. Beta to potwirdziła. Dlatego łącznie zrobiłam aż 6 testów i za każdym razem coś wyszło a dwa razy drugie kreski okazały się różowe.:(

    Nadziejo koniecznie zrób bętę! Czasem warto zaufać swoim objawom.
    Mnie w drugiej ciąży bardzo bolał krzyż, zaczął około tygodnia po owulacji. Nigdy mnie krzyż tak nie bolał.Zrobilam test w 24 dniu cyklu i był już pozytywny.
    Dlatego uważam ,że nie zawsze nasza intuicja nas zawodzi ,czasami po prostu wiemy ,ze coś się dzieje:)
    Trzymam za Was kciuki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 14:15


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja bym już sikała!

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Hope 2 mc temu dwa razy wyszła mi druga różowa kreska ale po czasie po ok 10- 15 min.Na pewno nie byłam w ciąży. Beta to potwirdziła. Dlatego łącznie zrobiłam aż 6 testów i za każdym razem coś wyszło a dwa razy drugie kreski okazały się różowe.:(

    Nadziejo koniecznie zrób bętę! Czasem warto zaufać swoim objawom.
    Mnie w drugiej ciąży bardzo bolał krzyż, zaczął około tygodnia po owulacji. Nigdy mnie krzyż tak nie bolał.Zrobilam test w 24 dniu cyklu i był już pozytywny.
    Dlatego uważam ,że nie zawsze nasza intuicja nas zawodzi ,czasami po prostu wiemy ,ze coś się dzieje:)
    Trzymam za Was kciuki.
    Po czasie testów nie oglądamy. Zależy też na co sikalas. To co pokazuje nadzieja to na 100% ciąża.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 14:19

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Siwulec ja bym już sikała!

    Nie ukrywam że strasznie walczę ze sobą w tym cyklu bo już od jakiś 4 dni mam ochotę sikać :)
    Ciagle sobie jednak tłumacze - czekaj do @ czekaj do @ - tylko ta końcówka cyklu jest tak cholernie ciężka dla psychy że hej :)
    Omijam apteki szerokim łukiem - ciagle kupowałam testy w innej aptece żeby sobie farmaceuci mnie palcami nie wytykali „o to ta co co miesiąc jest w ciąży)
    Macie racje z tym ze społeczeństwo nie zdaje sobie sprawy z tego co kobieta przeżywa starając się zajść w ciąże i raczej nikt chyba tym tematem nie jest zainteresowany dopóki go ten problem nie dotyczy.

    Szyszka1 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina co do testu to w mojej klinice jest to podstawowe badanie.
    Ja też się odrobaczałam

    Rucola lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4294 3414

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo no właśnie w Novum tez, a w Incita niestety nie.
    A co do tego odrobacznia, to jakie są wskazania? I czy II faza? I ten vermox jest na receptę? To zalecenie do Pasnika? :-)

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Po czasie testów nie oglądamy. Zależy też na co sikalas. To co pokazuje nadzieja to na 100% ciąża.
    Ogromnie wierzę w to ,że u nadzieji jest to ciaza!!
    Wiem ,że testów nie czyta się po czasie ale akurat zostawiłam test w łazience ,chciałam go wyrzucić a tu druga różowa kreska.
    Teraz już test wyrzucę po 5 min.:)


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w tym cyklu niby odpuszczam badania, monitoring itp. (po pierwsze antybiotyki, po drugie czekam na wymazy i hsg w lutym), ale oczywiście kusi mnie by zacząć sikać na owulaki, co jest o tyle chore, że u mnie 9 dc,a owulację mam z reguły ok 20 dc.
    Inna sprawa, że jeśli by mi teraz wymazy wyszły złe to chyba na dwa miesiące zawieszę wszystko i skupię się na egzaminie zawodowym, a my jedynie będziemy kochać się dla przyjemności...
    Sama nie wiem, boje się dla odmiany, że potem będę pluc sobie w brodę, że dwa miesiące zmarnowałam :(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem prawie pewna, ze miałam owu 9 dc :/ masakra. Jak dak dalej pójdzie to cykl mi się skróci do 21 dni, chyba średnio. Mój i tak się śmieje ze mu się trafiło - mam dużo częściej okres niż inne baby :P.

    Kurde, czuje po kościach ze jutro będzie dużo dobrych wieści! :)

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • madwitka Autorytet
    Postów: 901 630

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj laseczki) Z biedą nadrobiłam, wczoraj cały dzień bylismy w drodze, wracalismy do domu, o zgrozo 14 godzin! Przez tą dziwną pogode, córka sie pochorowała, 39,5 goraczki, placze ze boli ją gardło i tak dziwnie "charczy" jak oddycha, tego mi teraz brakowało, mam nadzieje ze nie złapie od niej, a jak na złosc chce sie bidulka cały czas tulić do mnie, nie do mężą :(

    Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Flo no właśnie w Novum tez, a w Incita niestety nie.
    A co do tego odrobacznia, to jakie są wskazania? I czy II faza? I ten vermox jest na receptę? To zalecenie do Pasnika? :-)


    To niczyje zalecenia co do odrobaczania ale mam w domu psy i koty, fakt mają kał przebadany metodą PCR w niemczech ale w ogródku też można się zaraźić bo niestety "na wsi" kotów i psów mało kto drobacza bo 5 zł dać na kundla niektórym szkoda :( Więc zapobiegawczo dopiero raz miałam kurację taką a recetpę miałam od rodzinnego tylko nie pamiętam nazwy.

    I badałam się też na lambrię( negatywny)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ