NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna zostaw letrox i bromka. Odstaw kwas foliowy I ładuj foliany.
Jedna_z_Wielu, nenusia lubią tę wiadomość
-
A jak reaguje na clo? Pęcherzyki same pękają?
-
Jedna_z_Wielu wrote:Tylko uprzedzam, że szału nie ma. Która bedzie chciała mnje zj.... to proszę
TSH - leki
Ft3 w normie
Ft4 w normie
Atpo podwyższone bo mam 236,4 a norma jest do 34,0
Atg w normie
Prl - leki
Progesteron - leki
Testosteron w normie
Estradiol
Lh 4,71
Fsh 5,48
Glukoza 3pkt
Insulina 3pkt
Wskaźnik protrombinowy w normie
Inr 0,97 norma do 1,3
Aptt w normie
Fibrynogen w normie
D-dimery w normie
Homocysteina 10,3
Z tego co widzę to homocysteina trochę zawyżona. Mutacji nie badałaś, prawda? Bo może potrzebny ci metylowany kwas foliowy (sprawdzałaś poziom kwasu foliowego?). Może jeszcze jakieś sonoHSG i histeroskopia, miałaś? Takie rzeczy jak ANA, ASA i w ogóle autoimmunologia warto zbadać. Ale to raczej Bociuś Ci powie na ten temat więcej. -
Siwulec wrote:Słuchajcie a możecie mi podpowiedzieć czy powinnam coś zacząć łykać jeszcze teraz?
biorę folik i witDSiwulec lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Z tego co widzę to homocysteina trochę zawyżona. Mutacji nie badałaś, prawda? Bo może potrzebny ci metylowany kwas foliowy (sprawdzałaś poziom kwasu foliowego?). Może jeszcze jakieś sonoHSG i histeroskopia, miałaś? Takie rzeczy jak ANA, ASA i w ogóle autoimmunologia warto zbadać. Ale to raczej Bociuś Ci powie na ten temat więcej.
Wszystko co mam zbadane to dzięki Wam, zwłaszcza Flowwer bo mnje nakierowywała i w sprawie M też, co kiedyś jej życie zatruwałam pytaniami - i dziękuję za cierpliwośćFlowwer lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Nic z wymienionych nie miałam. I tak, że się badam bo mój w ogóle twierdzi po co skoro lekarz nie zalecił.
Wszystko co mam zbadane to dzięki Wam, zwłaszcza Flowwer bo mnje nakierowywała i w sprawie M też, co kiedyś jej życie zatruwałam pytaniami - i dziękuję za cierpliwość
To ja bym zaczęła od zmiany kwasu na folian tak jak Hope radzi. A do tego histero i sonoHSG. Warto sprawdzić co masz w środku bo jak się okaże że masz jakiś polip albo coś to po wyleczeniu możesz zajść raz dwa
To taka moja propozycja, może coś dziewczyny innego doradząJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:To ja bym zaczęła od zmiany kwasu na folian tak jak Hope radzi. A do tego histero i sonoHSG. Warto sprawdzić co masz w środku bo jak się okaże że masz jakiś polip albo coś to po wyleczeniu możesz zajść raz dwa
To taka moja propozycja, może coś dziewczyny innego doradząHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dziękuję. A z prywatnym gin załatwię to sono ?
Koleżanka miała prywatną ginkę i ta ginka jej mówiła gdzie dokładnie najlepiej zrobić to sono. Prywatnie da się wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:53
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Koleżanka miała prywatną ginkę i ta ginka jej mówiła gdzie dokładnie najlepiej zrobić to sono. Prywatnie da się wszystko
KateHawke lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Kargo31 wrote:Miałam własnie to wrzucić... Masakra... Może od razu nie róbmy operacji, nie przeszczepiajmy narządów i nie leczmy antybiotykami... Po co nam rozwój medycyny...
-
Jedna_z_Wielu wrote:Dziękuję , kocham
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 11:52
-
Lunaris wrote:Jedna ja poszłam na dzień dobry powiedziałam że chcę sono (prywatnie) i za kilka dni juz po badaniu byłam. Bez problemu-płacisz i masz, tylko koszt spory ale warto!Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Jedna_z_Wielu wrote:W granicach ?
Chyba około 500zł. Jakby się dało sono razem z histero na nfz to by było fajnie bo to trochę duży koszt
Edit: sprawdziłam. W Angeliusie sono kosztuje 500zł a histero diagnostyczne 1200zł... Dużo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:00
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Pisałam w innym wątku ale nie uzyskałam odpowiedzi, wklejam post tutaj proszę o wasze zdanie...
Ostatnnia @ dopadła mnie 08.12.2017. Mam długie cykle 36/38 dni, więc następna powinna być około 15.01.18... Przytulanki były 3.01 w teoretycznie dni płodne (na 100% nie wiem - nie testowalam owu)
7.01 późnym wieczorem zauważyłam na papierze toaletowy troszkę różowej krwi. Ale niewiele. Wczoraj śluz brązowawy z różowymi niteczkami krwi dziś mniej i jakby po wszystkim. Trochę kłuje mnie jajnik ale nie uporczywie,czuję takie bulgotanie w dole brzucha. Piersi mam mało bolesne, gdzie zawsze tydzień przed okresem już były opuchniete i nie mogłam ich tknac... Czy możliwe że to plamienie to implantacja?
Jeśli tak to testuje 15.01.18 -
Vivanillka wrote:Cześć,
Pisałam w innym wątku ale nie uzyskałam odpowiedzi, wklejam post tutaj proszę o wasze zdanie...
Ostatnnia @ dopadła mnie 08.12.2017. Mam długie cykle 36/38 dni, więc następna powinna być około 15.01.18... Przytulanki były 3.01 w teoretycznie dni płodne (na 100% nie wiem - nie testowalam owu)
7.01 późnym wieczorem zauważyłam na papierze toaletowy troszkę różowej krwi. Ale niewiele. Wczoraj śluz brązowawy z różowymi niteczkami krwi dziś mniej i jakby po wszystkim. Trochę kłuje mnie jajnik ale nie uporczywie,czuję takie bulgotanie w dole brzucha. Piersi mam mało bolesne, gdzie zawsze tydzień przed okresem już były opuchniete i nie mogłam ich tknac... Czy możliwe że to plamienie to implantacja?
Jeśli tak to testuje 15.01.18
Może tak być a może też być progesteron niski. Możesz zatestować w weekend Może już coś będzie widać Trzymamy kciuki && -
KateHawke wrote:Chyba około 500zł. Jakby się dało sono razem z histero na nfz to by było fajnie bo to trochę duży koszt
Edit: sprawdziłam. W Angeliusie sono kosztuje 500zł a histero diagnostyczne 1200zł... Dużo...Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Moje sono 600 lub 800 juz nie pamiętam ale to pewnie zależy w jakim województwie i jaka konkurencja. Warto wydać te pieniądze bo wiesz na czym stoisz. Można na fundusz z ginem się umawiać na laparo HSG nie zapłacisz ale kolejka różnie długa i nie każdy chce skierować.
-
nick nieaktualnyVivanillka wrote:Cześć,
Jeśli tak to testuje 15.01.18