Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 14 października, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal bez okresu. To już 58 dc. Czekam na wizytę u endokrynologa po 20 października. Do szpitala na razie się nie kładę bo nie mam wolnego weekendu. W każdy maluje makijaże albo śpiewam śluby.

DaruniaKa lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    U mnie nadal bez okresu. To już 58 dc. Czekam na wizytę u endokrynologa po 20 października. Do szpitala na razie się nie kładę bo nie mam wolnego weekendu. W każdy maluje makijaże albo śpiewam śluby.

Biedna jesteś z tym rozregulowanym cyklem 😞
    A próbowałaś wdrożyć Fertistim i Zioła Ojca Sroki? Wiem, że robicie przerwę w staraniach ale fertistim możesz pić tak czy siak przy PCOSie zwłaszcza, a zioła często dziewczynom przywracały miesiączki, więc te zioła ze trzy miesiące też możesz popić.

40 tc 💔
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Jeżowa przypomnij proszę kiedy masz kontrolę teraz? To nie dzisiaj?

Tak, Insane, dobrą masz pamięć, byłam dzisiaj na kontroli - ku mojej ogromnej uldze oba misiaki rosną prawidłowo ❤️ niestety nadal mam delikatne krwawienie niewiadomego pochodzenia i lekarz wysłał mnie na zwolnienie. Ale najważniejsze są te skarby ❤️

IMG-9485.jpg

miska122, Vergeet, KasiaBe90, Lusia3131, Schuyler, Nowa2024, Daniela77, DaruniaKa, Nosa, PsiaMama93, Wiolala, kknn, xmadziax, Olinek7, Chesterka1124, Smerfelinka, Marysia996, Aksandra, Olcia1987, Nitka96, M93, JoAnn, Jaszczureczka, Siri lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko - niezmiernie mi przykro! :( przytulam Cię mocno do serca. ❤😥

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wsparcia.
    Bubu - postaram się to jeszcze skonsultować :( ale troche jestem w kropce, przez tydzień urosły o 1 mm. Ale z tymi torbielami to masz rację, że jest takie ryzyko. Mam koleżankę swoją prywatną, ginekolog, rzadko to robię, ale chyba dziś wykonam telefon i zapytam co by mi radziła.

Wiolala - ja już od pół roku biorę Inofem, to jest myoinozytol (4g dziennie, codziennie). :(

Nosa - robię owulaki i wczoraj mnie zwiodły cwaniaki, bo był prawie pik. No a dziś wielka 💩

No trudno. Walczę dalej powolutku.
    Bardzo Wam dziękuję, że mogę się wygadać. Bo jakoś od razu lepiej się robi na sercu.
    A, no i dalej co 2 dzień serduszkujemy, bo czemu nie.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Tak, Insane, dobrą masz pamięć, byłam dzisiaj na kontroli - ku mojej ogromnej uldze oba misiaki rosną prawidłowo ❤️ niestety nadal mam delikatne krwawienie niewiadomego pochodzenia i lekarz wysłał mnie na zwolnienie. Ale najważniejsze są te skarby ❤️

IMG-9485.jpg

WSPANIALE!!!! 🥹 nawet nie wiesz, jak czekałam na takie wieści od Ciebie! Wzruszyłam się ❤️🥹
    Odpoczywaj, nie dźwigaj nic. Na początku ciąży z tego co wiem mogą się zdarzać takie krwawienia niewiadomego pochodzenia. Szczególnie, że Twoja macica teraz się musi rozciągać ze zdwojoną mocą.
    Oh, jak ja się cieszę!!!! 🎉🎉🎉

Jeżowa lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Smerfelinko - niezmiernie mi przykro! :( przytulam Cię mocno do serca. ❤😥

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wsparcia.
    Bubu - postaram się to jeszcze skonsultować :( ale troche jestem w kropce, przez tydzień urosły o 1 mm. Ale z tymi torbielami to masz rację, że jest takie ryzyko. Mam koleżankę swoją prywatną, ginekolog, rzadko to robię, ale chyba dziś wykonam telefon i zapytam co by mi radziła.

Wiolala - ja już od pół roku biorę Inofem, to jest myoinozytol (4g dziennie, codziennie). :(

Nosa - robię owulaki i wczoraj mnie zwiodły cwaniaki, bo był prawie pik. No a dziś wielka 💩

No trudno. Walczę dalej powolutku.
    Bardzo Wam dziękuję, że mogę się wygadać. Bo jakoś od razu lepiej się robi na sercu.
    A, no i dalej co 2 dzień serduszkujemy, bo czemu nie.
    Jak rzadko to robisz to myślę, że zrozumie bo tym razem jest to naprawdę wyjątkowa sytuacja. Warto mieć takie znajomości i na pewno nie będzie Ci miała za złe 💕

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

IMG-9485.jpg
    Ależ to pięknie wygląda! Wzrusz totalny ♥️

Jeżowa lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

IMG-9485.jpg
    Jezowa cudowny widok 🥹❤️

Jeżowa lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Biedna jesteś z tym rozregulowanym cyklem 😞
    A próbowałaś wdrożyć Fertistim i Zioła Ojca Sroki? Wiem, że robicie przerwę w staraniach ale fertistim możesz pić tak czy siak przy PCOSie zwłaszcza, a zioła często dziewczynom przywracały miesiączki, więc te zioła ze trzy miesiące też możesz popić.
    Właśnie czekam na paczkę z Fertistim.
    Ogólnie jeśli o starania to odpuszczamy ale i się nie zabezpieczamy i nie bronimy przed . Więc wpadnę raz na jakiś czas tutaj :)

Insane, Olcia1987 lubią tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 października, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

IMG-9485.jpg

Jejkuuuu ale dwa słodziaki !!! 😍😍😍 to jest tak piękny widok że nie mam słów! Trzymam kciuki, za te dwa brzdące! 🤞🤞🤞

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

IMG-9485.jpg

Wzruszający widok ❤️

Codziennie na tym forum zle informacje przeplatają się z dobrymi :( tak bardzo potrzebujemy tych dobrych!!!

DaruniaKa, Misiula, Insane lubią tę wiadomość

• DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Wybacz polubienie 🙉

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, ciałko żółte jest, owulacja była tak jak myślałam, piękne endometrium. Dostałam duphaston, mam brać od jutra. Także zaczynamy odliczanie do testowania 🙈

Ogólnie lekarka mówi, że będziemy dążyć do skrócenia cykli że są trochę długie, mąż ma zrobić badanie nasienia. Jak nie pyknie ciąża w tym miesiącu to w przyszłym stymulacja lamettą. W kolejce też badanie drożności :)
    Wprowadziła też parę zmian w suplementacji ale to wiadomo, że już każdy pod siebie :)

Nosa, Misiula, Wiolala, Insane, Olcia1987, kałamarnica 11, M93, Aksandra, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • DaruniaKa Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

IMG-9485.jpg
    🥰 awww
    Cudowny widok ❤️
    Gratulacje Jeżowa 😘🥳

Starania od 09.2022
    11.2022 💔cb
    05.2024 💔 cb
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te misie Haribo 😍

U mnie to nie wiem czy nie wyłapałam biochema, zobaczę za dwa dni. Beta 17,80, prog slabiutki 13,5. Testy jaśniutkie.

@Vergeet 🤞 za testowanko, oby szybko przyszło i było pozytywne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 16:23

Vergeet lubi tę wiadomość

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 28.11.
    🧬 9.12.
    preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    O matulu, współczuję, że tyle czekasz 😒 a weekendowe zajęcia przynajmniej trochę sprawiają, że nie myślisz o tym non stop.

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 28.11.
    🧬 9.12.
    preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Fajne te misie Haribo 😍

U mnie to nie wiem czy nie wyłapałam biochemia, zobaczę za dwa dni. Beta 17,80, prog slabiutki 13,5. Testy jaśniutkie.

No to może dopiero złapałaś sam początek, wszystko pokaże przyrost, trzymam kciuki 🩷 i dziękuję za Twoje!

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Fajne te misie Haribo 😍

U mnie to nie wiem czy nie wyłapałam biochema, zobaczę za dwa dni. Beta 17,80, prog slabiutki 13,5. Testy jaśniutkie.

Spokojnie, najważniejszy jest przyrost więc nie trać nadziei! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 14 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia mam torbiel na jajniku i dostałam tabletki anty na 3 miesiące... Podobno ma się to wchłonąć w tym czasie...

Jeżowa piękne te Twoje misiaczki 🥰 ratujesz ten dzień takimi wiadomościami :)

Kałamarnica o cholera... Masz jeszcze jakiś plan ? Jak to w następnym cyklu podkręcić ?

Nosa progesteron wraz ze wzrostem HCG będzie rósł. Jeszcze nie przekreślaj nic. Ja w zdrowej ciąży miałam proga ok 25 a w pozamacicznej 45 także tu nie ma reguły chyba. Chociaż oba były na luteinie więc nie wiem...

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 października, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Jestem po wizycie, ciałko żółte jest, owulacja była tak jak myślałam, piękne endometrium. Dostałam duphaston, mam brać od jutra. Także zaczynamy odliczanie do testowania 🙈

Ogólnie lekarka mówi, że będziemy dążyć do skrócenia cykli że są trochę długie, mąż ma zrobić badanie nasienia. Jak nie pyknie ciąża w tym miesiącu to w przyszłym stymulacja lamettą. W kolejce też badanie drożności :)
    Wprowadziła też parę zmian w suplementacji ale to wiadomo, że już każdy pod siebie :)

To teraz odliczanie do testowania! 🤞🍀💚

Vergeet lubi tę wiadomość

40 tc 💔
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ