Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka128 wrote:Dziękuję dziewczyny…… mam czarny scenariusz bo już miałam kiedyś Biochemy i znów nie chce się nakręcać….
10dpo to jest i tak wcześnie… żałuję że w ogóle wczoraj zrobiłam ten test. Mogłam na spokojnie poczekać do 04.10.
Wczoraj ciągnął mnie lewy jajnik, jakby więzadła i już schizy że dostanę okres. Jak to się szybko zapomina że takie bóle sa normalne na początku ciąży 😂😂😂
Beta podwaja się co 2 dni, kreska jest piękna 🤩😍
I tego się trzymamy 💪🏻🤞🏻
Zostaw test, porównasz jutro ❤️
Pięknego dnia kobiety ❤️😘PsiaMama93 lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Alutka128 wrote:Wiem że sobie strzeliłam w kolano przez tego wieczornego sikanca…..
Dziś rano to wygląda tak
https://zapodaj.net/plik-DhWMapC9Ur
I chyba nie ciemnieje
Piekna kreseczka! Gratulacje ❤️🍀Starania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
Alutka kreseczka jest piękna jak na tak wczesne testowanie! Podpinam się pod to co napisała Bubu i Insane.
Zatestujesz jak należy w dzień miesiączki i kreseczka będzie piękna i na pewno satysfakcjonująca dla ciebie 🤞🏼☺️❤️11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. 25+5 817g uparciucha 🩵👦🏻
•16.12. wizyta ⏳
•21.12. III prenatalne ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
Krecha jest jak byk! Test pokazuje czy jesteś w ciąży, a nie jak bardzo więc na spokojnie nie stresuj się, będzie ciemniejsza z czasem! Na pewno beta by rozwiała wszelkie wątpliwości ale nawet bez niej widać, że jest piękna krecha! I chyba ciemniejsza niż wczoraj! 😀🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Miłego dnia dzeiwczyny! Ale tutaj się dzieje 🥹 Ja się tak stresuje a monitoring za 2 godziny 😅
Edit: celarblue stała buźka - ciekawe czy się potwierdzi z monitoringiem 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 07:55
Misiula, kałamarnica 11, M93, Olcia1987 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Dziewczyny obudziłam się o 5 rano i już zasnąć nie mogłam bo mam mega wątpliwości…
Mam obiekcje co do tego, że nie mam teraz stymulowanego cyklu. Boję się że zmniejszy to szanse na to, że pojawi się też jakiś pęcherzyk po tej „właściwej” stronie. Mogłabym na własną rękę brać aromek, bo mam w domu, ale monitoring przed ewentualną inseminacja mam w 11dc a aromek zapewne przyspieszy owulacje i boję się, że wtedy nie zdążymy z iui 😓 dziś mój 3dc🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny obudziłam się o 5 rano i już zasnąć nie mogłam bo mam mega wątpliwości…
Mam obiekcje co do tego, że nie mam teraz stymulowanego cyklu. Boję się że zmniejszy to szanse na to, że pojawi się też jakiś pęcherzyk po tej „właściwej” stronie. Mogłabym na własną rękę brać aromek, bo mam w domu, ale monitoring przed ewentualną inseminacja mam w 11dc a aromek zapewne przyspieszy owulacje i boję się, że wtedy nie zdążymy z iui 😓 dziś mój 3dc
Decyzja jest tylko Twoja. Ale jeśli już pytasz na forum 😉 to dla mnie jest trochę dziwne, że Ci nie wspierają tej owulki… jakby nie było to wszystko jest leczeniem niepłodności, za inseminację pewnie płacisz ponad tysiąc złotych, mylę się? I takie podejście lekarza „a spróbujmy” to tak sama nie wiem… tym bardziej, że to już czwarty cykl i znowu nie wiesz, czy dojdzie do skutku. A tą inseminację masz tak zaplanowaną „na sztywno”? Co jak pęcherzyk będzie jeszcze niedojrzały?40 tc 💔 -
Nitka96 wrote:Miłego dnia dzeiwczyny! Ale tutaj się dzieje 🥹 Ja się tak stresuje a monitoring za 2 godziny 😅
Edit: celarblue stała buźka - ciekawe czy się potwierdzi z monitoringiem 😏
No to powiem Ci, że wszystko mamy podobnie… ja co prawda testów nie robię, ale czuję jakby ta owulka miała być zaraz, a jestem dopiero w 8 dc. Też jestem ciekawa co mi jutro na USG powie.
Powodzenia dzisiaj! 🤞40 tc 💔 -
Mam wyniki progresteronu, 31,70 ng/ml troche mi ulżyło, bo chyba nawet w pierwszej, udanej ciąży miałam mniej.
Insane, M93, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Vergeet wrote:Co do informowania innych to ja również wolę nikomu nie mówić, już i tak rodzina na każdym spotkaniu obczaja mnie wzrokiem czy widać brzuszek bo jesteśmy przeszło rok po ślubie, a przecież wiadomo że jak ślub to od razu dziecko… 🙈 także przeżywam to w środku i nikomu nic nie mówię, żeby nie musieć się tłumaczyć.
Widzę ogólnie w grupie mnóstwo nadziei na ten październik, ciekawe czy to są comiesięczne nowe nadzieje czy faktycznie ten październik tak nas nastraja 😀
Skąd ja to znam. Jesteśmy 3 lata po ślubie. Przez pierwsze dwa były ciągłe obczajania, a jak tylko zle się czułam lub odmowilam piwka to już założenia że na pewno ciaza. W trzecim roku się to skończyło, chyba wszystkie życzliwe ciocie i wujkowie założyli, że skoro tak długo nie ma dziecka to 'mamy problem'.
W pracy też czasem mam wrażenie, że bacznie obserwują. Mam kierownicze stanowisko i moja ciaza dużo by zmieniła w ogolnym funkcjonowaniu. Złapałam się na tym że czasem nie miałam ochoty a wypiłam drinka na jakimś spotkaniu, żeby tylko widzieli że nie jestem w ciąży. Głupota totalna, już tak nie robie ale to wszystko obciąża głowę mocno.Daniela77 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak sobie myślę, że nie wiem czy nie zrobić sobie przerwy od forum. Mam wrażenie, że nie wniosę tu nic pozytywnego. Nawet testować nie będę bo nie ma po co. Jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. Całą noc praktycznie nie spałam. Jak zasypiałam na chwilę to miałam okropne sny. Wiem, że trzeba badań, lekarzy itp ale nie umiem jakoś tak na spokojnie do tego podejść.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:Dziewczyny tak sobie myślę, że nie wiem czy nie zrobić sobie przerwy od forum. Mam wrażenie, że nie wniosę tu nic pozytywnego. Nawet testować nie będę bo nie ma po co. Jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. Całą noc praktycznie nie spałam. Jak zasypiałam na chwilę to miałam okropne sny. Wiem, że trzeba badań, lekarzy itp ale nie umiem jakoś tak na spokojnie do tego podejść.
-
Insane wrote:Decyzja jest tylko Twoja. Ale jeśli już pytasz na forum 😉 to dla mnie jest trochę dziwne, że Ci nie wspierają tej owulki… jakby nie było to wszystko jest leczeniem niepłodności, za inseminację pewnie płacisz ponad tysiąc złotych, mylę się? I takie podejście lekarza „a spróbujmy” to tak sama nie wiem… tym bardziej, że to już czwarty cykl i znowu nie wiesz, czy dojdzie do skutku. A tą inseminację masz tak zaplanowaną „na sztywno”? Co jak pęcherzyk będzie jeszcze niedojrzały?
Nie jest zaplanowana na sztywno. 11dc monitoring i potem decyzja kiedy.
A w którym dniu cyklu najpóźniej można zacząć stymulację? Bo zawsze jeśli ja miałam to 2-6dc a dziś już 3dc
Ostatnio przed iui miałam stymulację 2-6dc, monitoring 10dc i inseminacja 12dcWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 08:53
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Nie jest zaplanowana na sztywno. 11dc monitoring i potem decyzja kiedy.
A w którym dniu cyklu najpóźniej można zacząć stymulację? Bo zawsze jeśli ja miałam to 2-6dc a dziś już 3dc
Ja z kolei zawsze 3-7 😉
No nie wiem sama co Ci doradzić. Z drugiej strony, jak po stymulacji zapracują Ci oba jajniki to znowu nie będziesz miała tej inseminacji… może jednak daj szansę naturze…Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
U mnie z racji że odrazu po stymulacji mam owulacje biorę 4-9 dc! Dzisiaj ostatnia tabletka 😌👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka, trzymam mocno kciuki za dzisiaj 🤞nie stresuj się, będzie dobrze ❤️
Wyobraźnia, myślę że przerwa od forum dobrze zrobi, ja sama w ostatnich dniach się trochę wycofałam... Raczej przez to, że właśnie cykl miałam stracony.
Nowa, zdaj się na lekarza, lepiej żeby owulacja była po dobrej stronie niż po dwóch. Wiem, że ciężko Ci nie myśleć o tym. Kochana, głowa do góry, myśl pozytywnie. Za tydzień monitoring będziesz wiedzieć na czym stoisz. Trzymam mocno kciuki 🤞 ❤️
Alutka, kreska jest piękna ❤️ nie stresuj się i nie wkręcaj złych rzeczy 😜🤞Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
Nitka - dawaj znać po wizycie.
Insane - Ty dzisiaj też masz wizytę? Czy jutro?
Kciuki za Was dziewczyny 🤞
Nowa - trudno doradzić, ale ja wiem tyle, że jeśli sama zaczynam kombinować i zmieniać zalecenia lekarza to jakoś mam więcej niepokoju i czuję, że tracę kontrolę nad tym wszystkim. Z tego co pisałaś Twój lekarz jest mega mądrym gościem, więc może lepiej trzymać się jego zaleceń. Wspieram Cię ❤
Alutko ile ja bym za taką kresunie dała jest pięknie, dużo spokoju Ci życzę
Wyobraźnia - czasem oddech dobrze robi, ale pamiętaj, że zawsze możesz tu wracać po choćby wirtualnego przytulasa. Wszystkie tutaj mocno Wam kibicujemy i nie tracimy nadziei. ❤
Mi wczoraj wieczorem małpa dała popalić, dziś na szczęście już jest lepiej i mogę pracować.
Plus dziś nowe łóżko przyjeżdża na nową chatę, nie mogę się doczekać cieszę się, że mi zajmuje głowę ta przeprowadzka, może to dobrze zrobi.
Miłego dnia wszystkim WamNowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Miłego dnia☕
Dziewczyny jak u was wyglądały cykle po ciąży biochemicznej? Ginekolog mi mówił, że przyjdzie późna i bardziej intensywna miesiączka, ale u mnie przyszła szybko właściwe zaraz po odstawieniu leków. Były tylko okropne skurcze. Dziś mam 19 dzień nowego cyklu i tu się nie zanosi na owulację. Zero śluzu płodnego, temperatura niska🤷♀️ niby po takiej ciąży można od razu się starać, ale bez owulacji to nic nie będzie więc to mnie trochę zaskoczyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 09:39
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬