NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:Hashimoto nie powinno indukować ANA. A nawet jeśli to ma pewno nie w takiej ilości jakie mam... Tak mi powiedział hematolog ostatnio... ale to prawda że czasem aż się boję robić kolejne badania bo co i rusz coś wychodzi...
Izape, będzie dobrze przebadają mamę wzdłuż i wszerz, wdrożą odpowiednie leczenie i ani sie obejrzysz jak mama wróci do domu
Kurcze Ty na prawdę jesteś skarbnica wiedzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 12:04
-
Motylku dawno miałam Ci odpisać ale mój ciazowy mozgowy galaret mi nie pozwolił
Zrób tak żeby Ci było dobrze. Każdy musi znaleźć jakiś sposób żeby cisnac przez te miesiące bez 2 kresek. Jednym jest łatwiej zrobić sobie przerwę. Inne wola iść na bete bez sikania. Ja lubię tu siedzieć, sikac na testy i olewac jakiekolwiek objawy. To mój sposób. Jeśli czujesz ze się za bardzo nakręcać forum to spróbuj bez nas
Ale wg mnie to nic nie daje wszystkie moje przerwy kończyły się podczytywaniem z ukryciaRucola, Nagroda2013, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Kolejna dobra znajoma w ciąży, a ja mam dziś doła że znów się nie uda chciałam wyzbyć się tej "zazdrości " ale nie umiem może jestem złym czlowiekiem, albo za bardzo się zafiksowałam na ciążę
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Motylku dawno miałam Ci odpisać ale mój ciazowy mozgowy galaret mi nie pozwolił
Zrób tak żeby Ci było dobrze. Każdy musi znaleźć jakiś sposób żeby cisnac przez te miesiące bez 2 kresek. Jednym jest łatwiej zrobić sobie przerwę. Inne wola iść na bete bez sikania. Ja lubię tu siedzieć, sikac na testy i olewac jakiekolwiek objawy. To mój sposób. Jeśli czujesz ze się za bardzo nakręcać forum to spróbuj bez nas
Ale wg mnie to nic nie daje wszystkie moje przerwy kończyły się podczytywaniem z ukrycia -
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Boooze! Dziewczyny! Czy Wam też się tak ciągnie ten pierwszy trymestr? 2 tyg i 3 dni ciąży za mną a czuję się jakby to cała wieczność była wyprawka jeszcze nie ogarnieta. Nawet majtek poporodowych nie mam. Kiedy ja to wszystko ogarnę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 12:10
Anaaa90, nenusia, Bocianiątko, Flowwer, Czrna 81, Bajkaaa, Lunaris, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Jezuuu dziewczyny prawie godzinę was nadrabiałam! Ale tego produkujecie wybaczcie że nie poodpowiadam na posty ale jestem zakręcona trochę
Pobrali 5 komórek Doktorek stwierdził, że jak na na mój jajnik po torbieli i endometrioze to ładny wynik. Jutro mam dzwonić czy coś się udało z tego stworzyćBocianiątko, lamka, Flowwer, Cheresta, _Hope_, Anaaa90, Meśka, Luna1993, olik321, Kotowa, nenusia, Yoselyn82, reset, Kargo31, nowa na dzielni, Rucola, Siwulec, Frelcia, Amy333, MaryAnn, Czrna 81, Asiek1214, Emiilka, Pomi, Bajkaaa, Diamond92, Sarna84, Karma88, Lunaris, pawojoszka, Izolda90, blue00, ANkaG, Lena21, E_w_c_i_a, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Jezuuu dziewczyny prawie godzinę was nadrabiałam! Ale tego produkujecie wybaczcie że nie poodpowiadam na posty ale jestem zakręcona trochę
Pobrali 5 komórek Doktorek stwierdził, że jak na na mój jajnik po torbieli i endometrioze to ładny wynik. Jutro mam dzwonić czy coś się udało z tego stworzyćKateHawke lubi tę wiadomość
-
-Monika- wrote:Boszeee fakt nie kupiłam majtek poporodowych w jakim świecie Ty żyjesz, ja już mam spakowaną torbę i czekam na akcję porodową
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
KateHawke ciesze się bardzo! Bardzo!
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateHawke teraz czekamy na efekty sexu na szkiełku i obyś miała takie ładne 4 blastki jak ja ♡♡♡ czyli w piątek się widzimy w Provita ?
KateHawke, Rucola, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Luna - spokojnie, ja i tak teraz mam mało czasu na odpisywanie, w weekend byłam u dwóch koleżanek po materiały, mam 20m2 podłogi w salonie zastawione kartonami z kserówkami! I jeszcze stoją na meblach ksiązki. Kiedy to ogarnąć się pytam?
Frelcia - powinnaś mieć wykaz badań, które wchodzą w Twój pakiet. Może zadzwoń tam i zapytaj, niech Ci wyślą listę. Z reguły działa to tak, że musisz mieć skierowanie od lekarza na badanie (tylko różnie - czasem od lekarza od nich czasem wystarczy od jakiegokolwiek lekarza, ale rzadko jest tak, że możesz sobie sama iść i żądać w ramach pakietu np. bety hcg;)).
Emilka - wysłałam Ci wiadomość prywatną, ale powtórzę tu, gdybyś nie zauważyła. Część materiałów do nauki mam w pdfie, mogę się podzielić
Iza - kciuki za Mamę!
Kate - kciuki Kochana! Byłam myślami rano z Tobą w klinice.
Ja zadzwoniłam do kliniki, rozmawiałam z panią mikrobiolog, która powiedziała, że z tym antybiotykiem to jesteśmy tak na granicy (przerwa od ostatniej dawki to będzie 15 dni) i że abstynencja 75 h jest w miarę ok, ale że mimo wszystko wynik może wyjść ciut gorszy niż rzeczywiście z uwagi na te antybiotyki. Jednak i tak zamierzam iść - jeśli wyjdzie ciut gorzej to może to M. zmotywuje np. do rzucenia palenia, a jeśli wyjdzie ok to będzie znaczyło, że ma siłaczy, którym nawet antybiotyk nie groźny
Hmm, u mnie dziwnie, bo dziś zauważyłam straszną ilość białego śluzu, ale takiego mega rozciągliwego (z 10 cm jak nic...). Cały czas mam w głowie historię Bajki, która mówiła, że też miał być cykl bezowulacyjny, a potem była późna owulacja. Mnie się ciężko nakręcać na to, bo jednak we wtorek pęcherzyk miał 8 mm, ale z drugiej strony: wczoraj były , może akurat jakieś owu się przypałęta, więc być może sobie dla sportu nasikam na coś za kilka dni. Smutno mi bez tego testowania z Wami!
Aha, Frelcia - jakbyś przejeżdżała na Słowację przez Kraków, mogę Ci kask pożyczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 12:33
KateHawke, Izape_91, Emiilka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 15:57
KateHawke lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Flowwer wrote:KateHawke teraz czekamy na efekty sexu na szkiełku i obyś miała takie ładne 4 blastki jak ja ♡♡♡ czyli w piątek się widzimy w Provita ?
Rucola, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Kurczę tak czytam o tej prolaktynie i faktycznie to może być to. Tym bardziej że jest sprzężona z TSH, które w pierwszej fazie miałam za wysokie. Zachodze w głowę czemu lekarz tak szybko zostawił ten temat. Muszę koniecznie z nim porozmawiać o tym w piątek.
Wpadłam też na to, że jak będę u reumatolog mojej w lutym to poproszę ją o skierowanie na dokładniejsze badania. Dobrze żyje z tą babką i po prostu spytam czy da mi na te wszystkie badania które Flowwer podpowiadała kilka dni temu i bociek dziś. Może się uda zaoszczędzić trochę kasy i w marcu ruszymy pełną parą bo szczerze mówiąc nie liczę na to że teraz jest szansa się udaćFlowwer lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Jezuuu dziewczyny prawie godzinę was nadrabiałam! Ale tego produkujecie wybaczcie że nie poodpowiadam na posty ale jestem zakręcona trochę
Pobrali 5 komórek Doktorek stwierdził, że jak na na mój jajnik po torbieli i endometrioze to ładny wynik. Jutro mam dzwonić czy coś się udało z tego stworzyć
Bosko! Teraz mega trzymam kciuki!KateHawke lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
-Monika- wrote:Dziewczyny jestem 7 dpo i normalnie ten kaszel mnie zamęczy, czasem nawet oddechu nie moge zlapać, czy przynajmniej moge wziąć polopiryne s na wypocenie?
Reset trzymam kciuki żebyś powtórzyła historię Bajeczkireset, -Monika- lubią tę wiadomość