NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Duphaston najlepiej brac 1-2 dpo i do około 2 dni przed spodziewaną miesiączką sprawdzić bete, jeśli negatywna odstawić. Jesli pozytywna brać dalej.agulineczka wrote:Mam pytanie do dziewczyn stosujących duphaston. Rozumiem,że lekarz przepisał mi od 16 dc bo muszę już być po owulacji. Moje cykle czasami się wahają, raz owulacja wychodzi mi w 15, raz w 16, rzadziej w 17 dc,. Czy lepiej się wstrzymać dzień dłużej z braniem tabletek i jak tylko wzrośnie temp zacząć brać? Zaznaczam, że nie będę chodzić na monitoring, choć tak by pewnie było najprościej.
Moje drugie pytanie, skoro mam cykle 28-30 dniowe to faktycznie brać duphaston tylko do 25 dc i go odstawić? A co jeśli później okazało się, że jednak jestem w ciąży (np test w 28 dc). Brać go znowu, czy w ogóle go nie odstawiać aż będę pewna, że z danego cyklu nici?
Więc u Ciebie brałabym najszybciej 18dc, by nie zaburzyć ewentualnej ovu
U kogo byłas Agniuleczka? oo teraz doczytałam, że u dr Sliż, w Ginmedice?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 22:18
-
Frelcia wrote:Ijeee sushi..kocham..Zazdroszczę

Yose najpierw furę odbierz
hehe zdążę przed wylotem
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flo Kochana, trzymam kciuki
Nikuś za Ciebie oczywiscie tez:)
i niesmialo prosze o wsparcie jutro rano, o 7:30 atakuje laboratorium- beta nr2.
nick nieaktualny, Bocianiątko, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Motylek85, Rucola, nick nieaktualny, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, olik321, Czrna 81, Karma88, Bunia86, Morusek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja uciekam spać, od rana będę kciukać za Wasze wizyty i betki. Dobranoc.
Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy mocno trzymam kciuki!!&&&
Yosel ja też chce do ciepelka:)
Yoselyn82, Amy333 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
AMY kciukam!!!!!

Flowwer za Ciebie oczywiście też
Nika
kciuki :*
Ktoś coś jeszcze jutro?
A co mi tam
starczy dla wszystkich
Trzymam kciuki za testy, bety i wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 23:34
Bocianiątko, Motylek85, Amy333, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
nick nieaktualny
-
Usypiajac przypomniałam sobie, że ktos pytał o magnes. Najlepiej mleczan magnesu na pewno nie tlenek. I lepiej lek niz suplement. Suplement będzie też ok, ale będzie miał podane duzo mniejsze ikosci podania. Lek to będzie pewnie z 6 na dobę jako suplement 3.
Monika to wiesz mnie też mało lubią patrząc na ilość kciukow ;p ale kto na to patrzy? Wiesz mogłabym bym ci tu wykład walnąć na temat tego, że nie można patrzeć na to co kto o mnie sądzi ale zaraz do pracy idę. Dopóki nie krzywdzisz ludzi jestes wspaniała za to kim jesteś i za to że jesteś!
Ja cie lubię
A jak mnie nie lubisz hmmm trudno, ale mam nadzieję, że nie ranie.
Kochaj siebie to podstawa! Do zobaczenia za parę godzin
Bocianiątko, nick nieaktualny, KateHawke, Morusek lubią tę wiadomość
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Ps. Piękny awatar :*
Olik, a nie dasz rady karnac sie na jeden monitoring tak ok. 16 dnia cyklu? Gdziekolwiek to koszt około 50 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 00:54
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Dzień dobry!
Nie mogę spać! Powrót do pracy rozregulował mi dobę znowu
Ale za to mogę potrzymać kciuki jako pierwsza
Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość
-
To ja druga!
Amy, daj znać o której wyniki to zajrzę tu choćby w połowie zajęć!
Ostatnio po pracy robię sobie drzemki... które dość płynnie i niezauważeniw przechodzą w normalne spanie, a potem 4 rano, oczki jak 5 złotych i nadrabiam forum.
Problemik, jesteś mega. Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz. A z tą zmianą konta i nazwy to ja na serio - nie karaj się nieustannym przypominaniem sobie, że są problemy. Trzeba sobie codziennie przypominać, że się jest silną i że w końcu uda się wyszarpać od życia to, co się nam należy.
Iza, i jak tam prysznic? ;P
Sny podobno przychodzą na kilka minut przed obudzeniem - życzę samych przyjemnych
Amy333, Rucola lubią tę wiadomość
-
To ja trzecia, cala noc nie spałam..
Trzymam mocno kciuki za wizyty i wysokie bety!
Amy333 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Agniechaaa, spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego co najlepsze

Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty i bety
Problemik, tulę Cię z całych sił. Nie poddawajcie się!
Amy333, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
To ja nastepna!
obudzilam sie juz ponad godzine temu i probowałam jeszcze pospać, bezskutecznie...
a najśmieszniejsze jest to że wczoraj obawiałam się o mój piękny wykres
że co ja zrobię jak mam zmierzyć temperaturę półtorej godziny wcześniej i już nie będzie taki piękny! jakie było moje zdziwienie jak o 5 rano miałam temp 37.04! A wczoraj miałam taka o 8.30! aż by się chciało zaśpiewać: co się z nami stało? 
Amy, kciuki za betę, będzie przepiękna! obstawiam 200
Flo, dzisiaj zobaczysz swoje serduszko pod serduszkiem!
magia! 
Nikuś, Rambo dziś pokaże na co go stać! przecieżto mega Fajter! :* a ja czekam na Rambowe wiruski!
jestem pewna że o kimś zapomniałam
wybaczcie! :***
idę zrobić kawę M
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 06:29
Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Ja spałam całe dwie godziny!
A ty Nika nie zamrtwiaj się! Zrobiłaś wszystko co mogłaś. Heh a co do snów to mój byl mega kosmiczny!! Ale mialam w nim malpke taka fajną
I jedna osoba mi powiedziała, że bede imię wybierac za niedługo dla swojego dziecka. W ogóle muszę sobie go w głowie poukładać, ale super 
Bądźcie szczęśliwe, to takie senne przesłanie.
Bociatko bo ty masz bajerancki test! No nie może sie taki kurzyc!!
Flo:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 06:27
Dziewczyny,myslalam,ze to ja wczesnie wstaje;) a tu juz ruch jak na marszalkowskiej:)
Sluchajcie,nasiuralam rano na zoltego bobotesta ktory bedzie prezentem dla M. Wielka chwila dzis wieczorem!!
))
Za godz.jade na bete,wielkie dzieki za kciuki:*
Flo,powodzenia Kochana:**
https://zapodaj.net/08e49d2fb22dc.jpg.html
Motylek85, Bocianiątko, Kargo31, Flowwer, nick nieaktualny, Rucola, Bajkaaa, nick nieaktualny, KateHawke, olik321, Czrna 81, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bazylkove, nick nieaktualny, Lunaris, Kaczorka, Karma88, Yoselyn82, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bunia86, pawojoszka, Morusek lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:To ja nastepna!
obudzilam sie juz ponad godzine temu i probowałam jeszcze pospać, bezskutecznie...
a najśmieszniejsze jest to że wczoraj obawiałam się o mój piękny wykres
że co ja zrobię jak mam zmierzyć temperaturę półtorej godziny wcześniej i już nie będzie taki piękny! jakie było moje zdziwienie jak o 5 rano miałam temp 37.04! A wczoraj miałam taka o 8.30! aż by się chciało zaśpiewać: co się z nami stało? 
Amy, kciuki za betę, będzie przepiękna! obstawiam 200
Flo, dzisiaj zobaczysz swoje serduszko pod serduszkiem!
magia! 
Nikuś, Rambo dziś pokaże na co go stać! przecieżto mega Fajter! :* a ja czekam na Rambowe wiruski!
jestem pewna że o kimś zapomniałam
wybaczcie! :***
idę zrobić kawę M
Kochana,piekny ten wykres i taki rowniutki:) kiedy chcesz testowac?