X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie paracetamol
Odpowiedz

paracetamol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna33 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy paracetamol moze pokazac falszywy test ciazowy

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy czegoś takiego nie słyszałam poza tym nie bardzo wiem jaki wpływ może mieć paracetamol na poziom hormonu HCG ale może ktoś inny wie więcej i się wypowie :).

Unlike lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Anna33 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika mi się uruchamia :-). Dzięki za odpowiedź.

• Znajoma

Wysłany: 18 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol nie ma wpływu na wynik testu. Jednak jeśli starasz się o dziecko musisz uważać. Paracetamol przenika przez barierę łożyskową. W ciąży farmaceuci zalecają go stosować krótkotrwale, jedynie w przypadku konieczności.

Pozdrawiam.

Unlike lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ