Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 29 października, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica to dawaj znać jaki ten prog jak będzie wynik 🤩

Vergeet zobaczymy, na razie się nie nastawiam, ale niech się postarają to rozważę ich propozycję 😁

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 29 października, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. :)
    A ja trzymam kciuki za nową pracę! Niech spełnią Twoje oczekiwania finansowe i wszystkie inne. 💪

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 29 października, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Dzień dobry,
    Nie spałam pół nocy, myślałam, że ta się udusi 😵‍💫 Na moje to zapalenie krtani, spałyśmy od 1 w nocy przy otwartym oknie, teraz boli mnie ucho 😵‍💫
    Chęć do życia dzisiaj jest poniżej 0, kłuje mnie prawy jajnik, nie wiem co chce mi przekazać 🤣

Mój mały miał zapalenie krtani i strasznie kaszlał całą noc. Dostaliśmy syrop przeciwkaszlowy sinecod na noc i pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 12:07

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 29 października, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Ja sobie też tak wmawiałam. O co mi chodzi, przecież mam super życie, świetnego męża, fajną pracę. Mówiłam sobie, że szukam dziury w całym, wyolbrzymiam i powinnam się ogarnąć. W końcu nie dałam rady, poszłam po pomoc i to była najlepsza decyzja. Chodziłam długo na terapię i teraz wracam po krótkiej przerwie. Warto, ale dobrze jest znaleźć kogoś, komu serio zaufamy. Jeśli po pierwszym spotkaniu coś nie gra, lepiej poszukać kogoś innego. Trzymam kciuki, żebyś sobie wszystko poukładała. Ściskam wirtualnie!

Masz całkowitą rację, człowiek czasem nie zdaje sobie sprawy jak taka rozmowa może pomóc 🤗
    kałamarnica 11 wrote:
    A ja w swoim szaleństwie poszłam na proga w 7dpo, choć i tak wiem z USG, że owulacja była. Ale jestem ciekawa jaki będzie wynik i nie wytrzymałam. 😁🤷‍♀️

Czekamy na wynik 🤞🏼
    Schuyler wrote:
    Hej dziewczyny! Nie nadrobię tylu stron.. ale miło was widzieć. 🫶🤍
    A od dziś Duphaston na wywołanie miesiączki. Moja pani doktor mnie zlała. Dziś dzwonię do szpitala umówić się na poleżenie.

Nareszcie! Nie męcz się dalej 😢 dobrze robisz, idź się badać ❤️🤞🏼💪🏼

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 29 października, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Laski nie nadążam dzisiaj tu za wami! 😁
    W ogóle byłam rano drugi raz na rozmowie kwalifikacyjnej, powiedzieli, że mnie chcą tylko kwestia kasy jeszcze. Zaproponowali więcej niż mam teraz, ale powiedziałam że muszą jeszcze dorzucić 🤣 powiedzieli, że przedyskutują i zadzwonią. Są napaleni na mnie, podoba im się moje cv, wykształcenie i doświadczenie więc stwierdziłam, że skoro to oni chcą to muszą bardziej wyskoczyć z hajsu 🤣

Brawoooo 🥳 walcz o swoje 💪🏼 może to dobry start, zaczniesz nowe i teraz po stresie wszystko wejdzie na nowe tory? 🤞🏼❤️

M93 wrote:
    Dzień dobry,
    Nie spałam pół nocy, myślałam, że ta się udusi 😵‍💫 Na moje to zapalenie krtani, spałyśmy od 1 w nocy przy otwartym oknie, teraz boli mnie ucho 😵‍💫
    Chęć do życia dzisiaj jest poniżej 0, kłuje mnie prawy jajnik, nie wiem co chce mi przekazać 🤣

O masakra 😢 współczuję 🫂
    Masz może jakiś steryd wziewny? Ja mam na astmę i jak młoda miała zap krtani to 2x psik z salbutamolu i był spokój na szczęście 🤞🏼
    Zdrówka ❤️🫂

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 29 października, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dziś wpisów i nie nadążam 😁 co do pomocy psychologicznej/psychiatrycznej to oczywiście zachęcam. Ciężko jest prosić o pomoc, ale warto!
    Do mnie szczęście się uśmiechnęło. Dostałam nową pracę i jutro zaczynam. Właściwie praca sama mnie znalazła i wreszcie trochę "odżyłam". Planuję całkowicie poświęcić się pracy i oderwać od starań, badań, lekarzy itd. Moja głowa musi odpocząć. Oby to było dobre miejsce 🤞
    Ściskam Was❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 13:02

Olcia1987, kałamarnica 11, Insane, KasiaBe90, JoAnn, Nowa2024, Aksandra, Tarisal, Misiula, Vergeet, Chesterka1124, PsiaMama93, Wiolala, Smerfelinka lubią tę wiadomość

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Insane Autorytet

Wysłany: 29 października, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Dużo dziś wpisów i nie nadążam 😁 co do pomocy psychologicznej/psychiatrycznej to oczywiście zachęcam. Ciężko jest prosić o pomoc, ale warto!
    Do mnie szczęście się uśmiechnęło. Dostałam nową pracę i jutro zaczynam. Właściwie praca sama mnie znalazła i wreszcie trochę "odżyłam". Planuję całkowicie poświęcić się pracy i oderwać od starań, badań, lekarzy itd. Moja głowa musi odpocząć. Oby to było dobre miejsce 🤞
    Ściskam Was❤️

Wspaniale Marysiu, ogromne gratulacje! ❤️

Marysia996 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 29 października, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Ściskam Was❤️
    Gratuluję! 🍀

22.10- ⏸️ (10dpo)
    23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
    25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
    28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
    2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
    4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
    8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
  • Magdanowa Znajoma

Wysłany: 29 października, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😞 byłam na monitoringu, nie urosło nic, pani doktor powiedziała że ten miesiąc trzeba odpuścić. I prawdopodobnie mam PCOS, te jajniki bardzo dziwnie wyglądały. Dostałam do zrobienia badania i mam wrócić z wynikami ale z tego co zrozumiałam powinniśmy zrobić przerwę i uregulować hormony. Tak mi przykro 😞
    Zapisałam się do dietetyczki która zajmuje sie niepłodnością i hormonami, już sama nie wiem czego się chwycić.
    Czy któraś z was korzystala z pomocy dietetyka i coś to dało?

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 29 października, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Ściskam Was❤️
    No i super!!! 😍😍😍
    W takim razie trzymam jutro kciuki za Twój pierwszy dzień 🤞🤞🤞

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 29 października, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam dziewczyny, Marysiu i Nowa za fajne perspektywy zawodowe :)

Magdanowa - ja chodziłam do dietetyczki, ale podobnie jak z innymi specjalistami trzeba znaleźć "swojego człowieka". Trafiłam na osobę, której podejście było dla mnie nie do przyjęcia i bardziej się zraziłam.

Schuyler- jak dobrze, że postanowiłaś ruszyć ten szpital, będziesz miała diagnostykę i wszystko zacznie się już ładnie regulować, powracać do normy. Tego Ci życzę 🤗

Nowa2024, Marysia996 lubią tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • M93 Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia Gratulacje pracy! Napewno nowe zadania w głowie lepiej zrobią 😊

Mnie dzisiaj tak podbrzusze boli, słabo mi, jak mnie krew zaleje to mnie chyba zmiecie z planszy 🫣

Marysia996, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny ile dpo wychodziły Wam pozytywne testy te super czułe?

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

10/24 Ovitrelle ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
    nowy cykl od 30.10
    Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc

6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
    12.11 🥚
    18.11 Ovitrelle już wypłukany (bialutki test)
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
  • M93 Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Hej! Dziewczyny ile dpo wychodziły Wam pozytywne testy te super czułe?
    Mi 10dpo

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    ⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔

CDN 😎😂

PCOS.
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Marysia Gratulacje pracy! Napewno nowe zadania w głowie lepiej zrobią 😊

Mnie dzisiaj tak podbrzusze boli, słabo mi, jak mnie krew zaleje to mnie chyba zmiecie z planszy 🫣
    Mnie zawsze jak brzuch mocno boli to wcale okres nie jest obfity, teraz dla przykładu nic totalnie mnie nie bolało a lało się ze mnie jak na świniobiciu 🤣🤣🤣

AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• Insane Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanowa wrote:
    Dziewczyny 😞 byłam na monitoringu, nie urosło nic, pani doktor powiedziała że ten miesiąc trzeba odpuścić. I prawdopodobnie mam PCOS, te jajniki bardzo dziwnie wyglądały. Dostałam do zrobienia badania i mam wrócić z wynikami ale z tego co zrozumiałam powinniśmy zrobić przerwę i uregulować hormony. Tak mi przykro 😞
    Zapisałam się do dietetyczki która zajmuje sie niepłodnością i hormonami, już sama nie wiem czego się chwycić.
    Czy któraś z was korzystala z pomocy dietetyka i coś to dało?

Jeśli dietetyczka będzie naprawdę dobra to ok, ale jeśli przy pcosie (czyli pewnie też masz io) „przepisze” Ci 5 posiłków dziennie to dla mnie absurd. Pomyśl o keto, a przynajmniej o diecie niskowęglowodanowej lub niskim ig. Poczytaj o procesie autofagii - to nie banialuki, odkrycie otrzymało parę lat temu nagrodę Nobla
    Do tego ruch. Zmiana myślenia na szukanie okazji na ruszenie się zamiast poleżenia. Sport, ogólnie ruch to lekarstwo na wszystko. Nawet głowę 😉
    I moje złote pudełko z suplami: Fertistim, zioła ojca Sroki, omega-3. I w zależności od potrzeb: magnez, witamina d, jod, cynk, selen. I jeszcze więcej, ale to można brać różności bez końca.
    No i tak, jak lekarz Ci zlecił, musisz mieć zrobione jakieś chociaż podstawowe badania, żeby szukać punktu zaczepienia.

40 tc 💔
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 29 października, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale się tutaj dzieje dzisiaj. My dzisiaj dzień wolny od żłobka, także rano spacer po lesie, teraz odpoczywamy w domu 😊

Mąż pojechał do kolegi na kawę (oboje nie piją alko w tygodniu, bo forma musi być) 🤣 a my z synkiem trochę posprzątaliśmy i pobawiliśmy się zabawkami 🤣

Nowa, wspaniała wiadomość z tą pracą. Jak dadzą więcej to zmieniaj i na nic nie patrz, najwidoczniej tak ma być 🤞

Schuyler, nareszcie dostałaś coś na wywołanie, już nie będziesz musiała się męczyć 😘

Marysia, fajnie, że w końcu jest praca 😁

Dużo pozytywnych wiadomości dzisiaj od Was 😁

Ściskam Was mocno 🫂

Ja się mało udzielam bo raz, że mam mało czasu a dwa nie umiem się wkręcić w rozmowę. Ale jestem z Wami, myślę o Was i czytam Was regularnie. 😘

kałamarnica 11, Olcia1987, Marysia996, Nowa2024 lubią tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 29 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak mierzycie temperature w pochwie to jak myjecie termometr? Zwykłym mydłem? Czy jakieś chusteczki antybakteryjne? Od nowego cyklu zacznę mierzyć w pochwie bo to mierzenie w ustach mnie trochę męczy 😂 i nie jestem pewna co do wiarygodności temperatury.

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 29 października, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mam dzisiaj dopiero 8 dc i chyba właśnie mam owulację 😭 tydzień za wcześnie. Muszę teraz albo o tydzień wydłużyć sobie cykl duphastonem, albo liczyć na termin histeroskopii tydzień wcześniej 🙄 Jak się nie uda tego zrobić w listopadzie i się przedłuży to się chyba zapłaczę 😭

P.S. to też dobra odpowiedź na pytanie, czy fertistim i zioła ojca Sroki działają…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 17:16

40 tc 💔
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 29 października, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Dziewczyny, jak mierzycie temperature w pochwie to jak myjecie termometr? Zwykłym mydłem? Czy jakieś chusteczki antybakteryjne? Od nowego cyklu zacznę mierzyć w pochwie bo to mierzenie w ustach mnie trochę męczy 😂 i nie jestem pewna co do wiarygodności temperatury.
    Zwykłym mydłem i ciepłą wodą. Od czasu do czasu jakiś Octanisept😉 w pochwie o wiele pewniejsza niż w ustach (przynajmniej u mnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 17:20

Chesterka1124 lubi tę wiadomość

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ