Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Objawy ciąży czy tak wyglądają?
Odpowiedz

Objawy ciąży czy tak wyglądają?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • MinnieMouse Debiutantka

Wysłany: 25 lipca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w tym momencie identyczną sytuację do Twojej. Ostatnia miesiączka 4.06, co daje dziś 51 dzień cyklu. Jakieś 2 tygodnie temu dwudniowe plamienie. Od dwóch dni znaczne obniżenie nastroju - mdłości, zawroty głowy, na zakupach w każdym sklepie mam wrażenie że zemdleję. Boli mnie też podbrzusze, więc mam nadzieję że to całe osłabienie to objaw nadchodzącej miesiączki. Ciąża wykluczona testami.

• Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMouse wrote:
    Mam w tym momencie identyczną sytuację do Twojej. Ostatnia miesiączka 4.06, co daje dziś 51 dzień cyklu. Jakieś 2 tygodnie temu dwudniowe plamienie. Od dwóch dni znaczne obniżenie nastroju - mdłości, zawroty głowy, na zakupach w każdym sklepie mam wrażenie że zemdleję. Boli mnie też podbrzusze, więc mam nadzieję że to całe osłabienie to objaw nadchodzącej miesiączki. Ciąża wykluczona testami.

O kurcze. Słabo
    A masz tak że zapachy mocniej wyczuwasz ?
    Bo ja tak. Byłaś u gina ? Robiłaś betę?

Wysłany: 25 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie zauważyłam u siebie większe wyczulenie na zapachy, ale to może przez upały które ogólnie zawsze źle znoszę. Nie byłam i nie robiłam HCG z krwi. Wychodzę z założenia, że skoro kilkanaście testów nie wykazało ciąży, to jej po prostu nie ma. Mam PCOS i rozjechane cykle odkąd pamiętam, ale powyżej 50 dni to dla mnie nowość. Być może nastąpiła w moim organizmie jakaś burza hormonalna, bo od jakiegoś czasu mam również wysyp bolesnych wyprysków na twarzy. W każdym bądź razie, czekam już na okres jak na zbawienie.
    A Ty masz zawsze regularne cykle? Próbowałaś diagnozować się w kierunku PCO/PCOS?

• Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMouse wrote:
    Faktycznie zauważyłam u siebie większe wyczulenie na zapachy, ale to może przez upały które ogólnie zawsze źle znoszę. Nie byłam i nie robiłam HCG z krwi. Wychodzę z założenia, że skoro kilkanaście testów nie wykazało ciąży, to jej po prostu nie ma. Mam PCOS i rozjechane cykle odkąd pamiętam, ale powyżej 50 dni to dla mnie nowość. Być może nastąpiła w moim organizmie jakaś burza hormonalna, bo od jakiegoś czasu mam również wysyp bolesnych wyprysków na twarzy. W każdym bądź razie, czekam już na okres jak na zbawienie.
    A Ty masz zawsze regularne cykle? Próbowałaś diagnozować się w kierunku PCO/PCOS?

Właśnie mam nieregularne od roku.
    Moje cykle wynoszą 22-54 dni. Plamienie też mi się zdarzały ale zawsze okres przychodził po 7-17 dniach.
    A teraz to hit. Gdyby mnie tak nie mdlilo to bym.sie nie przejmowała. Ale coś jest nie tak.
    Też czekam na okres jak na zbawienie.
    Bylam u ginekologa, na usg nic nie widziala , jajniki ok ale mowi że może byc za wczesnie. Dala mi lek na wywołanie okresu jak w ciągu 14 dni nie dostanę to pewnie ciąża.
    Mam nadzieje ze ten okres przyjdzie

Wysłany: 25 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto byłoby w nowym cyklu dokładnie zbadać hormony. :)

• Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMouse wrote:
    Może warto byłoby w nowym cyklu dokładnie zbadać hormony. :)
    Hej I jak tam sytuacja dostałaś okres ?

• Cinka Znajoma

Wysłany: 26 lipca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Zazwyczaj mam długie cykle (+/- 34 dni). Wczoraj (31 dc a 10 dni po owulacji) zauważyłam drobne plamienie. Trwało mozez 3 godziny i było widoczne jedynie na papierze (najpierw lekko różowe, czerowne a potem brązowe). Czuję tez drobne kłucie w dole brzucha. Mniej więcej od dwóch dni też kiepsko się czuję, jestem senna, mam wrażenie jakbym miała temperaturę (a jest w normie). No i pojawiła się opryszczka, którą do tej pory miałam raz w życiu. Okres co prawda ma przyjść dopiero w niedzielę, ale zastanawia mnie to plamienie. Czy któraś z Was tak miała?

Wysłany: 26 lipca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula101095 wrote:
    Hej I jak tam sytuacja dostałaś okres ?

Nie dostałam, a jak sytuacja u Ciebie? :)

Cinka wrote:

Zazwyczaj mam długie cykle (+/- 34 dni). Wczoraj (31 dc a 10 dni po owulacji) zauważyłam drobne plamienie. Trwało mozez 3 godziny i było widoczne jedynie na papierze (najpierw lekko różowe, czerowne a potem brązowe). Czuję tez drobne kłucie w dole brzucha. Mniej więcej od dwóch dni też kiepsko się czuję, jestem senna, mam wrażenie jakbym miała temperaturę (a jest w normie). No i pojawiła się opryszczka, którą do tej pory miałam raz w życiu. Okres co prawda ma przyjść dopiero w niedzielę, ale zastanawia mnie to plamienie. Czy któraś z Was tak miała?

Ja miałam dwudniowe plamienie, a w ciąży na 99,9% nie jestem.

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinka wrote:

Może miałaś plamienie implantacyjne 😊 chociaż plamienia mogą tez być zapowiedzią zbliżającej się miesiaczki. Jeśli wczoraj doszłoby do zagnieżdżenia to na sikany test jeszcze będzie za wcześnie, ale możesz zrobić betę, coś tam powinno wyjść 😊 a jeśli jesteś cierpliwa, to czekaj na miesiączkę i zrób po spóźnieniu. Trzymam kciuki?

preg.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie swędzą piersi i czuje takie pulsowanie w szyjce... 😔 Ale jakoś się nie nastawiam na pozytywny test ☹️ poki co biel aż wali po oczach 😭

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Paula101095 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMouse wrote:
    Ja miałam dwudniowe plamienie, a w ciąży na 99,9% nie jestem.

Nie dostałam
    Ale biorę duphaston, czytałam że po zakończeniu brania powinien okres wystąpić.
    Dziś z rana zrobilam test i negatywny

• Cinka Znajoma

Wysłany: 27 lipca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:
    Może miałaś plamienie implantacyjne 😊 chociaż plamienia mogą tez być zapowiedzią zbliżającej się miesiaczki. Jeśli wczoraj doszłoby do zagnieżdżenia to na sikany test jeszcze będzie za wcześnie, ale możesz zrobić betę, coś tam powinno wyjść 😊 a jeśli jesteś cierpliwa, to czekaj na miesiączkę i zrób po spóźnieniu. Trzymam kciuki?

Chyba pierwszy raz wykażę się cierpliwością i poczekam. Przez rok starań pierwszy raz takie jaja w cyklu. Oj testuje moja cierpliwość .

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinka wrote:
    Chyba pierwszy raz wykażę się cierpliwością i poczekam. Przez rok starań pierwszy raz takie jaja w cyklu. Oj testuje moja cierpliwość .
    Hej, jak sytuacja?😊

preg.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa 😊

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ