X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie paracetamol
Odpowiedz

paracetamol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna33 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy paracetamol moze pokazac falszywy test ciazowy

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy czegoś takiego nie słyszałam poza tym nie bardzo wiem jaki wpływ może mieć paracetamol na poziom hormonu HCG ale może ktoś inny wie więcej i się wypowie :).

Unlike lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Anna33 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika mi się uruchamia :-). Dzięki za odpowiedź.

• Znajoma

Wysłany: 18 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol nie ma wpływu na wynik testu. Jednak jeśli starasz się o dziecko musisz uważać. Paracetamol przenika przez barierę łożyskową. W ciąży farmaceuci zalecają go stosować krótkotrwale, jedynie w przypadku konieczności.

Pozdrawiam.

Unlike lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ