NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
KateKum wrote:Reset już Cię kocham
Jak kupiłam chrześnicy mojego emka podarte dżiny i i taką mini mini ramoneskę czarną to patrzyli na mnie jak na debila. A ja jak dziecko się cieszyłam, że takie fajne
Normalnie to moja chrześnica (mimo, że nie spokrewniona to z charakterem po mnie, czyli mały harpagan) dostaje też różne takie prezenty (bo przez zbieg okoliczności chrzczona będzie dopiero jako czterolatka, więc tych prezentów już trochę było). Ale tu chciałam pójść symbolicznie, stąd medalik, biblia dla dzieci,ryngraf itp. Jako matka chrzestna miałam też kupić tą nieszczęsną szatkę, a każda naćkana milionem zdobień i z poliestru, który świeci się jak psu jajca. Kartki też infantylne do bólu...
A, i dzięki za pomoc kilka dni temu w kwestii sukienki. Idę w czarnej, tej drugiej nawet nie wyciągałam z szafy:) Sukienka jest z taką falbaną,więc łancuszki itp. odpadają,wezmę tylko jakąś bransoletkę, by rozjaśnić (szeroka srebrna, z pereł albo błyszcząca ze ślubu- zobaczę co będzie najlepiej wyglądać).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/078facb2a944.jpg
Czrna 81 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyJa mam do 27.02 Premiuma wiec musze zajść do tego czasu! Bo ten długi głupi cykl dzsiaj sie skonczy a jutro się zacznie ten mam nadzieję ostatni o na Walentynki będą dwie kreski A pare Nas tu jest na yen termin testowania w lutym Będą Test kolejny zrobilam i negatyw i śluz już sie różowi więc idzie cholera@
-
Bea25 wrote:Endometrium 10 więc chyba cienkie i ona w macicy nic nie widziała. W ogóle powiem Wam że strasznie mnie potraktowała. Ze 3 razy mówiła że co ona ma mi niby zrobić i ze pewnie poronilam. Potem jak zobaczyła coś w bliznie to trochę zmieniła gadke ale poczułam się jak intruz.
Kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szybko się sprawa wyjaśni! -
Bea25 wrote:Endometrium 10 więc chyba cienkie i ona w macicy nic nie widziała. W ogóle powiem Wam że strasznie mnie potraktowała. Ze 3 razy mówiła że co ona ma mi niby zrobić i ze pewnie poronilam. Potem jak zobaczyła coś w bliznie to trochę zmieniła gadke ale poczułam się jak intruz.
Masakra co się dzieje w tych szpitalach. Ja 3 mc temu poroniłam i lekarz z krwotokiem i lecącymize mnie skrzepami odesłal mnie do domu w środku nocy. Poroniłam 10 minut później w taksówce.
Trzymaj się mocno.Moze jeszcze jest nadzieja i to coś w bliźnie po cesarce to tylko jakiś zrost?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 21:48
-
Bajkaaa wrote:To mnie rozwala w naszej służbie zdrowia, przychodzi kobieta która nie wie co się dzieje, jest w ciąży a krwawi a dostaje takie coś od lekarza no nóż w kieszeni się otwiera masakra ja rozumiem że dla nich to chleb powszedni ale trochę empatii by nie zaszkodziło,
Kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szybko się sprawa wyjaśni!
Ja w ogóle mam wrażenie że w takiej sytuacji jak Twoja Bea to w każdym szpitalu traktują człowieka jak wariata lub kosmitę -"o co jej chodzi i czego od nas chce?" a potem powszechne: NIEDASIE i położenie dla zasady. Czy nikt nie rozumie nas kobiet walczących? nawet lekarzom, którzy trzepią ciężką kasę w prywatnych gabinetach trzeba tłumaczyć dlaczego staramy się doprowadzić ciążę do finału na porodówce po 40 tygodniach a nie na patologii po kilku? wrrr -
KateKum wrote:Super
Mam bardzo podobna w kroju tylko z falbanka na rękawach. W sumie do takiej to i kozaki można spokojnie ubrać i też będzie elegancko.
Ja zazwyczaj w ołówkowych chodzę, ale większość mam takich biurowych. Mam też małe czarne ołówkowe i tu hit: jedną z nich (z serii tej biurowo -eleganckiej z HM) mam w szafie w 5 rozmiarach, bo dokupywałam tyjąc:)
Mimo wszystko idę jutro w czółenkach dla elegancji, ale ja w sumie nienawidzę kozaków czy botków i latam w czółenkach 99%roku (jeżdżę wszędzie autem, więc dopóki nie ma śniegu, to mi ganz egal).
Z poważniejszych rzeczy: Bea , ja tu pewnie dziś będę długo, bo mam jeszcze sporo do zrobienia, więc gdybyś chciała pogadać, to jestem...Ale mimo wszystko spróbuj zasnąć i odpocząć. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś,teraz tylko spokój może pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 21:54
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzięki Kochane. Teraz próbuje się uspokoić mam pobraną bete, chociaż wynik z rana i po 12 godz nie będzie wiarygodny chyba nie? Ale chcą sprawdzić czy przyrasta.
Masakra moli5, po cholerę tacy ludzie są lekarzami???Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnyBea25 wrote:Endometrium 10 więc chyba cienkie i ona w macicy nic nie widziała. W ogóle powiem Wam że strasznie mnie potraktowała. Ze 3 razy mówiła że co ona ma mi niby zrobić i ze pewnie poronilam. Potem jak zobaczyła coś w bliznie to trochę zmieniła gadke ale poczułam się jak intruz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 22:03
-
Bea25 wrote:Dzięki Kochane. Teraz próbuje się uspokoić mam pobraną bete, chociaż wynik z rana i po 12 godz nie będzie wiarygodny chyba nie? Ale chcą sprawdzić czy przyrasta.
Bea, jak będzie jakikolwiek przyrost to będzie dobrze. Oczywiście że ciężko po 12 godzinach wyliczyć ile powinien od dokładnie wynosić, ale skoro przy poronieniu beta spada, to gdy będzie rosła, będzie dawać nadzieję :*
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Ja myślę że facebook nie jest dobrym pomysłem, nie ma formy forum, ciężko będzie gadać w podobnej formie jak teraz. Chyba, że macie już teraz jakiś konkretny plan?Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Bea25 wrote:Poprzez fb zawsze można zrobić grupę na Messengerze i tam rozmawiać.
No zyebal ovf akcje na całego -
Bea25 wrote:Beta 136 w szpitalu. Możliwe żeby miejsce badania miało znaczenie? Czy mam się już nie łudzić?