Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Insane Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Beta 192,56, prog 32,1 🥺🙏🏻

W innym labie robione niż pierwsze ale jeśli chodzi o przyrost to chyba spoko. Pierwsza była 76,330.

No i widzisz 😊 mówiłam, że w piątek będziemy Ci gratulować! 🎉 Zatem: GRATULACJE!

magdalena321 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Nowa wspaniałe wiadomości ❤️
    Kochana,jak się nazywa twój lekarz?to ten z pastelowej?
    Ps,czy twój mąż brał jakieś suple leki ze tak ładnie mu się wyniki polepszyły?
    Tak, z pastelovej 😉 dr Krzysztof Derwich 😉
    Ogólnie mój mąż rok temu w październiku zaczął brać tenfertilOn przez 3 msc, później nic bo jego ciężko zmusić do jakichkolwiek supli niestety. I dopiero teraz od dwóch tygodni piję fertistim. Aż zdziwiliśmy sie, bo teraz serduszkowanie było w środę a mimo to dzisiaj takie ładne parametry nasienia wyłapali do inseminacji. W czerwcu jak mroziliśmy nasienie to chyba 4 dni odczekaliśmy po serduszkowaniu, ale jak porównałam badania z czerwca i z dzisiaj to w czerwcu miał więcej plemników ilościowo 😉

DaruniaKa lubi tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Beta 192,56, prog 32,1 🥺🙏🏻

W innym labie robione niż pierwsze ale jeśli chodzi o przyrost to chyba spoko. Pierwsza była 76,330.
    Super przyrost 😍 trzymam dalej kciuki 🤞🤞🤞

01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    No i widzisz 😊 mówiłam, że w piątek będziemy Ci gratulować! 🎉 Zatem: GRATULACJE!

Nie dziękuję jeszcze żeby nie zapeszyć ale trzymajcie dalej kciuki za mojego kropka 🍀🤞🏻❤️
    Przydadzą się na pewno 🙏🏻 mam nadzieję że w niedzielę jak zrobię betę to znów poszybuje do góry 🥺

Insane, Chesterka1124, Olcia1987, kasssia, Vergeet lubią tę wiadomość

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Nie dziękuję jeszcze żeby nie zapeszyć ale trzymajcie dalej kciuki za mojego kropka 🍀🤞🏻❤️
    Przydadzą się na pewno 🙏🏻 mam nadzieję że w niedzielę jak zrobię betę to znów poszybuje do góry 🥺
    Mówiłam, że najpierw zrób przyrost a później wyrokuj 😊 wierz w tego malucha 🥰 gratuluję 🥰

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    A u mnie jakaś hibernacja uczuć, myśli przed transferem. Wydaje mi się, że mam przeterminowana o kilka dni cytologię, jutro spróbuję ją zrobić, żeby nie przesunął mi się transfer. Swoją drogą, panie z recepcji z kliniki mówiły we wrześniu przed punkcja, że na razie nic dodatkowego nie muszę robić, kiedy kompletowaly moje dokumenty i dotychczasowe badania.
    Jestem dziewczyny tak zmęczona praca, jej ilością, zastępstwami, że właściwie tylko to wywołuje we mnie jakieś emocje, głównie złość. Nie mam możliwości zadbania o siebie teraz przed tym transferem, jakiegoś wyhamowania, jedzenia normalnych posiłków, nie mówiąc o wyeliminowaniu stresu. Tak mi się na narzekania zebrało, ale wiem, że tu mnie jesteście w stanie zrozumieć. Dużo sił, kochane, dla każdej z Was 😘

Taka „hibernacja uczuć” to samoobronna reakcja organizmu na nadmiar stresu.
    Wiem, że to się tak łatwo mówi, sama powtarzam to sobie po kilka razy w tygodniu, że żadna praca nie jest warta naszego zdrowia psychicznego i fizycznego. Rób swoje i koniec. Bez emocji, bez nerwów. Po pracy spacer, świeże powietrze, ruch. W domu pyszny, zdrowy posiłek i sen. Schodzi pewnie też z Ciebie cały stres związany z procedurą. Dla organizmu to ogromny wysiłek.
    Teraz Ty jesteś najważniejsza, bo zaraz będziesz mamą i całym światem dla swojego dziecka.

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Taka „hibernacja uczuć” to samoobronna reakcja organizmu na nadmiar stresu.
    Wiem, że to się tak łatwo mówi, sama powtarzam to sobie po kilka razy w tygodniu, że żadna praca nie jest warta naszego zdrowia psychicznego i fizycznego. Rób swoje i koniec. Bez emocji, bez nerwów. Po pracy spacer, świeże powietrze, ruch. W domu pyszny, zdrowy posiłek i sen. Schodzi pewnie też z Ciebie cały stres związany z procedurą. Dla organizmu to ogromny wysiłek.
    Teraz Ty jesteś najważniejsza, bo zaraz będziesz mamą i całym światem dla swojego dziecka.

Świeczki mi stanęły w oczach po tym ostatnim zdaniu, które napisałaś. Dziękuję Ci za nie, Insane. Chyba boje się mieć jakiekolwiek oczekiwania. Wydaje mi się, że nie starczy mi sił na kolejne rozczarowanie. Choć życie mi pokazuje, a głównie starania o dziecko, że kobieta potrafi być jak feniks.

Insane lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    IVF - 12🥚, 5❄️
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Malgo49 Debiutantka

Wysłany: 11 października, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    chciałam chwilowo odpocząć od tego wszystkiego i nie udzielałam się na forum.
    Trzymam za was kciuki! ❤️
    W pon wizyta u lekarza by potwierdzić owu, zaczynam stresować się.

Czuję rozgoryczenie do świata... burza hormonalna czy jak? Odczuwacie frustrację, że może nigdy się nie udać?

👩 30
    👱‍♂️ 42

2017 13tc💔😇
    2018 puste 💔

Starania 06.2024 🥰
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka na pewno wszystko jest dobrze, uwierz w tego bąbla, on tam sobie grzecznie rośnie 😊

Magdalena gratulacje 🥰

magdalena321, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanowa wrote:
    10/11 dpo,
    30.09 na monitoringu były dwa pęcherzyki 19 mm i został podany zastrzyk ovitrelle

Trzymam kciuki ✊🏻🍀 zawsze jest szansa póki nie ma @

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :) nie odzywałam się bo jestem i siostry. Miała dzisiaj ślub cywilny a ja z mężem jesteśmy świadkami, więc dużo dzisiaj na głowie.
    I chyba przez to że tyle dzisiaj na głowie to w ogóle się nie czuję jakbym była w ciąży. Objawy całkowicie mi minęły, chyba nic z tej ciąży nie będzie……

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo49 wrote:
    Hej dziewczyny,
    chciałam chwilowo odpocząć od tego wszystkiego i nie udzielałam się na forum.
    Trzymam za was kciuki! ❤️
    W pon wizyta u lekarza by potwierdzić owu, zaczynam stresować się.

Czuję rozgoryczenie do świata... burza hormonalna czy jak? Odczuwacie frustrację, że może nigdy się nie udać?

Ja Cię doskonale rozumiem. Ja miałam dokładnie to samo. A jeszcze żeby było ciekawiej to ja całą frustrację wylewałam na męża i raz był tak ciężki czas że nie rozmawialiśmy tydzień ze sobą, spaliśmy odwróceni do siebie tyłkami, on wracał do domu a ja uciekałam do sypialni oglądać netflixa i ryczeć w poduszkę.
    Teraz już w sierpniu po biochemie zrezygnowałam totalnie, już stwierdziłam że nic z tego nie będzie na pewno, chciałam usunąć stary tatuaż, zrobić nowy większy, planowałam kupić sobie pieska na wiosnę, rozglądałam się za hodowlami… i tu nagle niespodzianka 🙂

Na każdą przyjdzie pora 🙏🏻
    Moja sąsiadka kiedyś powiedziała mi -jak powiedziałam jej że chyba już się nigdy nie uda i że nic nie wychodzi tyle czasu - że to nie tak że się nie udaje i nie uda. To po prostu jeszcze nie jest ten czas.
    I uwierzyłam jej. Ale i tak swoje myślałam.

Ściskam Cię mocno i trzymam za Ciebie kciuki ❤️🤞🏻

DaruniaKa, Malgo49 lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Mówiłam, że najpierw zrób przyrost a później wyrokuj 😊 wierz w tego malucha 🥰 gratuluję 🥰

Wierzę i modlę się żeby walczył 🥺🥰

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny :) nie odzywałam się bo jestem i siostry. Miała dzisiaj ślub cywilny a ja z mężem jesteśmy świadkami, więc dużo dzisiaj na głowie.
    I chyba przez to że tyle dzisiaj na głowie to w ogóle się nie czuję jakbym była w ciąży. Objawy całkowicie mi minęły, chyba nic z tej ciąży nie będzie……
    No proszę Cię .. nakopię Ci do tyłka 🤪 aż tak dawno temu w ciąży nie byłaś żeby zapomnieć 🤪 objawy się pojawiają i znikają. Jesteś na początku ciąży. Ja generalnie objawy ciąży zaczęłam mieć około 8-9 tygodnia (mówię tu o klasycznych mdłościach), ból piersi zaczął mi się dopiero w 7tc, a tak to czasem bóle okresowe i oczywiście plamienia/krwawienia. Nie spisuj ciąży na straty dlatego, że zniknęły objawy. Miałaś dzisiaj dużo na głowie i nie miałaś czasu się skupić na tym czy masz objawy czy nie. Jutro możesz mieć taki festiwal objawów, że będziesz miała dość

kałamarnica 11, Insane lubią tę wiadomość

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    No proszę Cię .. nakopię Ci do tyłka 🤪 aż tak dawno temu w ciąży nie byłaś żeby zapomnieć 🤪 objawy się pojawiają i znikają. Jesteś na początku ciąży. Ja generalnie objawy ciąży zaczęłam mieć około 8-9 tygodnia (mówię tu o klasycznych mdłościach), ból piersi zaczął mi się dopiero w 7tc, a tak to czasem bóle okresowe i oczywiście plamienia/krwawienia. Nie spisuj ciąży na straty dlatego, że zniknęły objawy. Miałaś dzisiaj dużo na głowie i nie miałaś czasu się skupić na tym czy masz objawy czy nie. Jutro możesz mieć taki festiwal objawów, że będziesz miała dość

BuBu Ty to potrafisz postawić człowieka do pionu!!!! Wypinam ten tyłek do nakopania 😂😅

Vergeet lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Tak, z pastelovej 😉 dr Krzysztof Derwich 😉
    Ogólnie mój mąż rok temu w październiku zaczął brać tenfertilOn przez 3 msc, później nic bo jego ciężko zmusić do jakichkolwiek supli niestety. I dopiero teraz od dwóch tygodni piję fertistim. Aż zdziwiliśmy sie, bo teraz serduszkowanie było w środę a mimo to dzisiaj takie ładne parametry nasienia wyłapali do inseminacji. W czerwcu jak mroziliśmy nasienie to chyba 4 dni odczekaliśmy po serduszkowaniu, ale jak porównałam badania z czerwca i z dzisiaj to w czerwcu miał więcej plemników ilościowo 😉
    Ojej to mój ma tak samo 😅 wygencjowalam właśnie fertisim który nazywam serduszkiem ode mnie i omegę 3 i czarnuszkę w kapsułkach bo oleju nie chciał pić i mam nadzieję że też działa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 11:43

Nowa2024 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    BuBu Ty to potrafisz postawić człowieka do pionu!!!! Wypinam ten tyłek do nakopania 😂😅
    🦵 O masz! Uspokój się i czekaj na kolejną wizytę 🤪 maluch na pewno ma się świetnie a Ty się ciesz, że nie masz objawów. Ja w sumie ich prawie nie miałam i jęczałam, że chciałabym mieć żeby mieć pewność że wszystko jest ok. A teraz w sumie się cieszę, że się nie umeczylam 🤪 a dodatkowo objawy nie świadczą o tym, że z ciąża jest wszystko w porządku a brak tych objawów jak widać po mnie nie świadczy o tym, że coś jest z nią nie tak 😊

Vergeet lubi tę wiadomość

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja Cię doskonale rozumiem. Ja miałam dokładnie to samo. A jeszcze żeby było ciekawiej to ja całą frustrację wylewałam na męża i raz był tak ciężki czas że nie rozmawialiśmy tydzień ze sobą, spaliśmy odwróceni do siebie tyłkami, on wracał do domu a ja uciekałam do sypialni oglądać netflixa i ryczeć w poduszkę.
    Teraz już w sierpniu po biochemie zrezygnowałam totalnie, już stwierdziłam że nic z tego nie będzie na pewno, chciałam usunąć stary tatuaż, zrobić nowy większy, planowałam kupić sobie pieska na wiosnę, rozglądałam się za hodowlami… i tu nagle niespodzianka 🙂

Na każdą przyjdzie pora 🙏🏻
    Moja sąsiadka kiedyś powiedziała mi -jak powiedziałam jej że chyba już się nigdy nie uda i że nic nie wychodzi tyle czasu - że to nie tak że się nie udaje i nie uda. To po prostu jeszcze nie jest ten czas.
    I uwierzyłam jej. Ale i tak swoje myślałam.

Ściskam Cię mocno i trzymam za Ciebie kciuki ❤️🤞🏻
    Magdalena -super historia 🥰 mój partner mówi tak samo-przyjdzie w swoim czasie ✨
    Tylko czasem tak ciężko w to wierzyć kiedy przychodzi lęk -a co jeśli nigdy…?

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Magdalena -super historia 🥰 mój partner mówi tak samo-przyjdzie w swoim czasie ✨
    Tylko czasem tak ciężko w to wierzyć kiedy przychodzi lęk -a co jeśli nigdy…?

Wiem że ciężko bo ja na prawdę straciłam tą wiarę najpierw jak co miesiąc nic nie wychodziło a wiedziałam że te owulacje mam, a później po biochemie w sierpniu już w ogóle wiara poniżej 0..

I wtedy wchodził mój mąż..
    Cały na biało…
    I mówił: UDA SIĘ!

I tyle tylko mówił. A mnie krew zalewała z tego jego podejścia i stoickiego spokoju. Uwierz gotowało się we mnie. Nieraz mu odpowiadałam: A CO JEŚLI NIGDY SIE NIE UDA?
    To on na to znowu: UDA SIĘ.

No i co miałam zrobić? Musiałam sobie odpuścić przegadywanie 🤷🏻‍♀️ nie będę sie z koniem kopać 😂

Insane, Malgo49, DaruniaKa lubią tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 października, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaruniaKa wrote:
    Ojej to mój mama tak samo 😅 wygencjowalam właśnie fertisim który nazywam serduszkiem ode mnie i omegę 3 i czarnuszkę w kapsułkach bo oleju nie chciał pić i mam nadzieję że też działa 😊

Ja naprawdę jestem przekonana że ten fertistim działa cuda! I może to tylko przypadek, ale u mnie widzisz tak szybko pojawił się elegancki pęcherzyk na lewym jajniku, super endometrium i u męża większa ilość plemników odpowiednich po spreparowaniu nasienia 😉 jeśli choćby totalna odrobinkę ten fertistim pomoże to i tak warto! Trzymam kciuki, żeby u was też zadziały się cuda 😍🤞🤞🤞

Insane, Malgo49, DaruniaKa lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ