X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna zostaw letrox i bromka. Odstaw kwas foliowy I ładuj foliany.

Jedna_z_Wielu, nenusia lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak reaguje na clo? Pęcherzyki same pękają?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Tylko uprzedzam, że szału nie ma. Która bedzie chciała mnje zj.... to proszę ;)
    TSH - leki
    Ft3 w normie
    Ft4 w normie
    Atpo podwyższone bo mam 236,4 a norma jest do 34,0
    Atg w normie
    Prl - leki
    Progesteron - leki
    Testosteron w normie
    Estradiol
    Lh 4,71
    Fsh 5,48
    Glukoza 3pkt
    Insulina 3pkt
    Wskaźnik protrombinowy w normie
    Inr 0,97 norma do 1,3
    Aptt w normie
    Fibrynogen w normie
    D-dimery w normie
    Homocysteina 10,3

Z tego co widzę to homocysteina trochę zawyżona. Mutacji nie badałaś, prawda? Bo może potrzebny ci metylowany kwas foliowy (sprawdzałaś poziom kwasu foliowego?). Może jeszcze jakieś sonoHSG i histeroskopia, miałaś? Takie rzeczy jak ANA, ASA i w ogóle autoimmunologia warto zbadać. Ale to raczej Bociuś Ci powie na ten temat więcej.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Słuchajcie a możecie mi podpowiedzieć czy powinnam coś zacząć łykać jeszcze teraz?
    biorę folik i witD
    Ja biore ten sam zestaw. Do tego jeszcze dupka od owulacji i lek na tarczyce. Endokrynolog od razu mi zapisala Jodid jak się dowiedziała o ciąży. No i zastanawiam się nad jakims kompleksem witamin, tak żeby i B6 i B12 było, Mg...w piątek gin zapytam:)

Siwulec lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Z tego co widzę to homocysteina trochę zawyżona. Mutacji nie badałaś, prawda? Bo może potrzebny ci metylowany kwas foliowy (sprawdzałaś poziom kwasu foliowego?). Może jeszcze jakieś sonoHSG i histeroskopia, miałaś? Takie rzeczy jak ANA, ASA i w ogóle autoimmunologia warto zbadać. Ale to raczej Bociuś Ci powie na ten temat więcej.
    Nic z wymienionych nie miałam. I tak, że się badam bo mój w ogóle twierdzi po co skoro lekarz nie zalecił.
    Wszystko co mam zbadane to dzięki Wam, zwłaszcza Flowwer bo mnje nakierowywała i w sprawie M też, co kiedyś jej życie zatruwałam pytaniami - i dziękuję za cierpliwość

Flowwer lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Nic z wymienionych nie miałam. I tak, że się badam bo mój w ogóle twierdzi po co skoro lekarz nie zalecił.
    Wszystko co mam zbadane to dzięki Wam, zwłaszcza Flowwer bo mnje nakierowywała i w sprawie M też, co kiedyś jej życie zatruwałam pytaniami - i dziękuję za cierpliwość

To ja bym zaczęła od zmiany kwasu na folian tak jak Hope radzi. A do tego histero i sonoHSG. Warto sprawdzić co masz w środku bo jak się okaże że masz jakiś polip albo coś to po wyleczeniu możesz zajść raz dwa :)
    To taka moja propozycja, może coś dziewczyny innego doradzą :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To ja bym zaczęła od zmiany kwasu na folian tak jak Hope radzi. A do tego histero i sonoHSG. Warto sprawdzić co masz w środku bo jak się okaże że masz jakiś polip albo coś to po wyleczeniu możesz zajść raz dwa :)
    To taka moja propozycja, może coś dziewczyny innego doradzą :)
    Dziękuję. A z prywatnym gin załatwię to sono ?

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

Koleżanka miała prywatną ginkę i ta ginka jej mówiła gdzie dokładnie najlepiej zrobić to sono. Prywatnie da się wszystko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:53

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

Sono to dobry pomysł.

Jedna_z_Wielu, Amy333 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Koleżanka miała prywatną ginkę i ta ginka jej mówiła gdzie dokładnie najlepiej zrobić to sono. Prywatnie da się wszystko ;)
    Dziękuję , kocham <3

KateHawke lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Miałam własnie to wrzucić... Masakra... Może od razu nie róbmy operacji, nie przeszczepiajmy narządów i nie leczmy antybiotykami... Po co nam rozwój medycyny... :/
    ...a ja się dowiedziałam że jeszcze będę zastępować lekarza na dyżurze :D normalnie coraz lepiej! Myślałam że jak jednego debila usunęli to już gorzej nie będzie... a tu proszę :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziękuję , kocham <3
    Jedna ja poszłam na dzień dobry powiedziałam że chcę sono (prywatnie) i za kilka dni juz po badaniu byłam. Bez problemu-płacisz i masz, tylko koszt spory ale warto!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:52

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Jedna ja poszłam na dzień dobry powiedziałam że chcę sono (prywatnie) i za kilka dni juz po badaniu byłam. Bez problemu-płacisz i masz, tylko koszt spory ale warto!
    W granicach ?

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dziękuję , kocham <3
    zapytaj czy można sono razem z histero :) nie wiem czy tak się da ale fajnieby było za jednym razem.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    W granicach ?

Chyba około 500zł. Jakby się dało sono razem z histero na nfz to by było fajnie bo to trochę duży koszt
    Edit: sprawdziłam. W Angeliusie sono kosztuje 500zł a histero diagnostyczne 1200zł... Dużo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:00

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Pisałam w innym wątku ale nie uzyskałam odpowiedzi, wklejam post tutaj proszę o wasze zdanie...

Ostatnnia @ dopadła mnie 08.12.2017. Mam długie cykle 36/38 dni, więc następna powinna być około 15.01.18... Przytulanki były 3.01 w teoretycznie dni płodne (na 100% nie wiem - nie testowalam owu)
    7.01 późnym wieczorem zauważyłam na papierze toaletowy troszkę różowej krwi. Ale niewiele. Wczoraj śluz brązowawy z różowymi niteczkami krwi dziś mniej i jakby po wszystkim. Trochę kłuje mnie jajnik ale nie uporczywie,czuję takie bulgotanie w dole brzucha. Piersi mam mało bolesne, gdzie zawsze tydzień przed okresem już były opuchniete i nie mogłam ich tknac... Czy możliwe że to plamienie to implantacja?
    Jeśli tak to testuje 15.01.18

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Cześć,
    Pisałam w innym wątku ale nie uzyskałam odpowiedzi, wklejam post tutaj proszę o wasze zdanie...

Ostatnnia @ dopadła mnie 08.12.2017. Mam długie cykle 36/38 dni, więc następna powinna być około 15.01.18... Przytulanki były 3.01 w teoretycznie dni płodne (na 100% nie wiem - nie testowalam owu)
    7.01 późnym wieczorem zauważyłam na papierze toaletowy troszkę różowej krwi. Ale niewiele. Wczoraj śluz brązowawy z różowymi niteczkami krwi dziś mniej i jakby po wszystkim. Trochę kłuje mnie jajnik ale nie uporczywie,czuję takie bulgotanie w dole brzucha. Piersi mam mało bolesne, gdzie zawsze tydzień przed okresem już były opuchniete i nie mogłam ich tknac... Czy możliwe że to plamienie to implantacja?

Może tak być a może też być progesteron niski. Możesz zatestować w weekend :) Może już coś będzie widać :) Trzymamy kciuki &&

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Chyba około 500zł. Jakby się dało sono razem z histero na nfz to by było fajnie bo to trochę duży koszt
    Edit: sprawdziłam. W Angeliusie sono kosztuje 500zł a histero diagnostyczne 1200zł... Dużo...
    Ok dopytam lekarza. Wątpię aby mi sie udało na NFZ bo lekarz bez chodzenia do niego przez rok nie chce mi nic wypisać.

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sono 600 lub 800 juz nie pamiętam ale to pewnie zależy w jakim województwie i jaka konkurencja. Warto wydać te pieniądze bo wiesz na czym stoisz. Można na fundusz z ginem się umawiać na laparo HSG nie zapłacisz ale kolejka różnie długa i nie każdy chce skierować.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Cześć,

Możliwe ;) będę trzymać kciuki za pozytywny test :D

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ