Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już powoli zaczęłam się uczyć aby najpierw stawiać na siebie a nie na kogoś.. wiem że czasami trudno się kierować takimi rzeczami w zyciu. Ale potem jesteśmy zdrowsi psychicznie. Ale jeśli wchodzą w grę finanse to już w ogóle jest kosmos.
Chesterka1124, Insane lubią tę wiadomość
-
kałamarnica 11 wrote:Nowa dziękuję za nieustanne wsparcie. ❤
Anka96 ja właśnie nie mam żadnych dolegliwości, zero infekcji intymnych ani też zapaleń pęcherza. Niemniej to się może tlić bezobjawowo. A właśnie czytam, że może być przyczyną nie tylko niepłodności ale też poronień, tak jak piszesz.
Więc cieszę się, że wiem, tylko szkoda, że dopiero teraz.
Też miałam przypadkiem w maju wyłapaną mimo że napewno była ze mną od dawna bo miałam nawracające stany zapalne cewki moczowej, od maja zrobiłam już dwa posiewy i nawrotu nie ma uffkałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Schuyler wrote:Ja już powoli zaczęłam się uczyć aby najpierw stawiać na siebie a nie na kogoś.. wiem że czasami trudno się kierować takimi rzeczami w zyciu. Ale potem jesteśmy zdrowsi psychicznie. Ale jeśli wchodzą w grę finanse to już w ogóle jest kosmos.
Nowa2024, Schuyler lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet wrote:To też prawda, wcześniej myślałam że jak będę w ciąży to popracuje chociaż te kilka miesięcy żeby nie zostawić dziewczyn samych. Ale jednak przedszkole to skupisko zarazków, bardzo groźnych zwłaszcza na początku ciąży, a to nasz pracodawca ma obowiązek znaleźć zastępstwo a nie ja mam się narażać.
Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Marysia996 wrote:Mam nadzieję, że w końcu się coś trafi. Ostatnio byłam na rozmowie praca była wręcz pewna bo po znajomości, ale oczywiście nie zadzwonili. Kolega mi tylko potem powiedział, że szef chyba nie chce zatrudnić kobiety... W mojej bliskiej okolicy nie mam nawet co szukać, bo ludzie chyba się nas boją. Wystarczy, że wyjdę do sklepu i jest to coś w stylu "to ta co jej dziecko umarło". Jesteśmy w centrum uwagi i ludzie się patrzą na mnie jak na jakąś wariatkę.
To strasznie przykre... Co za ludzie 😓
Trzymam kciuki żebyś znalazła taką pracę jaką polubisz.Marysia996 lubi tę wiadomość
-
Kałamarnica moim zdaniem nie powinnaś czekać na rozpoczęcie leczenia bakterii. Bo chyba dobrze zrozumiałam na wypadek ciąży nie chcesz brać leków ? Kurczę infekcja jest raczej groźniejsza od leków dla Kropka...
M93 lubi tę wiadomość
-
Mnie mój stary tak wkurwil dziś…
Zgubił obrączkę.
Jakiś czas temu schudł 25 kg
Prosiłam, błagałam żeby zmniejszył obrączkę bo wiecznie narzekal że mu spada. To nie, bo może przytyje ,to co potem zrobi, a to że nie zgubi.
No i co? zgubił…
Prosiłam żeby jechał szukać… bo zgubił najpewniej u rodziców gdzieś na podwórku albo na łące…
To mi odpowiedzial „gdzie ja tam tego będę szukać, już na pewno się nie znajdzie”…
Powiedziałam że nie chce na niego patrzeć. I wyszedł z domu.. -
Schuyler wrote:Mnie mój stary tak wkurwil dziś…
Zgubił obrączkę.
Prosiłam, błagałam żeby zmniejszył obrączkę bo wiecznie narzekal że mu spada. To nie, bo może przytyje ,to co potem zrobi, a to że nie zgubi.
No i co? zgubił…
Prosiłam żeby jechał szukać… bo zgubił najpewniej u rodziców gdzieś na podwórku albo na łące…
To mi odpowiedzial „gdzie ja tam tego będę szukać, już na pewno się nie znajdzie”…
Powiedziałam że nie chce na niego patrzeć. I wyszedł z domu..
Ach, faceci… totalnie się nie dziwię Twojemu wkur*owi, pewnie zareagowałabym tymi samymi słowami 😐Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Insane wrote:Ja nie mogę się wygrzebać z poczucia beznadziei… ale jutro powinien przyjść okres, a z nowym cyklem na chwilę powróci jakaś nadzieja. Poza tym ciągle czekam na histeroskopię z biopsją (mam termin w przyszłym miesiącu) i dopiero po wynikach jakieś konkrety będziemy ustalać.
Wszędzie tylko czas, czas i to oczekiwanie..najgorzej😪 niech 🐒 przychodzi i zaczynaj nowy cykl❤️ już dosyć się nacierpialas..wierzę że już niedługo wam się uda🤞❤️ co to za badanie? Brzmi poważnieInsane lubi tę wiadomość
Starania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
Wiolala wrote:Kałamarnica moim zdaniem nie powinnaś czekać na rozpoczęcie leczenia bakterii. Bo chyba dobrze zrozumiałam na wypadek ciąży nie chcesz brać leków ? Kurczę infekcja jest raczej groźniejsza od leków dla Kropka...
Wiesz co, nie to, że nie chcę. Tylko nie można brać doksycykliny ani całej gamy atb z grupy tetracyklin w trakcie starań. Ureaplasma może spowodować poronienie albo przedwczesny poród. Ale nie musi. Wg statystyk jest nią zakażonych 70% kobiet nawet nie wiedząc. Natomiast doksycyklina na pierwszym etapie ciąży działa teratogennie czyli powoduje rozwój licznych wad u płodu. Dlatego wg PTGiP najpierw należy wykluczyć ciążę.
No i jestem po wizycie. Ech jak na złość. 😭
Piękny pęcherzyk gotowy do pęknięcia. Endometrium 11mm.
W domu jeszcze przed chwilą taki piękny dodatni owulak:
https://zapodaj.net/plik-dDwEDzrozm
Już nie zatrzymam owulacji, a wczoraj było serduszkowane. I wiem, że teraz nie powinnam zajść w ciążę. No ale powiedzmy, że jednak szanse są małe przy tym dziadostwie. Od jutra dupek wjeżdża, a leczenie zaczynam gdy przyjdzie miesiączka.
Kc1234 ja dostałam doksycyklinę i domięśniowo ceftriakson, mąż doksy+lewofloksacynę. To wiem, by nie współżyć, ale o pościeli i ręcznikach nie pomyślałam. dziękuję!
Po leczeniu mam zrobić kontrolny wymaz, mąż posiew nasienia. I zobaczymy...
Wiadomo, że to smutne wieści dla mnie dzisiaj, do starań wrócimy najwcześniej w grudniu, a pewniejsze, że od stycznia dopiero. Ale szukam pozytywów.
Pomyślałam sobie, że Mężowi doksy może pomoże na trądzik i ta owulacja mnie ucieszyła, że jednak też tutaj jest ok, że ona jest👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Także Olcia możesz mnie wykreślić z październikowego testowania... Data planowanej miesiączki wypada 2.11, więc wtedy zrobię test już na nowym wątku. Ech...👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Schuyler wrote:Mnie mój stary tak wkurwil dziś…
Zgubił obrączkę.
No i co? zgubił…
Powiedziałam że nie chce na niego patrzeć. I wyszedł z domu..
Kałamarnica, przytulam i trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po Twojej myśli.
Ja dzisiaj miałam ciężki dzień w pracy więc wracając nie miałam siły ze sobą walczyć i kupiłam testy w rossmanie. Jutro 10dpo, będę próbować wiedząc oczywiście, że to i tak za wcześnie.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍 -
kałamarnica 11 wrote:Wiesz co, nie to, że nie chcę. Tylko nie można brać doksycykliny ani całej gamy atb z grupy tetracyklin w trakcie starań. Ureaplasma może spowodować poronienie albo przedwczesny poród. Ale nie musi. Wg statystyk jest nią zakażonych 70% kobiet nawet nie wiedząc. Natomiast doksycyklina na pierwszym etapie ciąży działa teratogennie czyli powoduje rozwój licznych wad u płodu. Dlatego wg PTGiP najpierw należy wykluczyć ciążę.
No i jestem po wizycie. Ech jak na złość. 😭
Piękny pęcherzyk gotowy do pęknięcia. Endometrium 11mm.
W domu jeszcze przed chwilą taki piękny dodatni owulak:
https://zapodaj.net/plik-dDwEDzrozm
Już nie zatrzymam owulacji, a wczoraj było serduszkowane. I wiem, że teraz nie powinnam zajść w ciążę. No ale powiedzmy, że jednak szanse są małe przy tym dziadostwie. Od jutra dupek wjeżdża, a leczenie zaczynam gdy przyjdzie miesiączka.
Kc1234 ja dostałam doksycyklinę i domięśniowo ceftriakson, mąż doksy+lewofloksacynę. To wiem, by nie współżyć, ale o pościeli i ręcznikach nie pomyślałam. dziękuję!
Po leczeniu mam zrobić kontrolny wymaz, mąż posiew nasienia. I zobaczymy...
Wiadomo, że to smutne wieści dla mnie dzisiaj, do starań wrócimy najwcześniej w grudniu, a pewniejsze, że od stycznia dopiero. Ale szukam pozytywów.
Pomyślałam sobie, że Mężowi doksy może pomoże na trądzik i ta owulacja mnie ucieszyła, że jednak też tutaj jest ok, że ona jest
Ehh no szkoda skoro piękny pęcherzyk i endometrium super 🥹
Ja mam coraz większe przeczucie, że i tym razem nie udała się inseminacja…i to chyba nie jest przez ten biały test dzisiaj, ale tak jakoś…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Współczuję zgubienia obrączki i takiej obojętności, dla nas takie symboliczne rzeczy są ważne. Ciekawe jak mąż do tego podejdzie jak już ochłonie, może coś zaproponuje…
@ KasiaBe teraz już nie ma co ze sobą walczyć, 10dpo to już nie najgorzej i można testować ale ze spokojną głową
@kałamarnica przykro mi, że tak wyszło ale moze w grudniu albo po nowym roku wkroczycie z nową energią i od razu siądzie💕
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Nową trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie! I za piątkową rozmowę - super, że się tak szybko odezwali, zawsze warto porozmawiać!
Kałamarnica tule za ureaplasme, ale może to jest przyczyna i teraz jak już wiecie i wyleczycie to pójdzie z górki? Tego Ci życzę. Lepiej znać wroga niż błądzić po omacku.
PsiaMama kochana przede wszystkim - nie używaj aplikatora do luteiny w ciąży. Wszystko masz tam na dole opuchnięte, możesz się skaleczyć tym aplikatorem. Jeśli masz brązowe plamienie to to raczej jakaś niewielka ilość starej krwi, to raczej dobra wiadomość. Zakładam, że po transferze to na pewno jesteś na progesteronie? Pewnie jakaś mała żyłka Ci pękła w pochwie. Ja mam od 2 tygodni takie delikatne brązowe plamienia, a misiaki rosną prawidłowo. Odnośnie objawów, mi w tej ciąży wyjątkowo pojawiają się i znikają jak chcą. Też mnie to stresowało, ale uznałam, że chyba tak tym razem jest i zaakceptowałam to i zaczęłam cieszyć się tymi lepszymi momentami.Nowa2024, kałamarnica 11, Aksandra, Insane, Daniela77, Smerfelinka, PsiaMama93, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Mąż ochłonął… pojechał w końcu szukać ale na razie nie znalazł. Teraz leży obok mnie i płacze, nie chce gadać wcale… nie jest w stanie. Zrobiło mi się go tak szkoda.. przeprosiłam za swoją reakcję… jutro pożyczy wykrywacz metali i będzie jeździł szukał…
-
Schuyler wrote:Mąż ochłonął… pojechał w końcu szukać ale na razie nie znalazł. Teraz leży obok mnie i płacze, nie chce gadać wcale… nie jest w stanie. Zrobiło mi się go tak szkoda.. przeprosiłam za swoją reakcję… jutro pożyczy wykrywacz metali i będzie jeździł szukał…🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Ehh no szkoda skoro piękny pęcherzyk i endometrium super 🥹
Ja mam coraz większe przeczucie, że i tym razem nie udała się inseminacja…i to chyba nie jest przez ten biały test dzisiaj, ale tak jakoś…
Cofam to o moim przeczuciu co napisałam 🤣 tfu to pisała moja druga osobowość 🤣🤣🤣
Teraz jednak mnie boli brzuch okresowo więc może jednak to objaw ciąży 🫣🤣 oszalejecie ze mną 🤣🤣🤣Insane, kałamarnica 11, Vergeet, Misiula, Olcia1987, Smerfelinka, AgaKa800 lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:Cofam to o moim przeczuciu co napisałam 🤣 tfu to pisała moja druga osobowość 🤣🤣🤣
Teraz jednak mnie boli brzuch okresowo więc może jednak to objaw ciąży 🫣🤣 oszalejecie ze mną 🤣🤣🤣
Haha Nowa, widzimy się jutro rano nad testami 😂🍀Nowa2024 lubi tę wiadomość
22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍