Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Frelcia to kiedy testujesz? Bo ja mam jakoś coś ok 8 DPO i również zaczynam szukać znaków...
    Ja mam 9 lub 10 dpo i trochę świruję ;)

    Bunia, co do luxmed to nie warto;) my ucieklismy do enel med;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3046 8498

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Już nie marudzę :) przepraszam to czekanie od owu do @ jest najgorsze

    nikt nie mówi, że marudzisz, tylko wszystkie Cię pocieszamy, że brak plamienia to żaden zły znak :D też nie lubię czekania od owu do @, a ja przecież nawet nie mam szans w tym cyklu na nic :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:31

    T0Ezp2.png
    eUncp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja też nigdy nie miałam plemienia, w żadnej z 3 ciąż.

    Dziewczyny ja już chce mieć okres ..... :/ :D

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - gratuluję pięknego Małego Kwiatuszka <3

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia tak to już jest, że chyba każdej z nas czas po owu dłuży się najbardziej i doskonale Cie rozumiemy - możesz marudzić ile chcesz Kochana!

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia i Bocianiątko jak dobrze, że wszystkie tak mamy bo to znaczy że jesteśmy normalne... albo tak samo nienormalne ;)

    ale wracając do tematu - 8 czy 9 DPO to za wcześnie na testy co? :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko myślę że to zależy od miasta, we Wrocławiu np. w luxmedzie są dobrzy lekarze, jak jest w enelmedzie tego nie wiem.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każda z nas to rozumie, też będę marudzić po owulacji :) myślę, że plemienia, spadki temp nie są wyznacznikiem zagniezdzenia

  • JustynaG Autorytet
    Postów: 4014 6085

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    a ja durna wyczekuje plamienia implantacyjnego.. jak jakiś głupek ^^ pewnie nie dostanę i znowu stracony cykl :/ przepraszam. Dzisiaj ja mam marudę.

    Frelcia, nie trzeba mieć plamienia implantacyjnego, żeby doszło do ciąży :)

    uwo93e3kazbznx87.png

    43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Już nie marudzę :) przepraszam to czekanie od owu do @ jest najgorsze

    Zgadzam się, u mnie 8dpo i już nie mogę :P trzeba czymś zająć głowę :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower <3 bardzo się cieszę :)

    Dziewczyny odebrałam wyniki. Nie wiem czy to 2 dc, czy 5 bo ześwirował mi ten okres teraz ale wyniki są takie:
    prolaktyna 32,07 ng/ml (4,79 - 23,3)
    tsh 1,700
    Estradiol 18,88 pg/ml (f. pęcherzykowa 26,7-156,0)
    Testosteron 14,42 ng/dl (8,00 - 50,00)
    LH 7,4 mIU/ml
    FSH 5,6 mIU/ml

    Pomożecie w interpretacji?

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 138 176

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dopiszcie może i mnie na 8 stycznia. Liczę na to że nowy rok przyniesie dobre wiadomości :)

    ANkaG, KateHawke, Motylek85 lubią tę wiadomość

    6cs 5.03 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Izolda90 Autorytet
    Postów: 283 428

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, gratulacje !

    Flowwer lubi tę wiadomość

    gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia- dostałam skierowanie :) ale co do Luxmedu to faktycznie chyba zależy od miasta i od lekarza... na ginekologów trafiałam róóóżnych i nie wiem czy prowadziłabym tam ciąże... z kolei jestem astmatykiem i regularnie chodze do alergologa- to miałam 1 super babeczkę ale zaszła w ciążę, to umówiłam się do innej i też jest super. ale z tymi skierowaniami to masakra-mój mąż już sie wkurzył i mówi że następnym razem idzie ze mną i zrobi awanturę- bo skoro mam w pakiecie i chcę zrobic to dlaczego mi odmawaiają? na szczęście na razie nie będzie takej potrzeby :p ale jak sama z siebie robiłam badania te różńe różniaste- dostałam znizke

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bocianiątko myślę że to zależy od miasta, we Wrocławiu np. w luxmedzie są dobrzy lekarze, jak jest w enelmedzie tego nie wiem.
    w Warszawie w luxmedzie też można znaleźć dobrego lekarza ale terminy są na 3-6 miesięcy czekania albo i dluzej... Ja z obsługi w enelu jestem bardziej zadowolona:)

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Flower <3 bardzo się cieszę :)

    Dziewczyny odebrałam wyniki. Nie wiem czy to 2 dc, czy 5 bo ześwirował mi ten okres teraz ale wyniki są takie:
    prolaktyna 32,07 ng/ml (4,79 - 23,3)
    tsh 1,700
    Estradiol 18,88 pg/ml (f. pęcherzykowa 26,7-156,0)
    Testosteron 14,42 ng/dl (8,00 - 50,00)
    LH 7,4 mIU/ml
    FSH 5,6 mIU/ml

    Pomożecie w interpretacji?


    Na moje oko b. ładne wyniki a stsunek lh/FSH 1.3 więc tragedi nie ma.
    Jedynie prolaktyna za wysoka więc bromek lub lepszy norprolak wskazany bo mniej skutkow ubocznych ale droższy.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1461 2046

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    4 ciążę za mną i nigdy nie miałam plamienia implantacyjnego :)

    u mnie 5 i też, ani razu. Z tego co czytam to rzadko się zdarza. Myśle że zależy od kobiety i jej organizmu

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower dzięki, bo ja liczyłam że jak między lh a fsh jest różnica więcej niż 1 to jest źle :P głupia ja :P a Estradiol nie za niski?

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Bunia86 Autorytet
    Postów: 1461 2046

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luxmed mam z pracy, albo luxmed albo nic. Korzystałam często z różnych lekarzy, ginów też (na monitoring czy po jakąś reeptę) zawsze mi się wydawało, że tak niekoniecznie się znają, ale ostanio trafiłam na 2 ajnych lekarzy :) a z tymi terminami to tak jest że do tych lepszych trzeba czekać, ale jak się odświeża portal pacjanta, to czasem jakiś termin się zwolni. Mi się nieraz udało :)

    Odnośnie skierowań, to ja czasem też się prosiłam, zależy jaki lekarz. Dobrze wiedzieć o tym czacie :) Dzięki :)

    ojxeej28a64grrny.png

    * Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bocianiątko myślę że to zależy od miasta, we Wrocławiu np. w luxmedzie są dobrzy lekarze, jak jest w enelmedzie tego nie wiem.
    We wroclawskim enelmedzie jest dr Pyszkowska-Moczulewska,bardzo fajna,wyrozumiała babka:)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego