Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Insane wrote:Raczej się nie zacznie, bierzesz 2 dziennie? Mi po odstawieniu przychodzi okres dopiero po 2-3 nocach. Teraz sobie nawet cykl nim trochę sztucznie wydłużałam, bo muszę mieć wszystko co do dnia.
Ja bym szła w in vitro. Bo to można czekać i się nie doczekać… Ale to tylko moja mocno subiektywna opinia.🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Alutka128 wrote:Już po wizycie
Jest piękny misiek Haribo z bijącym serduszkiem ❤️
Idealnie tydzień i dzień w USG się pokrywa z tym z OM
Później wam wkleję zdjęcie -
Nowa - trudno mi w to uwierzyć. Po prostu wszystko opada. Kochana, jak Ty się musisz teraz czuć... Bardzo Cię przytulam, niech choć odrobinkę ukoi Twój ból.. 🫂❤️🩹 swoją drogą ja nie wiem czy ten dupek jest skuteczny, może trzeba dopochwowy progesteron? No ale niestety to już w gestii lekarza. Ech..
Kasiu - super wieści. Piękne wyniki. Dużo zdrówka dla Was i dobrych przyrostów. 🩷
Ana - progesteron prima sort. Prawdopodobnie była ładna owulka 🤗🤗Ana29 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Nowa - trudno mi w to uwierzyć. Po prostu wszystko opada. Kochana, jak Ty się musisz teraz czuć... Bardzo Cię przytulam, niech choć odrobinkę ukoi Twój ból.. 🫂❤️🩹 swoją drogą ja nie wiem czy ten dupek jest skuteczny, może trzeba dopochwowy progesteron? No ale niestety to już w gestii lekarza. Ech..
Kasiu - super wieści. Piękne wyniki. Dużo zdrówka dla Was i dobrych przyrostów. 🩷
Ana - progesteron prima sort. Prawdopodobnie była ładna owulka 🤗🤗
Aksandra, no ale jak transfer??
Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Kochane moje, dajecie mi niesamowita siłe 🥹 dziękuję za każdy przejaw Waszego wsparcia, myśli wokol mnie ❤️ Już pisze, bo dopiero siadłam i ogarniam rzeczywistość.
Skarb jest już w moim brzuchu. Zrobię wszystko, żeby został tam na 9msc. Oczywiście to co w mojej mocy, bo nie mam nadludzkich sil... gdyby sama wiara w Kropka i pragnienie dzidziusia pomoglo w szczęśliwym finale, to jestem przekonana, że w 1cs starań kazda z nas byłaby już w ciazy. Bo babki z nas niezłomne i silne. Łzy mi leciały bezwiednie w trakcie transferu. Czułam, że dzieje się coś bardzo ważnego w moim zyciu. Nie spodziewałam się takich emocji. Mąż wszystko obserwował na monitorze razem ze mną. Na USG widać taka jasna strugę. Trochę przypomniało mi to drogę mleczną. Wśród nich byla Kropeczka. W szczególnym dniu w życiu mojej rodziny miałam transfer, ale nie będę wdawać się w szczegóły. Magiczne myślenie dokłada presję, że musi się udać, więc wolę nie zapuszczać się w te rejony. 5 dniowa blastka, fura leków, która sprowadza na ziemię, zastrzyki w brzuch codziennie. Ale czego się nie robi dla Kropka.
Nikt nie pytał o cytologię, ja też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 17:56
Jeżowa, Nowa2024, Misiula, Chesterka1124, M93, Insane, Wiolala, Olcia1987, DaruniaKa, DaruniaKa, PsiaMama93, kałamarnica 11, Vergeet, Jaszczureczka, KasiaBe90, xmadziax lubią tę wiadomość
IVF - 12🥚, 5❄️
Bardzo przykra wiadomość Nowa, ale patrzcie jak to uczy pokory żeby jednak czekać na tą betę potwierdzającą, a nie brać testu za pewnik. Ja czytałam na forum, że pinki lubią oszukiwać niestety
Czy każdy lekarz jest zdania żeby nie próbować z tej strony po której była cp? Jakoś wydaje mi się to jakieś.. dziwne. Jak ktoś nie ma jajowodu to też mówi się se drugi jajowód może wyłapać komórkę z innego jajnika. Ale to są tylko pytania, nie mam takiej wiedzy, chętnie się dokształcę w tym temacie . A jaki macie powód stwierdzony niepowodzeń? Bo Twoja stópka brzmi bardzo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 17:57
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Aksandra trzymam za Twojego Kropka wszystkie kciuki jakie mam - łącznie z tymi w moim brzuchu, więc trochę tego jest. I masz całkowitą rację, gdyby samo myślenie pomogło sprawiać cuda, to każda z nas tutaj byłaby w ciąży od razu. Ale z całego serca życzę Ci, żeby za kilka dni wyszedł piękny pozytywny test i żeby ta przygoda trwała 9 miesięcy… i resztę życia potem ❤️
Nowa2024, Aksandra, Olcia1987, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Aksandra wrote:Kochane moje, dajecie mi niesamowita siłe 🥹 dziękuję za każdy przejaw Waszego wsparcia, myśli wokol mnie ❤️ Już pisze, bo dopiero siadłam i ogarniam rzeczywistość.
Skarb jest już w moim brzuchu. Zrobię wszystko, żeby został tam na 9msc. Oczywiście to co w mojej mocy, bo nie mam nadludzkich sil... gdyby sama wiara w Kropka i pragnienie dzidziusia pomoglo w szczęśliwym finale, to jestem przekonana, że w 1cs starań kazda z nas byłaby już w ciazy. Bo babki z nas niezłomne i silne. Łzy mi leciały bezwiednie w trakcie transferu. Czułam, że dzieje się coś bardzo ważnego w moim zyciu. Nie spodziewałam się takich emocji. Mąż wszystko obserwował na monitorze razem ze mną. Na USG widać taka jasna strugę. Trochę przypomniało mi to drogę mleczną. Wśród nich byla Kropeczka. W szczególnym dniu w życiu mojej rodziny miałam transfer, ale nie będę wdawać się w szczegóły. Magiczne myślenie dokłada presję, że musi się udać, więc wolę nie zapuszczać się w te rejony. 5 dniowa blastka, fura leków, która sprowadza na ziemię, zastrzyki w brzuch codziennie. Ale czego się nie robi dla Kropka.
Nikt nie pytał o cytologię, ja też.
Powiedz mi czy leczyliście się 12 miesięcy z powodu niepłodności zanim zostaliście zakwalifikowani do rządowego programu ivf? I czy ponieśliście jakieś koszty z własnej kieszeni ?Aksandra lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Kc1234 wrote:Bardzo przykra wiadomość Nowa, ale patrzcie jak to uczy pokory żeby jednak czekać na tą betę potwierdzającą, a nie brać testu za pewnik. Ja czytałam na forum, że pinki lubią oszukiwać niestety
Czy każdy lekarz jest zdania żeby nie próbować z tej strony po której była cp? Jakoś wydaje mi się to jakieś.. dziwne. Jak ktoś nie ma jajowodu to też mówi się se drugi jajowód może wyłapać komórkę z innego jajnika. Ale to są tylko pytania, nie mam takiej wiedzy, chętnie się dokształcę w tym temacie . A jaki macie powód stwierdzony niepowodzeń? Bo Twoja stópka brzmi bardzo dobrze
Wiesz nie wiem jak podchodzą do tego inni lekarze. Mój tłumaczył mi, że lepiej żeby w szpitalu w trakcie laparoskopii usunęli mi ten jajowód w którym była CP, bo teraz to „strefa zła” i mogą w nim być upośledzone rzęski lub po tej właśnie CP może on być na tyle rozciągnięty, że nie będzie w stanie przesunąć zarodka do macicy i stąd może powtórzyć się sytuacja kolejnej CP w tym właśnie jajowodzie. Jak to wygląda w praktyce nie mam pojęcia 🤷♀️ są wtedy co prawda stracone cykle i mega poczucie straconego czasu, ale staram się ufać swojemu lekarzowi w końcu skądś tą wiedzę posiada. Czy robię dobrze? Nie wiem, ale poza tą jedną ciążą pozamaciczna którą przeszłam i słowami swojego dr plus tego co wyczytam sama w internecie nie mam większej wiedzy w tym temacieKc1234 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Wierzę, że Kropek się tam na dobre zadomowi ♥️♥️♥️ trzymam kciuki z całego serca 🤞🤞🤞🤞 i czekam na dobre wieści 😍😍😍
Powiedz mi czy leczyliście się 12 miesięcy z powodu niepłodności zanim zostaliście zakwalifikowani do rządowego programu ivf? I czy ponieśliście jakieś koszty z własnej kieszeni ?
Dziękuję kochana ❤️
11msc i zostaliśmy zakwalifikowani, a diagnoza niepłodności idiopatycznej padła chyba dopiero w maju. Największe koszty ponieśliśmy przed ivf (badania, wizyty, leki, suple). A jak już byliśmy w programie to sporo leków trzeba wykupić ok 500zl/msc i niektóre badania nie są refundowane, np USG piersi które musiałam zrobic przed stymulacja. Chyba nie kazdy lekarz to zleca, ale odpowiedzialny już tak♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
Nowa2024 wrote:Przy tak niskim progu jaki mam chyba i tak za chwilę będzie 🐒 mimo brania duphastonu?
Zastanawiam się, czy iść jeszcze w tą trzecią inseminacje, skoro i tak możemy ją robić tylko w przypadku owulacji po lewej stronie, czy pójść już w in vitro…
Zdecydowanie in vitro tymbardziej że podchodziłas do inseminacji masz napewno wszystkie badania to o wiele przyspiesza procesStarania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
DaruniaKa wrote:Ładny progreseron 😊
Czy brałaś coś na wzrost progresteron ze taka spora różnica ?
Ja walczę z niskim progiem🥺
Nie kochana nic konkretnego nie brałam ,
Od tego cyklu zaczęłam pić jedynie fertistim.
Ale w sumie nie wiem czy to miało znaczenieDaruniaKa lubi tę wiadomość
-
PsiaMama93 wrote:Zdecydowanie in vitro tymbardziej że podchodziłas do inseminacji masz napewno wszystkie badania to o wiele przyspiesza proces
Tylko że badania do inseminacji robiliśmy pod koniec kwietnia bo w maju miała być pierwsza inseminacja ale była akurat niespodzianka z CP. Te badania są ważne 6 miesięcy więc akurat teraz w październiku stają się nieważne🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Przy tak niskim progu jaki mam chyba i tak za chwilę będzie 🐒 mimo brania duphastonu?
Zastanawiam się, czy iść jeszcze w tą trzecią inseminacje, skoro i tak możemy ją robić tylko w przypadku owulacji po lewej stronie, czy pójść już w in vitro…
Tak można dostać miesiączki podczas brania duphastonu... A tutaj już decyzja musi należeć do Was... Ja sprawdziła bym jeszcze raz jajowody u Ciebie bo być może takie "przedmuchanie" pomoże. Ja sama zdecyduje się na ten krok jeżeli nie uda mi się w pierwszej połowie nowego roku zajść w ciążę. Byłoby to moje trzecie takie badanie... -
Aksandra wrote:Kochane moje, dajecie mi niesamowita siłe 🥹 dziękuję za każdy przejaw Waszego wsparcia, myśli wokol mnie ❤️ Już pisze, bo dopiero siadłam i ogarniam rzeczywistość.
Nikt nie pytał o cytologię, ja też.
Coś pięknego 🥹 liczyłam właśnie na taką relację.
Odliczam do testu razem z Tobą ❤️
Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Nowa tule mocno. To najgorzej jak cię test zrobi w konia, przeżywa się to bardziej niż negatyw.
Nowa2024 lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
Nowa2024 wrote:Tylko że badania do inseminacji robiliśmy pod koniec kwietnia bo w maju miała być pierwsza inseminacja ale była akurat niespodzianka z CP. Te badania są ważne 6 miesięcy więc akurat teraz w październiku stają się nieważne
Wszystkie te badania typu VDRL, toksoplazmoza, różyczka, HIV, stan czystości pochwy, cytologia, AMH i cześć innych hormonów do ivf masz za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 18:37
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔