Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
kałamarnica 11 wrote:Nowa 2024 trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ❤
M93 super wieści
Ja jestem po wizycie i powiem Wam, że jestem super zadowolona.
Po pierwsze rosną dwa pęcherzyki, po 11mm w jednym i w drugim jajniku (to dopiero 7 d.c.) kolejna kontrola monitoringu za tydzień, a w międzyczasie będę robić testy owu i mierzyć Temp. Endometrium ładne jak na ten moment.
Po drugie pokazałam ten mój wynik proga 7dpo w poprzednim cyklu (14.50 ng/mL) mówiła, że piękny i potwierdza dobrą owulację.
Ponadto mam ustalony plan działania. Jeżeli w tym cyklu się nie uda, to w kolejnym zaraz na początku cyklu kładę się do oddziału klinicznego endokrynologii ginekologicznej (ta moja lekarka tam pracuje) i będę miała powtórkę całej gospodarki hormonalnej, HSG i histeroskopię. Dziś już na wizycie pobrała mi wymazy na Mycoplasme, Chlamydie i Ureaplasme (bo to trzeba przed hsg wykluczyć). I będę miała to wszystko na NFZ. Do tego mi powiedziała, że jeśli my zrobimy diagnostycznie już wszystko i nie będzie efektu, to ona mi wskaże klinikę leczenia niepłodności, gdzie zna mądrego lekarza i mnie (nas) do niego przekieruje dalej.
I powiem Wam, że mi totalnie ulżyło. Dobrze jest mieć plan i lekarza, któremu się ufa. Żeby nie iść po omacku, tylko żeby ktoś prowadził za rękę. Wstąpiła we mnie nowa nadzieja, razem ze słońcem, które dziś w końcu wyszło zza chmur. 🌞
Miłego tygodnia dziewczyny, dzięki, że jesteście i mogę się Wam wygadać. ❤
Super że trafiłaś na taką lekarkę i masz już plan działania! Teraz już z górki i mam nadzieję większa ulga psychiczna 😍💪💪💪 a kto wie może się uda i klinika nie będzie potrzebna 🤞🤞🤞😉kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
M93 super wieści
Po pierwsze rosną dwa pęcherzyki, po 11mm w jednym i w drugim jajniku (to dopiero 7 d.c.) kolejna kontrola monitoringu za tydzień, a w międzyczasie będę robić testy owu i mierzyć Temp. Endometrium ładne jak na ten moment.
Po drugie pokazałam ten mój wynik proga 7dpo w poprzednim cyklu (14.50 ng/mL) mówiła, że piękny i potwierdza dobrą owulację.
Ponadto mam ustalony plan działania. Jeżeli w tym cyklu się nie uda, to w kolejnym zaraz na początku cyklu kładę się do oddziału klinicznego endokrynologii ginekologicznej (ta moja lekarka tam pracuje) i będę miała powtórkę całej gospodarki hormonalnej, HSG i histeroskopię. Dziś już na wizycie pobrała mi wymazy na Mycoplasme, Chlamydie i Ureaplasme (bo to trzeba przed hsg wykluczyć). I będę miała to wszystko na NFZ. Do tego mi powiedziała, że jeśli my zrobimy diagnostycznie już wszystko i nie będzie efektu, to ona mi wskaże klinikę leczenia niepłodności, gdzie zna mądrego lekarza i mnie (nas) do niego przekieruje dalej.
I powiem Wam, że mi totalnie ulżyło. Dobrze jest mieć plan i lekarza, któremu się ufa. Żeby nie iść po omacku, tylko żeby ktoś prowadził za rękę. Wstąpiła we mnie nowa nadzieja, razem ze słońcem, które dziś w końcu wyszło zza chmur. 🌞
Super plan 💪🏻 to ja rozumiem, jest na co czekać, coś się dzieje 🍀kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Jezu a ja wam powiem, że czacha dymi. Dzisiaj mi się śniło, że otworzyłam wyniki bety a tam, że spadło i info, że dziecko było chore i że to chłopiec.
A do lab będę mogła dopiero pójść po 12 -
Minia000 wrote:Czyli ładnie sama się oczyściłas?
Mi też powiedział że natura, może i tak.
A Ty kiedy możesz zacząć kolejne starania? Czy już działasz? 😎👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Dzień dobry w poniedziałek 😁 widzę że mnóstwo pozytywnych wiadomości od rana. Bardzo się cieszę, że miałyście udane wizyty, teraz nic tylko działać 😍
Ja się mało odzywam, bo ciężki okres teraz u nas. Synek właśnie zaczął trzecią godzinę w żłobku i zastanawiam się czy iść po niego o 11 czy zostawić go do 13.Panie nie dzwonią, zadzwoniłam niedawno, mówiły, że jest ok. Teraz tylko ten temat mi głowie. Posprzątałam w domu, wypiłam kawę i nie mam co ze sobą zrobić 😥
Ale czytam Was i się zastanawiam czy w tym miesiącu nie zacząć robić testów owulcyjnych. Muszę popatrzeć, które u nas tutaj są dobre i zamówić na Amazon 😁 dla rozrywki i zabicia nudy 😁 -
Chesterka1124 wrote:Dzień dobry w poniedziałek 😁 widzę że mnóstwo pozytywnych wiadomości od rana. Bardzo się cieszę, że miałyście udane wizyty, teraz nic tylko działać 😍
Ja się mało odzywam, bo ciężki okres teraz u nas. Synek właśnie zaczął trzecią godzinę w żłobku i zastanawiam się czy iść po niego o 11 czy zostawić go do 13.Panie nie dzwonią, zadzwoniłam niedawno, mówiły, że jest ok. Teraz tylko ten temat mi głowie. Posprzątałam w domu, wypiłam kawę i nie mam co ze sobą zrobić 😥
Ale czytam Was i się zastanawiam czy w tym miesiącu nie zacząć robić testów owulcyjnych. Muszę popatrzeć, które u nas tutaj są dobre i zamówić na Amazon 😁 dla rozrywki i zabicia nudy 😁
Ja jestem zachwycona fioletowymi clear blue po ostatnim cyklu i już się nie mogę doczekać aż je w czwartek „odpalę” 🤣kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
M93 wrote:Tak, samo wszystko się wyczyściło, widział tam jakiś małe coś ale mówił, że po okresie zejdzie wszystko do końca.
A Ty kiedy możesz zacząć kolejne starania? Czy już działasz? 😎
Będziemy intensywnie działać w tym cyklu. Dziś 7dc, stymulowany lametta. Do tej pory dobrze reagowałam, oby teraz też tak było bo nie idę na monitoring. Także zaraz zaczynamy działaniakałamarnica 11, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
-
Minia000 wrote:Będziemy intensywnie działać w tym cyklu. Dziś 7dc, stymulowany lametta. Do tej pory dobrze reagowałam, oby teraz też tak było bo nie idę na monitoring. Także zaraz zaczynamy działania
To idziemy prawie łeb w łeb bo u mnie dzisiaj 8dc 😉🤞🤞🤞🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Vergeet wrote:Jaki to jest świetny plan! 😀
My niestety mieszkamy w bloku, do tego wynajmujemy mieszkanie więc czekamy cierpliwie na swoje cztery kąty i wtedy na pewno będziemy mieć pieska 🩷
Jaki to psiak? I jakiego już masz?
Mamy pomeraniana a teraz chcemy maltipoo 🥹 znaleziony jutro chyba będzie już z nami 🥰Insane, M93 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Dziękuję za wszystkie miłe słowa. ❤
kasssia nie przejmuj się, głowa czasami szaleje pod wpływem emocji, a sen to tylko sen. Czekamy cierpliwie na betę, na pewno będzie dobrze i pochwalisz się pięknym wynikiem 🤞
Nowa, Minia000 to ja mam też z Wami synchro bo dziś 7d.c.
Chesterko, potwierdzam, te testy Clearblue fioletowe są super, mi się sprawdziły w poprzednim cyklu i w tym cyklu też odpalam je niebawem 😊kasssia, Nowa2024, Minia000 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Chesterka1124 wrote:Dzień dobry w poniedziałek 😁 widzę że mnóstwo pozytywnych wiadomości od rana. Bardzo się cieszę, że miałyście udane wizyty, teraz nic tylko działać 😍
Ale czytam Was i się zastanawiam czy w tym miesiącu nie zacząć robić testów owulcyjnych. Muszę popatrzeć, które u nas tutaj są dobre i zamówić na Amazon 😁 dla rozrywki i zabicia nudy 😁
Z paskowych przetestowałam wiele i mnie najlepiej się odbarwiały itd e@h i fajnie się zczytują na aplikacji.
Z elektronicznych to zakochałam się w CB fioletowych, konkret, bez zastanawiania się czy to już czy nie, bez liczenia ile nie pić i nie sikać 🤣🤣
Rano wstałam, sikłam i po sprawie 💪🏻👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
kałamarnica 11 wrote:Dziękuję za wszystkie miłe słowa. ❤
kasssia nie przejmuj się, głowa czasami szaleje pod wpływem emocji, a sen to tylko sen. Czekamy cierpliwie na betę, na pewno będzie dobrze i pochwalisz się pięknym wynikiem 🤞
Nowa, Minia000 to ja mam też z Wami synchro bo dziś 7d.c.
Chesterko, potwierdzam, te testy Clearblue fioletowe są super, mi się sprawdziły w poprzednim cyklu i w tym cyklu też odpalam je niebawem 😊
dzieki, już po pobraniu.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
-
Czyli rozumiem, że te clear blue robi się z pierwszego sika? Jak tak to mi bardzo ułatwi sprawę 😁 bo ja bardzo dużo pije w ciągu dnia 🤣
-
M93 super wieści
Super! Dobrze, że taki konkretny plan. Dobrze czuć się zaopiekowanym.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Chesterka1124 wrote:Czyli rozumiem, że te clear blue robi się z pierwszego sika? Jak tak to mi bardzo ułatwi sprawę 😁 bo ja bardzo dużo pije w ciągu dnia 🤣
Dokładnie takChesterka1124 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Dokładnie tak
-
Chesterka1124 wrote:Czyli rozumiem, że te clear blue robi się z pierwszego sika? Jak tak to mi bardzo ułatwi sprawę 😁 bo ja bardzo dużo pije w ciągu dnia 🤣
Tak i właśnie na tym mi zależało, piję w pracy dużo, często, naprawdę dramat dla mnie jak muszę 3/4h nie pić i nie sikać… ułatwiło mi to życie 🤪Chesterka1124 lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Chesterka1124 wrote:A czym się różnią fioletowe od różowych? Różowe są tańsze widzę i bardziej opłacalne.
Różowe wykrywają 2 płodne dni -> badają tylko stężenie LH
Fioletowe wykrywają 4 płodne dni -> badają LH i estrogen
Chesterka1124, kasssia lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC