Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie paracetamol
Odpowiedz

paracetamol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna33 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy paracetamol moze pokazac falszywy test ciazowy

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy czegoś takiego nie słyszałam poza tym nie bardzo wiem jaki wpływ może mieć paracetamol na poziom hormonu HCG ale może ktoś inny wie więcej i się wypowie :).

Unlike lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Anna33 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika mi się uruchamia :-). Dzięki za odpowiedź.

• Znajoma

Wysłany: 18 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol nie ma wpływu na wynik testu. Jednak jeśli starasz się o dziecko musisz uważać. Paracetamol przenika przez barierę łożyskową. W ciąży farmaceuci zalecają go stosować krótkotrwale, jedynie w przypadku konieczności.

Pozdrawiam.

Unlike lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ