NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Jestem jakaś kurwa felerna. Ciekawe czy ktoś się w ogóle zainteresuje, żeby mi zrobić jakieś badania, bo podobno trzeba trzy razy poronić najpierw.
Nie jesteś felerna! W ten sposób każda z nas mogłaby tu myśleć, w końcu jakbyśmy zachodziły i szczęśliwie te ciąże utrzymywały, to OF by nie istniało.
Jeśli obecny ginekolog nie zacznie drążyć tematu, to będzie sygnał , by szukać kogoś innego. Może specjalista od poronień? Może immunolog?
Lamuś, tulę :* Bo żadne słowa Ci dziś nie pomogą
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyLamka tule mocno :*... To jest takie niesprawiedliwe.. Dokładnie rok temu przechodziłam to samo.... Ale tak jak reset pisze znaleźć przyczynę i działać dalej... Ja wprawdzie dalej nie znalazłam przyczyny ale wyrównał tarczycę więc może to to ... Sama w swoje szczęście uwierze dopiero jak zobaczę bijące serduszko... Buziaczki i trzymaj się mocno :*
-
Powiem Wam, że już kiedyś zastanawiałam się, czy warto tak wcześnie testować i betować, bo człowiek zdąży się ucieszyć, a potem nagle ból i łzy. Dawniej kobiety ciążę stwierdzały w 6 tygodniu jak się kapnęły, że coś dawno okresu nie miały...
A z drugiej strony, gdyby człowiek nie sprawdzał bety na tak wczesnym etapie, to mógłby nie wiedzieć, że ma np. za sobą dwie ciąże biochemiczne. A to - w przypadku Lamki, jak i każdej z nas, którą to spotka/ spotkało - wyraźny sygnał, że coś trzeba zbadać, coś włączyć na etapie poowulacyjnym (jakieś heparyny czy coś...nie wiem, nie znam się).
Lameczko, popłacz, pokrzycz i wróć tu w poniedziałek - dziewczyny Ci na pewno powiedzą, co badać :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lamuś tulę Cię z całych sił
Nie jesteś felerna.. i doczekasz się swojego maleństwa, trzeba tylko znaleźć przyczynę. Jak dojdziesz do siebie napisz jakie masz badania porobione do tej pory i będziemy próbowały doradzić co trzeba sprawdzić.
Trzymaj się jako kochana.Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Qrwa no.
Lamciu to nie prawda że po 3 poronieniach lekarze coś robią. Ja poszłam do poradni przyszpitalnej i po 2 gin mi dał skierowanie na całą tarczyce, przeciwciala p/kardiolipinowe i antykoagulant tocznia. Może nie dużo ale coś w kieszeni zostało. I szarpnij się te 330 zł na test dna.
Jest jakiś problem, może z zagniezdzeniem, może z plemnikami, coś musi być na rzeczy. -
Bocianiątko wrote:Jeśli tylko masz możliwość i dasz radę finansowo to zrób je sama... Inaczej będziesz czekać, szarpać się, tracić zdrowie i nerwy... A my wszystkie tu jesteśmy w jakimś sensie felerne ale nie wolno nam tak myśleć!
Lamka bardzo mi przykro. Bocius ma rację, trzeba na wlasna rękę szukac przyczyn. Same wiecie jak mnie moja była gin zbyla, bo natura wie co robi... jak widac naturze trzeba czasem pomóc.
Trzymaj się kochanaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
_Hope_ wrote:Qrwa no.
Lamciu to nie prawda że po 3 poronieniach lekarze coś robią. Ja poszłam do poradni przyszpitalnej i po 2 gin mi dał skierowanie na całą tarczyce, przeciwciala p/kardiolipinowe i antykoagulant tocznia. Może nie dużo ale coś w kieszeni zostało. I szarpnij się te 330 zł na test dna.
Jest jakiś problem, może z zagniezdzeniem, może z plemnikami, coś musi być na rzeczy.
Hope, kochana, udało się im zdiagnozować przyczynę Twoich niepowodzeń? Na podstawie tych badań, co napisałaś powyżej czy coś innego?
Pytam, bo nasi najbliżsi przyjaciele, od lat mają problemy z utrzymaniem ciąży (poronienia w 4, 8, 9, 3 i 15 tygodniu). Po pięciu razach przestali próbować, ale to było kilka lat temu (ostatnie poronienie ponad 8 lat temu) i ostatnio rozmawiałam z nimi na ile się teraz diagnostyka zrobiła powszechniejsza i dostępniejsza (jak choćby badania z testdna.pl) i o ile lekarze więcej wiedzą.
Choć oni się tak boją po tym ostatnim poronieniu w 15 tyg., że na razie nawet nie próbują.
lamka wrote:Jestem jakaś kurwa felerna. Ciekawe czy ktoś się w ogóle zainteresuje, żeby mi zrobić jakieś badania, bo podobno trzeba trzy razy poronić najpierw.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Siwulec wrote:Malwas nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiego filmu - może dostałaś jakąś płytkę żeby nam tu pokazać takie CUDA
życzę Ci, żeby czas szybko mijał do transferu :* :* :*
Dziewczyny czekam na bety ! na którą nastawić budzik ?reset, summer86, Siwulec, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
KateHawke wrote:Malwas dzięki za pamięć jeszcze chwilka i będziesz miała okruszka pod sercem! Trzymam kciuki z całych sił!
A ja już po wizycie. 6 mega dojrzałych jajek i około 6 dojrzewających Endo piękne trójliniowe 13mm. Powiedziałam że mam bolące, zmęczone nogi - dostałam Neoparin na refundację. MP to naprawdę kobieta anioł! A jaka młodziutka Flo nie dziwię się że wszyscy ją tak uwielbiacie
I uwaga, uwaga! Punkcja w poniedziałek o 8:00KateHawke lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Rucola wrote:Lamus przykro mi a napisz prosze cxy badałaś progesteton 7dpo?
Lamka robiła progesteron, wyszedł coś koło 10 i dostała luteinę z tego co pamiętam. -
Cheresta wrote:Izape ty też? Matko zapowiada się jakiś tydzień trzepania na forumStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
summer86 wrote:Lamka robiła progesteron, wyszedł coś koło 10 i dostała luteinę z tego co pamiętam.
Ale to chyba nie był progesteron 7 dpo, bo wtedy Lamka była gdzieś u rodziny za granicą z tego, co pamiętam. Progesteron chyba miała 9 z kawałkiem, od razu wzięła luteinę podjęzykowo, potem nasza Olik ją ratowała jeszcze luteiną przed wizytą u ginekologa.
Izape_91 wrote:No oo, my też, musimy powtórzyć badanie w lepszym laboratorium i może szerzej będzie... Bo w tym pierwszym badaniu nie mieliśmy wszystkich parametrów uwzględniony. No i może test mar zrobimy
Izuś, właśnie miałam pytać, czy u Was pierwsze czy kolejne badanie... A poprzednie było ok? Twój M. coś suplementuje?
Lamka.... Tak mi przykro:( nienawidzę takich wieści na tym forum, ale dziewczyny mają rację. Nie jesteś felerna!!! Niektóre z nas nawet nie zachodzą w ciążę... To dopiero felernosc. Szukaj przyczyny i się jej pozbądź.
Odpocznij, spędź czas z mężem, wyłącz się jak potrzebujesz i zbieraj się do dalszej walki. Kiedyś się uda! Musi! :*Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
reset wrote:Izuś, właśnie miałam pytać, czy u Was pierwsze czy kolejne badanie... A poprzednie było ok? Twój M. coś suplementuje?
Morfologia była na 5%. Ogólnie to dwóch ginekologow - którzy chyba nigdy nie widzieli na oczy takich wyników stwierdziło że są fatalne! Lekarz który róbil badanie powiedział że powinno się udać z takim nasieniem zaciazyc naturalnie. Z kolei na ostatniej wizycie ten już lekarz co robi mi monitoring powiedział że słabo z ruchliwoscia, więc kazał zrobić szerszy zakres badania bo nie było np. Uplynnienia itd. Kilku parametrów. Więc powtórzymy. Emek brał tylko selen z witamina E. No zobaczymy. Te badania niby będą lepsze, wiarygodniejsze, więc zobaczymy. Bo ostatnio jak badalismy, to mi się później przyznał, że wytrzymał 1,5 dnia... A do badania minimum 3 dni. Myślałam że go zabije... Albo skłamał bo płakałam że wyniki są słabe... Nie wiem. Ale mnie wkurzył wtedy nieźle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:32
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%