Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Co myslicie o tym tescie ciazowym
    Test ciążowy PINK ECO
    Bo tych waszych bobo testow w internetowej aptece nie ma :-(

jakby były dobre to bym sobie pare zamówiła na przyszły cykl

Rub, są bobo testy!
    https://www.nowafarmacja.pl/test-ciazowy-bobo-test-plytkowy?utm_medium=ceneo

Rub45 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Amb, mnie castagnus chyba niewiele pomógł, a tego coś mi porobił z cyklami. Poza tym Nika mi kiedyś powiedziała, że niepokalanek ma działanie wczesnoporonne, więc należy brać go do owulacji...Sprawdźcie to sobie dziewczyny :*
    Castagnus dobrze normuje prolaktynę przed staraniami, w trakcie ponoć lepiej nie brać albo brać do owu.

Resecik też czytałam o wczesnoporonnym działaniu i przekopałam prawie cały net w poszukiwaniu info. Ostatecznie dowiedziałam się że powinno sie brać przez 3 miesiące ciągiem i od razu odstawic po wykryciu ciązy. Dlatego ważne jest aby jak najwcześniej sikać :D Branie do owu i odstawianie podobno może zaburzyć cykle. Generalnie polecają 3 miesiace ciągiem i miesiąc przerwy. Odpukac ja po niepokalanku mam już 2 cykl jak w zegarku 29 dni, a wcześniej było różnie. :D
    Ja polecam ten se swansona bez żadnych ulepszaczy :)

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Rub, są bobo testy!
    https://www.nowafarmacja.pl/test-ciazowy-bobo-test-plytkowy?utm_medium=ceneo

a do UK mi wysla? zaraz sprawdzę ale najpierw musze po córke pójść do szkoły dzieki sprawdzę sobie

• reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    a do UK mi wysla? zaraz sprawdzę ale najpierw musze po córke pójść do szkoły dzieki sprawdzę sobie

Tego to nie wiem, ale jakbyś się z nimi może na priv dogadała i ewentualnie im dopłaciła?
    Jak nie, to daj znać, jakoś my Ci wyślemy z Polski (przesyłka pocztą polską o nazwie global express to chyba 35 zł a idzie do 5 dni- to za paczkę do 1 kg, ale na 1 kg to testów wejdzie, że ho ho).

Rub45 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Tego to nie wiem, ale jakbyś się z nimi może na priv dogadała i ewentualnie im dopłaciła?
    Jak nie, to daj znać, jakoś my Ci wyślemy z Polski (przesyłka pocztą polską o nazwie global express to chyba 35 zł a idzie do 5 dni- to za paczkę do 1 kg, ale na 1 kg to testów wejdzie, że ho ho).
    Dziękuję właśnie po młodą idę wrócę to przgrzebe net jeszcze raz czyli te PINK sobie na 100% darować?

• amb83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iskierka super że Ci się udało z Euthyroxem!

reset dzięki za podpowiedź z tym wczesnoporonnym brrrr no i teraz nie wiem .... zrobie risercz w wweekend :) end i gin twierdzą że w tym cyklu na owu mogę nie liczyć.... więc chyba go pobiorę i będę poprostu lać na testy.... i owu i ciążowe mimo, że lekarze twierdzą że nie ma po co :)

Bocianiątko dzięki za podpowiedź z tymi badaniami.... zapytam w lux med zanim pójdę się kuć...

a tak z ciekawości czy Wy też macie zeszyty z badaniami czy to ja nadgorliwa jestem? bo kupiłam sobie zeszyt szkolny i na kartkę po lewej przyklejam badania a na kartce po prawej piszę datę i np że były badania i przepisuję to co mi wyszło źle żeby było dużymi literami :) no i po prawej też zapisuję sobie datę wizyty nazwisko lekarza i zalecenia

może to nadgorliwość ale w kopertach z drukami badań można się pogubić.... a w kalendarzu nie jest tak jasno bo w sumie nie robi się badań i nie ma wizyt dzień w dzień więc jeśli miałabym do tego używać kalendarza to musiałabym kombinować z zakładkami czy coś.... nie wiem wypowiedzcie się jak panujecie nad badaniami, zabiegami, procedurami, lekami, dawkami itp :)

bedę wdzięczna za pomysły :)

MOJE lubi tę wiadomość

34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    kurcze powaznie te najlepsze mi nigdy nie wychodziły te
    Ja je odkryłam jakiś czas temu i u mnie działają :) poleciła je minn Monice i u niej też działają :) chyba Izape ich też używa? I ANkaG.

Rub45 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja je odkryłam jakiś czas temu i u mnie działają :) poleciła je minn Monice i u niej też działają :) chyba Izape ich też używa? I ANkaG.
    Ja też i jako pierwsze pokazały mi wyraźny pozytyw w owulację

ANkaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, bardzo się cięszę jutro bedzie dzień pozytywnych wiadomości. Będziesz mamusią! <3 <3 <3

Flower też obstawiałamchłopaczka a tu zonk! :D Bardzo się cieszę żę wszystko jest dobrze.

Bociek <3 <3 Cudownie!

Teraz ptanie co jest dobre na duszący suchy kaszel, bo zaraz płuca wykaszle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:20

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja też uzywałam i są świetnie z czystym sumieniem polecam :-) a nawet lepsze niż różowe !

Rub45 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:

bedę wdzięczna za pomysły :)

Ja wpinam wszystko chronologicznie do takiego skoroszytu:
    https://papierowo.pl/bnx042kgrupa-skoroszyt-plastikowy-wpinany-bantex-evo-a4-pp?px=GMCBNX042KGRUPA&gclid=Cj0KCQiAwKvTBRC2ARIsAL0Dgk1SjyHuR1pHlUwV9i1VN2vJh4U4KW9crdhuU_fFk7e0UQDqjdxu12caAv6eEALw_wcB

Dodatkowo zaznaczam coś przekładkami, kolorowymi kartkami itp.
    Na pierwszej stronie mam zrobiony przez siebie wydruk z takim mimo kalendarzem, gdzie wpisuję, co mam zbadać w najbliższym czasie, jakie wizyty mam umówione itp.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    https://papierowo.pl/bnx042kgrupa-skoroszyt-plastikowy-wpinany-bantex-evo-a4-pp?px=GMCBNX042KGRUPA&gclid=Cj0KCQiAwKvTBRC2ARIsAL0Dgk1SjyHuR1pHlUwV9i1VN2vJh4U4KW9crdhuU_fFk7e0UQDqjdxu12caAv6eEALw_wcB

Na pierwszej stronie mam zrobiony przez siebie wydruk z takim mimo kalendarzem, gdzie wpisuję, co mam zbadać w najbliższym czasie, jakie wizyty mam umówione itp.
    Zorganizowana dziewczyna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dwa bobotesty, ale sikać dzisiaj nie będę już wystarczy...

Ma ktoś duphaston na zbyciu? Odkupiłabym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:39

• Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniem :)
    Flo gratulacje :)
    Ja też zamówiłam te testy ovu, we wtorek pewnie będą. A na ciążowe tez jeszcze w tym miesiącu nasikam a co :D
    Dzisiaj nikt nie testuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:44

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Reset super pomysł.
    Dziewczyny normalnie czytacie mi w myślach. Miałam w poniedziałek brać się za porządki papierów i kminiłam jak ogarnąc wyniki badań itp
    Wielkie dzięki :)

A w temacie niepokalanka to dodam, że znam 2 dziewczyny które brały właśnie niepokalanek ze swansona przez 3 miesiące i w miesiącu po odstawieniu udało się. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny niech któraś jeszcze wysoka dwie kreski, bo mam taki koszmarny humor. :-(((((

• Iskierka21 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Kate, bardzo się cięszę jutro bedzie dzień pozytywnych wiadomości. Będziesz mamusią! <3 <3 <3

Flower też obstawiałamchłopaczka a tu zonk! :D Bardzo się cieszę żę wszystko jest dobrze.

Bociek <3 <3 Cudownie!

Teraz ptanie co jest dobre na duszący suchy kaszel, bo zaraz płuca wykaszle.

Monika może syrop z prawoślazu albo babki?? Tylko nie pamiętam który na jaki kaszel brałam ale mi pomogło. W aptece na pewno będa wiedzieć :)

-Monika- lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dziewczyny, właśnie dzwonili...

Transfer jutro o 11:30. Nie wiem ile zarodków zostało bo to tylko embriolog wie i jutro mi powie. I wiecie kto poprowadzi transfer? <3 <3 <3 Dr Paliga <3 <3 <3 :D
    Kochana cudownie!!! Cały czas mocno ściskam kciuki za Ciebie i Maluszka który jutro u Ciebie zamieszka :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Właśnie dziewczyny niech któraś jeszcze wysoka dwie kreski, bo mam taki koszmarny humor. :-(((((
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f8e6a97b0d4.jpg

Lucia88, Flowwer, Yoselyn82, Anaaa90, Lunaris, lamka, Cheresta, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• amb83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka ja bym chętnie wysikała :) ale ani czas ani zdrowie do tego... nawet na owu za wcześnie bo 7dc. Ten humor koszmarny to z jakiegoś powodu czy tak bez... na zły humor tak bez powodu polecam czekoladę, drinusia lub winko i przytulenie męża ( czasem w zastępstwie męża pies też się nada :) jak pogłaszczesz i poprzytulasz to odrazu i humor idzie w górę :) )

na zły humor z powodu czegoś na co nie ma wpływu oprócz powyższych rad u mnie sprawdza się jeszcze odmóżdżający film, książka lub śmieszne zwierzaki na youtube :)

na zły humor spowodowany czymś na co masz wpływ zwykle pomaga tylko działanie lub ułożenie planu działania :)

i lamka nie załamuj się! wszystkie łapiemy dołki i gorsze dni ale po to tu jesteśmy żeby wiedzieć że mamy wsparcie, dobre słowo, dobrą radę a czasem i kopa do działania :)

Iskierka21, lamka, MaryAnn lubią tę wiadomość

34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ