X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Ja też :)

Ale co się stało? Trzymaj się dzielnie i daj znać, jak po badaniach.

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie z tymi avatarkami że trochę się gubię :-P

Aha! Bociusiu czekam na marcowy wątek, bo to mój urodzinowy, a wg teorii Flo to najbardziej płodnym miesiącem jest miesiąc urodzenia :-) Także wiesz, jutro się zapusuję!

Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nie jącz, też mi się czasami wydaje ze mnie wszyscy olewają ale jest to związane bardziej z moimi babskimi wahaniami nastrojów niż stanem faktycznym ;). Pewnie każdemu się tak wydaje :). Zwyczajnie jak dzieje się nic konkretnego to większość czyta ale tez nic konkretnego nie odpisuje :). Jak wiadomość jest pozytywna to się jeszcze czasami „odczyta” poślubiając ale jak już jest w połowie pozytywna w połowie negatywna to zazwyczaj nikt nie reaguje ;). Pamiętaj ze to tylko literki, nie widać tu Twoich emocji jak o nich jak krowie na rowie nie napiszesz albo zamarkujesz uśmiechem, ja tak czasami robię, o - ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Ale co się stało? Trzymaj się dzielnie i daj znać, jak po badaniach.

Nic nic, avatarek nowy :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

Aha! Bociusiu czekam na marcowy wątek, bo to mój urodzinowy, a wg teorii Flo to najbardziej płodnym miesiącem jest miesiąc urodzenia :-) Także wiesz, jutro się zapusuję!
    Ja tez czekam!

Olik dobrze ze zostajecie! Niech się Wami zajmują ładnie!

Flo ja "marze" o ivf z selekcja zarodków :( marze o tym żeby nie poronic po raz 4 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 22:44

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

to nie teoria to jest fakt !!!!

Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrwa :D napisałam posta i się zastanawiałam kto to napisał :D :D :D

nowa na dzielni, reset, KateKum, Flowwer, KateHawke, lamka, Lunaris, Diamond92, nenusia, summer86, Bocianiątko, Karma88, Meśka, Morusek, Siwulec, ANkaG, Cheresta, Amy333 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ale Wy produkujecie. Dopiero udało mi się nadrobić.

Lamka Gratulacje! To naprawdę dobra nowina.

Olik Jesteś w dobrych rękach. Będzie dobrze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

Ja tam bym chciała, żeby urodziło się wtedy co ja, ten sam znak zodiaku, byłoby tak idealne jak ja hihihi taki żarcik

Czrna 81 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Oswieccie mnie czy usg prenatalne a genetyczne to to samo i kto moze robic oba te usg?

właśnie się zastanawiałam nad tym bo w/g mnie to to samo aż na neta weszłam i sprawdziłam ;)

A robi dr z odpowiednimi uprawnieniami, może zadzwoń do swojej położnej i poleci. Nie wiem z jakiego regiony polski jesteś.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Nic nic, avatarek nowy :)
    Uff...
    Bo Twoje "Ja też" było zaraz pod postem Oliki i myślałam, że Ty też zostajesz w szpitalu.

Olik, teraz już będzie lepiej. Dobrze, że tam jesteś, bo wbrew pozorom odwodnienie to poważna sprawa, nie tylko w ciąży.

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    to nie teoria to jest fakt !!!!

U mnie się sprawdził w 100%

Flowwer lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde usg to badanie prenatalne czyli w łonie matki ;)
    Usg z 12 i 20 tc to usg genetyczne bo ma na celu wychwycenie genetycznych i nie tylko fakapow.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa do genetycznego lekarz musi mieć uprawnienia. W necie jest lista ginow z takowymi :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Anka nie jącz, też mi się czasami wydaje ze mnie wszyscy olewają ale jest to związane bardziej z moimi babskimi wahaniami nastrojów niż stanem faktycznym ;). Pewnie każdemu się tak wydaje :). Zwyczajnie jak dzieje się nic konkretnego to większość czyta ale tez nic konkretnego nie odpisuje :). Jak wiadomość jest pozytywna to się jeszcze czasami „odczyta” poślubiając ale jak już jest w połowie pozytywna w połowie negatywna to zazwyczaj nikt nie reaguje ;). Pamiętaj ze to tylko literki, nie widać tu Twoich emocji jak o nich jak krowie na rowie nie napiszesz albo zamarkujesz uśmiechem, ja tak czasami robię, o - ;)
    Popieram w zupełnosci. Nie da się odpisać na wszystko. Mi też czasem tak się wydaje ale wiem ze2to hormony mną sterują. Jest nas tyle i tyle wątków równocześnie się przewija, że niektóre posty po prostu można przeoczyć. Ja przyznam się że tak mam z postami jak nowe avatarki macie - no masakra jak uczę się waszych profilowych na nowo XD
    Dobranoc w ogóle bo muszę w końcu iść spać. Ciężki dzień w pracy ;)

nowa na dzielni, Czrna 81 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    To teraz już same brzuchy urosną nam ;)
    Mnie cały czas rośnie :D już mam prawie 10kg do przodu od początku starań :D ciąża słoniowa normalnie :D

Czrna 81 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny piszą, nie da się odpisać na wszystko. Dlatego jeśli Ci zależy konkretnie, to najlepiej napisać dosadnie.

Dziewczyny w moim przypadku ta sprawa z płodnością w miesiącu urodzenia by się zgadzała, jakbym brała pod uwagę planowany termin swojego urodzenia (3.01), a urodziłam się 2 tygodnie wcześniej :-D

Może to jest myśl?

Flowwer, reset, Lunaris, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Anka wybacz, ale ja czytam od tygodnia bardzo pobieżnie, mam zaraz sesję, nie olewam, ale nie jestem w stanie odpisać każdemu. Ja też się nie znam na większości tematów plodnosci, nie badałam się jeszcze nigdy na nic więc nie wypowiadam się czasami bo po prostu nie wiem :(
    To witaj w klubie dla mnie to czarna magia czasem co tu dziewczyny pisza:)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja tez czekam!

Flo ja "marze" o ivf z selekcja zarodków :( marze o tym żeby nie poronic po raz 4 :(

Nawet to nie daje gwarancji sukcesu aktualnie Kotwa taką procedurę przechodzi.
    Idź spać to już jesteś senna <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Tak jak dziewczyny piszą, nie da się odpisać na wszystko. Dlatego jeśli Ci zależy konkretnie, to najlepiej napisać dosadnie.

Dziewczyny w moim przypadku ta sprawa z płodnością w miesiącu urodzenia by się zgadzała, jakbym brała pod uwagę planowany termin swojego urodzenia (3.01), a urodziłam się 2 tygodnie wcześniej :-D

Może to jest myśl?
    ....ale by było fajnie- owulację mam jakoś pod koniec stycznia a urodziny na początku lutego :) czy to oznacza że ten cykl jest mój? :D

reset, nowa na dzielni, lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ