X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Monia cudownie :) gratulacje ❤

    Frelciu kiedy idziesz na pierwszy trening ??? Czekam na relacje ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Dziewczyny,dostałam zawału przez Was...
    Porównałam test Moniki z fotkami, które cyknęłam rano swojemu testowi i u siebie widzę wyraźniej...
    Pokazuj!!!!
    Dziewczyny będę się cieszyła jak będzie w macicy, a potem jak już będzie.
    Proszę tylko aby było w macicy o ile coś jest. :-(
    Teraz pytanie czy brac duphaston?
    Nie mam jak zrobić proga i bety, pochorowaliśmy się a jutro mam do roboty. Do 17

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Frelciu kiedy idziesz na pierwszy trening ??? Czekam na relacje ;)

    Jutro idę na zumbe:)

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9734 11931

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:
    O dziekuję za podpowiedzi...
    Co do mojego jajowodu podczas laparo próbowali udrażniać, ale się nie udało... także już go odpuściłam.

    Krzywej tez nie miałam robionej, ale od ponad pół roku byłam na Metformaxie... czyli tak naprawdę gin obstawiła mnie lekami zewsząd...
    Co do immunologii, to zastanawiam się czy jest sens się badać, skoro przy zażywaniu sterydów nie było ciąży? Czy tak naprawdę potem i tak rozwiązaniem nie jest właśnie Encorton czy inny steryd?

    Wszelkie hormony LH, FSH, prolaktyna, testosteron miałam robione i było ok...
    AMH mam 1,7 więc raczej słabo... ale miesiączki regularne, więc może jeszcze na te 15 lat starczy ;)

    Natomiast fakt, że raczej mało choruję... zastanawiam się czy tu nie ma rzeczywiście jakiejś przyczyny... :/

    Achia - może u Ciebie jajowody się skurczyły odruchowo w wyniku stresu, na pewno warto powrórzyć, ale mocowanie apartu też pewnie ma wpływ i Twoja budowa w środku. Bo u mnie to też właśnie było dziwne, że mimo aparatu Schulza na szyjce coś tam jednak wypływalo...
    Ile brałaś tego encortonu? Może by pójść z stronę tromfofilii i krzepliwości ew zespołu antyfosfolipuidowego z diagnostyką? albo subpopualcje i komórki NK...

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4111 3409

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooooooonia aaaaaaaaaaaa :D cudownie! <3 jutro betka? :D

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cudownieeeee ! :)

    -Monika- lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Jutro idę na zumbe:)

    Super ;) liczę że dasz znać jak było, zumba to mocne treningi ale niektórych ruchów nie potrafię się nauczyć hehe
    Trzymam kciuki za Ciebie ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Mooooooonia aaaaaaaaaaaa :D cudownie! <3 jutro betka? :D
    Nie robie, nie mam jak. Przy testach dostaję zawału a co mówić przy becie. Podjadę i kupię jeszcze ze dwa bobotesty.

    Dziewczyny UWIELBIAM WAS w tym momencie milion myśli, a pierwsza czy zagnieździ się w macicy o nic więcej nie proszę, drugiej laparotomii nie przeżyję.

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaaa super;-) ale się cieszę;-D

    -Monika- lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9734 11931

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:
    Dziewczyny na jutro zapisałam się do gina (pakiet LUX MED) bo dowiedziałam się że w moim pakiecie robią monitoring cyklu ale tylko jak gin da zlecenie więc trzymajcie kciuki żeby dał zlecenie :)

    oraz podpowiedzcie mi proszę co trzeba mu powiedzieć? o co zapytać? jutro lecę też do endokrynologa (też pakiet LUX MED) więc poproszę o podpowiedzi o co pytać, jakich skierowań żądać... do tej pory z własnej kieszeni miałam robione podstawową morfologię, cholesterol mocz itp oraz TSH wg badań mam obniżoną odporność oraz Hashimoto i TSH (w sierpniu 8 teraz po 3 miesiącach na euthyroxie 5,5) prolaktyna w przedostatnim dniu cyklu 1203 przy normie 102-496)

    chcę zapytać i endo i gina o inofem, podwyższenie dawki euthyroxu lub zmianę leku? - co myślicie?

    i podpowiedzcie proszę jakie badania powinnam i kiedy oraz o co cisnąć lekarzy? zaznaczam że w listopadzie kończę 35 lat.... mój mąż we wrześniu 44 a staramy się już 16 cykli i dupa blada....
    wywalcz podstawowe badania hormonów i krzywą cukrowo-insulinową (za insulinę na bank będziesz musiała dopłacić). Koniecznie TSH fT3 i fT4. Obawiam się że na tym koniec :( LM umywa ręce od leczenia nieplodnosci a Wasz przypadek kwalifikuje się do specjalisty... a co więcej badać to zajrzyj do listy Hope i poszukaj dobrego gina (tylko raczej nie w LM niestety...). Ale za to dla pacjentów LuxMed Invicta ma darmową pierwszą wizytę i duże zniżki na badania (nawet 50%!)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 15:44

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Słonecznik Ekspertka
    Postów: 163 114

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia leć na betę! Ale się cieszę :D

    Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

    11 CS

    LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Słonecznik Ekspertka
    Postów: 163 114

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny UWIELBIAM WAS w tym momencie milion myśli, a pierwsza czy zagnieździ się w macicy o nic więcej nie proszę, drugiej laparotomii nie przeżyję.
    Nie zamartwiaj się tym, pozytywne myślenie to połowa sukcesu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 15:42

    Anaaa90 lubi tę wiadomość

    Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

    11 CS

    LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/674eff61a534.jpg

    Amy333, gilmoregirl, KateHawke, staraczka1111, Cheresta, Emiilka, Anna Stesia, ANkaG, Barbarka1984, blue00, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ee49d13f69.jpg

    olik321, gilmoregirl, Rub45, Emiilka, Anna Stesia, Czrna 81, ANkaG, Barbarka1984, blue00, Izolda90 lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ee49d13f69.jpg
    Lucia przecież to ewidentny bladzioch:-)
    Fantastycznie leć na bete:-)


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu!!!! YES, YES ,YES !!! :)


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a26f3468f470.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c4bbd462dcf.jpg


    Nie wiem, na którym widać najlepiej. Na żywo widzę pod kątem z prawej strony.

    Słonecznik, Morusek, Meśka, KateHawke, Emiilka, Anna Stesia, Czrna 81, ANkaG, blue00 lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ee49d13f69.jpg
    Widzę bladziocha:)

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4111 3409

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia bladzioch jak nic! :)

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
  • Słonecznik Ekspertka
    Postów: 163 114

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia ja widze bladziocha !! Ależ emocje dzisiaj :D

    Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

    11 CS

    LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ