X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Reset już Cię kocham :)
    Jak kupiłam chrześnicy mojego emka podarte dżiny i i taką mini mini ramoneskę czarną to patrzyli na mnie jak na debila. A ja jak dziecko się cieszyłam, że takie fajne

Normalnie to moja chrześnica (mimo, że nie spokrewniona to z charakterem po mnie, czyli mały harpagan) dostaje też różne takie prezenty (bo przez zbieg okoliczności chrzczona będzie dopiero jako czterolatka, więc tych prezentów już trochę było). Ale tu chciałam pójść symbolicznie, stąd medalik, biblia dla dzieci,ryngraf itp. Jako matka chrzestna miałam też kupić tą nieszczęsną szatkę, a każda naćkana milionem zdobień i z poliestru, który świeci się jak psu jajca. Kartki też infantylne do bólu...

A, i dzięki za pomoc kilka dni temu w kwestii sukienki. Idę w czarnej, tej drugiej nawet nie wyciągałam z szafy:) Sukienka jest z taką falbaną,więc łancuszki itp. odpadają,wezmę tylko jakąś bransoletkę, by rozjaśnić (szeroka srebrna, z pereł albo błyszcząca ze ślubu- zobaczę co będzie najlepiej wyglądać).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/078facb2a944.jpg

Czrna 81 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się piszę na FB :D

Amy333 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do 27.02 Premiuma wiec musze zajść do tego czasu! Bo ten długi głupi cykl dzsiaj sie skonczy a jutro się zacznie ten mam nadzieję ostatni o na Walentynki będą dwie kreski A pare Nas tu jest na yen termin testowania w lutym ;) Będą <3 <3 Test kolejny zrobilam i negatyw i śluz już sie różowi więc idzie cholera@

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Endometrium 10 więc chyba cienkie i ona w macicy nic nie widziała. W ogóle powiem Wam że strasznie mnie potraktowała. Ze 3 razy mówiła że co ona ma mi niby zrobić i ze pewnie poronilam. Potem jak zobaczyła coś w bliznie to trochę zmieniła gadke ale poczułam się jak intruz.
    To mnie rozwala w naszej służbie zdrowia, przychodzi kobieta która nie wie co się dzieje, jest w ciąży a krwawi a dostaje takie coś od lekarza no nóż w kieszeni się otwiera masakra ja rozumiem że dla nich to chleb powszedni ale trochę empatii by nie zaszkodziło,

Kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szybko się sprawa wyjaśni!

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateKum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)
    Mam bardzo podobna w kroju tylko z falbanka na rękawach. W sumie do takiej to i kozaki można spokojnie ubrać i też będzie elegancko.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • moli5 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Endometrium 10 więc chyba cienkie i ona w macicy nic nie widziała. W ogóle powiem Wam że strasznie mnie potraktowała. Ze 3 razy mówiła że co ona ma mi niby zrobić i ze pewnie poronilam. Potem jak zobaczyła coś w bliznie to trochę zmieniła gadke ale poczułam się jak intruz.
    Bea bardzo mi przykro.:( Straszne to co przechodzisz i jeszcze takie zle traktowanie.
    Masakra co się dzieje w tych szpitalach. Ja 3 mc temu poroniłam i lekarz z krwotokiem i lecącymize mnie skrzepami odesłal mnie do domu w środku nocy. Poroniłam 10 minut później w taksówce.:(

Trzymaj się mocno.Moze jeszcze jest nadzieja i to coś w bliźnie po cesarce to tylko jakiś zrost?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 21:48

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• KateKum Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea trzymaj się, głowa do góry i nie daj sie źle traktować.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    To mnie rozwala w naszej służbie zdrowia, przychodzi kobieta która nie wie co się dzieje, jest w ciąży a krwawi a dostaje takie coś od lekarza no nóż w kieszeni się otwiera masakra ja rozumiem że dla nich to chleb powszedni ale trochę empatii by nie zaszkodziło,

Kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szybko się sprawa wyjaśni!

Ja w ogóle mam wrażenie że w takiej sytuacji jak Twoja Bea to w każdym szpitalu traktują człowieka jak wariata lub kosmitę -"o co jej chodzi i czego od nas chce?" a potem powszechne: NIEDASIE i położenie dla zasady. Czy nikt nie rozumie nas kobiet walczących? nawet lekarzom, którzy trzepią ciężką kasę w prywatnych gabinetach trzeba tłumaczyć dlaczego staramy się doprowadzić ciążę do finału na porodówce po 40 tygodniach a nie na patologii po kilku? wrrr

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Super :)
    Mam bardzo podobna w kroju tylko z falbanka na rękawach. W sumie do takiej to i kozaki można spokojnie ubrać i też będzie elegancko.

Ja zazwyczaj w ołówkowych chodzę, ale większość mam takich biurowych. Mam też małe czarne ołówkowe i tu hit: jedną z nich (z serii tej biurowo -eleganckiej z HM) mam w szafie w 5 rozmiarach, bo dokupywałam tyjąc:)
    Mimo wszystko idę jutro w czółenkach dla elegancji, ale ja w sumie nienawidzę kozaków czy botków i latam w czółenkach 99%roku (jeżdżę wszędzie autem, więc dopóki nie ma śniegu, to mi ganz egal).

Z poważniejszych rzeczy: Bea , ja tu pewnie dziś będę długo, bo mam jeszcze sporo do zrobienia, więc gdybyś chciała pogadać, to jestem...Ale mimo wszystko spróbuj zasnąć i odpocząć. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś,teraz tylko spokój może pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 21:54

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane. Teraz próbuje się uspokoić mam pobraną bete, chociaż wynik z rana i po 12 godz nie będzie wiarygodny chyba nie? Ale chcą sprawdzić czy przyrasta.

Masakra moli5, po cholerę tacy ludzie są lekarzami???

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Bea, walcz. Ja ze strachu, trochę niewiedzy w podobnej sytuacji wróciłam do domu (z domniemanym "czymś" w jajowodzie), na IP wróciłam po 2 dniach w efekcie na laparoskopie i usłyszałam tylko (będąc na patologii) żebym popatrzyła jak normalne kobiety w ciąży wyglądają. Zostań w szpitalu ile się da, domagają się wszystkiego czego się da (i tu dzięki dla polityki pro pisowskiej)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 22:03

• reset Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dzięki Kochane. Teraz próbuje się uspokoić mam pobraną bete, chociaż wynik z rana i po 12 godz nie będzie wiarygodny chyba nie? Ale chcą sprawdzić czy przyrasta.

Bea, jak będzie jakikolwiek przyrost to będzie dobrze. Oczywiście że ciężko po 12 godzinach wyliczyć ile powinien od dokładnie wynosić, ale skoro przy poronieniu beta spada, to gdy będzie rosła, będzie dawać nadzieję :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to wszystko się wyjaśniło :( jestem przerażona jak ja to powiem dyrektorce w pracy bo to straszna sucz... :/

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to cholernie niesprawiedliwe jest to że wiele z nas ma takie problemy a inne dziewczyny zachodzą palą piją i rodzą po piątce dzieci bez komplikacji.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że facebook nie jest dobrym pomysłem, nie ma formy forum, ciężko będzie gadać w podobnej formie jak teraz. Chyba, że macie już teraz jakiś konkretny plan? :-)

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ja myślę że facebook nie jest dobrym pomysłem, nie ma formy forum, ciężko będzie gadać w podobnej formie jak teraz. Chyba, że macie już teraz jakiś konkretny plan? :-)
    Poprzez fb zawsze można zrobić grupę na Messengerze i tam rozmawiać.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna zalozyc forum na phorum.pl i moze byc zamkniete na haslo :)

reset, lamka lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 136 w szpitalu. Możliwe żeby miejsce badania miało znaczenie? Czy mam się już nie łudzić?

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Poprzez fb zawsze można zrobić grupę na Messengerze i tam rozmawiać.
    Można :) można też zrobić grupe na fb i w niej codzienne wątki :) tak funkcjonuje z dziewczynami z innego wątku i to bardzo wygodne. Prawda jest niestety taka ze na fb nie przejdą wszystkie. A na inne forumy chyba nie ma sensu przechodzić bo tu nas jednak trzymają i sympatie i te nasze wykresiki.
    No zyebal ovf akcje na całego :/

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Beta 136 w szpitalu. Możliwe żeby miejsce badania miało znaczenie? Czy mam się już nie łudzić?
    Jakieś znaczenie to ma ale raczej bym się nie ludzila :(

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ