Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe starania
Odpowiedz

Październikowe starania

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    Miał być wrzesień, ba, byłam już tego tak pewna jak nigdy. No i dupa dupa. Nie ma tego złego.
    @ przyszła 2 dni wcześniej, więc czekania troszkę mniej:)

Dziś startuje z CLO i wiesiołkiem.

Powodzenia nam! :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to ja tez sie zapisuje do waszego "pazdziernikowego klubu" :)

Musze sie przyznac, ze trafilam na to forum niedawno, przez przypadek, w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: kiedy ta owulacja no kiedy ? ;)... i tak podgladam juz wrzesniowe staraczki rownoczesnie starajac sie sama, jednakze bez czynienia wiekszych obserwacji.
    W tym miesiacu jednak mam zamiar "profesjonalnie podejsc do tematu" ze wszystkimi mozliwymi obserwacjami wlasnego ciala a poza tym razem zawsze razniej :) juz jestem ciekawa co z tego bedzie :)

Pozdrawiam wszystkie staraczki

P.s. brak polskich liter nie wynika z mojego wrodzonego lenistwa tylko z posiadania niemieckiej klawiatury ;)

Redhotka, Holly go, shooa lubią tę wiadomość

• Holly go Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzień wlecze się za dniem. Wiem, że jestem niecierpliwa, ale już chciałabym popchnąć wskazówki do przodu. W jakim momencie cyklu jesteście? U mnie przy długich cyklach będę mogła testować dopiero pod koniec października. Mam nadzieję, ze wcześniej już się tu mocno zazieleni, bo to zawsze krzepi i podnosi na duchu. :)

Cosma, witaj! Życzymy owocnych starań!!!!

Redhotka lubi tę wiadomość

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • martika Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma miło, że do nas dołączyłaś:)

Holly za każdym razem kiedy czytam Twój cytat w podpisie, mam ochotę pójść do piwnicy do rodziców i przynieść stare książki, mam wszystkie z serii muminków, ale chyba wstrzymam się z tym aż do ciąży to mąż będzie czytał nie tylko dla mnie, ale i do brzuszka;)

Jeżeli chodzi o dzień cyklu to ja jestem 7 dpo, ale nie mam zamiaru za wcześnie testować. Ilo dniowe masz cykle?

Holly go lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja początek dopiero - 5 dc. A która faza, to ciężko stwierdzić. Normalnie nie schodzę poniżej 32 dni, ostatni cykl trwał 24, a jeszcze wcześniejszy 66 i to wywołany Duphastonem... :-/
    Ale biorę Wit. D3 i czekam na Niepokalanka - wierzę, że mi pomogą. :-D

• Holly go Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika,to w takim razie mocno teraz za ciebie kciuki zaciskam.
    Ja ostatni cykl miałam dość krótki jak na mnie, bo tylko 37 dni :D
    Przed poronieniem miałam ok 42 dniowe. Potem wszystko stanęło na głowie.
    Dziewczyny, życzę udanego weekendu.
    Martika, mam nadzieję, ze za tydzień będziemy już miały, co świętować. :) Weekend kolejny pod znakiem 2 kresek!

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • martika Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly go wrote:
    Martika,to w takim razie mocno teraz za ciebie kciuki zaciskam.
    Ja ostatni cykl miałam dość krótki jak na mnie, bo tylko 37 dni :D
    Przed poronieniem miałam ok 42 dniowe. Potem wszystko stanęło na głowie.
    Dziewczyny, życzę udanego weekendu.
    Martika, mam nadzieję, ze za tydzień będziemy już miały, co świętować. :) Weekend kolejny pod znakiem 2 kresek!

Dziękuję za kciuki;) Planuje testować po następnym weekendzie w poniedziałek lub wtorek, jeśli @ nie przyjdzie, ale jeżeli bardzo nie będę mogła wytrzymać, to może zatestuję w sobotę 4go lub w niedzielę:p

• olenka1310 Znajoma

Wysłany: 26 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczynki:) jestem mamą prawie rocznej córeczki Oliwki. 10.10 będzie obchodzić roczek . Może tak szybciutko napisze moją drogę do bycia mamą . O ciążę zaczęliśmy starać się w maju 2012 ,tak intensywnie ponieważ w maju wzięliśmy ślub . wcześniej zabezpieczaliśmy się prezerwatywami, nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych . Miesiączki miałam co 30-32 dni więc z dniami płodnymi nie było ciężko trafić. w październiku 2012 dowiedziałam sę że jestem w ciąży , ale od początku miałam jakieś złe przeczucia , naczytałam się o poronieniach , ciążach pozamacicznych itp . Nasze szczęście nie trwało długo 29.10.2012 poroniłam :( do dzisiaj nie potrafię pogodzić się z tą stratą. od razu dostałam luteinę, lekarz kazał odczekać 3 miesiące ale ja byłam tak załamana ,że nie przyjmowałam tego do świadomości. w listopadzie dostałam okres , 27 grudnia również i powiem wam że strasznie byłam sfrustrowana , powiedziałam stop . w trakcie współżycia myślałam tylko o fasolce . powiedziałam mężowi że w styczniu omijamy dni płodne ,urodził mi się chrześniak i chrześnica i chciałam ich ochrzcić (w kwietniu i czerwcu) . Mięliśmy zacząć się starać dopiero w czerwcu 2013. wszystko było na :"dobrej" drodze, do 13.01 kiedy to mąż zaatakował mnie w niedzielny poranek . byłam wściekła , śpiąca:P. został mi jeden test ciążowy i 28.01 na pełnym luzie zrobiłam test aby się go :" pozbyć" . myłam zęby test leżał obok patrze a tu 2 krechy. nie wierzyłam wystarczył luz , odsunięcie na bok liczenia , patrzenia w kalendarz i fasolka nas pozytywnie zaskoczyła . chodź w tym miesiącu nie była planowana . życzę wam takiego szczęścia . z biegiem czasu wiem ze te 9 miesięcy starań nie było długo , ale wtedy to był koszmar. ciągły płacz i myśli że już nigdy nie będę miała dziecka .
    Teraz staramy się od maja o rodzeństwo dla Oliwki , ponieważ chciałabym odchować 2 bobasków i wrócić do pracy . ale nie wychodzi . teraz jest dodatkowe utrudnienie bo mam nieregulane cykle . okres az jest po 32 dniach nastepnym razem po 37 . i nie wiem jak liczyć dni płodne . dlatego trafiłam na tę stronę . mam nadzieję że w październiku wszystkie zobaczymy 2 piękne kreski
    Ps: miało być , krótko szybko o mnie a wyszło jak zwykle:P

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Jestem tu nowa. Mam 6 letniego synka Marcela o ktorego staralam sie ponad 3 lata. Pomogl Clomid I pregnyl. Od stycznia znow sie staram ale probowalam sama, naturalnie. Dzis dostalam pregnyl I mam nadzieje, ze 14 pazdziernika, kiedy bede testowac beda 2 piekne kreseczki. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Cuda istnieja, trzeba tylko uwierzyc. W Polsce mi nie dawali zadnych szans (endometrioza, z ktora zmagam sie od 15 roku zycia). Dopiero po przeprowadzce do Belgii zaczelam leczenie u profesora, ktory poprowadzil laparoskopie usuwajac duza czesc zrostow I jeden jajnik. Potem pomogl mi zajsc w ciaze I sie udalo. Oczywiscie stymulacja I niekonczace sie wizyty u profesorka:) I udalo sie. Mam teraz 6 letniego przystojniaka w domu. Teraz czekam na drugi cud. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Pozdrawiam

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kmb Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pati Belgia :-D a dokładniej gdzie mieszkasz? Pozdrawiam i zafasolkowania życzę również z Belgi :-P

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    To jest mój trzeci cykl starań. Właśnie jestem po owulce. Będe testować 8 października, więc dołączam do Was :)

Pozdrawiam wszystkie staraczki. Życze nam dwóch kreseczek - w październiku :)

Lili
  • Storczyk3 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, no to jestem tak jak pisałam Mam nadzieję, że Październik będzie łaskawszy dla Nas :)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ja również wpisuje się licząc na szczęśliwe zakończenie października!

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas się tu już uzbierało... Statystycznie im nas więcej, tym większe szanse na zielone! :-)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb mieszkam niedaleko Antwerpii a Ty?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • martika Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe dziewczyny, 3 mam kciuki za każdą z nas:)

• Anja_KB Debiutantka

Wysłany: 28 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    nam starania wypadną w październiku - testowanie w okolicach 16.10
    i jeśli się uda w co mocno wierzę to będzie cudowny prezent na 4 rocznicę ślubu.

3b70a30e7b3debf79fd09b3df3616b8d.png
    "Kiedy kochasz to duszenie śpi, Kiedy kochasz to wiesz, że żyjesz"
    20101016580517.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) ja również dołączam się do październikowych staraczek :) to już mój czwarty cykl starań o maleństwo, a drugi z ovufriend. Oby ten miesiąc dla nas wszystkich był dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusilam sie na test :( znooowu. ....

Iiii

Sie do was juz zapisuje ...
    Zalamalam sie znowu

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie nam grono powiększa oby jak najwiecej zieloności :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ