Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkoooooooo co z Twoja piękna betą? :-)

    Emiilka lubi tę wiadomość

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Luna Gratuluję pięknej bety i cudownej kreseczki <3 po wyschnięciu jak Tobie teścik wyszedł? Mi się nie chce wierzyć że przy becie 10 wychodziły takie testy..

    Monia już od wczoraj twierdze (nie tylko ja) że Twoja krecha wczorajsza to nie beta 7 !!!!
    Dzisiaj na spokojnie sobie pomyśl - ktoś wrzucił test z ledwo widoczna krecha i beta była jakoś Ok 7
    @ rozumiem jeszcze nie masz ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Monia już od wczoraj twierdze (nie tylko ja) że Twoja krecha wczorajsza to nie beta 7 !!!!
    Dzisiaj na spokojnie sobie pomyśl - ktoś wrzucił test z ledwo widoczna krecha i beta była jakoś Ok 7
    @ rozumiem jeszcze nie masz ?
    Dokładnie, dla mnie kreski Moni były dużo wyrazniejsze niż moja. Może spróbuj zawalczyć o tą ciążę.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Monia już od wczoraj twierdze (nie tylko ja) że Twoja krecha wczorajsza to nie beta 7 !!!!
    Dzisiaj na spokojnie sobie pomyśl - ktoś wrzucił test z ledwo widoczna krecha i beta była jakoś Ok 7
    @ rozumiem jeszcze nie masz ?
    Nie mam ale temperatura mi spada więc do piątku powinnam dostać okres.

    Iza, jak widzisz moje ciało czeka na Ciebie <3 jakkolwiek to brzmi, ponieważ nie umie utrzymać "Normalnej ciąży" (będziemy razem przeżywały ciążę i rodziły w tym samym miesiącu).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:48

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już śluz z domieszką krwi także od jutra zaczynam nowy cykl, ale z lutego mozna mnie juz wypisać :-(

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Jest już śluz z domieszką krwi także od jutra zaczynam nowy cykl, ale z lutego mozna mnie juz wypisać :-(
    :-( :-( :-(

    Czarna81
    22 cs.
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. zobaczył wyniki, przyjął je średnio dzielnie. Zakomunikowałam, że musi rzucić palenie od razu, nie skomentował tego, ale myślę, że weźmie sobie do serca. Muszę mu dać chwilę albo i kilka dni, bo jednak przeżywa obecnie zmianę pracy od jutra i chyba za dużo na raz mu się zwala na głowę.
    Poza tym wcale nie mamy pewności, czy u mnie stymulacja Clo zadziała, w perspektywie kwietniowej mamy HSG, więc kilka dni bez wizyty u androloga nic nie zmieni (a poza tym w nowej pracy będzie miał pakiet medyczny, więc liczę, że od razu zrobi tam hormony plus jakieś inne badania, bo u lekarza nie był 15 lat!- za wyjątkiem pobytu na sorze z uszkodzoną nogą...). Fertilman już łyknął, ba- nawet herbatkę ziołową na cholesterol pije :D (nie wiem, czy w nią wierzę, ale on generalnie za mało pije w ciągu dnia i jeśli cokolwiek pija to jest kawa w ilości 8 kubków dziennie... nawet do snu sobie stawia przy łóżku kawę. A tak to wypije coś w herbacie ziołowej, może mu jeszcze powiem, że na aglutynację duuuużo wody musi pić :P)

    Jezu, nasze dziecko będzie miało potem najzdrowszego ojca w powiecie :D

    amb83, Emiilka, nenusia lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    :-( :-( :-(
    Nie smuć się już jest mi lepiej :-) Powoli wracam do żywych.

    Zauważyłam że jak mam bolesne owulację to dupa z ciąży, a już drugi raz zaszłam jak tych bóli nie odczuwałam, zastanawiające...

    Zazwyczaj mam tak co drugi cykl, więc pewnie dopero w kwietniowym testowaniu coś wyjdzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:02

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    M. zobaczył wyniki, przyjął je średnio dzielnie. Zakomunikowałam, że musi rzucić palenie od razu, nie skomentował tego, ale myślę, że weźmie sobie do serca. Muszę mu dać chwilę albo i kilka dni, bo jednak przeżywa obecnie zmianę pracy od jutra i chyba za dużo na raz mu się zwala na głowę.
    Poza tym wcale nie mamy pewności, czy u mnie stymulacja Clo zadziała, w perspektywie kwietniowej mamy HSG, więc kilka dni bez wizyty u androloga nic nie zmieni (a poza tym w nowej pracy będzie miał pakiet medyczny, więc liczę, że od razu zrobi tam hormony plus jakieś inne badania, bo u lekarza nie był 15 lat!- za wyjątkiem pobytu na sorze z uszkodzoną nogą...). Fertilman już łyknął, ba- nawet herbatkę ziołową na cholesterol pije :D (nie wiem, czy w nią wierzę, ale on generalnie za mało pije w ciągu dnia i jeśli cokolwiek pija to jest kawa w ilości 8 kubków dziennie... nawet do snu sobie stawia przy łóżku kawę. A tak to wypije coś w herbacie ziołowej, może mu jeszcze powiem, że na aglutynację duuuużo wody musi pić :P)

    Jezu, nasze dziecko będzie miało potem najzdrowszego ojca w powiecie :D
    I strasznie Kochających rodziców!!! :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset niech przyszly Tata dba o siebie i dla dziecka, i dla Ciebie :)

    Monia przykro mi kochana :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dokładnie, dla mnie kreski Moni były dużo wyrazniejsze niż moja. Może spróbuj zawalczyć o tą ciążę.
    Przy spadającej becie, już raczej nie da się zawalczyć o ciąże. Tak mi się przynajmniej wydaję, tym bardziej że już nitki krwi się pojawiły.
    Trudno, jeśli miałoby się urodzić chore, wolę tą opcję. Tak sobie to tłumacze.

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki za kolejny cykl z tą właściwą owu <3

    Ja zaczęłam schizowac... z tym zastrzykiem... boję się,nie wiem jak, to dopiero jutro A ja się tak denerwuje że serce mi wyskoczy

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi gdzie jestes ?

    Troche mi przeszło ale wiary to ja juz nie mam w to ze sie uda i powiedzialam to pani dr.
    Wypytalam ją o IUI i opowiedziala mi o tym i ze niby w naszym przypadku bylby tego sens. Ale kurczaki troche to wszystko w ciul drogie i szansa ze odpali za 1 razem malutkie...

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2649 2517

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka niestety IUI daje tylko 10% szans. Ja tez się napalialam, że się uda, a niestety po dwóch podejściach opuściłam.

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1933 2158

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Monika trzymam kciuki za kolejny cykl z tą właściwą owu <3

    Ja zaczęłam schizowac... z tym zastrzykiem... boję się,nie wiem jak, to dopiero jutro A ja się tak denerwuje że serce mi wyskoczy
    Kargo nie panikuj. Ja za każdym razem się denerwuje przed zastrzykiem ale najlepiej się nie rozczulać, tylko zebrać fałdkę na brzuchu i odważnie wbić igłę pod lekkim ukosem. Jak za pierwszym razem dałam prosto to był siniak. Powodzenia :)
    Monia to jesteśmy na tym samym etapie. Ten cykl odpuszczam w lutym raczej nie testuje chyba że jakimś cudem mocno by mi się @ spóźniała. Za to mocno wierzę że w marcu będzie lepiej. Trzymaj się ;)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Izape nie jesteś naiwna, dla mnie teraz dopiero zaczyna się stres o utrzymanie tej ciąży. Nie zdążyłam jeszcze nadrobić ż dzisiaj, ie wiem czy pisałaś, jaki masz teraz plan?
    Miałam wyrzuty sumienia, że ja się chwalę, a komuś może być przez to przykro :( ale jesteście dla mnie jak przyjaciółki . Ja wierzę ż całego serca, że zobaczysz te cholerne dwie kreski :*
    Za tydzień w piątek mamy pierwsza wizytę w klinice więc teraz zaczynam robić badania jak najwięcej i najszybciej żeby dojść do czegoś konkretnego, mam nadzieję że dobry lekarz mnie dobrze poprowadzi :) mimo że to 1 dzień @ tojakos widzę światełko w tunelu, że wreszcie ktoś doświadczony w tym temacie się nami zajmie i pomoże w walce o upragnione dzieciątko. A jutro mamy badanie emka.

    Kotowa, Luna1993, lamka, nenusia lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape to mocno trzymam kciuki za wyniki :) ktoś fachowo Was poprowadzi i szybko zostaniesz mamą. W trakcie badań szybko zleci czas i nim się obejrzysz znowu będziesz miała owulację :*

    Emilka czekam na Twoją betę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:05

    Izape_91, Emiilka lubią tę wiadomość

  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisze z samochodu! Dzięki za kciuki- przydały się bardzo! Beta 222!!! :D

    reset, Cheresta, Kotowa, Anaaa90, MaryAnn, Yoselyn82, agulineczka, nowa na dzielni, Rucola, Bocianiątko, Bajkaaa, Luna1993, olik321, Anna Stesia, lamka, Izape_91, Karolina90, amb83, Meśka, Lena21, Kargo31, summer86, Jedna_z_Wielu, Bobisia, Koteczka82, Czrna 81, Izolda90, Siwulec, carolla90, blue00, KateHawke, ANkaG, Lunaris, nenusia, Pomi, jatoszka, Karma88, Morusek lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś - pewnie masz rozpisane badania, ja dziś natknęłam się w klinice, o której teraz myślę na taką listę (wkleję Ci zaraz), a nuż się zainspirujesz (choć podejrzewam, że wszystko masz). Przy czym nie wiem czemu MUCHę chcą między 10 a 20 dc, mnie mówiono że dowolnie byleby żadnego plamienia/ krwawienia nie było.

    Sorry dziewczyny za wielkie litery, ale nie chce mi się przepisywać, jak mogę skopiować.

    CYTOLOGIA (wynik badania ważny 1 rok)
    WYMAZY Z POCHWY NA BAKTERIE I GRZYBY (BAKTERIOLOGICZNO – MYKOLOGICZNY)
    WYMAZ Z KANAŁU SZYJKI (POBIERANY MIĘDZY 10 A 20 DNIEM CYKLU):
    – UREAPLASMA, MYKOPLASMA
    – CHLAMYDIA (METODĄ PCR*, JAKOŚCIOWO)
    GRUPA KRWI (wynik ważny bezterminowo)
    BADANIA HORMONALNE:
    – AMH
    – FSH (MIĘDZY 2. A 3. DNIEM CYKLU)
    – TSH ORAZ antyTPO
    – PROLAKTYNA (POBRANA NA CZCZO OKOŁO GODZINY 9.00 RANO)
    TOKSOPLAZMOZA (W KLASIE IgG ORAZ IgM)
    RÓŻYCZKA (W KLASIE IgG)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:06

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ogarnie temat. Faceci to zadaniowcy :) ma poprawić wyniki to poprawi.

    A podpowiedzcie mi laski, dziwne pytanie ale nie jest to dla mnie oczywiste - idę na 21:30 do kliniki i chce wziąć ze sobą eMka żeby obczaił teren ;). Czy to jest normalna praktyka ze pary wchodzą razem do gabinetu czy lepiej go zostawić w poczekalni? Lekarz wyprasza na badanie czy robi normalnie w obecności czy jak? :) Zawsze chodziłam sama

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego