Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
DaruniaKa wrote:Kasia gratuluję pięknego wyniku 🥳❤️
Patrzę ze jesteśmy w podobnym wieku , czy brałaś jakieś leki wspierające dzięki który udało ci się zająć w ciążę ? Coś po tym poronieniu?
Hej, defacto od mniej więcej roku (od odstawienia dziecka od piersi) brałam Fertisim tylko. Teraz poszłam do swojej dr która specjalizuje się w niepłodności i oczywiście nie posłucham się do jej zaleceń i próbowaliśmy cały czas (a kazała zacząć po miesiącu stosowania jej zaleceń). Więc brałam te rzeczy od niej, ale dosłownie 3 tygodnie więc nie sądzę, żeby one miały aż taki wpływ. Głównie ostatnio pilnowałam diety (mam problem z cukrem).DaruniaKa lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:To już Wasz? Ale śliczny mini-wilczek 😁❤️
Tak jutro jedziemy odebrać 🥹 czuję taka ekscytację i tyle miłości że może głowa trochę odpuści 🥰Insane, Nowa2024, Smerfelinka, M93 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Tak jutro jedziemy odebrać 🥹 czuję taka ekscytację i tyle miłości że może głowa trochę odpuści 🥰
Szczeniaczki potrafią być baaardzo absorbujące, na pewno odwróci na jakiś czas Twoją głowę od wszystkich innych spraw 😂 🤞Chesterka1124 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Marcysias wrote:Też tak miałam :p robiłam 3 betę liczyłam na 4500 a tu 7800 beta i szok że wystrzeliła
-
Nitka96 wrote:Jednak serduszko za drugim puszku https://ibb.co/n0H4Zff 🥰
Zakochałam sie😍 jest przepiękny! A tfu żeby nie zauroczyć!Starania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
PsiaMama93 wrote:Zakochałam sie😍 jest przepiękny! A tfu żeby nie zauroczyć!
Mamy dla niego imię Oreo zwany również Ciastkiem 🥹🥹🥹Insane, Olcia1987, PsiaMama93, Smerfelinka, M93 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka, ale słodziak 😍❤️
Insane dobrze Cię rozumiem. Mimo to trzymamy kciuki za ten cykl 🤞
Kasia, beta wystrzelił, gratulacje 🎊 kiedy wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 17:38
kasssia lubi tę wiadomość
-
Olcia1987 wrote:Juz mam wynik -> totaal hcg<1 😩
Więc czekam na 🐒 i jutro idę na rtg
Przykro mi 😔 tule mocno ❤️👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Nitka, cudny ten maluch ❤️ ja tez jestem psiara, na pokładzie mam 9 letniego owczarka niemieckiego, mój "synuś". 😁
Ja że względu,że to mój pierwszy cykl z zastrzykiem poszłam na kontrolne USG żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i wszystko ok. Szybko pożałowałam tej wizyty.. mam coś ostatnio pecha do lekarzy. Pani doktor wykonując USG stwierdziła ,że nie wie czy ta owulacja była czy nie ,że niby nie ma już tego pęcherzyka,który był przed owulacja (19mm) , widzi pęcherzyk (13mm) ,że może to być ciałko żółte ale ona nie wie i ,że nie jest tego w stanie stwierdzić i ,że płynu w zatoce nie widzi. Zapytała się mnie czy mierze temperature i po mojej odpowiedzi jak wyglądają te temperatury stwierdziła ,że owulacji to na pewno nie było bo przed owulacja musi być widoczny duży spadek temperatury i od razu widoczny gwałtowny wzrost na poziomie 37 stopni i,że w innym wypadku do owulacji nie dochodzi ! niemalże wykrzykując i przewracała oczami na moje spostrzeżenia na temat tego ,że mam niższe temperatury i,że te skoki są widoczne ale nie od razu na 37 stopni... 🫣
Pomimo jej przekonań ,że do owulacji u mnie nie doszło poprosiłam ja o skierowanie na progesteron , z zażenowaniem na mnie spojrzała i stwierdziła,że nie ma to żadnego sensu i ,że to nic nie wniesie...🙆 Ostatecznie z laską wystawiła mi to skierowanie. Generalnie po tej wizycie zaczynam wątpić w polską służbę zdrowia...🙆🫣
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Misiula wrote:Nitka, cudny ten maluch ❤️ ja tez jestem psiara, na pokładzie mam 9 letniego owczarka niemieckiego, mój "synuś". 😁
Ja że względu,że to mój pierwszy cykl z zastrzykiem poszłam na kontrolne USG żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i wszystko ok. Szybko pożałowałam tej wizyty.. mam coś ostatnio pecha do lekarzy. Pani doktor wykonując USG stwierdziła ,że nie wie czy ta owulacja była czy nie ,że niby nie ma już tego pęcherzyka,który był przed owulacja (19mm) , widzi pęcherzyk (13mm) ,że może to być ciałko żółte ale ona nie wie i ,że nie jest tego w stanie stwierdzić i ,że płynu w zatoce nie widzi. Zapytała się mnie czy mierze temperature i po mojej odpowiedzi jak wyglądają te temperatury stwierdziła ,że owulacji to na pewno nie było bo przed owulacja musi być widoczny duży spadek temperatury i od razu widoczny gwałtowny wzrost na poziomie 37 stopni i,że w innym wypadku do owulacji nie dochodzi ! niemalże wykrzykując i przewracała oczami na moje spostrzeżenia na temat tego ,że mam niższe temperatury i,że te skoki są widoczne ale nie od razu na 37 stopni... 🫣
Pomimo jej przekonań ,że do owulacji u mnie nie doszło poprosiłam ja o skierowanie na progesteron , z zażenowaniem na mnie spojrzała i stwierdziła,że nie ma to żadnego sensu i ,że to nic nie wniesie...🙆 Ostatecznie z laską wystawiła mi to skierowanie. Generalnie po tej wizycie zaczynam wątpić w polską służbę zdrowia...🙆🫣
Oj współczuję ci takiej lekarki 😱 najgorzej trafić do nieempatycznego lekarza i jeszcze się drze na wizycie 🤦🏼♀️ dramat, jak czytam takie wpisy jak twój to zdecydowanie bardziej doceniam to, że mam mega spoko doktorka 👨⚕️ 👍🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Misiula, straszne podejście tej doktor, ja pewnie już bym ją zmieniła. Zanim znalazłam swoją cudowna doktor, miałam kontakt z 3 ginekologami. Teraz czuję się bezpiecznie i wiem, że mogę na nią liczyć. Nasza psychika i poczucie zaopiekowania w staraniach też ma duże znaczenie. Przytulam mocno i czekam na wynik progesteronu 🩷♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Misiula, straszne podejście tej doktor, ja pewnie już bym ją zmieniła. Zanim znalazłam swoją cudowna doktor, miałam kontakt z 3 ginekologami. Teraz czuję się bezpiecznie i wiem, że mogę na nią liczyć. Nasza psychika i poczucie zaopiekowania w staraniach też ma duże znaczenie. Przytulam mocno i czekam na wynik progesteronu 🩷
Nie jestem pod jej opieką na stałe, całe szczęście....😁 poszłam na wizytę do losowej lekarki bo byłam na wizycie z pakietu medycznego. Było to zwykle USG no i zależało mi na skierowaniu na progesteron bo mam to badanie bezpłatnie w pakiecie więc po co mam wydawać kasę.. już i tak sporo kasy idzie na suple,leki i wizyty w klinice... no ale nie spodziewałam się takiej tragedii w podejściu do pacjenta.🫣👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
A tak w ogóle to myślicie ,że ma znaczenie czy zbadam progesteron 7 czy 8 dni po ewentualnej owulacji ? Powinnam zrobić badanie w piątek ale nie bardzo mam jak i planuje zrobić w sobotę i będzie to prawdopodobnie 8 dzień po owu.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Chesterka1124 wrote:Nitka, ale słodziak 😍❤️
Insane dobrze Cię rozumiem. Mimo to trzymamy kciuki za ten cykl 🤞
Kasia, beta wystrzelił, gratulacje 🎊 kiedy wizyta?
umówiłam się na teleporadę na środę wieczór, żeby poprosić o skierowanie na usg.
wstępnie też się umówiłam na usg na piątek, ale wole skierowanie z enel medu, bo mają lepsze lokalizacje dla mnie, mam nadzieje, że uda sie coś znaleźć.
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
-
Marcysias wrote:8 tydzień i za tydzień w środę pierwsza wizyta NFZ ginekolog wreszcie zobaczę okruszka małego🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Misiula wrote:Nitka, cudny ten maluch ❤️ ja tez jestem psiara, na pokładzie mam 9 letniego owczarka niemieckiego, mój "synuś". 😁
Pomimo jej przekonań ,że do owulacji u mnie nie doszło poprosiłam ja o skierowanie na progesteron , z zażenowaniem na mnie spojrzała i stwierdziła,że nie ma to żadnego sensu i ,że to nic nie wniesie...🙆 Ostatecznie z laską wystawiła mi to skierowanie. Generalnie po tej wizycie zaczynam wątpić w polską służbę zdrowia...🙆🫣👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS.