NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Luna nie poddawaj sie. To ciezki kopniak od zycia, ale trzeba isc dalej. Nic innego nie zrobisz jak tylko to.
Problemik wszystkie wiemy jakie zycie jest niesprawiedliwe.
Ja wrocilam wlasnie z fitnessu. Wykonczona jestdm, ale jest mi zajebiscie!Luna1993, Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
A ja wlasnie zarezerwowalam sobie lot do cieplych krajow na luty przed szkoleniami juuupii!!
Luna1993, lamka, Rucola, Izape_91, Lunaris, Czrna 81, olik321, KateHawke, Karma88, Bocianiątko, Flowwer, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bunia86 wrote:Flo jak po wizycie?
flo ma jutro wizyteRucola lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Luna nie rezygnuj z urlopu, mnie pomogl urlop jak bylam w grudniu zapomnialam choć na chwile o staraniach i tym wszystkim wszystko bylo na luzie, zwiedzanie, sloneczko, plaza, palmy, morze wiec jedz i baw sie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:29
Luna1993 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny jako że moja przyjaciółka zwolniła brzuszek to intensywnie wykorzystałam męża i idę spać.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień dla nas wszystkich Problemik, Luna tulam mocno.
Flowwer, Nika - kciuki za wizyty jutrzejsze i pojutrzejsze.Luna1993, Flowwer, ANkaG, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Nie no napisałam juz 3 razy i sibie anulowalam.
W mega skrócie:
Problemik piekne słowa z takim nastawieniem znajdziecie rozwiązanie!
Iza do nauki!
Luna super stopka.
I Flo czekamy ba wieści :* i właśnie mi się wydawało, że jutro, ale myślałam że sie pogubilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:35
Luna1993, Izape_91 lubią tę wiadomość
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
nick nieaktualny
-
Właśnie oglądam zajadajac sushi, może to moje ostatnie na jakiś czas?
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po dzisiejszej wizycie u nowego doktora.
Ogólnie przemiły facet, o bardzo wysokiej kulturze osobistej, przedstawił mi się zanim zaczął ze mną rozmawiać (pierwszy raz spotkałam się z takim zachowaniem lekarza). Tak delikatnego badania na fotelu to chyba jeszcze w życiu nie miałam. Dokładnie mówił co w danym momencie robi, czy podczas badania czy usg. Gabinet też super wyposażony, duży ekran nad kozetką, nie musiałam patrzeć przez ramię na monitor lekarza albo czekać aż łaskawie odwróci ekran w moją stronę, także ogólne wrażenia z wizyty super.
Z dobrych informacji to to, że torbiel pięknie się wchłonęła , nie ma po niej śladu, a usg potwierdziło, ze jestem juz po owulacji. Oczywiście nic z tego nie będzie, bo mieliśmy zawieszone starania w tym miesiącu, ale ciałko żółte jest więc OK. Od kolejnego cyklu wracam do starań
Ogólnie przepisał mi duphaston od 16 do 25 dc 2x1.
Na moje mutacje (obie MTHFR hetero i PAI-1 homo) oczywiście zalecił metafolinę, kwas zwykly mam odstawić.
Bezwglednie acard 75mg codziennie przez caly cykl.
Zlecił dodatkowe badania na bialko C i S + zespół antyfosfolipidowy (i tak miałam je robić)
A w przypadku pozytywnego testu wizyta celem rozważenia heparyny. Ogólnie powiedział, że acard tez powinien zrobić swoje i tu nie ma wątpliwości, a co do heparyny to jeśli cokolwiek wyjdzie nie tak ze zleconych dodatkowych badań to mam przyjść od razu po receptę, a jeśli będzie ok, to możemy to po prostu rozważyć, nie wyklucza clexane, ale też nie wypisał dzisiaj recepty.
Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty. Nie zbagatelizował mojej sytuacji jak moja dotychczasowa lekarka, no i bez dwóch zdań stwierdził, ze w grudniu była ciąża i beta hcg to potwierdza i absolutnie to nie żadne zaburzenie hormonalne jak starała mi się wmówić tamta p doktor.Yoselyn82, Lunaris, Czrna 81, Jeżowa, JustynaG, KateHawke, Luna1993, Flowwer, Motylek85, blue00, lamka, Izolda90, Bunia86, Morusek lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mam pytanie do dziewczyn stosujących duphaston. Rozumiem,że lekarz przepisał mi od 16 dc bo muszę już być po owulacji. Moje cykle czasami się wahają, raz owulacja wychodzi mi w 15, raz w 16, rzadziej w 17 dc,. Czy lepiej się wstrzymać dzień dłużej z braniem tabletek i jak tylko wzrośnie temp zacząć brać? Zaznaczam, że nie będę chodzić na monitoring, choć tak by pewnie było najprościej.
Moje drugie pytanie, skoro mam cykle 28-30 dniowe to faktycznie brać duphaston tylko do 25 dc i go odstawić? A co jeśli później okazało się, że jednak jestem w ciąży (np test w 28 dc). Brać go znowu, czy w ogóle go nie odstawiać aż będę pewna, że z danego cyklu nici?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka cieszę się, że doktor Śliż podpasował, ja go mam na piedestale za jego podejście, kulturę osobistą i delikatność!
-
Bajkaaa wrote:Gdzie lecisz? Pochwal się, chociaż troszkę pozazdroszcze ci:)
Portugalia
ocean, przepiekne klify, palmy, sloneczko, piekne miastoagulineczka, Lunaris, Bocianiątko, Paulina.G, Bajkaaa, KateHawke, Bunia86, Morusek lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
agulineczka na pewno nie odstawiaj dupka zanim zrobisz test czy bete.. zrobisz bete i bedzie negatywna to wtedy... wczesniej NIE!
Ciesze sie ze jestes zadowolona z wizyty i ze lekarz taki fajny. Dobrze ze wszystko omowil i pokazal. Przynajmniej czujesz sie ze zajmie sie twoim przypadkiem. Zlecil badania to dobrze, da leki i bedzie dobrze! trzymam mocno kciuki!agulineczka lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny