Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Chesterka1124 wrote:On poprawa gospodarkę hormonalną, więc jeżeli nie masz nieregularnych cykli to nie powinien Ci skracać 😊 ja właśnie odkąd biorę to zauważyłam zmiany na plus ☺️
DaruniaKa, Chesterka1124, Insane lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Aaa rozumiem, ja nie mam pcos i cykle regularne 28 dni (czasem się zdarzy 26-27) i pierwszy raz piję fertistim więc zobaczymy jak to u mnie będzie
Ja piłam fertistim od grudnia ,przez jakieś 9 mc nie mając PCOS i innych problemów hormonalnych. Natomiast jak teraz po wizycie w klinice okazało się ,że mam za mało testosteronu i muszę wdrożyć suplementację odstawiłam fertistim. Wyczytałam ,że inozytol wpływa właśnie na obniżanie tego hormonu ci by się zgadzało bo przy PCOS testosteron jest bardzo często zawyżony.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Chesterka1124 wrote:Czy po braniu feristim oprócz skrócenia cyklu skróciła wam się @? Dzisiaj 4dzien I już ledwo cos leci 😊 zazwyczaj mam po 6-7 dni
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Chesterka1124 wrote:On poprawa gospodarkę hormonalną, więc jeżeli nie masz nieregularnych cykli to nie powinien Ci skracać 😊 ja właśnie odkąd biorę to zauważyłam zmiany na plus ☺️
Mnie myoinositol też pomógł, miałam cykle 31/34 dni a ten ostatni był 29 🥰
Miałam pcos, teraz nie mam szans sprawdzić niestety 😢
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
magdalena321 wrote:Cześć dziewczyny ☺️ chciałam się przywitać i też podzielić ⏸️ październikowymi kreskami. Choć moja radość jest bardzo ostrożna to staram się być dobrej myśli. Liczę na to że los oszczędzi mi kolejnego cierpienia i tym razem będzie to szczęśliwy czas dla mnie 🙏🏻
Jestem po dwóch biochemiach, choć nawet nie wiem czy ten pierwszy należy zaliczyć do biochemu bo beta startowała z 3,4, po dwóch dniach 4,3 i po dwóch dniach przyszła @.
Drugi raz beta była już powyżej 20 na pewno, bo następnego dnia jak ją zbadałam w labie to było 20,7 a prog 14,50 (wdrożyłam luteinę 2x1 ale było już za późno) i po dwóch dniach powtórka bety wyszła 14 więc spadała..
Teraz pozytywny test z bladą drugą kreską 4 października ☺️ niestety nie miałam możliwości zrobić bety, bo córka jest chora i nie mam z kim jej zostawić w domu, póki co testy ciemnieją i dopiero jutro podjadę do przychodni zrobić betę i proga. Powtórkę zrobię w piątek, jeśli wszystko będzie ok to wtedy umówię się do gina.
Życzę Nam wszystkim dużo dobrego i powodzenia 😊
Gratuluję 2 kresek 🥳
Czy robiłaś jakieś badania po tych biochemach? Brałaś jakieś dodatkowe leki /suplementy po nich ?😊
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Nowa2024 wrote:Przykro mi 😔 tak jak dziewczyny pisały, zapewne biochem. Trudno pisać tu o szczęściu w nieszczęściu ale po biochemie często dziewczyny zachodzą w prawidłowe ciąże, więc trzymam mocno za Ciebie kciuki! 😘😘😘 ja przy mojej ciąży pozamacicznej myślałam, że mam biochem. Jak się okazało, że to ciąża pozamaciczna to cały czas myśli, że z tego wszystkiego co mnie spotkało to już lepszy byłby ten biochem…trzymaj się mocno, wierzę że w końcu wszystkie nas tutaj spotka to szczęście prawidłowej, zdrowej ciąży i ślicznego zdrowego bobasa 😘🤞🤞🤞
-
DaruniaKa wrote:Witaj Magda 😊
Gratuluję 2 kresek 🥳
Czy robiłaś jakieś badania po tych biochemach? Brałaś jakieś dodatkowe leki /suplementy po nich ?😊
Nie dziękuję jeszcze żeby nie zapeszyć 🙏🏻
Kochana nie robiłam, ze względu na to że do końca nie wiedziałam od czego w ogóle zacząć. No i gdzieś ok lipca całkowicie odpuściłam starania, nawet nie wiedziałam kiedy wypadają dni płodne, nic kompletnie nie liczyłam. Dlatego też w sierpniu test zrobiłam dopiero w dniu spodziewanej @, lub nawet dzień po bo chyba też trochę się bałam zobaczyć biel a tu okazała się niespodzianka. Ginekolog przepisał mi luteinę bo myślałam że beta dopiero startuje ale niestety było za późno bo wtedy już następnego dnia i za kolejne 2 dni okazało się że beta spadała.
No i tak samo było tym razem, byłam zrezygnowana strasznie po tym biochemie, nawet już stwierdziłam że ostatnia szansa żeby się udało, że jeśli nie to koniec ze staraniami. Nawet nie wiem kiedy dni płodne wypadały we wrześniu. Ale coś mi pewnego dnia piwo jakby smakowało inaczej, mięso mieliłam i zaczęło mi śmierdzieć, miałam dłuższy czas strasznie barwne sny takie realne i to codziennie, no i nauczona już tą sytuacją z sierpnia zrobiłam test 3-4 dni przed @ i pokazała się bardzo bladziutka druga kreska ledwo widoczna. Także automatycznie zaaplikowałam luteinę w razie „w”. Cały czas jestem na niej i zobaczymy jak będzie. Staram się być dobrej myśli 🥺🍀
Jedynie co brałam to Omega med optima start ale to już prawie od roku je łykam, po drodze cuda wianki były bo i fertistim, cynk, magnez, jakieś jeszcze inne witaminy A i E, no sporo tego było ale jak się pokończyły to już więcej nie kupowałam.
DaruniaKa lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Nie dziękuję jeszcze żeby nie zapeszyć 🙏🏻
Kochana nie robiłam, ze względu na to że do końca nie wiedziałam od czego w ogóle zacząć. No i gdzieś ok lipca całkowicie odpuściłam starania, nawet nie wiedziałam kiedy wypadają dni płodne, nic kompletnie nie liczyłam. Dlatego też w sierpniu test zrobiłam dopiero w dniu spodziewanej @, lub nawet dzień po bo chyba też trochę się bałam zobaczyć biel a tu okazała się niespodzianka. Ginekolog przepisał mi luteinę bo myślałam że beta dopiero startuje ale niestety było za późno bo wtedy już następnego dnia i za kolejne 2 dni okazało się że beta spadała.
No i tak samo było tym razem, byłam zrezygnowana strasznie po tym biochemie, nawet już stwierdziłam że ostatnia szansa żeby się udało, że jeśli nie to koniec ze staraniami. Nawet nie wiem kiedy dni płodne wypadały we wrześniu. Ale coś mi pewnego dnia piwo jakby smakowało inaczej, mięso mieliłam i zaczęło mi śmierdzieć, miałam dłuższy czas strasznie barwne sny takie realne i to codziennie, no i nauczona już tą sytuacją z sierpnia zrobiłam test 3-4 dni przed @ i pokazała się bardzo bladziutka druga kreska ledwo widoczna. Także automatycznie zaaplikowałam luteinę w razie „w”. Cały czas jestem na niej i zobaczymy jak będzie. Staram się być dobrej myśli 🥺🍀
Jedynie co brałam to Omega med optima start ale to już prawie od roku je łykam, po drodze cuda wianki były bo i fertistim, cynk, magnez, jakieś jeszcze inne witaminy A i E, no sporo tego było ale jak się pokończyły to już więcej nie kupowałam.
Trzymam kciuki za ciążę ✊🏻😘magdalena321 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Nowa2024 wrote:Na to liczę 😁 i na to, że w czwartek u doktorka usłyszę że owulka jest po lewej stronie i zielone światło na drugą iui 🤞🤞🤞 sama nie wiem czemu mam takie oczekiwania co do tego cyklu 🤣 ale w czwartek monitoring mam w dniu urodzin teścia, z którym mam mega relacje, no generalnie teścia mam lepszego niż miałam ojca (który nie żyje już kupe lat) i mogę to powiedzieć z czystym sumieniem, więc liczę że będzie to dzień z dobrymi informacjami 😉
Nowa2024 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Alutka gratuluję dwóch kresek 🥰
Ja jak zwykle w niedoczasie... W zeszłym tygodniu "świętowałam" urodziny i rocznicę ślubu.
Postaram się już być w miarę na bieżąco 😅
Kałamarnica jaki piękny koteczek 😍🤩 powinien grać w reklamach jakiś pysznych kocich smaczkówWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 20:02
kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
-
DaruniaKa wrote:Nowa -kciuki za ten cykl 😍❤️
Standardowo w czwartek się przypomnę z kciukami 😁😁😁kałamarnica 11, Aksandra, DaruniaKa, Olcia1987 lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Chesterka1124 wrote:Smerfelinko, mocne kciuki 🤞 ❤️
Ja dzisiaj leżę i choruje. Głowa mi pęka i do tego chyba bolą mnie 4 zęby chociaż może to wszystko promieniować bo do dentysty chodzę regularnie 😏
Ja ostatnio poszłam z bólem i okazało się, że wszystkie zęby zdrowe a rośnie sobie ósemka... Na stare lata przyszło mi ząbkować🤦 -
Nowa, jak zawsze trzymam kciuki 🤞
Ja już w tym cyklu mierzę temperaturę. Skoro skraca mi się cykl to nie chce przegapić owulacji, sprawdzę też testami czy się pokrywa 😁
Wiolala na na szczecie mam wszystkie ósemki 🤣 a nawet jednej już nie ma 😅 ale ząbkowanie mi towarzyszy od ponad roku 😂Misiula, Nowa2024, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za miłe komentarze odnośnie kota.
Faktycznie kot nam się "udał", bo jest grzeczny i przytulas, nie rozrabia i niczego nie niszczy. 12.10 będzie obchodzić (już) szóste urodziny 🥲
Ech dziewczyny, jak mi się dzisiaj dłuży ten cykl. Dopiero 8d.c. a testy owulacyjne krzyczą do mnie z półki niczym syreny zwodzące Odyseusza w kierunku skał. Jak wytrwać.
Piję herbatę z imbirem i się pakuję, bo w weekend się w końcu przeprowadzamy do nowego mieszkania, z czego się bardzo cieszę, ale i smucę, bo czuję, że coś się kończy. W tym obecnym spędziliśmy 9 szczęśliwych lat. Ale takie życie, że coś się kończy, a coś zaczyna. Nowe jest większe i mamy przewidziany pokój dla.... wiadomo kogo także tak.Nowa2024, Insane, Smerfelinka, Aksandra, Chesterka1124, Vergeet, Olcia1987, Wiolala lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Dziękuję za miłe komentarze odnośnie kota.
Faktycznie kot nam się "udał", bo jest grzeczny i przytulas, nie rozrabia i niczego nie niszczy. 12.10 będzie obchodzić (już) szóste urodziny 🥲
Ech dziewczyny, jak mi się dzisiaj dłuży ten cykl. Dopiero 8d.c. a testy owulacyjne krzyczą do mnie z półki niczym syreny zwodzące Odyseusza w kierunku skał. Jak wytrwać.
Piję herbatę z imbirem i się pakuję, bo w weekend się w końcu przeprowadzamy do nowego mieszkania, z czego się bardzo cieszę, ale i smucę, bo czuję, że coś się kończy. W tym obecnym spędziliśmy 9 szczęśliwych lat. Ale takie życie, że coś się kończy, a coś zaczyna. Nowe jest większe i mamy przewidziany pokój dla.... wiadomo kogo także tak.
Oby ten pokoik jak najszybciej został zamieszkany a zabawki niech się walają w każdym kąciku! 😍🤞🤞🤞kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Na to liczę 😁 i na to, że w czwartek u doktorka usłyszę że owulka jest po lewej stronie i zielone światło na drugą iui 🤞🤞🤞 sama nie wiem czemu mam takie oczekiwania co do tego cyklu 🤣 ale w czwartek monitoring mam w dniu urodzin teścia, z którym mam mega relacje, no generalnie teścia mam lepszego niż miałam ojca (który nie żyje już kupe lat) i mogę to powiedzieć z czystym sumieniem, więc liczę że będzie to dzień z dobrymi informacjami 😉
Trzymam kciuki! Tyle czekasz już na tą drugą iui 🤞💚🍀 niech się wszystko uda! 😍Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:Trzymam kciuki! Tyle czekasz już na tą drugą iui 🤞💚🍀 niech się wszystko uda! 😍🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Wiolala wrote:Ja ostatnio poszłam z bólem i okazało się, że wszystkie zęby zdrowe a rośnie sobie ósemka... Na stare lata przyszło mi ząbkować🤦🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000