Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BardzoWam Dziękuję <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Ok dopytam lekarza. Wątpię aby mi sie udało na NFZ bo lekarz bez chodzenia do niego przez rok nie chce mi nic wypisać.

Kurde to co to za lekarz, który nie chce dawać skierowań... Płacę składki to chce skierowanie a jak nie to "łaski bzzzz" idę do innego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 12:21

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna a może trzeba zmienic gina? W zasadzie staracie się już jakiś czas- efektu nie ma to łaski Ci nie robi, powinien Cię skierować.

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu - mi się udało dostać na HSG do szpitala i wszystko w ramach NFZ. Skierowanie miałam od lekarki, która mnie przyjęła prywatnie w klinice płodności. Dała też skierowania na wszystkie badania, które trzeba zrobić wcześniej i w ogóle bardzo fajnie pokierowała moim leczeniem.
    "Zwykli" ginekolodzy z przychodni (nawet prywatnych) nie do końca chcą leczyć niepłodność dlatego jeśli coś mogę doradzić to: wizyta w klinice płodności/niepłodności (o ile jeszcze nie byłaś) lub ew. poszukać lekarza na znanylekarz.pl, który przyjmuje w szpitalu + w prywatnych placówkach i zrobi tak samo jak ta moja pani doktor.

Ja akurat jestem wielką "fanką" sprawdzania drożności jajowodów, bo wszystko wskazuje na to, że u mnie to pomogło w zajściu w ciążę.

Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w przychodni już u 3 i każdy mi powiedział to samo. Rok starań pod jego "kontrolą" i wtedy jakieś badania bo to co mam to nie wiedzą skąd bo nie miałam takich zaleceń. Więc masakra.

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Jedna z wielu - mi się udało dostać na HSG do szpitala i wszystko w ramach NFZ. Skierowanie miałam od lekarki, która mnie przyjęła prywatnie w klinice płodności. Dała też skierowania na wszystkie badania, które trzeba zrobić wcześniej i w ogóle bardzo fajnie pokierowała moim leczeniem.
    "Zwykli" ginekolodzy z przychodni (nawet prywatnych) nie do końca chcą leczyć niepłodność dlatego jeśli coś mogę doradzić to: wizyta w klinice płodności/niepłodności (o ile jeszcze nie byłaś) lub ew. poszukać lekarza na znanylekarz.pl, który przyjmuje w szpitalu + w prywatnych placówkach i zrobi tak samo jak ta moja pani doktor.

Ja akurat jestem wielką "fanką" sprawdzania drożności jajowodów, bo wszystko wskazuje na to, że u mnie to pomogło w zajściu w ciążę.
    Jeszcze mojego trzeba przekonać do tej kliniki.

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Jeszcze mojego trzeba przekonać do tej kliniki.
    Wcale go nie musisz przekonywać. On nie musi tam chodzić z Tobą. Możesz sama. Nie jest powiedziane, że muszą tam chodzić pary :) A twój eMek w końcu się przekona ;)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Wcale go nie musisz przekonywać. On nie musi tam chodzić z Tobą. Możesz sama. Nie jest powiedziane, że muszą tam chodzić pary :) A twój eMek w końcu się przekona ;)
    W tym miesiącu w końcu zdecydowałam na odpoczynek - o ile można to tak nazwać;)
    Jak nie wyjdzie, a zapewne tak będzie to od lutego klinika.

KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Twój mąż opory ma przed swoim badaniem nasienia, czy w ogóle leczeniem w takiej klinice.
    Jeśli to 1, to jest wiele badań dla Ciebie, które pomogą ruszyć dalej, a gdzie jego nasienie nie ma znaczenia (np. właśnie HSG). A jeśli to drugie...
    To może przekona go fakt, że lekarze ginekolodzy ze zwykłych przychodni średnio się znają na leczeniu niepłodności (a dwóch takich mi to wprost powiedziało).
    Wizyta w klinice płodności/niepłodności w praktyce nie różni się niczym od zwykłej (takim męskim okiem), tylko zamiast badać w kółko te same hormony lub przepisywać recepty na suplementy krok po kroku się eliminuje kolejne przyczyny niepłodności. Zanim dojdzie do konieczności invitro czy nawet inseminacji możecie być już dawno rodzicami.
    Nie poddawaj się :)

KateHawke, Amy333, Jedna_z_Wielu, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprowadzcie mnie na ziemię to dopiero 4 dpo a mam nieuchronna chęć obsikac jakiś test masakra. I jeszcze lekarz mi l-4 przedłużył do 19 stycznia, omijam apteki i Rossmanny szerokim łukiem..

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Nie wiem czy Twój mąż opory ma przed swoim badaniem nasienia, czy w ogóle leczeniem w takiej klinice.
    Jeśli to 1, to jest wiele badań dla Ciebie, które pomogą ruszyć dalej, a gdzie jego nasienie nie ma znaczenia (np. właśnie HSG). A jeśli to drugie...
    To może przekona go fakt, że lekarze ginekolodzy ze zwykłych przychodni średnio się znają na leczeniu niepłodności (a dwóch takich mi to wprost powiedziało).
    Wizyta w klinice płodności/niepłodności w praktyce nie różni się niczym od zwykłej (takim męskim okiem), tylko zamiast badać w kółko te same hormony lub przepisywać recepty na suplementy krok po kroku się eliminuje kolejne przyczyny niepłodności. Zanim dojdzie do konieczności invitro czy nawet inseminacji możecie być już dawno rodzicami.
    Nie poddawaj się :)
    Dziękuję :*
    Badanie już robił, więc nie w tym rzecz. Podejrzewam, że ta klinika to już takie oficjalnie powiedziane, że jest problem.

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z Wielu ja na kręcenie nosem Mojego eMka miałam jeden argument, że nie tylko ja pragnę tego dziecka, ale on chyba też. I nie było przeproś. Albo działamy oboje albo wcale :) wiem ze to może drastyczne, ale co Ci szkodzi spróbować :)
    A co lekarzy w Klinice Leczenia Niepłodności pamiętaj, że tam raczej nie zwracają uwagi na immuno (oczywiście nie wszyscy :)), o którym wspominały dziewczyny. Więc z racji podwyższonej homocysteiny możesz zbadać mutacje z testdna :). Ja też miałam układ krzepnięcia w normie a jednak mam PAI 1, a w sobotę dorabiam zespół antyfosfolipidowy i biało c i s :)
    A a propo HSG to ja dostałam skierowanie na NFZ z Invicty ;) i miałam za darmo :P

Głowa do góry! <3 Najważniejsze to mieć plan! :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Jedna z Wielu ja na kręcenie nosem Mojego eMka miałam jeden argument, że nie tylko ja pragnę tego dziecka, ale on chyba też. I nie było przeproś. Albo działamy oboje albo wcale :) wiem ze to może drastyczne, ale co Ci szkodzi spróbować :)
    A co lekarzy w Klinice Leczenia Niepłodności pamiętaj, że tam raczej nie zwracają uwagi na immuno (oczywiście nie wszyscy :)), o którym wspominały dziewczyny. Więc z racji podwyższonej homocysteiny możesz zbadać mutacje z testdna :). Ja też miałam układ krzepnięcia w normie a jednak mam PAI 1, a w sobotę dorabiam zespół antyfosfolipidowy i biało c i s :)
    A a propo HSG to ja dostałam skierowanie na NFZ z Invicty ;) i miałam za darmo :P

Głowa do góry! <3 Najważniejsze to mieć plan! :)
    Bardzo dziękuję <3 <3 <3

Karolina90 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Dziewczyny sprowadzcie mnie na ziemię to dopiero 4 dpo a mam nieuchronna chęć obsikac jakiś test masakra. I jeszcze lekarz mi l-4 przedłużył do 19 stycznia, omijam apteki i Rossmanny szerokim łukiem..

Sprowadzam na ziemię :D To dopiero 4dpo - fasolka dopiero wędruje sobie to brzuszka i jeszcze nie przesyła informacji że juz można rzygać :P :D Prosimy o cierpliwość ;)

Karolina90, nenusia, Siwulec, Lunaris, Anna Stesia, JustynaG, pawojoszka lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie muszę jakieś zajęcie sobie znaleźć bo tyle wolnego to zwariuje.. Chyba zacznę od sprzątania chałupy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam z lekcji gry na pianinie i głowa mi trochę odpoczęła od myśli :D

Jedna ja byłam przekonana, że Ty jesteś po długim leczeniu w klinice, po co najmniej jednej inseminacji ! i dlatego też taka smutna byłaś a Ty masz jeszcze TYLE możliwości przed sobą !!!! kupa możliwości! kupa badań! porządna stymulacja! no ja Cię proszę mi się tutaj nie załamywać! :* myślałam, że Ty masz jakąś diagnozę, która poważnie utrudnia posiadanie potomstwa. Dziewczyny Ci tu dobrze radzą. Dobry lekarz od leczenia niepłodności i hsg. Ja zaczynam od laparoskopii w kwietniu ale nie dyskutuje z moim lekarzem, bo mu ufam.. Także cycki do góry, uśmiech, zakasać rękawy i do boju! rozpisać sobie na kartce plan działania-podpisać-dać do podpisania chłopu i realizować :) <3

KateHawke, Malwas, JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Ja 10 dpo i ciągle boję się siknac, tak naprawdę @ powinnam mieć gdzieś dopiero w poniedziałek lub wtorek i mam silne postanowienie sikać dopiero jak nie dostanę. Wiem że tym bardziej jak siedzisz w domu to więcej nad tym wszystkim myślisz ale test nic ci nie da a tylko przysporzy zmartwień

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Ja 10 dpo i ciągle boję się siknac, tak naprawdę @ powinnam mieć gdzieś dopiero w poniedziałek lub wtorek i mam silne postanowienie sikać dopiero jak nie dostanę. Wiem że tym bardziej jak siedzisz w domu to więcej nad tym wszystkim myślisz ale test nic ci nie da a tylko przysporzy zmartwień
    Wiem że biel wyjdzie a właśnie postanowiłam że przynajmniej do 19 stycznia wytrzymam.. Boże to aż 10 dni.. Chyba wysprzatam dom jak nigdy może fugi szczoteczka do zębów zeby było zajęcie na dłużej hahaha

KateHawke, Siwulec, Cheresta lubią tę wiadomość

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia tak spytam z ciekawości, bo masz w stopce date urodzenia dzieci tak? tak szybko zaszłaś w 3 ciąże? :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu - Ja u swojej gin na początku po 3 miesiącach starań na stymulacji dostałam skierowanie na HSG, rok to kupa czasu, jeśli lekarz tak mówi, to chyba nie zna się na rzeczy. Również polecam klinikę niepłodności, przynajmniej pracują tam osoby doświadczone w tym zakresie leczenia.

Frelcia ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad nauką gry na gitarze, zawsze chciałam się nauczyć, uwielbiam muzykę. Ale musiałabym najpierw pracę ograniczyć :). Może w ciąży się uda ;).

Dawno tu nie zaglądałam, melduję, że jestem na stymulacji menopurem do ivf, wczoraj podgląd i 15 pęcherzyków, punkcja w ten weekend. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Karolina90, KateHawke, Siwulec, Cheresta, lamka, JuicyB, Anna Stesia, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Emiilka, pawojoszka lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ