NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna bardzo mi przykro
Flo no to jutro całe forum trzyma kciuki!!! -
nick nieaktualnyAnaaa90 wrote:Sądzisz że powinnam odłożyć starania (teraz do wizyty odstawilam) i odczekać kilka msc czy starać się już z lekami? Sorki że tak pytam ale wolę pytać niz przejść przez takie piekło jak za pierwszym razem
My mieliśmy przymusową przerwę bo M był na statku. Ale przez ten czas pozbyłam się polipów, przeszłam na dietę dla IO, nie jadłam glutenu i laktozy bo przy problemach z tarczycą dużo mieszają. Poprawiłam wyniki przez wiedzę o mutacjach i końskie dawki supli. Reszta była pod kontrolą już szybciej.
Ale gdyby M był to bym pewnie nie zważała na to i się ciągle starała. Tak samo jak wiedziałam o polipie od kwietnia a hsk było dopiero w sierpniu i żadnej przerwy nie robiliśmy.
Zaszłam też z wyższą homo bo odrzuciłam suple i trochę skoczyła, ale teraz się tym nie przejmuję. Gdzieś zawsze się znajdzie odpowiedni moment i zaskoczy. Nikt nie powie czy zajdziesz przy homo 7 czy tak jak ja ponad 11 (startowałam z 18)...
Ale jestem zdania że warto się badać i przerwy bym sobie nie robiła. -
Pamiętaj też ze wysoka homocysteina to nie tylko problemy z zajściem ale też ryzyko poronienia. Wiadomo że jednej się uda utrzymać ciążę z homo ponad normę a innej nie. Ty musisz zdecydować.
-
Ania1003 wrote:My mieliśmy przymusową przerwę bo M był na statku. Ale przez ten czas pozbyłam się polipów, przeszłam na dietę dla IO, nie jadłam glutenu i laktozy bo przy problemach z tarczycą dużo mieszają. Poprawiłam wyniki przez wiedzę o mutacjach i końskie dawki supli. Reszta była pod kontrolą już szybciej.
Ale gdyby M był to bym pewnie nie zważała na to i się ciągle starała. Tak samo jak wiedziałam o polipie od kwietnia a hsk było dopiero w sierpniu i żadnej przerwy nie robiliśmy.
Zaszłam też z wyższą homo bo odrzuciłam suple i trochę skoczyła, ale teraz się tym nie przejmuję. Gdzieś zawsze się znajdzie odpowiedni moment i zaskoczy. Nikt nie powie czy zajdziesz przy homo 7 czy tak jak ja ponad 11 (startowałam z 18)...
Ale jestem zdania że warto się badać i przerwy bym sobie nie robiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:51
-
nick nieaktualnyKargo31 wrote:Hmm... może to głupie... ale czy jest lametta, bo jak zaczęłam szukać to znalazłam tylko,ze na raka piersi i koniecznie po menopauzie...
Edit: to po prostu na stymulację wzrostu pęcherzyków?
Tak. Lametta od dawna w Stanach jest stosowana jako lek na stymulacje. W Polsce od niedawna daje się ja jako lek tzw drugiego uderzenia (tak mówi mój gin) . Najpierw jest Clo (które na mnie np nie zadzialalo) potem Lametta/Femara (letrozole) a potem zastrzyki na jajka.Kargo31 lubi tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Pamiętaj też ze wysoka homocysteina to nie tylko problemy z zajściem ale też ryzyko poronienia. Wiadomo że jednej się uda utrzymać ciążę z homo ponad normę a innej nie. Ty musisz zdecydować.
-
nick nieaktualnyLunka!!! Jest mi kurwa mac!(przepraszam) przykro I cholernie się boję że spotka mnie to samo za niedługo ALE wiem też że nie warto się poddawać! Masz już jedno słoneczko prawda? przytul się do niego i wszystko minie. Nawet nie wiesz jaką jesteś szczesciara. Zazdroszczę. I wiem że druga walkę też wygrasz.
-
Po pierwszem Problemik tak mi przykro. Ale nie wierzę, że już nie ma nadziei - przemyśl to na sucho, bez łez, i wracaj na ring.
Luna tulę. Tyle zawiedzionych nadziei. Chyba serio napiszę na producenta quixów skargę w Internecie.
I żeby była iskierka radości - Rucola gratuluję podwójnie! Tyle czekałaś i od razu dwoje! Cudowne to jest. Macie w rodzinie jakieś bliźnięta? To podobno często idzie w genach.
A skoro o bliźniętach mowa - sto lat Agniecha! To był Twój ostatni rok bez dzieci. Życzę Ci, żeby kolejny rok życia przyniósł Ci tyle szczęścia, żeby serce bolało. I tyle radości, żeby bolały od uśmiechu policzki. I tyle śmiechu, żeby brzuch bolał. I żeby to właśnie były jedyne rodzaje bólu, jakiego doświadczysz!
Wiecie co, praca to jednak nie jest dla ludzi. Męczyłam się dziś okropnie, bo mam mózg jakiś taki niemrawy i nie chciał pracować. Może jutro się już przyzwyczai. Właśnie dochodzę do siebie po drzemce... i chyba zaraz znowu idę spać
Czrna 81, Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Lunka!!! Jest mi kurwa mac!(przepraszam) przykro I cholernie się boję że spotka mnie to samo za niedługo ALE wiem też że nie warto się poddawać! Masz już jedno słoneczko prawda? przytul się do niego i wszystko minie. Nawet nie wiesz jaką jesteś szczesciara. Zazdroszczę. I wiem że druga walkę też wygrasz.
Zaraz zacznę 19 cykl, niby wszystko ze mną ok, były dwa bardzo wczesne poronienia po drodze, w maju i sierpniu.
Może naprawdę jak odpuszczę to się uda...
Proszę Was napiszcie mi gdzie znajdę informację, takie podstawowe żeby wspomóc siebie a przede wszystkim M?
I proszę nie gniewajcie się na mnie, że ja dziś tylko o sobie, obiecuje się ogarnąć na dniach
-
Luna, bardzo mi przykro, trzymałam kciuki, żeby to jednak były prawdziwe, a nie oszukańcze dwie kreseczki. Niestety, niektóre testy oszukują, u nas najlepszym tego przykładem są dzieje Bociusia.
Problemik, tak mi przykro, kochana... Nie wiem, co jeszcze mogłabym powiedzieć. Bądź dzielna!
Rucola To jest dopiero niespodzianka! Będziecie się z Agniechą (stoooo lat, Zajączkowa Mamo) wymieniać doświadczeniami
Nika, masz możliwość olać system i wziąć dłuższe zwolnienie np. po 5 stycznia (swoją droga, o której masz w piątek wizytę?)
Flowciu, jutro kciuki zaciśnięte!Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Nie przepraszaj Mała! Na pewno większość była w podobnej sytuacji i ma w sobie trochę empatii.
Na pewno każda przeczyta Twoje wypociny, smutki i wesprze Cie bo po to tu jesteśmy
Czarna81 dobrze napisała a najlepiej w ostatnim zdaniuLuna1993 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️27
💆🏼♂️29
🐈 ♥️
starania od 2018
🕊🕊🕊🕊🕊
1 cs po przerwie 🍀
12:08 - 10dpo ⏸
beta 12.08 - 13,4 mlU/ml prog - 24,50 ng/ml
beta 16.08 - 178 mlU/ml prog - 29,10 ng/ml
beta 18.08 - 453 mlU/ml prog - 32,67 ng/ml
beta 20.08 - 942 mlU/ml
beta 24.08 - 4960 mlU/ml
14.09 - 18 mm szczęścia 💙
13.10 - 💪🏽🏋🏽💙
18.11 - 247g chłopaka
27.01 - 1400g chłopaka
20.04.2023 💙 czekamy -
nick nieaktualnyDo Panamy to bym pojechała.
W piątek wyjeżdżamy a tu taka atmosfera... nie wiem czy nie odwołać tego wyjazdu. Choć z drugiej strony latem zaszłam w ciążę akurat w cyklu jak wróciliśmy z wakacji. Może teraz też tak będzie?Czrna 81 lubi tę wiadomość