NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Rub45 wrote:Co myslicie o tym tescie ciazowym
Test ciążowy PINK ECO
Bo tych waszych bobo testow w internetowej aptece nie ma
jakby były dobre to bym sobie pare zamówiła na przyszły cykl
Rub, są bobo testy!
https://www.nowafarmacja.pl/test-ciazowy-bobo-test-plytkowy?utm_medium=ceneoRub45 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Amb, mnie castagnus chyba niewiele pomógł, a tego coś mi porobił z cyklami. Poza tym Nika mi kiedyś powiedziała, że niepokalanek ma działanie wczesnoporonne, więc należy brać go do owulacji...Sprawdźcie to sobie dziewczyny :*
Castagnus dobrze normuje prolaktynę przed staraniami, w trakcie ponoć lepiej nie brać albo brać do owu.
Resecik też czytałam o wczesnoporonnym działaniu i przekopałam prawie cały net w poszukiwaniu info. Ostatecznie dowiedziałam się że powinno sie brać przez 3 miesiące ciągiem i od razu odstawic po wykryciu ciązy. Dlatego ważne jest aby jak najwcześniej sikać Branie do owu i odstawianie podobno może zaburzyć cykle. Generalnie polecają 3 miesiace ciągiem i miesiąc przerwy. Odpukac ja po niepokalanku mam już 2 cykl jak w zegarku 29 dni, a wcześniej było różnie.
Ja polecam ten se swansona bez żadnych ulepszaczy -
Rub45 wrote:a do UK mi wysla? zaraz sprawdzę ale najpierw musze po córke pójść do szkoły dzieki sprawdzę sobie
Tego to nie wiem, ale jakbyś się z nimi może na priv dogadała i ewentualnie im dopłaciła?
Jak nie, to daj znać, jakoś my Ci wyślemy z Polski (przesyłka pocztą polską o nazwie global express to chyba 35 zł a idzie do 5 dni- to za paczkę do 1 kg, ale na 1 kg to testów wejdzie, że ho ho).Rub45 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Tego to nie wiem, ale jakbyś się z nimi może na priv dogadała i ewentualnie im dopłaciła?
Jak nie, to daj znać, jakoś my Ci wyślemy z Polski (przesyłka pocztą polską o nazwie global express to chyba 35 zł a idzie do 5 dni- to za paczkę do 1 kg, ale na 1 kg to testów wejdzie, że ho ho). -
iskierka super że Ci się udało z Euthyroxem!
reset dzięki za podpowiedź z tym wczesnoporonnym brrrr no i teraz nie wiem .... zrobie risercz w wweekend end i gin twierdzą że w tym cyklu na owu mogę nie liczyć.... więc chyba go pobiorę i będę poprostu lać na testy.... i owu i ciążowe mimo, że lekarze twierdzą że nie ma po co
Bocianiątko dzięki za podpowiedź z tymi badaniami.... zapytam w lux med zanim pójdę się kuć...
a tak z ciekawości czy Wy też macie zeszyty z badaniami czy to ja nadgorliwa jestem? bo kupiłam sobie zeszyt szkolny i na kartkę po lewej przyklejam badania a na kartce po prawej piszę datę i np że były badania i przepisuję to co mi wyszło źle żeby było dużymi literami no i po prawej też zapisuję sobie datę wizyty nazwisko lekarza i zalecenia
może to nadgorliwość ale w kopertach z drukami badań można się pogubić.... a w kalendarzu nie jest tak jasno bo w sumie nie robi się badań i nie ma wizyt dzień w dzień więc jeśli miałabym do tego używać kalendarza to musiałabym kombinować z zakładkami czy coś.... nie wiem wypowiedzcie się jak panujecie nad badaniami, zabiegami, procedurami, lekami, dawkami itp
bedę wdzięczna za pomysłyMOJE lubi tę wiadomość
34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań -
Rub45 wrote:kurcze powaznie te najlepsze mi nigdy nie wychodziły te
Rub45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKate, bardzo się cięszę jutro bedzie dzień pozytywnych wiadomości. Będziesz mamusią!
Flower też obstawiałamchłopaczka a tu zonk! Bardzo się cieszę żę wszystko jest dobrze.
Bociek Cudownie!
Teraz ptanie co jest dobre na duszący suchy kaszel, bo zaraz płuca wykaszle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:20
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Ja je odkryłam jakiś czas temu i u mnie działają poleciła je minn Monice i u niej też działają chyba Izape ich też używa? I ANkaG.
Rub45 lubi tę wiadomość
-
amb83 wrote:
bedę wdzięczna za pomysły
Ja wpinam wszystko chronologicznie do takiego skoroszytu:
https://papierowo.pl/bnx042kgrupa-skoroszyt-plastikowy-wpinany-bantex-evo-a4-pp?px=GMCBNX042KGRUPA&gclid=Cj0KCQiAwKvTBRC2ARIsAL0Dgk1SjyHuR1pHlUwV9i1VN2vJh4U4KW9crdhuU_fFk7e0UQDqjdxu12caAv6eEALw_wcB
Dodatkowo zaznaczam coś przekładkami, kolorowymi kartkami itp.
Na pierwszej stronie mam zrobiony przez siebie wydruk z takim mimo kalendarzem, gdzie wpisuję, co mam zbadać w najbliższym czasie, jakie wizyty mam umówione itp.
nick nieaktualnyreset wrote:Ja wpinam wszystko chronologicznie do takiego skoroszytu:
https://papierowo.pl/bnx042kgrupa-skoroszyt-plastikowy-wpinany-bantex-evo-a4-pp?px=GMCBNX042KGRUPA&gclid=Cj0KCQiAwKvTBRC2ARIsAL0Dgk1SjyHuR1pHlUwV9i1VN2vJh4U4KW9crdhuU_fFk7e0UQDqjdxu12caAv6eEALw_wcB
Na pierwszej stronie mam zrobiony przez siebie wydruk z takim mimo kalendarzem, gdzie wpisuję, co mam zbadać w najbliższym czasie, jakie wizyty mam umówione itp. -
nick nieaktualny
-
Witam się popołudniem
Flo gratulacje
Ja też zamówiłam te testy ovu, we wtorek pewnie będą. A na ciążowe tez jeszcze w tym miesiącu nasikam a co
Dzisiaj nikt nie testuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 16:44
Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
reset wrote:Ja wpinam wszystko chronologicznie do takiego skoroszytu:
Na pierwszej stronie mam zrobiony przez siebie wydruk z takim mimo kalendarzem, gdzie wpisuję, co mam zbadać w najbliższym czasie, jakie wizyty mam umówione itp.
Reset super pomysł.
Dziewczyny normalnie czytacie mi w myślach. Miałam w poniedziałek brać się za porządki papierów i kminiłam jak ogarnąc wyniki badań itp
Wielkie dzięki
A w temacie niepokalanka to dodam, że znam 2 dziewczyny które brały właśnie niepokalanek ze swansona przez 3 miesiące i w miesiącu po odstawieniu udało się. -
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Kate, bardzo się cięszę jutro bedzie dzień pozytywnych wiadomości. Będziesz mamusią!
Flower też obstawiałamchłopaczka a tu zonk! Bardzo się cieszę żę wszystko jest dobrze.
Bociek Cudownie!
Teraz ptanie co jest dobre na duszący suchy kaszel, bo zaraz płuca wykaszle.
Monika może syrop z prawoślazu albo babki?? Tylko nie pamiętam który na jaki kaszel brałam ale mi pomogło. W aptece na pewno będa wiedzieć-Monika- lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Dziewczyny, właśnie dzwonili...
Transfer jutro o 11:30. Nie wiem ile zarodków zostało bo to tylko embriolog wie i jutro mi powie. I wiecie kto poprowadzi transfer? Dr Paliga#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnylamka wrote:Właśnie dziewczyny niech któraś jeszcze wysoka dwie kreski, bo mam taki koszmarny humor. ((((
Lucia88, Flowwer, Yoselyn82, Anaaa90, Lunaris, lamka, Cheresta, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
lamka ja bym chętnie wysikała ale ani czas ani zdrowie do tego... nawet na owu za wcześnie bo 7dc. Ten humor koszmarny to z jakiegoś powodu czy tak bez... na zły humor tak bez powodu polecam czekoladę, drinusia lub winko i przytulenie męża ( czasem w zastępstwie męża pies też się nada jak pogłaszczesz i poprzytulasz to odrazu i humor idzie w górę )
na zły humor z powodu czegoś na co nie ma wpływu oprócz powyższych rad u mnie sprawdza się jeszcze odmóżdżający film, książka lub śmieszne zwierzaki na youtube
na zły humor spowodowany czymś na co masz wpływ zwykle pomaga tylko działanie lub ułożenie planu działania
i lamka nie załamuj się! wszystkie łapiemy dołki i gorsze dni ale po to tu jesteśmy żeby wiedzieć że mamy wsparcie, dobre słowo, dobrą radę a czasem i kopa do działania
Iskierka21, lamka, MaryAnn lubią tę wiadomość
34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
25 miesięcy starań