NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Wasze forum znam już trochę , zawsze tylko czytałam i obserwowałam. Dzisiaj jednak już mnie tak stres zjada że muszę się was zapytać. Mam nadzieję że nie będziecie złe jezeli nie w tym dziale.
Otóż chciałabym się dowiedzieć czy Vitex może przedłużyć cykl? Zawsze miałam regularne ok 25-27 dni. Okres nie spóźnia mi się długo ale nie chcę się nastawiać na coś co potem wiadomo jak nie wychodzi jaki powoduje smutek. Vitexa brałam pierwszy miesiąc do owulacji potem nic. Teraz zamiast okresu nam gęsty śluz.
Wiem że pewnie mi napiszecie zrób test itp. zrobię ale najpierw chciałabym wykluczyć możliwość wydłużenia cyklu. Bo nienawidzę tego rozczarowania
Pozdrawiam was serdecznie! -
-Monika- wrote:Nie wiem czy juz nie zadawalam tego pytania, więc byc może się powtórzę:
Mam opakowanie duphastonu dzisiaj jest 22 dc cykle niby 33 dniowe, wczoraj albo dziś mam/miałam owulację. Czy zażywać za dwa dni na własną odpowiedzialność dzięki czemu faza lutealna mi sie przedłuży czy może dopiero po pozytywnym tescie ciążowym o ile takowy będzie, nie byłam w tym cyklu na żadnym monitoringu.
Monika Ja przez ostatnie 2 mc brałam na własną rękę luteinę. Została mi jeszcze z poprzedniej ciąży. Mój lekarz zawsze przepisywał mi luteinę od 3 dnia po owu przez 10 dni.
Na pewno ten duphaston Ci nie zaszkodzi, a spowoduje ,że w przyszłym cyklu będziesz miała ładniejsze - grubsze endometrium. A jak się okaże ,że jesteś teraz w ciąży to tym bardziej super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 11:07
-
-Monika- wrote:Wiem właśnie, ja też brałam przez 10 dni.
A po tych dwoch trzech dniach przychodził okres.... KURDE!
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Valliere wrote:Hej dziewczyny. Wasze forum znam już trochę , zawsze tylko czytałam i obserwowałam. Dzisiaj jednak już mnie tak stres zjada że muszę się was zapytać. Mam nadzieję że nie będziecie złe jezeli nie w tym dziale.
Otóż chciałabym się dowiedzieć czy Vitex może przedłużyć cykl? Zawsze miałam regularne ok 25-27 dni. Okres nie spóźnia mi się długo ale nie chcę się nastawiać na coś co potem wiadomo jak nie wychodzi jaki powoduje smutek. Vitexa brałam pierwszy miesiąc do owulacji potem nic. Teraz zamiast okresu nam gęsty śluz.
Wiem że pewnie mi napiszecie zrób test itp. zrobię ale najpierw chciałabym wykluczyć możliwość wydłużenia cyklu. Bo nienawidzę tego rozczarowania
Pozdrawiam was serdecznie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 11:09
-
-Monika- wrote:Nigdy nie badałam ;-( wieeem wstyd się przyznać.
Lucia Trojaczki?
Ja bym testowała w dzień przewidywanego okresu
Trojaczki? No nie...ostatnio byłam w ciąży z bliźniakami (późniejsze badania wykazały, że to były 2 dziewczynki). To chyba tak często się nie zdarza?
Termin @ przewiduję na 24.01, czyli za 8 dni, tak jak mówi Hope. Coś czuję, że będę testować kilka dni z rzędu...Malwas, KateHawke lubią tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Trojaczki? No nie...ostatnio byłam w ciąży z bliźniakami (późniejsze badania wykazały, że to były 2 dziewczynki). To chyba tak często się nie zdarza?
Termin @ przewiduję na 24.01, czyli za 8 dni, tak jak mówi Hope. Coś czuję, że będę testować kilka dni z rzędu...Malwas, Izape_91, Lucia88, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Lucia88 wrote:Malwas, ale miałaś przeżycia! Już się boję, co ze mną by się działo, jak ja po zwykłym znieczuleniu u stomatologa mdleję.
Ja już po podglądzie...
Wszystkie 3 pęcherzyki pękły! Z tym, że z lewego zaledwie kilka godzin temu, a z prawego ok. 4-5 dni temu. No i tu pytanie...
Kiedy ja mam niby testować? Od kiedy liczyć?!
Ja dopiero idę podglądać o 13 40
A jak Twoje endo? Ty jesteś na stymulacji??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 11:20
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoli5 wrote:Monika Ja przez ostatnie 2 mc brałam na własną rękę luteinę. Została mi jeszcze z poprzedniej ciąży. Mój lekarz zawsze przepisywał mi luteinę od 3 dnia po owu przez 10 dni.
Na pewno ten duphaston Ci nie zaszkodzi, a spowoduje ,że w przyszłym cyklu będziesz miała ładniejsze - grubsze endometrium. A jak się okaże ,że jesteś teraz w ciąży to tym bardziej super.
Spróbuję gdzieś tam zbadac ten progesteron. 7-8 dpo tak? -
nick nieaktualnyLucia88 wrote:Malwas, ale miałaś przeżycia! Już się boję, co ze mną by się działo, jak ja po zwykłym znieczuleniu u stomatologa mdleję.
Ja już po podglądzie...
Wszystkie 3 pęcherzyki pękły! Z tym, że z lewego zaledwie kilka godzin temu, a z prawego ok. 4-5 dni temu. No i tu pytanie...
Kiedy ja mam niby testować? Od kiedy liczyć?! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nenusia a kiedy termin @? Ja jestem 2dni po a w dniu @ była 1kreska. Już nie umiem się doczekać wyniku bety
-
nick nieaktualny
-
nenusia wrote:Minęły 4 minuty i biel. Po 10 wyrzucam a najlepiej do pieca bo korcic bedzie
-Monika-, nenusia lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Malwas wrote:Ja bym Ci radziła zacząć troszkę wcześniej,wpołowie cyklu, jesli nie możesz się obejść bez duphastonu. Czytałam, że duphaston wcale nie blokuje domniemanej owulacji, tylko ją wspomaga.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:Niestety nie zgodzę się z tą opinią, progesteron naturalny czy syntetyczny przed owulacją powinien być w minimalnej obecności, jego duża podaż przed owulacją ma na 100% niekorzystny wpływ jeśli nie bezpośrednio na samą owulację to na gospodarkę hormonalną po owulacji. Ja odradzam
Nie blokuje jej w małych dawkach tj podajże 10 mg na dzien,
ale zalecane jest branie po owulacji -
-Monika- wrote:Gdybym miała jeszcze jedno opakowanie to z miłą chęcią bym teraz brała tabletetki, ale później prawdopodobnie wyjeżdzam i nie będe miała mozliwości pojscia do lekarza aby mi dupka przypisał (gdyby sie udało).
Spróbuję gdzieś tam zbadac ten progesteron. 7-8 dpo tak?
No dobrze, że mi przypomnialyscie o progesteronie, czytam i czytam i dopiero teraz do mnie dotarło, że ja też muszę go zbadać!
Też 2 razy? Za 2-3 dni i potem za 7-8 licząc od dzisiaj? Ale zaraz...to drugie to mi się pokryje z pierwszą betą!PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra